Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ξέχασες τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Νίκο!!!




Σωτήριος Διον.Σάρλος

Δήλωση σχετικά με την συνεδρίαση του Κινήματος Πολιτών “Μελάμπους”

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, 17:49 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site portoni.gr και στην αναφερόμενη δήλωση του κ.Νικ.Παυλάτου και μερικών φίλων ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” <<ότι το ψήφισμα που έγινε δεκτό ομόφωνα από όλα μέλη που απαρτίζουν την Μελάμπους>>συνυπογράφουν το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο αναφερόμενο site, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι υπήρχαν μέλη τα οποία δεν παρευρίσκονταν σε αυτή τη συγκέντρωση είτε από απλή απουσία είτε από οριστική αποχώρηση των από το κίνημα και, επειδή ενδεχομένως να συνδεθούν ονόματα με τις δηλώσεις των παρευρισκομένων προσωπικά έχω αποχωρήσει από το κίνημα πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ένεκα, κατ΄ εμέ, λανθασμένων πολιτικών σχεδιασμών και επιλογών.

Σχολιάζοντας τις δημοσιευμένες δηλώσεις έχω να αναφέρω ότι μέλος του ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” συμμετείχε στο συνδυασμό του κ.Δημητράτου και πρόταση είχε υποβληθεί σε μέλος αλλά δεν έγινε αποδεκτή, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση στα μέλη για το θέμα αυτό.

Η μη συμμετοχή όμως της τότε δημοτικής παράταξης ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” στις εκλογές της 18ης Μαι.2014 δεν είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τον κ.Δημητράτο αλλά με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ όπου και άλλως τε είχε δοθεί συνέντευξη τύπου σχετικά με το ”Οριστικό είναι το διαζύγιο ανάμεσα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στην Κίνηση Μελάμπους” το οποίο είχε δημοσιεύσει και το site portoni.gr.

Ξεχνάνε τώρα τα εναπομείναντα μέλη του ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” πως μεταχειρίστηκαν ,τότε το κίνημα, ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι όλο ευχολόγια.
Άραγε πότε θα αφήσουμε πίσω μας τα παλαιοκομματικά κατεστημένα;

Τέλοςς προς αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να επισημάνω ότι ως απλός πολίτης αυτού του τόπου είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε θίγει τα συμφέροντα της πατρίδας μου και ακόμη περισσότερο επιβουλεύεται τη γη που γεννήθηκα..

Σωτήριος Διον.Σάρλος
Αξκός Σ.Ξ ε.α

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  (sorry) “Μελάμπους”---------------------------------------------------------------------------
        


Συνεδρίασε η Κίνηση Πολιτών “Μελάμπους”


Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 00:04 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Συνεδρίασε σήμερα η Κίνηση Κεφαλλήνων Πολιτών “Μελάμπους” για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τρία θέματα που έθεσε ο επικεφαλής Νίκος παυλάτος, μετά από πολύμηνη απουσία από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου καθώς δεν προχώρησε η συνεργασία με την παράταξης Ριζοσπάστες Ξανά του Γεράσιμου Δημητράτου.

Το γεγονός ότι δεν επελέχθηκαν στελέχη της Κίνησης Μελάμπους για να απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των μελών της Μελάμπους με αποτέλεσμα να απέχουν από την εκλογική διαδικασία θεωρώντας την στάση του κ. Δημητράτου απέναντί τους προσβλητική και απαξιωτική.

Τα τρία θέματα αφορούσαν την προσεχή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και το πως θα πρέπει να εκδηλώσουν την αντίστασή του κατά των μνημονίων και της Τρόϊκας κάτι που απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των μελών στη συνέχεια τέθηκε το ψήφισμα για την συμμετοχή της Κίνησης Μελάμπους στο μέτωπο αντίστασης που θα συστήσει ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος ενάντια στο ξεπούλημα των αεροδρομίων της χώρας και του δικού μας ειδικότερα. Και τον τρίτο θέμα αφορούσε το μνημείο του Παπαληστή, του πρωτεργάτη της εξέγερσης της Σκάλας, 150 χρόνια πριν. στην Σκάλα, την δημιουργία του οποίου που είχε εγκρίνει ο πρώην Δήμαρχος Σκάλας κ. Ζαπάντης, αίτημα για το οποίο έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις πεντακόσιες υπογραφές, μία κίνηση που ξεκίνησε ο κ. Παναγής Μεταξάς και το οποίο μένει να κατατεθεί στο Δημαρχείο και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αναφορά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Γεράσιμου Δημητράτου αλλά και στον ίδιο με τον κ. Παυλάτο να αναφέρει ότι το μόνο που κατάφερε ο κ. Δημητράτος ήταν να αποτρέψει τον κόσμο από τον να στηρίξει αυτή την κίνηση, ενώ τόνισε ότι με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την παράταξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Και συμπλήρωσε ο κ. Παυλάτος ότι όσον αφορά τη στήριξη της παράταξης Ριζοσπάστες Ξανά στο Δήμο: “Όσον αφορά εμένα προσωπικά θα κρατηθώ μακριά, δεν θέλω καμία συνεργασία. Αυτό αφορά τη στάση μου, τις ιδέες μου και την αισθητική μου”.

