Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μια τιποτένια υπόσταση




γράφει ο Άκης κουστουλίδης

Έψαξα να βρω αφορμές μέσα από τηλεπαράθυρα, μέσα από ειδήσεις, μέσα από συζητήσεις, μέσα από την εξυπνάδα των άλλων, μέσα από την βλακεία των καιρών, μέσα από τα οικονομικά προβλήματα, μέσα από δολοφονίες κρατικές ή μη, μέσα από σχολιασμούς οπαδών αθλητικών ομάδων, μέσα από ταινίες, μέσα από θρησκευτικά πιστεύω, μέσα από ένα κατάλογο πολύ μακρύ και διαφορετικό σε προϊόντα, ανθρώπους, καταστάσεις, υλικά αγαθά, που το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι ένα……….

η απουσία της ψυχής.



Η αδιαφορία από όλους να κάνουν έστω και μία αναφορά στην λέξη και όχι στην ουσία….. ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ……………..


Μόλις αναφέρω την λέξη Ψυχή, όλα τα παραπάνω που έχω αναφέρει και όσα δεν έχω αναφέρει, παίρνουν την πραγματική τους τιποτένια υπόσταση…..


Μια τιποτένια υπόσταση γεμάτη με τελεαστέρες να μου λένε διαρκώς ποια είναι τα όνειρά μου. 


Μια τιποτένια υπόσταση γεμάτη από ειδήσεις που διψάνε για αίμα, για το δικό μου αίμα, για το δικό σου αίμα. 


Μια τιποτένια υπόσταση που από την μία μου προσφέρει διαφημιστικούς παραδείσους και από την άλλη μου χαρίζει απαγορευτικό μέσω των οικονομικών κραχ.


Μια τιποτένια υπόσταση γεμάτη με σωτήρες κάθε είδους, φυλής και προέλευσης που θέλει να με σώσει από τα προβλήματα που αυτοί οι ίδιοι έχουν εσκεμμένα δημιουργήσει


Μια τιποτένια υπόσταση γεμάτη με αληθινούς θεούς που έχουν εκατομμύρια φαρισαίους έτοιμους να σταυρώσουν την πίστη τους προκειμένου να υπακούσουν στο εγώ τους.


Μια τιποτένια υπόσταση γεμάτη με αρχηγούς που δεν μπορούν να θεραπευτούν από τον εθισμό τους στην εξουσία. 


Και άντε να κατανοήσω τον άρρωστο που νομίζει πως είναι ένας μικρός θεός με την εξουσία στα χέρια του, και άντε να κατανοήσω τα ανθρωποειδή που μπροστά στο αρρωστημένο πάθος τους για την κατάκτηση του πλανήτη δολοφονούν με οποιονδήποτε τρόπο κάθε τι που έχει την μυρωδιά του ανθρώπου.


Αυτό που δεν κατανοώ είναι την δική μου συγκατάθεση, την δική σου συγκατάθεση στην δολοφονία της ψυχής μας.


Αυτό που δεν κατανοώ είναι την παραίτησή μας από τις ψυχικές μας αρχές και την υπακοή μας σε νόμους σκοτεινούς και από δολοφόνους φτιαγμένους.

M for MALAKAS


Update Status 

Niki Vikou with Αλέξης Λιοσάτος and 2 others

                    
Στο σούπερ μάρκετ το πρωί. Είναι συνοικιακό μαγαζί κι όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας:

    

 
'Αννα: Είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα καλοκαιριάτικα, για να μην κόψουν τους μισθούς τους;


Βιβή: Μα πουλάνε τη ΔΕΗ και τον λιγνίτη κοψοχρονιά!


Άννα: Και τι με νοιάζει εμένα; Μακάρι να πέσουν οι τιμές, όπως στα τηλέφωνα.


Βιβή. Έχεις δει πόσο πιο φτηνή είναι η τηλεφωνία έξω;


Πέπη: Να θες να μαγειρέψεις και να μην μπορείς, να σκας, χωρίς κλιματιστικό.


Εγώ: Έχεις Πέπη κλιματιστικό;


Πέπη: Όχι ανεμιστήρα ήθελα να πω.


Βασίλης: Τι ανάγκη έχουν τα κοπρόσκυλα, με τους μισθούς που παίρνουν;


Δημήτρης: Κόπηκαν και οι δικοί τους μισθοί, τους φάγανε και τα εφάπαξ και τα λεφτά του ασφαλιστικού τους ταμείου.


Βασίλης: Βρε καλώς τον συριζαίο, πρώην πασοκτσή, που δεν τον νοιάζει αν ο άλλος που ζει με μηχανική υποστήριξη, πεθάνει, αρκεί να γίνει κυβέρνηση το κόμμα του και να προκόψουμε, σαν την Αργεντινή.


