Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

βγάλε και εσύ μια ανακοίνωση ενάντια στο ΕΝΦΙΑ ... μπορείς!!


τα "μεγάλα χαρτιά"  εκφράζουν την αντίθεση τους, το αποτροπιασμό τους ,την αγανάκτηση τους για το ΕΝΦΙΑ
υπενθυμίζοντας  σε όλους μας πως πάντα ήταν και οι δυο με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους απέναντι  στα μνημόνια...... (παρακαλώ μη γελάτε)




Άδικος και παράλογος ο ΕΝΦΙΑ
By Efimerida Kefalonia on August 13, 2014







Δυστυχώς για ακόμα φορά βρισκόμαστε σε ένα δυσβάσταχτο εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης, τον ΕΝΦΙΑ, το οποίο χωρίς καμία λογική βάζει ταφόπλακα στην μικρομεσαία ιδιωτική ακίνητη περιουσία.

Και παρόλο που μετά την κατακραυγή που υπήρξε για τον τρόπο υπολογισμού, προσπάθησαν να το μαζέψουν δίνοντας παράταση λόγω των διορθώσεων που πρέπει να κάνουν. Στο νησί μας, μας έκαναν να νιώθουμε για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές με εξαγγελίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που γινόντουσαν μπροστά στις κάμερες, όπως ότι η Κεφαλονιά θα εξαιρεθεί από το φόρο, αλλά τελικά όταν τα φώτα τις δημοσιότητας σβήνουν, σβήνουν και οι υποσχέσεις. Σε ένα νησί που ακόμα δεν έχει συνέλθει από τους σεισμούς του χειμώνα, που τώρα προσπαθεί να ανασυνταχθεί μέσω της τουριστικής κίνησης καλούμαστε να πληρώσουμε ένα φόρο που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική εικόνα. 

Και αν τότε ήταν ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ και ο κ. ΚΕΚΕΡΟΓΛΟΥ που έδιναν υποσχέσεις με εντολή του Πρωθυπουργού, όπως έλεγαν, δεν είδαμε και τους τωρινούς Βουλευτές με κεφαλλονίτικη καταγωγή να προσπαθούν για το αυτονόητο που είναι η εξαίρεση της Κεφαλονιάς από το φόρο για το 2014.

Πού είναι το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και ο πρόεδρος του κ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ Θεόφιλος και ποιες προσπάθειες έκανε σαν θεσμικός φορέας για το νέο αυτό χαράτσι; Δεν πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο για το θέμα αυτό. Λίγες μόνο μέρες μετά τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος για εμπόρους και καταναλωτές και εν μέσω της χειρότερης εκπτωτικής περιόδου των τελευταίων ετών, άλλος ένας φόρος προστίθεται στην καταγεγραμμένη αδυναμία των φορολογουμένων που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ρυθμίσεις και οφειλές των προηγουμένων ετών. Ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει κανέναν νέο φόρο. Βέβαια, παρόλο που ζητάμε την εξαίρεση του νησιού μας από το φόρο για το 2014 πιστεύουμε ότι ο φόρος αυτός είναι άδικος και παράλογος και ζητάμε όχι απλώς την διόρθωση των κριτηρίων και την εξαίρεση του νησιού μας αλλά την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.

Ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής
Η Γραμματέας, Μαρία Σκλαβουνάκη



Ο ηλίθιος πρόεδρος και η άβουλη γραμματέας
By Efimerida Kefalonia on August 13, 2014