Από τη μεριά του ο ιατρός Βασίλης Πολίτης τόνισε: “Όσον αφορά τον Δημητράτο έκανε τις επιλογές του, μαζί με όσους τον οδηγούσανε και τον καθοδηγούσανε, δικαιώθηκε για τις επιλογές του και πάμε παρακάτω”. Σε ερώτηση που κάναμε στα μέλη της Μελάμπους σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Δημητράτου για τις εκλογές, ο κ. Παυλάτος δήλωσε: 



“Απορώ πως μετά αυτή την ανακοίνωση ο Δημητράτος μπορεί να είναι στον ίδιο χώρο με το Γαλιατσάτο. 

     
 

Είναι προσβλητικό για την στάση της κοινωνίας και έχω την άποψη ότι την πρώτη ευθύνη την έχει ο Δημητράτος και σε σχέση με εμάς γιατί ήταν απαξιωτική η συμπεριφορά του και προσβλητική “.

Ψήφισμα συστράτευσης εξέδωσε η Μελάμπους σχετικά με την απόφαση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου να δημιουργήσει μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα των αεροδρομίων μας.

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα που έγινε δεκτό ομόφωνα από όλα μέλη που απαρτίζουν την Μελάμπους, το οποίο θα επιδοθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα μέσα στην εβδομάδα και έχεις ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, κατ’ αρχήν θέλουμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που έχετε να παράξετε.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία σας στην Περιφέρεια για τη δημιουργία μετώπου που ως σκοπό θα έχει την ακύρωση ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων μας (Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς). Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, την ανάδειξη των θεσμών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Με τιμή
Για το Μελάμπους
Παυλάτος Νίκος

Φωνάξτε παπαγαλάκια..... "Τρομοκράτης"









Κομπλέ με έτοιμα αποτυπώματα...ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Διάβασα την επιστολή του Σταμπούλου από τη ΓΑΔΑ και,ειλικρινά, ευχήθηκα να είναι προβοκάτορας. Γιατί αν δεν είναι...





Έχουν περάσει 2 μέρες και δεν έχουν δώσει φώτο του 31χρονου με το πρόσχημα οτι αρνείται να φωτογραφηθεί. Πρέπει να έχει φάει πολύ ξύλο.

η ακροδεξιοτσογλαναρία  «antinews»


Ζητάει και τα ρέστα ο Σταμπούλος
04/10/201416:51



Ο άνθρωπος που θα σκόρπιζε τον θάνατο στο όνομα ενός δήθεν αντάρτικου πόλεως, αντί να βγει και να ζητήσει συγνώμη μας το παίζει επαναστάτης κατηγορώντας τους “κρατικούς λακέδες” ότι τον βασάνισαν.


Φανταστείτε να μην είχε συλλάβει η αστυνομία τον Σταμπούλο και να κατάφερνε να εκτελέσει τα αιματηρά σχέδιά του.
Δεν ξέρουμε αν θα είχε «επιτυχία» με τους εφοπλιστές που είχε βάλει στο μάτι λόγω της προσωπικής ασφάλειας που διαθέτουν.
Ωστόσο, όσον αφορά το χτύπημα που σχεδίαζε ανήμερα της επετείου της ΝΔ νομίζουμε ότι θα στέκονταν πιο “τυχερός”, καθώς σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις επικρατεί χάος και όσα μέτρα ασφαλείας και να πάρεις δεν μπορείς να αποτρέψεις πάντα τον αιφνιδιασμό.
Ο άνθρωπος λοιπόν που θα σκόρπιζε τον θάνατο στο όνομα ενός δήθεν αντάρτικου πόλεως, αντί να βγει και να ζητήσει συγνώμη μας το παίζει επαναστάτης κατηγορώντας τους “κρατικούς λακέδες” ότι τον βασάνισαν.
Μέσω του indymedia περιγράφει τον τρόπο της σύλληψής του και της ανάκρισής του στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και τη σθεναρή αντίστασή του να δώσει αποτυπώματα και αίμα για DNA, αλλά και για να φωτογραφηθεί. Στέλνει,δε, μήνυμα στους συντρόφους του ότι δεν θα λυγίσει.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς, καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό. Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια, που με κρατάνε».
Το μόνο που λείπει τώρα είναι να βγουν τα «συντρόφια» από τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αλήθεια γιατί έχουν καθυστερήσει τόσο;
Α... ξέχασα ο Αλέξης δίνει εξετάσεις νομιμότητας στο σύστημα και είναι απασχολημένος.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ....4/10 - ΤΑΠΕΡ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ - ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ !!!
http://patrinaki.blogspot.gr/2014/10/410.html


