Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ! Ιδού πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, για να γλιτώσουν την παπανδρεϊκή συμμορία από την φυλακή!


ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ! Ιδού πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, για να γλιτώσουν την παπανδρεϊκή συμμορία από την φυλακή!




                               
Από
το λεφτά υπάρχουν, στο να ξεβρωμίσει ο τόπος και τέλος… να το πάρει το
ποτάμι! Παίζουν τα ρέστα τους για να γλιτώσουν την τιμωρία.



Κατευθύνουν τους ραγιάδες στα “βολικά σχήματα” με την δικαιοσύνη απλώς να παρατηρεί.


Χθες λοιπόν αναρωτηθήκαμε για την “δημοσκόπηση” του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας που έδινε στο Ποτάμι το ιλιγγιώδες ποσοστό του 13%! Ρωτήσαμε
ευθέως γιατί αυτή η δημοσκόπηση είναι ανυπόγραφη, γιατί δεν έχει
αναρτηθεί καν στην... ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αλλά δεν έχει καν
ανακοινωθεί!


                                  


Την απάντηση την έδωσε το “Μακελειό” με μία αποκάλυψη που πρέπει να απασχολήσει πλέον την δικαιοσύνη.
Ο Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται συχνά-πυκνά
στα τηλεοπτικά πάνελ ως ένα από τα βασικά στελέχη του πολιτικού φορέα
“Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αυτό που διαπιστώσαμε-μετά από ρεπορτάζ και διασταύρωση πληροφοριών-
είναι ότι ο προαναφερόμενος “σύντροφος” του Σταύρου Θεοδωράκη είναι από
τους καθηγητές που συντονίζουν και οργανώνουν...
τις έρευνες-δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!
                           


Συγκυρία ή σύμπτωση η Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-που κάνει
από χθες τον γύρο του διαδικτύου- που δίνει 13% στο “Ποτάμι”; Την
συγκεκριμένη δημοσκόπηση συντόνισε ο Επίκουρος καθηγητής κ. Ιωάννης
Κωνσταντινίδης, ο οποίος φέρεται να είναι βοηθός του κ. Μαραντζίδη.

Δείτε τώρα τι ακριβώς κάνει ο κύριος Μαραντζίδης. Από προγενέστερη
έρευνα του Βήματος για την Χρυσή Αυγή. Από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας
βεβαίως – βεβαίως…


"olympia" μέσω "Σίβυλλα"
http://greki-gr.blogspot.com/2014/03/blog-post_2804.html?spref=bl

Ο σώγαμπρος της ''αριστεράς''

http://anarhogatoulis.blogspot.gr/

   Ο σώγαμπρος της ''αριστεράς''

                               

Σία Κοσιωνη, Αλεξία Μπακογιαννη, Ανδρέας ο...
αριστερός

Η κοινωνική αγραμματοσύνη και οι Θεοδωράκηδες.



 kalikatzarakos


 
Είναι μερικές φορές που ξαφνιάζεσαι με την άγνοια που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Λέξεις, καταστάσεις, γεγονότα, έννοιες αλλά και πρόσωπα που θεωρούμε ότι είναι ευρύτατα γνωστά, απλά δεν υφίστανται για πολύ κόσμο γύρω μας. Από το σκεπάρνι έως το δημόσιο χρέος, και από τη μαντινάδα έως τη σχέση ταύρου και αγελάδας μπορείς να ακούσεις διάφορες ερμηνείες κάνοντας μια μικρή έρευνα στον ευρύτερο κοινωνικό σου κύκλο. Ταυτόχρονα η ετυμολογία με την ετυμηγορία και η ανοχή με την ανέχεια ανταλλάζουν συχνά θέση στην σύνταξη του λόγου δημιουργώντας αυτό που εμείς οι καλικάτζαροι ονομάζουμε «άβυσσο της ελληνικής ημιμάθειας».

Εκεί που το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο είναι το πεδίο της ιστορίας· κυρίως της νεότερης. Πρόσωπα όπως ο Ζαχαριάδης, ο Μπελογιάννης, ο Παναγούλης, ο Γούναρης και ο Λαμπράκης, είναι απλά «ακουστά» και λίγοι γνωρίζουν το ρόλο που διαδραμάτισαν στη ροή της ιστορίας. Για να μη αναφερθώ σε ονόματα όπως ο Σιάντος, ο Παπαναστασίου, ο Γρίβας, ο Θεοτόκης και ο Πλαστήρας που δεν υπήρξαν ποτέ για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

Πάντως αν και το φαινόμενο αυτό με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και το παρακολουθώ με ενδιαφέρον και πόνο, υπάρχουν στιγμές που εντυπωσιάζομαι ακόμα.

Ένα τέτοιο εντυπωσιακό σκηνικό έζησα πριν τρία χρόνια, τότε με τα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος. Πόσο κόσμο μπορεί να συναντήσαμε όλοι εμείς που ξημεροβραδιαζόμασταν στην πλατεία που στέγασε τη σοκαρισμένη Αθήνα της εποχής! Νομίζω πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει μόνο στο καρναβάλι της Πάτρας. Φάτσες που δεν περίμενα ότι θα τις δω ποτέ στο δρόμο, φάτσες που δεν περίμενα πως θα ξαναδώ γενικά στη ζωή μου και φάτσες που είχαν ξεχαστεί στη μνήμη μου περισσότερο και από τον δύστυχο το Μπελογιάννη στη μνήμη της κοινωνίας.

Έτσι μια νύχτα που επέστρεφα -ελλείψει μετρό, λεωφορείων και φράγκων- με τα πόδια στο σπίτι, έτυχε να συμβαδίζω με ένα παλιό συμμαθητή, από αυτούς που σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ανταλλάζαμε το πολύ πέντε καλημέρες και άλλα πέντε «που ‘σαι ρε μαλάκα».

«Που ‘σαι ρε μαλάκα εσύ;» Μου λέει για έκτη φορά στη ζωή του.

« Έλα ρε μαλάκα, τι γίνεσαι;»

Η απόσταση είναι μεγάλη και είχαμε πολύ χρόνο. Χρόνο από ‘κείνον που αισθάνεσαι υποχρεωμένος να πεις κάτι αλλά οι θεματικές είναι περιορισμένες. Είπαμε τα πάντα γύρω από την εξέλιξή μας : «σπουδάζεις;», «δουλεύεις;», «έχεις γκόμενα;», «με ποιον βλέπεσαι από το λύκειο;» και άλλες τέτοιες διαδικαστικές ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους νομίζω ότι δεν ενδιέφεραν κανένα από τους δυο. Και αφού αυτά δεν παίρνουν και πολύ ανάλυση συνεχίσαμε με τα γεγονότα της εποχής και την «πλατεία».

«Καλή φάση» μου λέει, «μαζεύει πολύ κόσμο»… «κάτι μπορεί να γίνει…» «Και αύριο θα έχει πιο πολύ κόσμο άκουσα γιατί μιλάει στα προπύλαια ένας Θεοδωράκης, τον ξέρεις;»

«Ποιός ρε ο Μίκης;» του λέω.

«Δεν τον ξέρω εγώ ρε, αλλά λένε ότι είναι πολύυυυ (το ‘υ’ το έσυρε πολύ) μεγάλος»

Μου φάνηκε απίθανο να εννοεί το Μίκη Θεοδωράκη και να μη τον γνωρίζει, οπότε θεώρησα ότι για κάποιο λόγο θα ήταν την επαύριο στην πλατεία ο Σταύρος Θεοδωράκης, που δεν ήταν και κάτι τρομερό να μην τον γνωρίζει κάποιος, ειδικά εκείνη την εποχή. Αλλά ο συμμαθητής μου συνέχισε:

«Πολύυυυ μεγάλος ρε, έχει κάνει εξορίες λένε, φυλακή και τέτοια…»

«Ρε φίλε τον Μίκη Θεοδωράκη θα λες, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ?!?!?!?!?»

«Δε νομίζω να τον λένε Μίκη ρε, είναι και μεγάλος στην ηλικία λένε, πάνω από 80 φάση….»

«Καλά άστο…. τελικά δε μου είπες, ποιόν βλέπεις από το λύκειο………»

Όπως καταλάβατε η κουβέντα δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο. Ήδη είχε πεθάνει ένας ιστορικός, είχε πάρει φωτιά το σπίτι ενός μουσικού, είχε κρεμαστεί η μάνα ενός αριστερού, ενώ ένας σκηνοθέτης και ένας ποιητής είχαν πέσει για ύπνο μαζί δίπλα σε ένα μισαναμένο μαγκάλι. Ας μην κάνουμε άλλη ζημιά στον παγκόσμιο πολιτισμό σκέφτηκα και άλλαξα την κουβέντα.

Αυτή την ιστορία τη θυμήθηκα τώρα, τις μέρες που το όνομα «Θεοδωράκης» παίζει πολύ στην επικαιρότητα. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά πρόκειται όντως για το Σταύρο. Φοβάμαι λοιπόν μήπως πλανευτεί ο παλιός μου συμμαθητής και αφού δεν μπορώ να τον δω από κοντά, είπα να τον ενημερώσω από εδώ:

Γιάννη, αυτός ο Θεοδωράκης δεν είναι αυτός που είχε μιλήσει τότε. Αυτός δεν πέρασε ποτέ από την πλατεία και δεν είναι «πολύυυυ μεγάλος». Αυτός είναι κάτι σαν τη Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια, που κάνει ράφτινγκ στον πόνο μας.

Αγοράζω ψήφους με τρία κατοστάρικα τον έναν







 
Πηγή: Ανανδρανιστάκης Γιώργος - "Αυγή"

Οι διαρροές και τα ρυάκια που είναι πάντα πρόθυμα να τις μεταφέρουν έλεγαν μέχρι προχθές ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις πιέσεις της τρόικας, ότι θα μοιράσει οπωσδήποτε στον λαό 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι γραμμές απέναντι στην τρόικα ήταν κατακόκκινες, τις έβλεπες και νόμιζες ότι είχαν γραφτεί με αίμα, ώσπου ανακοινώθηκε η συμφωνία και αποδείχτηκε ότι το αίμα ήταν μαρμελάδα φράουλας. Τα 2 δισ. της μοιρασιάς έγιναν 500 εκατομμύρια κι αν δεν έχουν αλλάξει δραστικά τα πράγματα από τότε που πήγαινα σχολείο, νομίζω ότι το 2.000 είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το 500. Τέσσερις φορές λιγότερα απ' όσα υποσχόταν μοιράζει ο Σαμαράς κι αντί να πάει να κρυφτεί σε τέσσερα λαγούμια, εμφανίσθηκε στην τηλεόραση νικητής και τροπαιούχος.

Νικητή και τροπαιούχο τον εμφάνισαν τον Σαμαρά και τα ρυάκια: «Πέτυχε τη διανομή του πλεονάσματος ο πρωθυπουργός απέναντι στην τρόικα», έγραψε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, «Σαμαράς: υποσχεθήκαμε ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», έγραψε το ηλεκτρονικό "Βήμα".

Αν είχανε οι καλόγεροι του Μεσαίωνα το "Βήμα" και το "Θέμα", δεν θα βάφτιζαν ψάρι το σκέτο κρέας, θα βάφτιζαν ψάρι το κοκορέτσι, να το βλέπει ο λαός να γυρίζει στη σούβλα και να νομίζει ότι κολυμπάει στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Αφαίρεσαν από τους πολίτες και την οικονομία το 25% του ΑΕΠ, πάνω από 75 δισ. ευρώ, και τώρα επιστρέφουν σε ένα εκατομμύριο πολίτες 500 εκατομμύρια ευρώ, ούτε καν το 1% δεν μας δίνουν πίσω οι ερίφηδες. Για να κατασκευάσουν το πλεόνασμά τους, έκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έβαλαν φόρους επί δικαίους και αδίκους, απέλυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά, κατέσχεσαν μισθούς, συντάξεις και σπίτια, αποστράγγισαν τις δημόσιες επενδύσεις, καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια, την ύφεση, την ανεργία και τώρα έρχονται να πετάξουν ένα ξεροκόμματο στο 10% των πιο φτωχών.

Κι αυτά τα διακόσια - τριακόσια ευρώ θα δοθούν μια φορά, υπό μορφήν, λέει, δώρου του Πάσχα. Η ελεημοσύνη του πλεονάσματος θα δοθεί άπαξ, τα μέτρα που έφεραν το πλεόνασμα θα μείνουν διά παντός. Θα ξοδευτεί το τρακοσάρι σε μια μέρα και θα μείνουν πίσω οι πετσοκομμένοι μισθοί, οι συντάξεις της πείνας, οι φόροι, οι κατασχέσεις, τα σχολεία χωρίς καθηγητές, τα νοσοκομεία με τους ελάχιστους και απλήρωτους γιατρούς, θα μείνει ο κλειστός ΕΟΠΥΥ και οι μαραμένες δομές της ψυχικής υγείας.

Η μεγαλύτερη ντροπή για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τα παπαγαλάκια τους είναι ότι θεωρούν τον λαό τους εξωνημένο. Θεωρούν ότι οι κατεστραμμένοι θα εξαγοραστούν με ένα ξεροκόμματο, ότι για τρακόσια ευρώ θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν τους δημίους τους. Για να τους πείσουν ολότελα, θα τους δώσουν να πιούν και φρέσκο γάλα δέκα ημερών.

«Δημιουργούν τον λευκό Κινέζο εργαζόμενο»



                             


Οι δανειστές έχουν στόχο να δημιουργήσουν τον λευκό Κινέζο εργαζόμενο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών»


«Οι δανειστές δεν νοιάζονται αν θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τον βραχνά του δημόσιου χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο στόχος είναι «όπως πολύ συχνά επισημαίνει σε ομιλίες και άρθρα του ο συγγραφέας: η δημιουργία του λευκού Κινέζου εργαζόμενου. Δηλαδή του εργαζόμενου που θα ζει στην Ευρώπη, θα είναι Ευρωπαίος αλλά θα μάθει να ζει και να εργάζεται με αμοιβές και σε συνθήκες ασιατικές», σημείωσε ο Α. Τσίπρας.


Η κατασκευή ενός νέου τύπου εργαζόμενου, επισήμανε, προϋποθέτει αφενός μεν «την υποτίμηση της εργασιακής του δύναμης», αφετέρου δε την αποστέρηση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η εργατική τάξη και η μικροαστική ή τον φόβο αποστέρησής τους.


Σχετικά με την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο Μηλιός αφιερώνει ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου του στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Το κάνει για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».


thepressproject.gr