Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ .....ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

12:45 μ.μ.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ. ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ… 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ 


Αν το είχε αναρτήσει κάποιος φασίστας ή ισλαμιστής, θα είχε ακολουθήσει χάος. Τώρα που το ανάρτησε ο “μπροστινός” των εργολάβων, δεν θ’ ανοίξει μύτη. Αλλά και σ’ εμάς δεν προκαλεί εντύπωση. 
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι μία αγωνίστρια, μία γυναίκα που δεν γονάτισε στους νταβατζήδες – εθνικούς εργολάβους του πασοκιστάν. Αυτούς δηλαδή… που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το “Ποτάμι” και άλλους μπροστινούς νταβατζήδων στην αυτοδιοίκηση κλπ. 


Ένας ισλαμοφασίστας – μπράβος, σαν αυτούς που προστατεύει ο εκλεκτός της χούντας Νίκος Δήμου, τις έριξε βιτριόλι για να την σταματήσει. Κατά την προσφιλή τακτική των εκλεκτών της κάθε ρεπούση, που από την Άγκυρα μέχρι την Καμπούλ δολοφονούν, βασανίζουν, καίνε ζωντανή κάθε γυναίκα που θα τολμήσει να σηκώσει ανάστημα στην βαρβατίλα των μουλάδων, μπομπολάδων κλπ. 
Σήμερα, οι ίδιοι οι νταβατζήδες που ονειρεύονται έναν κόσμο με μουλάδες, δούλες και βούρδουλες σε καλούν να ψηφίσεις Θεοδωράκηδες. Τους αχυρανθρώπους που απλώνουν σαν απόχη σε “ποτάμια” για να επιστρέψουν μετά οι ψήφοι στους φεουδάρχες του νταβατζηστάν. 
Εάν δεν καταλαβαίνεις ότι το οφείλεις στην -ωραία σαν Ελληνίδα- Κούνεβα να ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, κατάλαβε τουλάχιστον ότι το οφείλεις στα εγγόνια σου. Αυτά που θα τα ευλογήσουν με “50 χρόνια επιμήκυνση χρέους” για να γεμίσουν τις τσέπες τους σήμερα οι αβανταδόροι των Θεοδωράκηδων.

Μία απάντηση στον Μάκη Μεταξά


Φίλε Μάκη Μεταξά

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την επιστολή σου που ανάρτησες στο διαδίκτυο.
Θα έλεγα μία απολογητική επιστολή στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τη σημερινή στάση σου.

Φίλε Μάκη, γνωριστήκαμε πολύ καλά όταν μια φούχτα άνθρωποι συμπαραταχθήκαμε το μακρινό 1994 για να αντιμετωπίσουμε το "ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ", όπως κατά κόρον το αποκαλούσες, και ζητούσες από τον κόσμο να βοηθήσει την προσπάθειά μας αυτή. Και οδηγήσαμε τους συμπατριώτες μας στο δικό μας όραμα για την ανάπτυξη των νησιών μας. Κερδίσαμε την πρώτη αιρετή Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Rockomeladiko Argostoli


Εσύ Νομάρχης και εγώ ένας από τους αντινομάρχες σου. Στη δύσκολη πορεία μας περάσαμε πολλές δυσκολίες αλλά πάντοτε σταθήκαμε υπερήφανοι απέναντι στο τότε κατεστημένο της εξουσίας και στις προσπάθειες που έκανε για να μας μπλοκάρει, να διαβάλλει και να διαλύσει. Σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι ακόμα και όταν χάσαμε στις εκλογές για τη δεύτερη θητεία μας.

Το τότε πολιτικό κατεστημένο δεν δεχόταν το "Παιδί από τον Πόρο" να κάνει το όραμά του, αλλά και δικό μας όραμα, πραγματικότητα. Και τώρα αυτό το "παιδί" στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός στην ανακαίνιση και παλινόρθωση του τότε πολιτικού κατεστημένου, το οποίο οικτρά έχει ήδη αποτύχει.

Oh tempora, oh mores.
Γεράσιμος Βασιλάτος

Κεφαλονιά: λίγα έργα, μπόλικες υποσχέσεις


Χωλαίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των τουριστικών υποδομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο, όπου ακόμα και οι τουαλέτες θυμίζουν γιαπί, ο πύργος ελέγχου εξακολουθεί να φέρει ζημιές, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες έχουν να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο.

Του Δημήτρη Τερζή





Τον τουρισμό είχαν προτάξει αμέσως μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς οι υπουργοί της κυβέρνησης, παρ” όλα αυτά, όμως, τα έργα προς την αποκατάσταση της εύρυθμης εξυπηρέτησης των τουριστών μάλλον χωλαίνουν.