                     


«Καθαρά» αποδείχτηκαν τα δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και το Θησείο όπου πραγματοποίησαν ελέγχους σήμερα (Σάββατο) το πρωί, μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.  
Οι έρευνες έγιναν με βάση τα στοιχεία για τις κινήσεις του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη στον Βύρωνα και κατηγορείται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.
Εξάλλου, χθες (Παρασκευή) πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο πατρικό σπίτι τού συλληφθέντος, στο Μαρούσι. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σχεδιάγραμμα στο οποίο είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας ώς το γκαράζ στον Βύρωνα διαμέσου της Συγγρού, η οποία ήταν υπολογισμένη στα 16΄.

Το επόμενο ήταν επίσης μια ιδιόχειρη σημείωση που ανέφερε «3/10 πρόβα τζενεράλε», «4/10 τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα» , «5/10 κρουασάν, ντόνατς, εκμέκ»

                      

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το διαμέρισμα στην Κυψέλη άνοιγε με κλειδιά, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο πατρικό σπίτι του Σταμπούλου, ενώ το διαμέρισμα στο Θησείο, χρησιμοποιείται ως ατελιέ συγγενικού του προσώπου.

Πάντως, τόσο χθες στο Μαρούσι, όσο και στα δύο διαμερίσματα σήμερα, δεν βρέθηκε οπλισμός, ή άλλα αντικείμενα, αλλά αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Τι δεν καταλαβαίνεις ???
--------------------------------------------------------------------------
Το τρως το λουκανικο;τ'ανοιγεις το ταπερ;τον πληρωνεις τον ενφια;την πετας την χειροβομβιδα;το καβαλας το ελικοπτερακι;



Φωνάξτε παπαγαλάκια: "Τρομοκράτης", όσο θέλετε... Τα 6 εκατ. που ζουν σε συνθήκες φτώχιας είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΑΡ, ΝΑ ΠΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ...



Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που όλοι ταυτίζονται με τον Σύριζα ε;


Σας αφήνω, πάω να κλάψω για τη διάλυση της Δημάρ και την αχαριστία απέναντι στο Φώτη. Ευτυχώς ο Μαργαρίτης αποκλείει τη συνεργασία με τον Σύριζα, για κάποιους συριζαίους αμφιβάλω.


Η Ρεπούση θέλει να κυβερνήσει και με το ΣΥΡΙΖΑ, σου λέει μην και δεν είμαστε και περάσει καμιά αλλαγή στη χώρα 

..
.με τ ί π ο τ α σε λέω...
LikeLike ·  · 

 Αυτό που με απασχολεί καιρό τώρα και το εκφράζω λόγω τρέχουσας συγκυρίας (ΔΗΜΑΡ)είναι η ανύπαρκτη ιδεολογικοπολιτική απόσταση μεταξύ των Δημαριτών και κάποιων!!!! θεσμικών δικών μας. Θα έλεγα πως πλειοδοτούν σε συντηρητικές αναδιπλώσεις, ακόμα και των Δημαριτών και οι εκφωνήσεις τους δεν απέχουν από εκείνες του Δένδια και του Άδωνη. Πριν καταδικάσουμε τη ΔΗΜΑΡ - δικαίως- ας αναρωτηθούμε για τη στάση κάποιων, αν τους δώσεις εξουσία....

Αρραβώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ. Από την αριστερή κυβέρνηση στον «προοδευτικό πόλο εξουσίας»
03/10/2014   του Γιώργου Αλεξάτου


                                


Μόλις δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από τότε που για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές έβλεπαν τη συνολική εκλογική τους δύναμη να εκτοξεύεται σε ένα ποσοστό αδιανόητο λίγο καιρό πριν και επί δεκαετίες. Το 32% των εκλογών του Ιουνίου 2012 ξεπερνούσε ως κι αυτό το ιστορικό 24,5% της ΕΔΑ του 1958 και τη μερίδα του λέοντος την κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 27%.