Έχοντας την απορία στο μυαλό μου, ποιο είναι το χειρότερο από τα δύο, το ηλίθιος ή το άβουλος, διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση των Σταύρου Σπαθή και Μαρίας Σκλαβουνάκη που εξέδωσαν ως Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εμπόρων Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ».
Ταπεινά θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα στην κρίση των πολιτών και εμπόρων του νησιού:
Το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου εκφράζει απορία του Δ.Σ. του Συλλόγου; Συμφωνούν και τα υπόλοιπα μέλη;
Είναι ευχαριστημένοι ο Πρόεδρος και η Γραμματέας για την προσφορά και το έργο του Εμπορικού Συλλόγου Η ΚΡΑΝΗ στον εμπορικό κόσμο όλα αυτά τα χρόνια; Έχουν αντισταθεί στην άδικη μεταχείριση πολιτείας και δήμου και στη φοροεισπρακτική πολιτική όλων αυτών των χρόνων;
Είναι σωστό δημόσια να κάνουν μικροπολιτική και κριτική στο Επιμελητήριο και να διαιρούν τον επαγγελματικό κόσμο;
Θεωρεί ο κ. Σπαθής πως με ένα δελτίο Τύπου εναντίον του ΕΝΦΙΑ επιτέλεσε το χρέος του απέναντι στους εμπόρους;
Ξεχνούν και οι δύο ότι στις Δημοτικές Εκλογές στήριξαν και τις δύο Κυριακές παρατάξεις που επιβάλλουν τα μνημονιακά μέτρα, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ και τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
Γνωρίζουν ότι τον Αύγουστο απαγορεύεται βάση νόμου η πραγματοποίηση Διοικητικών Συμβουλίων στα Επιμελητήρια;
Γνωρίζουν ότι τόσο Επιμελητήρια όσο και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχουν ήδη αποστείλει έγγραφα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό;
Γνωρίζουν ότι το αίτημα της απαλλαγής από κάθε φόρο για το νησί μας λόγω σεισμού έχει περιληφθεί ήδη από τις 11/02/2014 στα 13 αιτήματα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς; Μαζί το καταθέσαμε ως αίτημα μας στον Υφυπουργό Ανάπτυξης ενάντια στην επιθυμία του Δημάρχου να μην είμαστε υπερβολικοί;
Τέλος θα ήθελα να πω στον κ. Σπαθή ότι είναι θεμιτό να έχει φιλοδοξίες να γίνει Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όμως ας κάνει λίγο υπομονή. Βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού έχει αναπτύξει πολιτικές συνεργασίες με τον Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου. Με συνέπεια, αίσθημα ευθύνης γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και η οικονομία του νησιού μας, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό των επαγγελματιών του νησιού μας. ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Αν δεν μπορείτε αγαπητοί συνάδελφοι να κατανοήσετε τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι προτιμότερη η σιωπή σας. Σας έχω ιδιαίτερη εκτίμηση.

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Η υπεράσπιση ενός φόνου από τον Π. Μανδραβέλη και τη Λ. Διβάνη !!!

http://corfu4all.blogspot.gr/


Όσο καθαρό είναι ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τους Κορκονέα και Σαραλιώτη άλλο τόσο καθαρό είναι ότι ο Θανάσης Καναούτης δολοφονήθηκε από τον ελεγκτή και τον οδηγό του τρόλεϊ. 


 Η συγκεκριμένη δολοφονία θέτει με άμεσους όρους την ανάγκη...
κατανόησης του πλαισίου που την έκανε εφικτή. Πως γίνεται μέσα σε συνθήκες σκληρής επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας, δύο εργαζόμενοι να επιλέξουν να αντιμετωπίσουν ως καθαρά κατασταλτικός μηχανισμός μία περίπτωση ενός νεολαίου χωρίς εισιτήριο; 

Του Νάσου Ηλιόπουλου στο barikat.gr
Προφανώς το «πέσιμο» του ελεγκτή και του οδηγού στον Θανάση Καναούτη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση όμως συνιστά μια τομή στα μέχρι τώρα καθημερινά «πεσίματα» σε μετανάστες, άνεργους και νεολαίους.


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά τις τελευταίες εκλογές, η καταστολή έχει μετατραπεί σε ένα από τα βασικά εργαλεία για την εφαρμογή του προγράμματος βίαιης υποτίμησης της ζωής μας. Η καταστολή όμως (όπως και κάθε πρακτική) ποτέ δεν είναι «γυμνή» από ιδεολογία. Η πραγματικότητα της γενικευμένης καταστολής σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα επιφέρει μετασχηματισμούς και στον χώρο της ιδεολογίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο η καταστολή αποτελεί ένα δομικό χαρακτηριστικό της ηγεμονίας που προσπαθεί να οικοδομήσει το αστικό μπλοκ σήμερα. Μια ηγεμονία γύρω από τους άξονες «νόμος και τάξη». Αποτελεί λάθος στο δίπολο συναίνεση – εξαναγκασμός (βία) η ηγεμονία να ταυτίζεται απλά με το κομμάτι της συναίνεσης. Αντιθέτως η ηγεμονία αντιπροσωπεύει σε κάθε δοσμένη συγκυρία ένα συγκεκριμένο συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Ο εξαναγκασμός, η βία δεν αποτελούν εξωτερικό, αλλά δομικό, στοιχείο στην διαδικασία συγκρότησης ενός ηγεμονικού σχεδίου. Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η προσπάθεια οικοδόμησης ενός ακροδεξιού ηγεμονικού σχεδίου. Η ιδεολογία του «νόμου και της τάξης» μετατρέπεται σε καθημερινή πρακτική ακόμα και κομματιών των εργαζομένων και των εκμεταλλευόμενων. Ακριβώς αυτό είναι που της προσδίδει και τα χαρακτηριστικά ηγεμονικού σχεδίου. Μια ακροδεξιά αστική ηγεμονία που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης παράγει φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού.
Η ιδεολογία του «νόμου και της τάξης» είναι αυτή που «όπλισε» τα χέρια του ελεγκτή και του οδηγού. Είναι ακριβώς η ίδια ιδεολογία που από την αρχή της κρίσης καλλιεργούν, αναπαράγουν και υπηρετούν μια σειρά διανοουμένων όπως ο Ι. Πρετεντέρης, ο Π. Μανδραβέλης, η Λ. Διβάνη και η Σώτη Τριανταφύλλου (η αναφορά είναι ενδεικτική, καθώς ο κατάλογος είναι πολύ μεγαλύτερος). Όλοι αυτοί που τους είναι πιο εύκολο να ανακαλύψουν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του χρέους σε ένα «τζαμπατζή», παρά να ανακαλύψουν τις εργασιακές συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι άνθρωποι δίπλα τους. Στα κανάλια, στις εφημερίδες ή στους εκδοτικούς οίκους με τους οποίους συναναστρέφονται. Είναι οι ίδιοι που θα χαρακτηρίσουν βία τα επεισόδια που έγιναν τις επόμενες μέρες και οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου αλλά δεν θα ασχοληθούν με την βία ενός εργατικού ατυχήματος π.χ. μιας έκρηξης με 8 νεκρούς στο Πέραμα. Όλοι μαζί φωνάζουν «η ανομία ευθύνεται για τα δεινά μας». Προφανώς δεν περιμέναμε ούτε από τους παραπάνω, ούτε από το σινάφι τους, ούτε από τα αφεντικά τους να χρεώσουν την κρίση στην δομική αντίθεση ανάμεσα στις τεράστιες ποσότητες πλούτου που παράγουν οι σύγχρονες κοινωνίες και στην όξυνση της εκμετάλλευσης. Ούτε περιμέναμε να αναφερθούν στη δομή και τις λειτουργίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σίγουρα όμως τα ιδεολογικά σχήματα με τα οποία προσπαθούν να κατανοήσουν τι τους συνέβη με την «κατάρρευση του τείχους του υπαρκτού καπιταλισμού» κερδίζουν σε γελοιότητα με άνεση αυτά μιας άλλης γραφειοκρατίας, που προσπαθούσε να καταλάβει πως κατέρρευσε ένας άλλος υπαρκτός.
Κλείνοντας ας μας επιτραπεί άλλη μία παρατήρηση. Η δολοφονία στο Περιστέρι δεν είναι άσχετη με την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα. Και τα δύο δεν είναι άσχετα με πράγματα που θα συμβούν όπως π.χ. η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης, η επίθεση στο ενιαίο λύκειο και η διάλυση των νοσοκομείων. Δεν είναι άσχετα γιατί τα «γέννησε» η ίδια συγκυρία. Η συγκυρία του «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», η συγκυρία της εσωτερικής υποτίμησης. Μια συγκυρία στην οποία η ανθρώπινη ζωή γίνεται όλο και πιο φτηνή (πολύ φοβόμαστε ότι πιάσαμε μόνο προσωρινά limit down). Μια συγκυρία δηλαδή στην οποία όλο και περισσότεροι/ρες θα περισσεύουμε. Θα περισσεύουμε από τη δουλειά, θα περισσεύουμε από το σχολείο, θα περισσεύουμε από τη ζωή. Μια συγκυρία δηλαδή που για να καταφέρουμε να την μετασχηματίσουμε σε όφελος όλων αυτών που «περισσεύουν» χρειαζόμαστε μια συνολική τομή, μια καθολική λύση. 

Οι Kεφαλονίτες θα πληρώσουν κανονικά το ΕΝΦΙΑ εκτός εάν.............


Η εικόνα από τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση για τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στο Αργοστόλι ήταν αποκαρδιωτική

Tα λιγοστά άτομα που συμμετείχαν στη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη βουλευτή του νομού κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τις τρομακτικές συνέπειες του ΕΝΦΙΑ


                    


Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα τοπικά ΜΜΕ αδιαφόρησαν επιδεικτικά .................
εξαιρείται ο (Μιχάλης Ανδρεαδάκης)*

Ο ΕΝΦΙΑ δείχνει και στους πιο αισιόδοξους πως η χουντική συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου παίζει τα ρέστα της υπέρ της κλίκας  του μνημονίου αδιαφορώντας επιδεικτικά για το μέλλον των πολιτών

Ας μη κρυβόμαστε....στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά ...

(Μιχάλης Ανδρεαδάκης)
*http://efimeridakefalonia.gr/


Με ένα μήνυμα που έγραφε “ο ΕΝΦΙΑ-λτης είναι ο καπιταλισμός της εποχής” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον αίθριο χώρο του Εργατικού Κέντρου η συγκέντρωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος έχει προκαλέσει πανελλαδικά μεγάλες αντιδράσεις.
Η προσέλευση δεν ήταν, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η προσδοκώμενη αφού παρευρέθηκαν πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων παρευρέθηκαν μόνο τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που επισημάνθηκε στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων αλλά υπογραμμίστηκε ότι το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μετριάσει τις δυναμικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν και να γίνουν από εδώ και πέρα, σε όλους τους φορείς. Τη συγκέντρωση προλόγισε και συντόνισε η Βιργινία Γασπαράτου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, η οποία ανέλυσε τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης μέσα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου για την ακίνητη περιουσία και έδωσε το σύνθημα για την απόσυρση του μαζί με την υπάρχουσα κυβερνητική πολιτική. “Οι Ελληνες το μόνο που είχαν για ασφάλεια ήταν ένα σπίτι και τώρα προσπαθούν να το καταργήσουν κι αυτό. Γίνονται ληστρικές φοροεπιδρομές στους μισθούς και τις συντάξεις και τελευταίο μέτρο είναι ο ΕΝΦΙΑ. Ο φανερός σκοπός τους μέσα από την επιβολή του είναι να εξοικονομήσουν 3,7 δις ευρώ το χρόνο αλλά ο υπόγειος είναι να πάρουν την ιδιοκτησία των Ελλήνων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να περάσει, πρέπει να φύγει μαζί του να φύγει και η κυβέρνηση των φορολογικών και ληστρικών επιδρομών”.
Πιο δίκαιο φορολογικό σύστημαΕν συνεχεία, δόθηκε ο λόγος στη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η λογική αυτού του νόμου είναι να φορολογείται το κάθε ακίνητο ξεχωριστά από το πρώτο τετραγωνικό. Η συλλογιστική του, αυτή καθ’ αυτή είναι λάθος. Δεν φορολογούμαι το ακίνητο αλλά τον πολίτη ανάλογο με το ύψος της περιουσίας του. Υπήρχε άτομο που του ήρθε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 54.000.000 εκατ. ευρώ (!) γιατί είχε βάλει λάθος αντί για τα τετραγωνικά του σπιτιού του τον αριθμό ενός μητρώου. Σε άλλη περίπτωση, αν δεν έχεις αναφέρει τον όροφο της κατοικίας, σου βάζουν για παράδειγμα ότι μένεις στον έκτο για να σου έρθει μεγαλύτερος ο φόρος και να πας να διαμαρτυρηθεί. Γιατί αν σου βάλουν χαμηλότερο όροφο δεν θα το κάνεις. Με λίγα λόγια, δεν είναι μόνο η προχειρότητα του, είναι και η λογική του, όπως έγινε με το εισόδημα, που φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Υπάρχει μια μεθοδευμένη κατάσταση για την υφαρπαγή της δημόσιας γης και τώρα και της ιδιωτικής γης. Είμαστε εναντίον του ΕΝΦΙΑ και λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα”.
“Να εντείνουμε τη στάση αντίδρασης”Παράλληλα, τοποθετήθηκε και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. “Επιχειρείται το χτύπημα μιας συγκεκριμένης ομάδας πολιτών γιατί αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι αυτοί που μένουν στους οικισμούς ή όσοι είναι στα όρια οικισμών. Είναι μεθοδευμένα μέτρα. Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης δεν είναι παρά ένας ελιγμός, μια κίνηση τακτικής για να ξεφύγει από την πίεση και την αντίδραση της κοινωνίας. Οφείλουμε, όμως, να εντείνουμε τη στάση αντίδρασης. Πρέπει ο νόμος αυτός να αποσυρθεί οριστικά και να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Εμείς είμαστε στη διάθεση των δυναμικών κινημάτων που υπήρξαν στη Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ούτως ώστε να δώσουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα τι συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες. Ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί. Πρέπει η Πρωτοβουλία Πολιτών να ενεργοποιήσει τους φορείς και να δημιουργήσει ένα πυκνότερο κίνημα”. Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος και σε άλλους παρευρισκόμενους για να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα και όπως μας ενημέρωσε ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Στέλιος Ματαράγκας θα συνταχθεί την Τετάρτη ένα σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις της κίνησης για τον ΕΝΦΙΑ.
Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

DSC04365DSC04369DSC04384
DSC04409DSC04396DSC04392