Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΝΤΡΟΠΗ.....




facebook.

Απορία: Πως μπορείς να τους εμπιστευτείς πλεόν αυτούς στην οποια διαμαχη σου με το δημόσιο ή τις τραπεζες την ωρα που θα σου κατασχουν την περιουσια; Ντροπή τους!!!


Να αποκατασταθούν οι αδικίες και να επανεκτιμήσουν την κατάσταση λόγω της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής.

Σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αλεξανδρής τονίζει την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ, που όπως λέει, επιφέρει παράλογες συνέπειες που «θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη του συναφούς πεδίου της ελληνικής οικονομίας».
Πηγή: tanea.gr ..... Ο Δ.Σ.Κ Τρολάρει
4 mins · Like



Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, κρίνει ως αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ και ζητά την ολική κατάργησή του! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κεφαλονιάς... ευχαριστεί τον πρωθυπουργό.....................

O Δικηγορικός Σύλλογος ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την απαλλαγή της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ

http://e-kefalonia.net/o-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD/

kapatos
ΠΡΟΣ
Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Αντώνιο Σαμαρά.



Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας σας εκφράζει τις ευχαριστίες τουγια την άμεση προσωπική σας παρέμβαση στην από 5 Αυγούστου 2014 επιστολή που σας αποστείλαμε για την απαλλαγή πληρωμής ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες της Κεφαλονιάς το έτος 2014, λόγω των δυσμενών συνεπειών που δημιουργήθηκαν στους πολίτες της Κεφαλονιάς από τους καταστρεπτικούς σεισμούς.

Η κίνηση αυτή αποτελεί απόδειξη συνέπειας των εξαγγελιών σας και προσωπικής σας κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας.

Με τιμή
Παναγής Καππάτος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας



facebook.


Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΦΕΤΟΣ , ΕΝΑΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α
-Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
- ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ??????????        
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!



Ψάχνοντας τούς συριζαίους...




Δεν πέσαμε από τα σύννεφα.........
   συγκέντρωση της ΑΝΑΣΑ ήταν.....
    και όχι του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς......

ΥΓ:το γυαλί έχει ραγίσει..... 
Στο συνασπισμό ριζοσπαστικής αριστεράς 
δεν χωρούν εκπτώσεις και συμβιβασμοί.....



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

Ψάχνοντας τούς συριζαίους...



   

...τιμάμε Βελουχιώτηδες όχι κουβέληδες...



...τιμάμε Βελουχιώτηδες όχι κουβέληδες...

facebook



             

Ο πρόεδρος Αλέξης έκανε στροφή στην υπευθυνότητα. .....το είπε κι ο Λυκούδης



facebook

''Τσιπρας: τιμούμε τον Κουβέλη και ελπίζουμε να καταλαβαίνει ότι δύο κωλοτούμπες στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο δεν θα ενισχύσουν την φήμη του ως πολιτικού με αρχές.''

Αδόκιμος ο πληθυντικός ,όταν οι περισσότεροι Συριζαίοι κι όχι μόνο, τον έχουμε χεσμένο .

Πάμε ξανά το συνθηματάκι ,μήπως εμπεδώσουν εκεί στην Κουμουνδούρου,πως ο λαός τον έστειλε στα τσακίδια και δεν ξεπλένεται όχι πτδ να γίνει , αλλά και τσάρος πασών των Ρωσιών
''Μισθούς και δικαιώματα τα έκανες κουρελι ,άντε και γαμήσου 'σύντροφε' κουβέλη''!


Καλημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες της ίδιας όχθης ,της αξιοπρέπειας ,της αλληλεγγύης ,των διαχρονικών αξιών της αριστεράς !

facebook


Μισθούς συντάξεις τους κάνατε κουρέλι άντε και μ@μίσου σύντροφε Κουβέλη....

Που έχεις και μούτρα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
Ουστ!!!! Μωρή ....
Εσυ και οι άλλοι δυο, επιστρατεύσατε τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ επιδεί αγωνίζονται για την Δημοκρατία και για τα εργασιακά τους δικαιώματα.....
Δεν ξεχνάμε !!!!!


http://anarhogatoulis.blogspot.gr/

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης.

"Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες της αριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά πού βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότι σκοτώνουμε. Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.

Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Απ' τον ιστορικό λόγο του Αρη στην Λαμία

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται στην Λαμία, ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης.


Ας θυμηθούμε σχετικές αναρτήσεις μας γ' αυτή την ηγετική μορφή της εθνικής μας αντίστασης.

Στην μνήμη του Αρη Βελουχιώτη
«Άρης Βελουχιώτης: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ»

Ο Αρης Βελουχιώτης απαντάει στους επικριτές του 


Στις 16 Ιούνη του 1945, έδωσε τέλος στη ζωή του ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, όντας περικυκλωμένος ο ίδιος και η ομάδα του στο Φαράγγι του Φάγγου (Μεσούντα Αρτας) από τους στρατιώτες του μονορχοφασιστικού στρατού μη θέλοντας να πέσει ζωντανός στα χέρια τους.

Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τις συνθήκες του θανάτου του Αρη Βελουχιώτη. Η μοναδική μαρτυρία που υπάρχει είναι ενός τύπου –του Αγγελου Λύκκα- που συμμετείχε στην ομάδα του ΕΔΕΣ κάτω απ’ τις διαταγές του Βόιδαρου (απ’ τα γνωστά «πρωτοπαλίκαρα» του Ναπολέοντα Ζέρβα)  και έχει δημοσιευθεί στο βιβλίο του ΓΓ του ΕΑΜ, Νίκου Αποστόλου «Ο Άρης Βελουχιώτης όπως τον γνώρισα».

Την αναδημοσιεύουμε:

«Ήταν καλοκαίρι 1945 και ήμασταν στη χαράδρα του Φάγκου στη Μεσούντα… Έπεφταν σποραδικοί πυροβολισμοί και ξαφνικά ακούστηκε έκρηξη χειροβομβίδας. Τελικά τους περικυκλώσαμε και όταν φτάσαμε κοντά ακούστηκε ο Δράκος να λέει: "Μην πυροβολάτε ορέ παιδιά", ενώ λίγο παραπέρα με το κεφάλι προς την κατηφόρα ήταν ο Άρης μέσα στα αίματα και τα έντερα έξω από την κοιλιά. Είχε τραβήξει χειροβομβίδα ακουμπισμένη στην κοιλιά. Αηδίασα και πήγα παραπέρα να κάνω εμετό. Ο Βόιδαρος όλο χαρά, διέταξε το Δράκο να κόψει το κεφάλι του Άρη με το σχιά (= σουγιά) για αποδεικτικό στοιχείο. Έβγαλε ένα σχιά ο Δράκος απ’ αυτά που διπλώνουν στα δυό και πήγε να το κόψει, αλλά δεν έκοβε και ταλαιπωρήθηκε ο έρμος. Δεν μπορούσα να βλέπω και πήγα παραπέρα, δεν αισθάνομαν καλά, ήθελα να κάνω εμετό, αλλά πρέπει νάκανε πάνω από 15 λεπτά, δυσκολεύτηκε εκεί που είναι τα νεύρα. Το κεφάλι το πήρε ο Βόιδαρος απ' τα μαλλιά, το σήκωσε ψηλά να το ιδούν και οι άλλοι και έσταζε αίματα ακόμα. Το αλάτισαν μετά και τόβαλαν στον τορβά να το πάνε στη Διοίκηση του ΕΔΕΣ στο Βουργαρέλι».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη και του «Τζαβέλλα» μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα.  Εκεί κρεμάσθηκαν από τους οπαδούς του Ζέρβα σε φανοστάτη στην πλατεία και στήθηκε γλέντι με νταούλια και κλαρίνα.

Αυτά ήταν τα καθάρματα του ΕΔΕΣ 

Ένα βίντεο μιας εκπομπής του διαδικτυακού μας ρ/σ για τον Αρη Βελουχιώτη που επιμελήθηκε και παρουσίασε η συντρόφισσα Σ.



 Βαθυ Κοκκινο

ΛΑΟφιλής η προσέγγιση..

http://tvorini-gr.blogspot.gr/

Τι καλοκαίρι και αυτό. Μες τον απόηχο της γενοκτονίας της Γάζας, των ευρημάτων της Αμφίπολης (φτυαριά-φτυαριά με σκοτώνεις), του ΕΝΦΙΑ και της διαγραφής των "αιωνίων φοιτητών" έγινε η μεγάλη προσέγγιση Σαμαρά -Καρατζαφέρη...

Η ένταξη του δευτέρου στους κόλπους της Ν.Δημοκρατίας αναδεικνύει έντονα τον σύγχρονο "πολιτικό ορυμαγδό" που επικρατεί στον τόπο μας.

Διδάκτωρ της "πολιτικής κολοτούμπας" ο Γ.Καρατζαφέρης κατάφερε πρώτα να "τακτοποιήσει" τους αριστούχους μαθητές του  τον Άδωνι αλλά και τον "τσεκουράτο" Βορίδη και τώρα εισέρχεται στους κόλπους της προσφιλούς παράταξης  για να ξορκίσουν όλοι μαζί το κακό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ!

Κάποτε ξόρκιζαν τους κομουνιστές. Δεν ειναι τώρα αυτοί στη μόδα!

Αν και ασχολούμαι ετεροχρονισμένα με το θέμα στάθηκα σε αυτό γιατί πράγματι θεωρώ ότι οι περισσότεροι των  πολιτικών στην Ελλάδα φαίνεται να μην έχουν πάρει ακόμα τα μηνύματά τους.
Και ειναι τρομερά εξοργιστικό αν σκεφθείς πως για αυτό ευθύνεται ολοκληρωτικά ο λαός.

Γιατί αγαπητοί φίλοι..με την ίδια ευκολία που μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα πουλάνε την χώρα και λυμαίνονται ασυνείδητα τις οικονομίες του λαού σπρώχνοντας στην κατάντια εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Όσο δε για τον κ.Σαμαρά.. ΛΑΟφιλής η προσέγγιση του βάζοντας θυρωρό στην πολυκατοικία τον Γ.Καρατζαφέρη!

Αν δεν ταιριάζανε… δεν θα συμπεθεριάζανε! 

Ιδού τα χάλια τους!




Article-επεξεργασμένη εικόνα:takis Vorini

Μια θλιβερή απομίμηση...


Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότεροι γόνοι καλών οικογενειών έχουν βγει σκάρτοι θλιβερές απομιμήσεις των σπουδαίων γονιών τους και
αργότερα καταστράφηκαν άσχετα με τα χρήματα,και την δόξα που είχαν με αίμα κατακτήσει οι σπουδαίοι γονείς τους. Είναι απλά η επιβεβαίωση μιας πικρής αλήθειας.Ότι τα παιδιά αυτά, κακομαθημένα και αμάθητα από τις απαιτήσεις και της δυσκολίες τις πραγματικής ζωής, είδαν την ζωή με τα επιπόλαια και υπεροπτικά τους μάτια, επιτρέποντας στα άγρια θηρία που ο ίδιος ο πολιτισμός δημιουργεί σαν αντιστάθμισμα
να τους κατασπαράξει.
Ο ανόητος στις δυσκολίες, ο χορτάτος κυριολεκτικά και κοινωνικά, ο χαϊδεμένος θα ψάξει στα εύκολα να ζήσει να παρασιτήσει, και με την πρώτη δυσκολία θα πνιγεί σε μια κουταλιά νερό, ανίκανος να αντιδράσει, να διεκδικήσει, να απαιτήσει.Θα παραιτηθεί και θα ψάξει να χαθεί σε ουτοπικούς κόσμους ή θα συμβιβαστεί ρίχνοντας ακόμα πιο χαμηλά την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια του. Κοινώς θα χαθεί για πάντα κάτω από το μεγαλείο των προγόνων του.
Κάνω αυτή την εισαγωγή γιατί θέλω να μιλήσω για μια μέρα πριν από χιλιάδες χρόνια.Μια μέρα που οι υπέρλαμπροι απόγονοι κάποιων σπουδαίων αληθινά ανθρώπων αγνοούν την ύπαρξή της.
Οι σπουδαίοι λοιπόν Έλληνες, της απάτης ,της κλεψιάς, της μίζας και του εύκολου κέρδους, αυτοί οι ελληνες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για πολυτέλειες, που κουνάνε προκλητικά τους γοφούς τους πάνω στα τραπέζια σε σκυλάδικα και έχουν γεμίσει τις τροφαντές κοιλιές τους χρόνια τώρα προκαταβολικά, ξέχασαν την ιστορία που γράφτηκε μια τέτοια ζεστή μέρα στα μέσα περίπου του Αυγούστου στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ κάτω από τους πρόποδες του βουνού Καλλίδρομου.
Ήταν εκείνη η μέρα που κάτι απίστευτα γενναίο έγινε έτσι ώστε να επιτραπεί στον παγκόσμιο πολιτισμό να ανθίσει.
Ακόμα ένα μυστικό που οι νέοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, είναι ότι οι Έλληνες του τότε, δεν ήταν υπεράνθρωποι. Δεν ήταν γίγαντες ούτε είχαν εκπαιδευτεί από τους θεούς. Οι αντίπαλοί τους, από όλες τις γωνιές της γης, ήταν το ίδιο και περισσότερο ρωμαλέοι και σωματώδεις, ψηλοί, και εκπαιδευμένοι θανάσιμα, ψημένοι καθώς ήταν κάτω από τις σκληρές απάνθρωπες στέπες της ανατολής. Ήταν σε πολλές περιπτώσεις πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι για την νίκη.