Τόσο οι πολιτικοί αναλυτές εκείνης της περιόδου όσο και η τεράστια πλειονότητα όσων ζουν σ” αυτό τον τόπο, όταν μιλούσαν τότε για Αριστερά, απέφευγαν να συμπεριλάβουν ένα κόμμα το οποίο, εντούτοις, ήθελε να αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερό ακόμη και με τον τίτλο του: «Δημοκρατική Αριστερά». Ο λόγος αυτής της μη συμπερίληψής της στην Αριστερά απέρρεε από τη συμπαράταξη της ΔΗΜΑΡ με τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην αναγνώριση της αναγκαιότητας της μνημονιακής πολιτικής.

Ήταν ακριβώς η αντίθεση σ” αυτή τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και η αναφορά στην ενότητα της Αριστεράς και στην ανάγκη αριστερής κυβέρνησης που συσπείρωσε γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού κόσμου, αναδεικνύοντάς τον, συνάμα, ως τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη εκεί όπου ζει η εργατική τάξη και τα φτωχότερα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα.

Οι όποιες επιφυλάξεις απέναντι στη ΔΗΜΑΡ επιβαιώθηκαν στη συνέχεια, με τη συμμετοχή της στη μνημονιακή συγκυβέρνηση από κοινού με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Τότε, στις 24 Ιουνίου 2012, που ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου «Τι έχετε να απαντήσετε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν «ντροπή στη ΔΗΜΑΡ για την επιλογή της να μπει στην κυβέρνηση;», δήλωνε:
«Ο καθείς και τα όπλα του. Οχι μόνο δεν αισθανόμαστε ντροπή, αλλά αισθανόμαστε ότι έχουμε κρατήσει υπεύθυνη στάση για τη χώρα και την κοινωνία. Οποιος επιλέγει τα έδρανα της αντιπολίτευσης και την άνεση της μη συμμετοχής, είναι εκτεθειμένος απέναντι στις μεγάλες ώρες ευθύνης για τις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα».

Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε κάποια στιγμή από τη συγκυβέρνηση, αφού εν τω μεταξύ είχε εκφράσει τη συναίνεσή της στο σύνολο των κυβερνητικών μέτρων που ενέτειναν τον δρομολογημένο από το 2010 περιορισμό της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και την κοινωνική καταστροφή σε βάρος των λαϊκών τάξεων, αλλά η κίνησή της αυτή δεν εμπόδισε τον εκλογικό καταποντισμό της στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Άμεση συνέπεια της εκλογικής πανωλεθρίας είναι η οξυμένη κρίση που αντιμετωπίζει, με την εκδήλωση αντιθέσεων στο εσωτερικό της. Και ενώ ένα τμήμα των μελών και στελεχών προσανατολίζεται στη συμμετοχή στις απόπειρες διάσωσης του χρεοκοπημένου χώρου της «Κεντροαριστεράς», ένα άλλο, με επικεφαλής τον Κουβέλη, επιλέγει την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε ναι στην αλλαγή κυβέρνησης για την αλλαγή πολιτικών σε προοδευτική κατεύθυνση, με σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων», δήλωσε ο Κουβέλης στη χθεσινή ομιλία του στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Για να ακολουθήσει η ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα του Δημήτρη Βίτσα να δηλώνει στη δική του ομιλία, πως «… είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια. Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Στο ίδιο πνεύμα της συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ κινείται και το σημερινό πολιτικό άρθρο της «Αυγής» με τίτλο «Η ΔΗΜΑΡ και ο προοδευτικός πόλος εξουσίας», που υπογράφει ο Σταύρος Καπάκος:

«Όσοι παραμένουν στη ΔΗΜ.ΑΡ. αναζητούν διέξοδο σε προοδευτική κατεύθυνση, την οποία καλούνται να συγκεκριμενοποιήσουν προγραμματικά και να τη συνδέσουν με τους υπαρκτούς πόλους εξουσίας. (…) Στη δύσκολη υπόθεση της συγκρότησης του προοδευτικού συνασπισμού εξουσίας έχει θέση και η ΔΗΜ.ΑΡ., 
χωρίς ταλαντεύσεις και επαμφοτερίζουσες στάσεις».

Είναι σαφές ότι η συμπόρευση αποτελεί δρομολογημένη επιλογή. Για τον «προοδευτικό πόλο εξουσίας» πια. Πολύ μακριά από τις διακηρύξεις του 2012 για αριστερή κυβέρνηση. Αλλά και από την Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 2013, που απέκλειε με πλήρη σαφήνεια κάθε συνεργασία με όσους έχουν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης τη μνημονιακή πολιτική.






Nikos Sarantakos Για την ακρίβεια, η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου αναφέρει:
«...Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς...»

Κατά τη γνώμη μου, η απόφαση του Συνεδρίου είναι επίτηδες τόσο γενικά διατυπωμένη που να επιδέχεται ερμηνείες. Με βάση την ερμηνεία τη δική μου, που καλώς ή κακώς φαίνεται να την ακολουθεί και η ηγεσία, η διατύπωση αυτή αποκλείει μόνο όσους έχουν αναλάβει πρωτοκλασάτοι υπουργοί: δηλαδή αποκλείει Λοβέρδο και Χρυσοχό, αλλά όχι Τζάκρη, και φυσικά δεν αποκλείει Δημαρίτες.




Η ΔΗΜΑΡ ειναι Μνημονιακο μαγαζακι!Ηταν μαγαζι γωνια και τωρα ειναι σε πτωχευση!ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ!ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΟΥΣ!ΟΞΩ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ 


-------------------------------------------------------------------------
Ο Δημήτρης Βίτσας, που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΡΗΜΑΔ είπε: «...είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια. Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΑΡ, ΝΑ ΠΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ... 




Kαλή ΔΗΜΑΡ και κακή ΔΗΜΑΡ... Καλή Ν.Δ. και κακή Ν.Δ..... Πραγματική Χ.Α. και κατά λάθος Χ.Α.... Κορμός ΣΥΡΙΖΑ και ...παραφυάδες ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ αυτή τη διαλεκτική δεν την ασπάζομαι. Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟ κόμμα, η Ν.Δ. είναι ένα εθνικιστικό-ακροδεξιό κόμμα και η Χ.Α. είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση. Και καμιά εικοσαριά νοματαίοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν εντυπώσεις, χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Να μην περνάει κανενός η ιδέα ότι είμαστε απόντες επειδή κρατάμε χαμηλό προφίλ, Ο.Κ.????

διαδηλώνουμε και απαιτούμε..


Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους στο συλλαλητήριο που γίνεται στο πλαίσιο δράσης του ΕΚΚΙ, έτσι όπως διαμορφώθηκε στη σύσκεψη φορέων που έγινε τις 22-09 -2014 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

   

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:

Εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο, τις αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζουν η συγκυβέρνηση και όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Επιλογές που μοναδικό στόχο έχουν να ξεπεραστεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν στον αφανισμό όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες – βιοτέχνες και εμπόρους.

Η αναδουλειά, τα λουκέτα, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, είναι αποτέλεσμα αυτών των αντιλαϊκών επιλογών.
Με κατεύθυνση της ΕΕ δημιουργήθηκε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών ( ΚΕΑΟ), ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων που αποβλέπει στον πιο γρήγορο αφανισμό των μικρών - αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και στο γιγάντεμα των πολυεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων.

Οι ανεδαφικές ρυθμίσεις που κατά καιρούς βγαίνουν κύριο στόχο έχουν, να μας εξοστρακίσουν από την αγορά εργασίας. Ήδη πάνω από 200.000 συνάδελφοί μας έχουν αφανιστεί.
Οι διάλογοι και τα παζαρέματα από μεριάς της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ είναι για να σπέρνουν αυταπάτες και αναμονή .
Το αποθεματικό του ταμείου μας έπρεπε να είναι 48, 8 δις € και τώρα μετά από το τζογάρισμα και το κούρεμα , έχει έλλειμμα 466,868 εκατ. ευρώ 

Το κύριο πρόβλημα του ΟΑΕΕ είναι η υποχρηματοδότησή του από το ίδιο το κράτος, που μας λέει από πάνω: Αφού δεν έχεις να πληρώσεις, κλείσε το μαγαζί και σου παίρνουμε το σπίτι.

Όλοι το Σάββατο 4-10-2014 και ώρα 7:30 το απόγευμα έξω από το ΕΚΚΙ διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

-Καμία διακοπή ρεύματος σε μικροεπαγγελματία και λαϊκή κατοικία.

-Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στα καταστήματα της παραλιακής Αργοστολίου.

-Να διαγραφούν, τα άδικα, εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα καταστήματα της παραλιακής στην Σάμη και χωρίς εμπαιγμούς να δοθεί άμεσα λύση από το κράτος.

-Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.

-Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

-Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
-
Μηδενικά δημοτικά τέλη για τους ανέργους , μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

Κατάργηση του Ν.4110 / 2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο 

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

Για το ΔΣ:

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης                         
 Λουκάκης Σπύρος