Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ μου την εκαναν τη ΝΕΡΙΤ οι αλήτες!



ikaros ‏@ikarosm 5 ώρες

O Χωμενίδης χωνεται παντου (ΝΕΡΙΤ, ΔΗΜΑΡ, ..τουιτερ) για να αποχωρει μετα με τυμπανοκρουσιες. Πιο ατενσιον χορ δεν παιζει.



ΚΟΠΡΙΤΗΣ ‏@KOPRITHS 3 ώρες

Ο ένας πίσω από τον άλλο εγκαταλείπουν την ΝΕΡΙΤ...Παραιτήθηκε και ο Χωμενίδης!ΔΗΜΑΡ μου την εκαναν τη ΝΕΡΙΤ οι αλήτες!



Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis 31 λεπ.

Γέρων Πασοκίσιος @sp_der "Οταν δείς ποντίκι να εγκαταλείπει πλοίο ή το Χωμενίδη κρατικό πόστο... Τρέξε προς τα σωσίβια."



Tovarishch Panda ‏@tovarishchpanda 47 λεπτά

Η παραιτηση Χωμενιδη απο την ΝΕΡΙΤ λογω παρεμβασεων ειναι σαν παραιτηση τσατσας απο μπουρδελο επειδη γινεται σεξ εκτος γαμου.


Όταν βουλιάζει το καράβι τα ποντίκια φεύγουν πρώτα…

Ανακάλυψε τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης στα δημόσια ΜΜΕ ο Χρήστος Χωμενίδης. Αυτός που έσπευσε να χωθεί στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, αδιαφορώντας τότε για την προκλητικά αντιδημοκρατική φίμωση της ΕΡΤ.
Ξάφνου, να τον! Και δημοκράτης ο διορισμένος!


Γιατί παρεμβαίνει η κυβέρνηση και δεν επιτρέπει τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα; Παραιτούμαι κι εγώ!
Καθώς προβλέπω εντελώς απίθανη την επανεκλογή αυτής της κυβέρνησης, ας την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια…


Ακόμα μία παραίτηση από τη ΝΕΡΙΤ - Ολόκληρη η επιστολή του Χρήστου Χωμενίδη

 


Νέα ηχηρή σφαλιάρα στη συγκυβέρνηση των Βενιζελοσαμαράδων, καθώς μετά τις προχθεσινές παραιτήσεις των προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης!

Ο Χρήστος Χωμενίδης είχε τοποθετηθεί από το υπουργικό συμβούλιο στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ και παραιτήθηκε στέλνοντας μια επιστολή - κόλαφο προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, στην οποία αφήνει σαφέστατες αιχμές για παρεμβάσεις της κυβέρνησης ώστε να μη μεταδοθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΕΡΙΤ.

Ο συγγραφέας την επιστολή παραίτησής του την ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο FaceBook κι έχει ως εξής:

«Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Λυπάμαι πολύ.
Με τιμή,

Χ.Α.Χωμενίδης»

Αναρτήθηκε από zeidoron dtsoukas


Παραιτήθηκε και ο Χρήστος ο Χωμενίδης από τη ΝΕΡΙΤ. Ας αναλάβει επιτέλους η Βούλτεψη να τελειώνουμε.Εκεί στη ΝΕΡΙΤ ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ;


Αυγή Μ. Πλατσή

ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ;

Ένας κλινικά νεκρός μέσα σε γήπεδο, είτε γιατί προσπάθησε να χωρίσει τους φασιστοσυμπεριφερόμενους αντιπάλους των δύο ομάδων, όπως διαβάζω, είτε για όποιον άλλο λόγο ουδεμία σχέσιν έχοντα με παθολογικά αίτια........
.....κι ο κόσμος Αμφιπολιάζεται.







Δευτέρα, με χίλια προβλήματα στο κεφάλι, τους απλήρωτους λογαριασμούς, ΔΕΗ, Forthnet, ΕΥΑΘ να μου κραδαίνουν το μαχαίρι της διακοπής από Τετάρτη, να χάνω το Εφετείο για το σπίτι για ένα πεντακοσάρικο κι όλα αυτά επειδή καθυστερεί η ΔΟΥ, να ανοίξει το σύστημα για το Ε9, το πάει από βδομάδα σε βδομάδα, ώστε να πουληθεί το ακίνητο στενού συγγενικού μου προσώπου που θα με βοηθούσε να πάρω μιαν ανάσα. Για λίγες μέρες, χάνω δικαστικό αγώνα τριών χρόνων και το σπίτι.
Και δεν μου φτάνει το ζόρι, ανοίγει ο γιος μου την τηλεόραση και ακούω τον Τατσόπουλο και τον Θεοδωρόπουλο να έχουν αρπάξει τους συστημικούς κασμάδες και να αποδομούν μεθοδικά, με την άνεση της συγγραφικής τους γλώσσας, τις εξαγγελίες του σύριζα για την ανακούφιση της χειμαζόμενης και πανταχόθεν βαλλόμενης κοινωνίας.
Αν αυτή είναι η διανόησή μας, δηλώνω αναλφάβητη.

Η παροιμία "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" πρέπει να διαγραφεί. 5 χρόνια τώρα ταλανίζουν τον ελληνικό λαό κ το χαίρονται



Μας πέταξαν έξω και απ' την Eurovision...
Εκεί μας φτάσαν οι ΑΛΗΤΕΣ...

ΕΝΦΙΑ χωρίς καπότα Για ορισμένους, "Λαϊκισμός" είναι οποιαδήποτε φράση δεν μεταφράζεται σε "Γαμήστε τους
εργαζόμενους, συνταξιούχους και κοινωνικές παροχές"

Pagios Panagiotis
καλημέρα

Συγκινητική η συστράτευση όλων των .....πατριωτών πολιτικών δημοσιογράφων ,πανεπιστημιακών, τραπεζιτών, για να μας ...σώσουν απο αυτόν που θέλει να διαλύσει τη χώρα .

Μην ακούτε τον Τσίπρα δεχθείτε τη μοίρα σας


Ανορθογραφίες

ΕΠΕΙΔΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ.......... ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΑΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ .... ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΑΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ......... ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΑ ΑΒΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ .......... ΔΕΝ ΕΙΝ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ......... ΜΕΡΑ ΣΑΣ






Κυριάκος Αγγελόπουλος

Το ερώτημα "ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" αντικαθίσταται πια με το "ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ".
Κανένας δεν ρώτησε όμως τους πολίτες πού θα βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν όλα αυτά τα χαράτσια.
Υποκριτικά τα παπαγαλάκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μιλάνε για χρέη που έχουμε στα κράτη της Ε.Ε. και κανένας δεν απολογείται για το πώς μεταφέρθηκαν τα χρέη από τους ιδιώτες στα κράτη.



Νίκος Ονάσογλου Δ'
αυτός ο υπερήφανος λαός (ο ελληνικός ντε) μπορεί στο όνομα της διάσωσης της χώρας να κατάπιε μνημόνια, εξευτελισμούς, αυτοκτονίες, αλλά την μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον δεν μπορεί να την ανεχτεί...η κοινωνική έκρηξη είναι μονόδρομος!!!!

Δεν γνωρίζω αν γίνονται όλα όσα έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα ξέρω: ότι πρέπει να γίνουν...


http://tripioevro.blogspot.gr/

              

