Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία εμπρός για της γενειάς μας τα πολυτεχνεία!



    

       Συριζα Ν. Σερρων

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αντιλαμβανόμαστε όλοι και όλες ότι την Κυριακή 17 Νοέμβρη, δεν συγκεντρωνόμαστε απλώς για να γιορτάσουμε την μνήμη κάποιου ξεχασμένου ιστορικού γεγονότος. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών έδωσε το φωτεινό παράδειγμα, για τους αγώνες που δίνει ο λαός μας στο σήμερα, απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλεται και στην ωμή βία που ασκεί η κυβέρνηση σε βάρος των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, αλλά κυρίως σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η απαξίωση του κοινοβουλίου, η βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, οι παράνομες απολύσεις, οι επιτάξεις των απεργών και οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκωνν στις Σκουριές, είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα της βίας των μνημονίων και των δυνάμεων που τα στηρίζουν. Παραβιάζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες, μας κλέβουν το μέλλον. Να τους κάνουμε παρελθόν!
Όλοι και όλες μαζί συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρίου, με στόχο να αποτελέσουν όχι μια απλή τελετή μνήμης, αλλά έναν χώρο αντίστασης στο σήμερα. Συμμετέχουμε στον αγώνα όλων όσοι παλεύουν ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Απεργοί, απολυμένοι και απολυμένες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο σκληρό μνημονιακό καθεστώς, νέοι και νέες, κάνουμε το Πολυτεχνείο του 2013 κέντρο των δικών μας αγώνων, προπύργιο της διεκδίκησης ενός διαφορετικού μέλλοντος. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.


Η εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία
εμπρός για της γενειάς μας τα πολυτεχνεία!

Γάμος ετοιμάζεται με προξενήτρα την Ντόρα...






ΔΗΜΑΡΙΝΗ διά πάσαν νόσον

Γάμος ετοιμάζεται με προξενήτρα την Ντόρα...


Γάμο λαμπρό και μνημονιακό ονειρεύονται οι εντολοδόχοι της τρόικας και ξαμολύθηκε ως προξενήτρα η Ντόρα να το προαναγγείλει στην τηλεοπτική οθόνη και στο φιλοθεάμον κοινό που ξέρει τι εστί Βασιλειάδου...

Φτάνει να "τυλίξουν" και τον γαμπρό, τον Φώτη τον Κουβέλη, να το πάρει το κορίτσι, να σώσει την τιμή της κυβέρνησης. Βέβαια, η νύφη είναι -εδώ που τα λέμε- ξεπεσμένη. Αλλά και ο γαμπρός δεν είναι δα και δύσκολος. Ούτε πρωτάρης. Και...
η κόρη, η κυβέρνηση ντε, μπορεί να ξέπεσε, αλλά είναι κόρη υπάκουη, πράγμα που μπορεί να διαβεβαιώσει όλος ο... δανειστικός κόσμος της Ευρώπης. Και χρυσοχέρα! Όλη μέρα στον αργαλειό της υφαίνει την "εθνική συνεννόηση".

Το σκηνικό στη γειτονιά του γάμου... άσ' τα να πάνε:

Οι δημοσκοπήσεις δεν τα λένε καλά τα πράγματα για τη "σκληρή και ενδυναμωμένη" ΝΔ.

Κι από την άλλη, οι "αντάρτες" -που μούσια δεν έχουν και μούσια λένε- δίνουν και παίρνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Το μόνο ευοίωνο στην προκειμένη περίπτωση ότι το κόμμα Βενιζέλου παραμένει δημοσκοπικά πάνω από το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών!

Δεν μένει, λοιπόν, παρά ο γάμος!

Κουμπάρο "τύπου Παπαδήμου" κάπου θα βρούνε.

Και όργανα, πολλά όργανα, να παίξουν δυνατά, να καλύψουν τις φωνές για εκλογές και ανατροπή.

Πάντως, γίνει δε γίνει ο γάμος, εμείς ρύζι δεν ετοιμαζόμαστε να ρίξουμε.

Από left

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ VIDEO

               κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη πάνω μεριά της σελίδας

          
Watch live streaming video from rhesusgr at livestream.com

Η κυβέρνηση έτοιμη για αστυνομική επέμβαση στο Πολυτεχνείο



Η κυβέρνηση έτοιμη για αστυνομική επέμβαση στο Πολυτεχνείο
ΑΠΌ ORMITHIELLA

Με έντονα συμβολικό χαρακτήρα – ελέω και του τριημέρου του Πολυτεχνείου – η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει την ολοκληρωτική της πολιτική.

Πριν από λίγη ώρα (σ.σ. 13/11/13, το απόγευμα) η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έλαβε αυστηρή προειδοποίηση απο την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος εντός του Πολυτεχνείου και γίνει απόπειρα εκπομπής της ΕΡΤ από εκεί, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος νίπτοντας τας χείρας του.

Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο:

“Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο”.
Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη “φιλική” επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως “υπάρχουν πληροφορίες ότι φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο”. 

Μετά και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο της Α. Παρασκευής, απ’ όπου εξέπεμπαν για 5 μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση – πέρα από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα – επιχειρεί και τον ασφυκτικό έλεγχο σε οποιασδήποτε πληροφόρηση δεν συναινεί στην επίθεσή της στην κοινωνία.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/