Πολεμούσαν και εκείνοι για την ζωή τους που θα τους αφαιρούσε ο Μονάρχης αν δεν κατάφερναν αυτό που ήθελε. Ούτε ηλίθιοι ήταν εκείνοι, και οι Έλληνες έξυπνοι.
Αυτό που κατάφεραν οι Έλληνες θα μπορούσε να το καταφέρει οποιοσδήποτε λαός στον κόσμο ΑΝ είχε την ελληνική παιδεία.
Δεν σας τα είπαν καλά τα πράγματα στα σχολεία Έλληνες. Η μάλλον ξέχασαν να πουν το πιο σημαντικό το οποίο έχει γίνει η μεγαλύτερη κατάρα για τους απογόνους των ηρώων εκείνης της εποχής.
Ότι η παιδεία δεν είναι κληρονομικό χάρισμα. Και δεν υπάρχει κανένας Λυκούργος για να την διδάξει.
Για να πει σε αλαζόνες ότι δεν σε κάνει η μάνα σου Έλληνα σπουδαίο και τρανό. Η παιδεία σε κάνει Έλληνα.Ότι δεν υπάρχει κάτι μαγικό στο κύτταρο σου που πρέπει να υποχρεώνει όλο τον κόσμο να σε προσκυνήσει επειδή γεννήθηκες από Έλληνα.Για να σε πιάσει από το αυτί και να σε μαλώσει επειδή έγινες κωλοπαιδο επειδή πνίγεσαι από περηφάνεια που άλλοι εσκεμμένα φρόντισαν να νοιώσεις. Για να σε διδάξει οτι οι αρετές που κάνουν έναν άνθρωπο πραγματικό άνθρωπο ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ και δεν αποκτούνται μαγικά.Για την σπουδαιότητα, του να εργάζεσαι για το καλό του συνόλου γιατί μόνο μέσα από αυτό εξυψώνεσαι αληθινά.
Οι Θερμοπύλες πραγματοποιήθηκαν όχι γιατί πολέμησαν Έλληνες.Έγιναν γιατί πολέμησαν άνθρωποι με σχέδιο, με όραμα και ιδανικά.Δεν υπάρχει ίχνος φυλετικής ανωτερότητας.
Υπήρξε όμως περίσσια πνεύματος και ευφυΐας. Λάθος μάθημα διδάχτηκαν οι σημερινοί υπόδουλοι Έλληνες.Τα μεγάλα θαύματα κερδίζονται, δεν χαρίζονται.Οι Σπαρτιάτες έφτιαξαν ένα πρότυπο πολιτείας μέσα στο οποίο άνθισαν χάρες και αρετές που οι σημερινοί στερημένοι πραγματικής παιδείας Έλληνες δεν μπορούν ούτε την έννοια να συλλάβουν.
Και για αυτό το λόγο οτι έγινε τότε και αργότερα και πιο πριν, είναι κληροδότημα ολόκληρης της ανθρωπότητας.Το μάθημα που έπρεπε πρώτοι από όλους να το πάρουμε εμείς σαν Έλληνες καταλήξαμε να το πάρουμε τελευταίοι ΑΝ τελικά το πάρουμε.Είναι το φως της κληρονομιάς έντονο και μας τυφλώνει.Είναι τα συμφέροντα πολλά και εύθραυστα ώστε να μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο της παρακμής και καταστροφής που χρόνια τώρα βρισκόμαστε. Αν όλοι οι λαοί μπορούν να γίνουν Έλληνες μέσα από την παιδεία τους, είναι ένας λόγος παραπάνω για εμάς που καταγόμαστε από τόσο σπουδαίους ανθρώπους να διεκδικήσουμε πάλι τα πρωτεία. Αυτο βέβαια προϋποθέτει να καταλάβουμε οτι δεν είμαστε κάτι σπουδαιότερο από όλους του υπόλοιπους λαούς, αλλα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα μόνο με τα κατάλληλα πρότυπα.
Μέχρι να γίνει ομως αυτό θα είμαστε μια θλιβερή απομίμηση. Μια ακαθαρσία στο πάτωμα της ακρόπολης που τα χρόνια και οι αιώνες θα σβήσουν. Κανείς δεν θα θυμάται τους σύγχρονους έλληνες αυτά τα κακομαθημένα κωλόπαιδα σημαντικών προγόνων.Σαν όλα τα νωθρά κατεστραμμένα παιδιά που ζουν με το παρελθόν θα γίνουμε πρεζάκηδες, ικέτες, και υποταγμένοι σε εκείνους που μπορούν και έχουν συμφέροντα να το κάνουν.
Και θα έρθει κάποτε μια στιγμή όπου θα ξεχάσουμε και τον λόγο που νοιώσαμε κάποια στιγμή τόσο αδικαιολόγητα περήφανοι και μοναδικοί.

Κωνσταντίνος Δροσάκης





oxafies.com