Χθες στο νησί βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των έργων στο λιμάνι του Ληξουρίου, στο οδικό δίκτυο κ.λπ. Ομως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, Σπύρος Γαλιατσάτος, «ευτελίζεται ο ελληνικός λαός για 10 τετραγωνικά μέτρα ψευδοροφή και 5 μυστριές λάσπη, κυριολεκτικά».


Draught Grill & Beer House Beer garden · Bar & Grill

Ο λόγος για τις τουαλέτες του αεροδρομίου του νησιού, οι οποίες θυμίζουν γιαπί, παρά το γεγονός ότι προχθές σημειώθηκε η πρώτη άφιξη τσάρτερ της σεζόν με 138 τουρίστες από την Αγγλία. Να σημειωθεί πως ο πύργος ελέγχου εξακολουθεί να φέρει ζημιές από τον σεισμό, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες του αεροδρομίου έχουν να λειτουργήσουν επίσης από εκείνη την περίοδο. Από εκεί και πέρα, σε εξέλιξη είναι τα έργα στο λιμάνι του Ληξουρίου και στόχος είναι, πριν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος, να είναι έτοιμες τουλάχιστον οι 2 από τις 4 ράμπες υποδοχής των πλοίων, ενώ για τις υπόλοιπες υπάρχει προγραμματισμός να ολοκληρωθούν με το πέρας της θερινής περιόδου.

Οσον αφορά τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, παρά τις συνεχιζόμενες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως οι επαγγελματίες του νησιού θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου για δεύτερη φορά μέσα σ” ένα μήνα διαμαρτύρεται, γιατί δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη στοιχειώδη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η τελευταία συνάντησή μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκορδά, κανένα αποτέλεσμα δεν είχε. Καλείται ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Μιχαλάτος για δεύτερη φορά να ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και εργασίας, παρουσία αυτήν τη φορά της κ. βουλευτού του νησιού μας και εκπροσώπου του δήμου, για να αναλάβουν πλέον ο καθένας τις ευθύνες τους».

Αυτοψίες

Από τους συνολικούς ελέγχους που έγιναν στο νησί από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων μετά τους δύο καταστρεπτικούς σεισμούς, το αποτέλεσμα ήταν: 1.460 κτίρια χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για χρήση ή «πράσινα», 1.441 χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πριν επισκευαστούν, και 178 κτίρια χαρακτηρίστηκαν κατεδαφιστέα.


http://www.efsyn.gr/



Γιάννης Απέργης: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΠΕΡΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, με παλιούς και νέους φίλους, με παλιούς και νέους εχθρούς (ορκισμένους και μη). Αναφέρομαι στην προσπάθεια του Αλέκου Καλαφάτη, να συνενώσει όλα αυτά τα πρόσωπα. Ο σκοπός (η σωτηρία του τόπου φαντάζομαι) επιχειρείται να δικαιολογήσει αυτές τις συμπλεύσεις. Είναι εξ’ άλλου τάση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, γι’ αυτό και προκύπτουν εναλλασσόμενα, σχήματα σωτηρίας, τύπου «Κίνηση των 58», «Ελιές», «Ποτάμια»,«Λίμνες» κλπ. Κοινό χαρακτηριστικό? Η επιθυμία προσφοράς και η έλλειψη πολιτικοοικονομικής ανάλυσης, για το πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ.




Και ο Αλέκος ο Καλαφάτης εκεί το πήγε. Να προσφέρουμε στο νησί και στα προβλήματα του. Ποιοι να προσφέρουν? Οι πολιτικοί του «ναι σε όλα»? οι πολιτικοί της θεωρίας του μονόδρομου? οι πολιτικοί της λογικής του «άσωτου Έλληνα» που σωστά τιμωρείται? οι πολιτικοί που αγόγγυστα δέχθηκαν την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα? 

Όχι. Δεν το δέχομαι. Και δεν πρέπει να το δεχθούμε. Μετά τα χρόνια της πλαστής ευμάρειας και μετά τα 4 χρόνια της κρίσης, οφείλει νομίζω ο Έλληνας να έχει πολιτική προσέγγιση στα πράγματα, να είναι πιο «ψαγμένος», να μην κοιτά μικροσυμφέροντα, εξυπηρετήσεις, ακόμα και φιλίες. Και εγώ φίλος είμαι με τους περισσότερους της κίνησης Καλαφάτη. 

Είναι όμως φίλτατη η πολιτική ανάλυση και λάθος ο διαχωρισμός της από την αυτοδιοίκηση
έμπνευση κόσμημα -δώρο .
Ελπίζω οι συμπολίτες μας να ψηφίσουν πολιτικά στις επερχόμενες εκλογές, να καταδικάσουν λογικές και νοοτροπίες ετών, διεκδικώντας μια εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα και ένα Δήμο Ριζοσπάστη με νέες ιδέες και αριστερό πρόσημο.



Γιάννης Απέργης
αρχιτεκτων μηχανικός
μελος του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς