Ψηφοδέλτιο νίκης χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα εξήγησε τους λόγους που τόσο ο ίδιος, όσο και ο περιφερειάρχης δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία της Νομαρχιακής.
Κακόβουλα τα σχόλια για την απουσία μου
Κακόβουλα χαρακτήρισε τα σχόλια για την απουσία τόσο του ίδιου όσο και του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου από την τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας.
Ο κ. Δρακουλόγκωνας δήλωσε ότι αυτές οι πρακτικές δείχνουν κακία και κακοβουλία αφού όλοι ήξεραν ότι η απουσία μας προέκυψε λόγω της διπλής αναβολής που πήρε η συνεδρίαση τόσο σε μέρα όσο και σε ώρα. «Όλοι ήξεραν ότι ο περιφερειάρχης είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Κέρκυρα και δεν μπορούσε να παραμείνει (η συνεδρίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προηγούμενη). Για τον ίδιο λόγο και λόγω της εκ νέου αναβολής και στην ώρα διεξαγωγής της δεν μπόρεσα να είμαι κι εγώ στη συνεδρίαση έχοντας όμως ήδη δηλώσει την επιλογή μου στην οργάνωση μελών της Σάμης».
Οι εκλογές θα δείξουν
Συνεχίζοντας ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει ποιος στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα φανεί σε ποιες περιοχές θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο ψηλά απ' όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς»
Κοσμούν τα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οι τρεις υποψήφιοι
Σε ερώτησή μας για το πώς κρίνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε τα εξής: «Είχα την τύχη να είμαι συνυποψήφιος τόσο με την Αφροδίτη (Θεοπεφτάτου) όσο και με τον Αλέξανδρο (Ταφλαμπά). Και εξ αυτού του λόγου μπόρεσα να διαπιστώσω, εκτός των άλλων, πόσο άξιοι άνθρωποι είναι, με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία, αλτρουισμό και δυναμισμό. Συνάμα είναι ταπεινοί, έτσι όπως πρέπει να είναι ο κάθε αριστερός που υπηρετεί την κοινωνία. Σε αυτούς τους δύο έχει προστεθεί ένας εξίσου αξιόλογος άνθρωπος, ο Μάκης Βασιλάτος. Και αυτός έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και υπηρετεί την Αριστερά εδώ και δεκαετίες. Πραγματικά και οι τρεις κοσμούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία των νησιών μας πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή που ένας από αυτούς θα την υπηρετήσει μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.»
Ο Ιωάννης Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, χτύπησε θανάσιμα τον Τεμπονέρα με λοστό στο κεφάλι στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη Σχολικό Συγκρότημα 3ου & 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας στην πλατεία Βουδ.
Στα τέλη του 1990 τη χώρα κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Υπουργό Παιδείας τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο. Ο χώρος της Παιδείας βρισκόταν σε αναβρασμό, εξαιτίας της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσε η κυβέρνηση. Με το πολυνομοσχέδιο που θα έφερνε στη Βουλή ρυθμίζονταν θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας και «πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, επανακαθιέρωση προσευχής, έπαρσης της σημαίας και εκκλησιασμού) και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, περικοπές κοινωνικών παροχών σε φοιτητές κ.ά.). Το 70% των σχολείων βρισκόταν υπό κατάληψη, ενώ καθημερινό φαινόμενο ήταν οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ 'Κένταυροι και Ρέιντζερ' βαφτίζονται από την κυβέρνηση 'ομάδες αγανακτισμένων πολιτών' με στόχο την ανακατάληψη των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη.
Ο Καλαμπόκας επικεφαλής των ομάδων αυτών μαζί με τους Μυλωνά, Σπίνο, Γραμματικα, Γραμματικόπουλο, με λοστούς και ρόπαλα επιχείρησαν να 'ανακαταλάβουν' το σχολείο και να σπάσουν τη κατάληψη, την οποία υποστήριζαν αρκετοί γονείς και καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθείς Τεμπονέρας, ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του.
Η δολοφονία αποτελούσε έκτοτε «τίτλο τιμής» για αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ, όπως μας θύμιζε παλαιότερα και ο Ιός της Κυριακής στο παρακάτω απόσπασμα:
«Θεσσαλονίκη, 1 Απριλίου 1998: Βράδυ των φοιτητικών εκλογών και τα αίματα στο αμφιθέατρο του Ανατομείου έχουν ανάψει. Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων για το νέο ΔΣ της Ιατρικής και οι πανηγυρισμοί της ΔΑΠ και των περί αυτήν φουντώνουν: “Ο Καλαμπόκας γαμάει τις μάνες σας”, “γαμιέται ο Τεμπονέρας κι η μάνα του”, είναι τα ευφάνταστα συνθήματα που κυριαρχούν. Η ευθυμία των νικητών μετατρέπεται σε ντελίριο, όπως καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ιατρικής, όταν στην αίθουσα κάνει τη θριαμβευτική της εμφάνιση η σημαία με το δικέφαλο, την οποία οι πιο θερμόαιμοι είχαν -κατά δήλωσή τους- προμηθευτεί από τον ναζιστικό “Στόχο”. Στο τσακίρ κέφι οι μέλλοντες γιατροί της ΔΑΠ, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι σε θέση να αναβιώσουν τις παραδόσεις της ΕΚΟΦ…»
Ο Γιάννης Καλαμπόκας, τρίτος από αριστερά
Ο Καλαμπόκας δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας).
Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου. Πηγή: left.gr
ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ....
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .......ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.......... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑ ..........(και χωρίς υπογραφή)
Ανέτοιμος εμφανίζεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την ερχόμενη εκλογική μάχη, καθώς οι υποψήφιοί του δύσκολα μπορούν να πείσουν το εκλογικό σώμα σαν πολιτικά πρόσωπα.
Ειδικότερα η νυν βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου θεωρείται “καμένο χαρτί” αφού η μέχρι σήμερα παρουσία της σε γενικές γραμμές κρίνεται ανεπαρκής από την τοπική κοινωνία, ενώ το κενό του Παναγή Δρακουλόγκωνα, που είχε την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα, δύσκολα μπορεί να καλυφθεί από υποψηφίους του τύπου Παγώνη, ή κάποιου άλλου προσώπου ανάλογου βεληνεκούς.
Τα πράγματα δε για το ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύουν περισσότερο αν τελικά ο Χαράλαμπος Λυκούδης κατέλθει με την Νέα Δημοκρατία στο νομό μας καθώς πλέον είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται σε αυτή τη μάχη με πολύ βαριά ονόματα.
Αν προσπαθήσει κάποιος να αξιολογήσει την βουλευτική θητεία της κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου αυτά τα περίπου 2 χρόνια μόνο ως “άχρωμη, άοσμη και άγευστη” θητεία θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει. Ειλικρινά, πέρα από τις κοινότυπες καταγγελίες κατά της κυβερνητικής πολιτικής, προσπαθώ να θυμηθώ έστω και μία παρέμβασή της σε κάποιο υπουργείο προκειμένου να έρθουν κάποια χρήματα για το νησί μας. Θα πείτε κάποιοι..Μα καλά …Βουλευτής της αντιπολίτευσης ήταν…Τι θα μπορούσε να κερδίσει από παρεμβάσεις στα υπουργεία; Ναι, απαντώ, αλλά τουλάχιστον “για τα πρακτικά”, θα μπορούσαν να υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις αυτού του είδους…Τίποτε όμως…Και με αφορμή αυτό μπαίνει ένα από τα διακυβεύματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης…Η Κεφαλονιά χρειάζεται έναν βουλευτή διεκδικητικό, έναν βουλευτή που να κοιτάζει το συμφέρον του νησιού πάνω από τα κομματικά πλαίσια, έναν βουλευτή που να χτυπάει πόρτες και να εξασφαλίζει κονδύλια…Και γιατί όχι, έναν βουλευτή που να βρίσκεται σε κοινή γραμμή πλεύσης με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου έτσι να προχωρήσουν περισσότερα θέματα…Άλλωστε η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται εδώ για τα επόμενα 5 χρόνια…Το καλύτερο θα είναι και ο βουλευτής που θα εκλεγεί να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος…Και όχι απέναντι και να αναλωνόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον τόπο…
Ψόφιο» εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά μας
Νερόβραστοκαι χωρίς καμία ανατροπή το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποτελείται από πρώτον την νυν βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία κατά κοινή ομολογία είχε μία θητεία πλήρως αποτυχημένη για τα νησιά μας, αφού για το μόνο που θα την θυμόμαστε είναι για την περίφημη δήλωση της, “και τι έγινε αν πάμε στη δραχμή”;
Δεύτερον από τον πρώην Αντινομάρχη του Γεράσιμου Μεταξά, Γεράσιμο Βασιλάτο, ο οποίος δραστηριοποιείται ουσιαστικά στα πολιτικά δρώμενα πάνω από τρεις δεκαετίες και τρίτον από τον “συνήθη” υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιθάκη, Αλέξανδρο Ταφλαμπά.
Τουτέστιν, μία από τα ίδια, για αυτό και κάποιοι κακεντρεχής ήδη ονομάζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως «ψόφιο»!