Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών Ιθάκης

Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών Ιθάκης


ΑΙΤΗΜΑ της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών Ιθάκης για τη λήψη απόφασης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης, συμπαράστασης για τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς.

Η Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών της Ιθάκης συμπαραστεκόμενη απόλυτα στους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών, θεωρεί καθήκον της να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής. 

Η μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την «τοκογλυφική» πολιτική των τραπεζών προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, για τα οποία δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες,