Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

"ΣΥΡΙΖΑ ή τανκς".




Προβλέπω στις επόμενες εκλογές το "ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων"- δυστυχώς το ΚΚΕ αδυνατεί να δει την σοβαρότητα της κατάστασης και προτιμά τον μοναχικό του δρόμο και τον ιδεολογικό του αναχωρητισμό.
Και για να σηκώσει το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κατεστημένο και τα ΜΜΕ των διαπλεκόμενων, χωρίς να κωλώσει πρέπει να αρχίσει να μιλά με αυτοπεποίθηση για αυτοδυναμία και να κατέβει με κύριο σύνθημα το 
                                          "ΣΥΡΙΖΑ ή τανκς".
Και επιτέλους να αρχίσει να μιλά ξεκάθαρα για μονομερείς κινήσεις όταν οι τοκογλύφοι πούνε όχι...
Πάει η εποχή της αθωότητας. Έχουμε πόλεμο μωρό μου.................

       

τσίμπα ένα @ρχίδι....




Στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 εναποθέτει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όλες του τις ελπίδες για την αργή αλλά σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2014 και εξαγγέλλει ότι το 70% αυτού του πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

       

Οι τεχνικές προπαγάνδας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ



Ad hominem: Επίθεση στον άνθρωπο και όχι στα επιχειρήματά του

Ad nauseam: Επανάληψη του ίδιου επιχειρήματος ("μέχρι ναυτίας") σε μορφή σλόγκαν μέχρι να γίνει πιστευτό. Λειτουργεί καλύτερα οτάν τα μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένα και ελεγχόμενα.

Επίκληση αυθεντιών: Όταν διάφοροι "ειδικοί" υποστηρίζουν αυτό που η προπαγάνδα θέλει να αποδείξει ως την μόνη αλήθεια

Χρήση φόβου: Εδραίωση αισθημάτων αγωνίας και πανικού στον γενικό πληθυσμό συνήθως με την επίκληση ενός ανώτερου εξωτερικού μεγάλου κινδύνου

Χρήση στερεότυπων και προκαταλήψεων: Εκμετάλλευση προκαταλήψεων του κοινού- στόχου για επίταση των φόβων και αντιπαθειών τους συνήθως με χρήση αναπόδεικτων συσχετισμών. π.χ. ΌΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, ΟΛΟΙ οι μετανάστες είναι παράνομοι.

Πολύ Μεγάλα Ψέματα: Το ψέμα είναι τόσο μεγάλο και παράλογο ώστε αυτός που το ακούει να συμπεράνει ότι αποκλείται να λέγεται ένα τόσο μεγάλο ψέμα σε όλο τον κόσμο τόσο ξεδιάντροπα, ώστε τελικά να το πιστέψει.

Μονόδρομος: Αφού όλοι το κάνουν, κάντο κι εσύ ως την μόνη δυνατή πιθανότητα επιτυχίας (χρήση ψυχολογίας της μάζας)

Άσπρο-Μαύρο: “Αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εχθρός μας”.

Ο Απλός Άνθρωπος: Η θέση της προπαγάνδας παρουσιάζεται ως η θέση του απλού ανθρώπου ώστε ο τελευταίος να νιώσει ασφάλεια και να ταυτιστεί με αυτήν.

Δαιμονοποίηση της Αντίθετης 'Αποψης: Οι έχοντες άλλη άποψη εμφανίζονται ως τρελοί ή κακοί

Παραπληροφόρηση: Παραποίηση Στοιχείων, Μοντάζ Φωτογραφίων, Μοντάζ Ομιλιών και Δηλώσεων, Τεχνητό κλίμα ευφορίας: Επιβραβεύσεις από ξένες εξουσίες κλπ.

Αποκοπή Φράσεων: Επιλεκτική χρήση φράσεων του αντιπάλου για την αλλοίωση του νοήματος και της πρόθεσης τους

Ύψωμα Σημαίας: Επίκληση πατριωτισμού ακόμη και για ενέργειες τελείως παράλογες ή άσχετες με την έννοια του πατριωτισμού

Αστραφτερές Γενικεύσεις: Όμορφα λόγια με κενό ουσίας και περιεχομένου

Μισή Αλήθεια: Απόκρυψη της πλήρους εικόνας, π.χ. ποσοστιαία μείωση ελλείμματος χωρίς παράλληλη αναφορά στην ανεργία ή στο χρέος

Επιτηδευμένες Γενικότητες: Χρήση ασαφών στόχων ώστε να αποφευχθεί η ευθύνη σε περίπτωση αθέτησης

Ευφημισμοί και Δυσφημισμοί: χρήση “ταμπέλας”. π.χ. χρήση της λέξης φιλελεύθερος (ποιός δεν είναι φίλος της ελευθερίας;!) ως ευφημισμός για να υποδηλώσει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι η “φιλελεύθερη” πολιτική ή π.χ. χρήση της λέξης συντηρητικός για να αποδειχτεί οπισθοδρομισμός κ.α.

Φορτισμένες Λέξεις: Λέξεις που σημαίνουν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που μπορεί να είναι π.χ. απλές αλλαγές ονομάζονται μεταρρυθμίσεις

Αρνητικοί Χαρακτηρισμοί: Χρήση χαρακτηρισμών που εμπεριέχουν λογικό σφάλμα αλλά δημιουργούν συνειρμούς που ευνοούν αυτό που η προπαγάνδα θέλει να αποδείξει.

Υπεραπλούστευση: Χρήση γενικεύσεων για την περιγραφή περίπλοκων κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων

Εκλογίκευση: Χρήση ασαφών και ευχάριστων φράσεων για την την εκλογίκευση παράλογων φαινομένων

Λογική Πλάνη: Χρήση αδιαμφισβήτητης αλήθειας που ωστόσο είναι άσχετη με το προκείμενο

Επανάληψη: Χρήση ίδιας φράσης κάνοντας "πλύση εγκεφάλου" ώστε να αδυνατεί ο εγκέφαλος να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Συνήθως συνδέεται με την χρήση σλόγκαν.

Συνειρμική Μεταφορά: Χρήση συμβόλων, φράσεων με θετικό συνειρμό, π.χ. ανάπτυξη που είναι εκ φύσεων κάτι θετικό, για την αποδοχή δυσμενών μέτρων

Υπόνοια: Σε συνδυασμό με την προηγούμενη τεχνική, αφήνεται να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη θα είναι για το καλό των πολιτών, κάτι που θα ήταν αδύνατον να γίνει αποδεκτό αν γινόταν σαφής εξήγηση του τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη και ποιους θα ωφελήσει.

fb: Adόnis Moutselos

ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ


  
Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Πενήντα χρυσαυγίτες στο Πέραμα έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με καδρόνια και λοστούς σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Η επίθεση ήταν μαφιόζικα οργανωμένη και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουν αρκετοί άνθρωποι στο νοσοκομείο. Αλλά κανένας από τους δράστες δεν πιάστηκε, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία μας διαφώτισε με ανακοίνωσή της για την ακριβή ώρα άφιξης των περιπολικών της.

Η ουσία είναι πάντως ότι: Πρώτον οργανώθηκε μαζική επίθεση εναντίον μελών νόμιμου πολιτικού κόμματος, υπήρξαν δηλαδή συνεννοήσεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα, καθορισμένη ώρα και καθορισμένα σημεία για την επιδρομή, και η αστυνομία χαμπάρι. Πενήντα άτομα και μάλιστα του ναζιστικού χώρου, που υποτίθεται ότι είναι υπό επιτήρηση, σκαρώνουν κοτζάμ επιχείρηση και οι φύλακες της τάξης αντί να συλλάβουν τους επιδρομείς συλλαμβάνονται κοιμώμενοι.

Δεύτερον, τα περιπολικά έφτασαν όταν έφτασαν -αφού όλως τυχαίως οι ναζί είχαν τελειώσει το έργο τους. Πώς δεν τσάκωσαν ούτε έναν για δείγμα; Σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετοί από τους δράστες φορούσαν και στολή του ναζί μπράβου -τη μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Ούτε αυτή δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα αστυνομικά μάτια των ανδρών του Δένδια; Πεζοί, μηχανάκια, αυτοκίνητα -στο Πέραμα, όχι στη Νέα Υόρκη- διαφεύγουν μέσα στη νύχτα μετά από μια τέτοια επίθεση και κανένας δεν συλλαμβάνεται!!

Έτυχε βρε παιδί μου, θα πεις. Ίσως, υποψιάζεσαι κιόλας, μήπως δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Διότι πριν λίγα εικοσιτετράωρα, όταν στη Θεσσαλονίκη ομάδα μελών της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ επιτέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πιάστηκαν όχι ένας, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά 46 (ολογράφως σαράντα έξι) άτομα. Τα οποία έμειναν όλη νύχτα στην ασφάλεια και την επομένη πήγαν στο αυτόφωρο για τα περαιτέρω.

Στη μια περίπτωση δηλαδή κάνουν επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες αρκετοί αλλά συλλήψεις μηδέν. Στην άλλη περίπτωση δέχονται επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες μηδέν αλλά συλλήψεις πλήθος. Γοργόνες στη μια, μάγκες στην άλλη οι άντρες του Δένδια. Με τούτα και με κείνα, γιατί είναι η χιλιοστή φορά που οι ναζί σακατεύουν κόσμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά, το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος αντιφασίστας σπάσει κι ένα τζάμι της Χρυσής Αυγής μπαγλαρώνεται. Όποιος φασίστας σπάσει κεφάλια καμαρώνεται. Και ο Δένδιας φυσικά κορδώνεται...

*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

η συγκυβέρνηση επενδύει στη Χ.Α για να παραμείνει στην εξουσία



Μετά το ΛΑ.Ο.Σ και την Δημοκρατική Αριστερά το τελευταίο χαρτί του συστήματος η Χ.Α αναλαμβάνει σαν πιστό σκυλί των αφεντικών, να μεταφέρει στο δρόμο (όχι τυχαία) όλα όσα έχτισαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου- Παπαδήμου- Σαμαρά (ΦΟΒΟ, ΒΙΑ,ΜΙΣΟΣ,ΡΑΤΣΙΣΜΟ ) με απώτερο σκοπό την αποτροπή μιας μαζικής εξέγερσης από το λαό, πάντα με την έμμεση συμπαράσταση και στήριξη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Είναι τραγελαφικό οι Άρχοντες του τόπου να δηλώνουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι με τα συνεχή κρούσματα βίας από τη Χ.Α "ξεχνώντας" πως αυτοί και μόνο αυτοί, ευθύνονται αποκλειστικά για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την ανεργία, την φτώχεια, την καταπάτηση της αξιοπρέπειας των πολιτών, σε 
ένα χυδαίο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων με σκοπό να κρύψουν τα δικά τους αποτρόπαια εγκλήματα και να αποτρέψουν στο άμεσο μέλλον πιθανές απρόβλεπτες καταστάσεις για τους ίδιους και το στενό τους περιβάλλον........επαναλαμβάνοντας
το γνωστό σύνθημα..............................«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»

Αναρχοφάγος, καρπαζοεισπράκτορας ή μαχητικός αντιφασίστας;



Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φούσκωσαν κι άλλο το μυαλό των νεοναζήδων. Έτσι, θεώρησαν πως ήρθε η ώρα να επιτεθούν και στο ΚΚΕ κατά μέτωπο. Το αποτέλεσμα γνωστό: εννιά κουκουέδες τραυματίες και οι ειδικές μηχανοκίνητες δυνάμεις της αστυνομίας να παρακολουθύν χωρίς να επεμβαίνουν όσο δεν κινδυνεύουν τα φασιστοειδή.
Για να δούμε λοιπόν τώρα: πώς θα αντιδράσουν τα απλά μέλη του ΚΚΕ από εδώ και στο εξής στο ζήτημα των φασιστών; Τόσα χρόνια (μεταπολιτευτικά), το ΚΚΕ ουδέποτε συγκρούστηκε με φασίστες. Οργάνωσε και έριξε στη μάχη τον κατασταλτικό μηχανισμό του μόνο ενάντια σε ό,τι βρισκόταν προς τα αριστερά του και ιδιαίτερα απέναντι στους αναρχικούς (πολλές φορές, σε συνεργασία με την αστυνομία).
Την εποχή που οι χρυσαυγίτες πήγαιναν κάτι κούτες στη χαλυβουργία, ο Σιφωνιός της Χαλυβουργικής και μέλος του ΚΚΕ, τους χειροκροτούσε. Την εποχή που οι φασίστες ξεμύτιζαν και ξεκίνησαν να προκαλούν ανοιχτά αντικαθιστώντας εκλογικά το "μνημονιακό" ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ διαδήλωνε για την πρωτομαγιά λίγα μέτρα πιο πέρα από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης δυτικής Αττικής των νεοναζήδων και όλα μέλι γάλα (πρόκειται για τα γραφεία που δέχτηκαν βομβιστική επίθεση). Ποτέ δεν επιστράτευσε το "κόμμα" τον μηχανισμό του για να αντιμετωπίσει τους φασίστες στο δρόμο. Μόνο για να χτυπήσει ό,τι βρίσκεται αριστερά του, μόνο για να σταθεί μπροστά στη βουλή ως θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, όπως έκανε στις 20 Οκτώβρη του 2011. Και τώρα πού φτάσαμε; Να τους "δουλεύει" η χρυσή αυγή στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως το μόνο που ξέρει να κάνει το ΚΚΕ είναι να προστατεύει τα μνημόνια από τους "αγανακτισμένους συμπολίτες μας". Και το χειρότερο; Να βγαίνει ακόμα και σήμερα στέλεχος του ΚΚΕ στην τηλεόραση, δαρμένο από τους φασίστες στο Πέραμα, και να δηλώνει πως όπως στο Πέραμα, έτσι και τότε στο Σύνταγμα, στις 20 Οκτώβρη του 2011, οι κουκουέδες δέχτηκαν "επίθεση από ίδιες παρακρατικές ομάδες" (έτσι ακριβώς!), συνεχίζοντας έτσι το παραμύθι της ταύτισης αναρχικών και φασιστών ως ενιαίου διπλού παρακρατικού βραχίονα "ενάντια στους λαϊκούς αγώνες". Τέτοια κατάντια.
Ας ελπίσουμε πως τα απλά μέλη του ΚΚΕ -γιατί απλά και μόνο να μιλάμε για το σκληρό μηχανισμό του "κόμματος", λερώνεται το στόμα μας- θα ταρακουνηθούν και αντί να στρέφονται ενάντια σε αυτούς που χρόνια τώρα συγκρούονται με τους φασίστες σε κάθε πόλη της Ελλάδας, θα συνταχθούν μαζί τους προς την κατεύθυνση του μαχητικού αντιφασισμού..

                   

Διαβάστε στην Αυγή της 15/09 VIDEO

                                  

(Ακρο)δεξιό Plan B: Να ζει κανείς ή να μη ζει μαζί με σοβαρούς ναζί;



(του Θανάση Καρτερού)

Το ξεφούρνισε σοβαρά-σοβαρά μια από τις χρυσές πέννες της δημοσιογραφίας του μνημονίου, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του Σκάι και της Καθημερινής, συζητώντας στην εκπομπή του με τον Γιάννη Μηλιό για τη δημοσκόπηση της Pulse που δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα: «Αφού καλείτε εσείς, κ. Μηλιέ, το ΚΚΕ για συνεργασία, να δείξετε ανοχή σε τυχόν συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, τη σοβαρή Χρυσή Αυγή βέβαια»!

Αν και σύντομη έχει πολύ σκοτάδι, πολλές στοές, και στο βάθος ένα ακατέργαστο πολιτικό διαμάντι αυτή η δήλωση-ορυχείο. Πολύ σκοτάδι, γιατί ο ατσαλάκωτος Παπαδημητρίου δεν διστάζει να τσαλακώνει το ΚΚΕ για να το χωρέσει στο ίδιο τσεπάκι με τη Χρυσή Αυγή. Ίδιο πράγμα, να πούμε αυτοί που πολέμησαν το ναζισμό με κείνους που τον υπηρέτησαν. Αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία με κείνους που έχυσαν το αίμα των άλλων για την καγκελαρία. Αυτοί που έκρυβαν με κίνδυνο της ζωή τους Εβραίους με κείνους που τους έστελναν στα κρεματόρια. Αυτοί που και σήμερα συγκρούονται μετωπικά με τους ναζί με κείνους που κυκλοφορούν με ναζιστικά σύμβολα, υπηρετούν ναζιστικές ιδέες και εφαρμόζουν ναζιστικές πρακτικές εγκλήματος. Ο Μανώλης Γλέζος με τον ταγματασφαλίτη Γερακίνη -εκ των ημετέρων εις Γερμανός νεκρός.

Πολλές στοές επίσης, που τις γνωρίζει και βοηθάει στο σκάψιμο τους ο έγκυρος περί τη δεξιά, έμπειρος περί τους τραπεζίτες και ακούραστος σκαπανέας του μνημονίου Παπαδημητρίου. Τυχόν συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή! Δειλά-δειλά, δοκιμαστικά, έχουν αρχίσει να το δουλεύουν, να το ζυμώνουν, να ετοιμάζουν τον κόσμο, να το προωθούν: Μπροστά στον κίνδυνο μιας αριστερής κυβέρνησης, συνεργασία με τους ναζί. Μπροστά στο φάντασμα του κόκκινου, συνασπισμός του μαύρου. Μπροστά στην απειλή για τα συμφέροντά μας ξέπλυμα και στρατολόγηση των ταγμάτων εφόδου.

Και στο τέλος το διαμάντι: ανεπεξέργαστο ακόμα, αλλά πάντως διαμάντι, που ο Παπαδημητρίου το διακρίνει μέσα στα ερέβη του χρυσαυγίτικου συρφετού: Η σοβαρή Χρυσή Αυγή! Υπάρχει λοιπόν και τέτοια -σοβαρή! Κι αν είναι ακόμα ανεπεξέργαστη θα την επεξεργαστούν, θα τη γυαλίσουν, θα τη συσκευάσουν καταλλήλως και θα τη διαθέσουν για τις ανάγκες του έθνους. Υπάρχει εξάλλου πείρα και τεχνογνωσία στην παράταξη του Παπαδημητρίου. Πώς μεταμορφώθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι προδότες σε εθνικόφρονες, οι ταγματασφαλίτες σε Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου, οι γερμανοντυμένοι σε αξιωματικούς του εθνικού στρατού και οι ρουφιάνοι των ναζί σε ρουφιάνους των ελληνικών αρχών;

Μπορεί λοιπόν να γίνει. Και το προωθούν να γίνει, γιατί ο Παπαδημητρίου δεν είναι ο πρώτος που κοιτάζει το διαμάντι, έστω ακατέργαστο, και κάνει τικ-τακ η καρδούλα του. Αν είναι σου λέει να πέσει η πατρίς στα χέρια της Αριστεράς καλύτερα να δώσουμε τα χέρια με τους ναζί. Προκειμένου να ζήσουμε τη μαύρη μέρα που ο Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός, καλύτερα να τα βρούμε με τη μαύρη νύχτα του Μιχαλολιάκου. Στο κάτω-κάτω μόνο όταν μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και στους κάμπους πέφτει χιόνι, ο Έλλην ξεσπαθώνει-ξεσπαθώνει.

Το διαμάντι λοιπόν υπάρχει, οι αδαμαντωρύχοι υπάρχουν, οι ειδικοί επεξεργαστές υπάρχουν, το πράγμα μπήκε σε κίνηση. Μπορούμε να φανταστούμε την ταχύρυθμη μύηση των βασιβουζούκων στη σοβαρότητα από σοβαρά στελέχη της ΝΔ και έγκυρους δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών. Φανταζόμαστε την προσπάθειά τους να τους μάθουν να μιλούν άπταιστα τουλάχιστον εκατό ελληνικές λέξεις, να μη γρυλλίζουν, να μην κοπανάνε όποιον μελαψό βρίσκουν μπροστά τους, να κουβαλάνε αντί για μαχαίρια και πιστόλια στυλό mont blanc και να αλλάξουν λίγο το όνομά τους -από Χρυσή Αυγή να ονομαστούν Χρυσή Καρδιά, που παραπέμπει όσο να “ναι σε καλοσύνη και ευγένεια. Το φαντάζεστε το λαμπρό αποτέλεσμα;

• Ένας λεπτός και ευγενής Παναγιώταρος που μιλάει στον πληθυντικό και αποκηρύσσει τη βία απ” όπου κι αν προέρχεται.

• Ένας μειλίχιος Κασιδιάρης δήμαρχος Αθηναίων με τατουάζ τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή άντε τον Ομπάμα.

• Ένας Παπάς που καταθέτει στεφάνι από μέρους της κυβερνήσεως στο Πολυτεχνείο.

• Ένας Μιχαλολιάκος που καταδικάζει τα άκρα -χέρια πόδια, όλα- και ορκίζεται Βενιζέλος στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

• Μια Ζαρούλια φεμινίστρια, υπουργός ισότητας των δύο φύλων.

Γιατί όχι; Ο Καραγκιόζης τα κατάφερε να γίνει φούρναρης, γιατί να μη γίνει κι ο Καιάδας υπουργός πολιτισμού; (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Εδώ έγινε ο...Παναγιωτόπουλος)
Το όραμα όμως των κρυφά ερωτευμένων με τους ναζί συμπληρώνουμε όσοι υποτίθεται ότι θα δείξουμε ανοχή, εμείς όλοι και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο ειδύλλιο με τη ΝΔ -αν δεν χειροκροτούμε κιόλας το θαύμα αυτό εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας.

Το μόνο που ξεχνούν οι αδαμαντωρύχοι είναι ότι όχι μόνο στην Τούμπα και στον Εύοσμο, αλλά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει μια Θύρα 4 με θυμωμένα πλήθη από μη σοβαρούς. Κι αυτούς θα έπρεπε να τους φοβούνται οι σοβαροί φίλοι του Μπάμπη Παπαδημητρίου όταν επεξεργάζονται ναζιστικά διαμάντια…
(ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/)

νίκη για μια δημόσια , δωρεάν και ποιοτική παιδεία..

about an hour ago 


Νίκη των καθηγητών είναι νίκη για μια δημόσια ,
δωρεάν και ποιοτική παιδεία...την οποία 
οφείλουμε στα παιδιά μας....
       
        

Απεργώ γιατί..

                                

παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα

                 


Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 16/9, στις 8 :00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ληξουρίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα “20 χρόνια χρειάστηκαν: Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού”.

Θα προλογίσουν οι:

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος , γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και περιφερειακός σύμβουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του συγγραφέα.
Το γραφείο τύπου