Ας ξεδιαλύνουμε λίγο μέσα μας τις έννοιες. Τί σημαίνει, για παράδειγμα, λαϊκισμός; Το να λες στο πόπολο αυτό που θέλει να ακούσει, έστω κι αν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Λαϊκισμός, ωστόσο, δεν είναι να ζητάς αναδιανομή τού παραγόμενου πλούτου, κοινωνική δικαιοσύνη, ο καθένας να συνεισφέρει στο δημόσιο ταμείο ανάλογα με τις δυνάμεις του, οι φαύλοι να πάνε σπίτι τους ή φυλακή κι αυτή η χώρα να ανοικοδομηθεί από την αρχή με βάση την αξιοκρατία, εμπεδωμένη στη στοιχειώδη διαπίστωση ότι δεν είναι δυνατό οι εφοπλιστές, για παράδειγμα, να μην πληρώνουν σχεδόν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εφεύρει την αέναη φορολόγηση της νομίμως αποκτηθείσας ιδιοκτησίας των μικρομεσαίων δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα περί κινδύνου "μετανάστευσης" του εφοπλιστικού κεφαλαίου. 
Ας φορολογήσει ο υπουργός Οικονομικών τον αέρα που αναπνέει ο Β. Μαρινάκης κάθε φορά που βρίσκεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αν δεν έχει άλλο τρόπο να τον υποχρεώσει να ενισχύσει τον κρατικό κορβανά. Δεν είναι δυνατό τα "σαΐνια"-υποτακτικοί τής διαπλοκής να εφηύραν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών τής ΔΕΗ και να μη μπορούν να σκεφτούν κάτι παρόμοιο, το οποίο όμως δεν θα πλήξει τους πολλούς αλλά τους πραγματικούς έχοντες και κατέχοντες. Εκτός κι αν δεν είναι πρόθυμοι να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει...
Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε κάτω τους αριθμούς με το οικονομικό του επιτελείο πριν ανεβεί στη Θεσσαλονίκη και υποσχεθεί ό,τι υποσχέθηκε. Δεν γνωρίζω αν γίνονται όλα όσα για τα οποία δεσμεύτηκε. Ένα ξέρω, ότι πρέπει να γίνουν! Κι αυτό είναι δυνατό εφόσον η κυβέρνηση της Αριστεράς δείξει τρία πράγματα: πολιτική βούληση να προχωρήσει σε μια επανάσταση, η οποία από τη στιγμή που θα πρέπει να χτυπήσει το μεγάλο κεφάλαιο θα είναι πολύ δύσκολο να είναι αναίμακτη, αρχίδια να συγκρουστεί όταν η ελίτ θα δει την ευημερία της να διαλύεται και ικανότητα να συνεγείρει αυτήν την άμορφη μάζα που λέγεται λούμπεν προλεταριάτο ώστε να αποτελέσει το μεγαλύτερό της όπλο όταν το κατεστημένο θα βρυχηθεί λίγο πριν ξεψυχήσει. 
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει αυτές τις τρεις προϋποθέσεις. Του έχει δοθεί, ωστόσο, η χρυσή ιστορική ευκαιρία να φανεί ανώτερος των αδυναμιών του και να συγκροτήσει ένα μέτωπο που δεν θα αλλάξει μόνο την Ελλάδα, αλλά τον κόσμο ολόκληρο...

Αυτοί που κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, παροχολογία, ανέξοδες υποσχέσεις δεν έχουν αγνά κίνητρα. 
Δεν ασκούν την κριτική τους γιατί τους ενδιαφέρει να μην εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά, αλλά γιατί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν οι ίδιοι. Γι' αυτούς το πόπολο δεν είναι παρά το μοναδικό εμπόδιο για την άσκηση της απόλυτης εξουσίας όχι τόσο για την αφεντιά τους όσο για τα αφεντικά τους που κρύβονται πίσω από την κουίντα. Οι ίδιοι άνθρωποι που επί τέσσερις δεκαετίες έταζαν λαγούς με πετραχήλια έρχονται σήμερα για να παραστήσουν τους συνετούς προστάτες τής κοινωνίας. Οι έλληνες πολύ καλά κάνουν και κρατούν μικρό καλάθι για το ΣΥΡΙΖΑ κι όσοι, εξάλλου, έχουν επενδύσει όλα τους τα λεφτά πάνω του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν σταθούν εμπροσθοφυλακή σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτή δεν θα καταφέρει πολλά.

Οι πολίτες, ωστόσο, είναι βέβαιοι ότι οι σαμαροβενιζέλοι που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 είναι πιο ξοφλημένοι κι από εθνική ομάδα μπάσκετ που βρίσκει στο δρόμο της την αντίστοιχη των ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χρέος να ζητήσει από τον ελληνικό λαό την πλήρη στήριξή του στην περίπτωση που αποτύχει στις διαπραγματεύσεις του με την Ανγ. Μέρκελ να περάσει τη δική του φιλοσοφία για το μέλλον τής χώρας. Η σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σέβεται τον εαυτό της. Κι ο τρόπος που θα τη διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας θα καθορίσει το πώς θα τον γράψουν τα βιβλία τής Ιστορίας: ως ένα γίγαντα ή ως ένα νάνο. Οι εποχές είναι πολύ κρίσιμες, άλλωστε, ώστε να ευνοούν τους επώδυνους συμβιβασμούς και να δίνουν συγχωροχάρτια στις μετριότητες...