Άννα: Πέστα! Εγώ είμαι άνεργη κύριε! Ξέρεις τι ζημιά θα πάθω, αν μου χαλάσουν τα τρόφιμα στο ψυγείο; Άσε το πλήγμα στον τουρισμό.


Βασίλης: Κι εγώ άνεργος είμαι. Δεν πάει να πουλήσουν και την ακρόπολη, αν είναι να βρω δουλειά;


Βιβή: Αμ, δεν θα βρεις δουλειά. Στον ΟΠΑΠ που πουλήθηκε άρχισαν απολύσεις


Βασίλης: Όλα τα ξέρεις εσύ. Γιατί δεν το είπαν τα κανάλια;


Εγώ: Και βέβαια δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα καλοκαιριάτικα. Το κόβει όμως η ΔΕΗ κι όχι οι εργαζόμενοι, για να μπορούν να κάνουν προπαγάνδα στα κανάλια. Κακώς λοιπόν έφερε το νομοσχέδιο Ιούλη μήνα, στο πικ της τουριστικής περιόδου. Ας το ψήφιζε τον Σεπτέμβριο, να μην απεργούσαν και οι εργαζόμενοι.


Πέπη: Δηλαδή η κυβέρνηση θα ρωτήσει εσένα, πότε θα ψηφίζει τους νόμους;


Εγώ: Δεν κατάλαβες! Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για το καλό του τόπου, δεν κάνει ότι μπορεί για να γκρεμίσει όσα υποτίθεται κτίζει στον τουρισμό, ούτε μας συστήνουν οι βουλευτές της να γυρίσουμε στις γκαζόλαμπες και τα λυχνάρια. 


Δημήτρης: Σιγά μην μπορούσαν να περάσουν το ξεπούλημα στην ολομέλεια. Αλλά με τέτοια βλήτα που τους στηρίζουν, καλά να πάθουμε.

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Νάμαι ένα τίποτα. 


Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.
Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.
Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο. 
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.

ΟΧΙ καθάρματα.  ΟΧΙ κλεφταράδες.  ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Αλλους.
Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας...



Η ΔΕΗ και οι αιχμάλωτες Επιστήμη και Πολιτική

http://www.ithacanet.gr/

                         
  • "Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό".
Μιχάλης Ταμήλος, βουλευτής ΝΔ

Στην πολιτική, το τι είναι ορθό και τι λάθος μας το δίνει η κ. Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ). Ρωτήθηκε να εξηγήσει γιατί η ΝΔ το 2011 υπερασπιζόταν το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ,και  είπε:
 
Το τι είναι Επιστήμη μας το πρωτοδίνει ο Πλάτωνας στον Θεαίτητο:
«έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου».

Δηλαδή, Επιστήμη είναι Γνώμη αληθινή, επιβεβαιωμένη από τη λογική.  Η εποχή του Πλάτωνα και η άποψη του ότι ο πραγματικός κόσμος είναι ο κόσμος των ιδεών δεν δίνουν αφορμές για να προσθέσει και το "επιβεβαιωμένη από πειράματα". Ακόμα και αν με τη χρήση του Λόγου γίνεται Δόξα Αληθής, δεν παύει να παραμένει μία «δόξα», μία γνώμη. Η επιβεβαιωμένη γνώμη μετατρέπεται σε Γνώση και αποτελεί βάση για εφαρμογές. Η Γνώση, όμως, αλλάζει. Και πρόκειται για μεγαλοφυή σύλληψη του Πλάτωνα να βάλει στον  ορισμό τη λέξη "δόξα" αντί της λέξης "γνώση". Ακόμα και αυτό που λέμε "ορισμός" είναι μόνο μία γνώμη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ορίσεις το κάθε τι. Κυνικά, λέμε ότι εμείς διαλέξαμε έναν ορισμό, που εξυπηρετεί το σκοπό μας.Ακόμα και η από πειράματα και εφαρμογές επιβεβαιωμένη Αλήθεια παραμένει μία προς ανατροπήγνώμη και γνώση:
  • Στη Θεωρία των Πάντων και στα πειράματα του CERN υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες που  τείνουν προς την αμφισβήτηση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Αυτό, κι αν συμβεί, δε θα αλλάξει το γεγονός ότι από τη Θεωρία πήγαμε σε πράξεις και εφαρμογές, που επηρεάζουν τη ζωή μας(π.χ. πυρηνική εενέργεια).
Η Επιστήμη, η Πολιτική και όσα απορρέουν από αυτές είναι δέσμια μιας κατάστασης. Η κατάσταση και οι ορισμοί της ανήκουν σε αυτούς που αποφασίζουν. Και συμβαίνει να είναι οι Λίγοι (ποιοτικά και ποσοτικά). Έχουν, όμως, την εξουσία, που τους δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να διατάσσουν. Αυτό το πολίτευμα, όπως κι αν το έχουν βαφτίσει, στην ουσία του είναι Ολιγαρχία.
Η κ. Βούλτεψη και ο κ. Ταμήλος είναι υπηρέτες -εκτελεστικά όργανα- αυτών των Λίγων. Και δίνουν ορισμούς που εξυπηρετούν τους Ελάχιστους.

Αν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, γιατί να είναι το νερό; Όταν είναι η ώρα της ιδιωτικοποίησης του νερού λένε το ίδιο. Και με λογικούς ακροβατισμούς, μπορεί να σου πουν ότι το νερό είναι αγαθό, αλλά όχι και οι σωλήνες του νερού. Μήπως, όμως,  είναι η περίθαλψη ή η παιδεία κοινωνικά αγαθά; Κάποτε ήταν.
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η ζωή, χωρίς κοινωνικά αγαθά, παύει να είναι αγαθό.
 
Κι ας έρθουμε σε αυτό που μας καίει σήμερα. Γιατί το ρεύμα "δεν είναι κοινωνικό αγαθό";
Γιατί, απλούστατα,  κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Και δεν το αποφάσισε κάποιο μίσθαρνο όργανο που ακούει στο όνομα Ταμήλος. Η παραγωγή Επιστήμης, Πολιτικής και Αγαθών ελέγχονται από αυτούς που αποφασίζουν τι κάθε φορά είναι το καθένα. Και αυτοί που αποφασίζουν είναι οι έχοντες το χρήμα.
Είναι υπόθεση του 19ου αιώνα το πώς το ρεύμα έπαψε να είναι κοινωνικό αγαθό.

Το ότι η Πολιτική, όπως την ξέρουμε, είναι αιχμάλωτη συμφερόντων το γνωρίζουμε. Η νεωτερική μυθολογία θέλει την Επιστήμη και την πρόοδο της ουδέτερες, ανεπηρέαστες και αυθύπαρκτες. 

Η ιστορία και η ζωή του Νίκολα Τέσλα (1856-1943) τους διαψεύδει.
Το 1888, ο Τέσλα σε αντίθεση με τον Τόμας Έντισον, προτείνει το εναλλασσόμενο ρεύμα ως εργαλείο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο επινοητικός Τέσλα για να εξελίξει Επιστήμη και εφαρμογές της έχει χρηματοδότες. Εξ ορισμού, η Επιστήμη και η Αλήθεια συνδέονται με τα εκάστοτε συμφέροντα. Ο τραπεζίτης Μόργκαν χρηματοδοτεί τον Έντισον και ο βιομήχανος Γουέστινγκχάουζ τον Τέσλα. Η σύγκρουση αναπόφευκτη, με νικητή τον Τέσλα. Η πρώττη εφαρμογή του εναλλασσόμενου ρεύματος είναι η ηλεκτρική καρέκλα!

Ο Τέσλα προχωρά σε μαζική παραγωγή εφευρέσεω, πάντα με χρηματοδότη. Με 13 διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι ο άνθρωπος που όρισε την εκπομπή και λήψη ραδιοκυμάτων. Λίγο πριν το τέλος της ζωής του αναγνωρίζεται, επίσημα, ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου. Το 1893 γίνεται η πρώτη εφαρμογή εναλλασσόμενου ρεύματος για τον φωτισμό της πόλης του Σικάγο. Το 1895 ο Ρέντγκεν , με τη βοήθεια του Τέσλα ανακαλύπτει τις ακτίνες χ.
Η μεγαλοφυία εκλαμβάνεται και συμβαδίζει με την τρέλα. Το 1898 δήλωσε ότι κατάγεται από εξωγήινους πολιτισμούς και η δήλωση του γίνεται αντικείμενο άπειρων ερμηνειών, όσες και η πανσπερμία του σύμπαντος.

Από τότε ως σήμερα, η μυστικοπάθεια και ο ολιγαρχικός έλεγχος της Επιστήμης και της Γνώσης δίνουν τροφή στη φαντασία και στις συνομωσίες. Η συνομωσιολογία είναι αποτέλεσμα της καχυποψίας των πολλών και της μυστικότητας των λίγων. Όσο απουσιάζει η διαφάνεια και ο δημοκρατικός έλεγχος, ο έλεγχος του Δήμου, αυτό θα συνεχίζεται και, τελικά, θα χρησιμοποιείται, για να χάνει κάθε αίσθηση αλήθειας ο λαός. Για να μπορεί να πιστεύει και στο αναπόδεικτο.

Το 1898 ο Τέσλα ισχυρίστηκε, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας μια συσκευή τηλεγεωδυναμικής, ότι ήταν υπεύθυνος για μικρό σεισμό που συνέβη στη Νέα Υόρκη. Σήμερα γνωρίζουμε πως η πρόκληση σεισμών με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP ή ΗΜΠ) είναι όντως εφικτή.

Οι ισχυρισμοί του για τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας και στο πού μπορούν να στείλουν τον άνθρωπο χαρακτηρίζονται εξωφρενικοί και αποκτά το χαρακτηριστισμό του "ττρελού επιστήμονα".

Από το 1898 έως το 1903, με χρηματοδότηση του JP Morgan είχε αποτραβηχτεί σε πειράματα για τη λεγόμενη «ελεύθερη ενέργεια» στο Κολοράντο Σπρίνγκς και στο Λονγκ Άιλαντ. Ο JP Morgan διακόπτει τη χρηματοδότηση , για ένα απλό λόγο: Από τα πειράματα και την εκφρασμένη επιθυμία του Τέσλα, δεν θα είχε κέρδος. Ο σκοπός του Τέσλα ήταν η δωρεάν διανομή ηλεκτρικής ενέργειας:
  • «H ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία. Εμείς όμως διψάμε. Μοιάζουμε με κάποιον που βρίσκεται πάνω σε μια βάρκα σ’ ένα ποτάμι, αλλά πεθαίνει από τη δίψα, γιατί δε διαθέτει ένα ποτήρι για να πιει νερό».
Από το 1918 έως το 1922 κατοχύρωσε διάφορες πατέντες και ευρεσιτεχνίες για τη μηχανική των υγρών οι οποίες αγοράστηκαν από διάφορες εταιρίες για να τις εμπορευματοποιήσουν.

Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις δηλαδή έως και 10.000 αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη στην Τουγκούσκα. Φυσικά οι δημοσιογράφοι και ο επιστημονικός κόσμος τον περιγέλασαν ενώ μέχρι σήμερα οι μελετητές εντάσσουν αυτή την εφεύρεση στο τομέα των ανεξήγητων φαινομένων και γεγονότων. Σήμερα η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης μέρους των θεωριών και ανακαλύψεων του Τέσλα γίνεται με συστήματα όπως το Haarp.

Από το 1936 έως το θάνατο του το FBI παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις κινήσεις του Τέσλα φοβούμενοι ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την σταλινική Σοβιετική Ένωση.

Ο Τέσλα ισχυριζόταν, μέσα σε όλες τις άλλες θεωρίες του, ότι το 2035 η μόλυνση του νερού θα είναι πολύ χαμηλή, τα ποσοστά παραγωγής δημητριακών πολύ υψηλά, αναδάσωση όλων των καμένων και άνυδρων περιοχών και εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον . Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα» και «προστάτη άγιο του σύγχρονου ηλεκτρισμού».

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει αν ο κόσμος και η Επιστήμη δεν ήταν υποτελή σε χρηματοδότες.
Θα μπορούσαν και σήμερα να γίνουν, αν είχαμε Δημοκρατία, δημοκρατικά Πανεπιστήμια και δημοκρατική επιστήμη. 

Τότε, οι Ταμήλοι θα ήταν οι τρελοί για δέσιμο.

Καλύτερα τώρα;


Eleni Konidari 


Πριν σπεύσουμε να καταδικάσουμε την άποψη ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να κατανοήσουμε μια σειρά από άλλες παραδοχές. Μετά, θα μας φαίνεται απόλυτα λογικό:

Η παιδεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό: μπορείς να ζήσεις και αγράμματος.


Η υγεία δεν είναι δημόσιο αγαθό: όσοι ασθενούν είναι σφάλματα της φύσης και καλύτερα να ψοφήσουν μια ώρα αρχύτερα.


Η κατοικία δεν είναι κοινωνικό αγαθό: μπορείς να ζεις και στο ύπαιθρο (με νοίκι εννοείται γιατί η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται ρητά).


Το φαγητό δεν είναι κοινωνικό αγαθό: ακόμα κι ο Θεός είπε στον Αδάμ “αγκάθια και τριβόλια θα σου βλασταίνει και θα τρως το χορτάρι του αγρού. Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως το ψωμί σου”.


Το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό: άμα δεν μπορείς να το πληρώνεις, πίνε κόκα κόλα, θα 'ναι φτηνότερη.


Τα βουνά δεν είναι κοινωνικό αγαθό: πρέπει να ζήσει κι ο Μπόμπολας στήνοντας ανεμογεννήτριες, βγάζοντας χρυσό, κάνοντας ό,τι μπορεί ο άνθρωπος.


Οι παραλίες δεν είναι κοινωνικό αγαθό: μήπως έχεις καμιά αντίρρηση για το ότι πρέπει να στηρίξουμε τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας; Μήπως;


Η θάλασσα δεν είναι κοινωνικό αγαθό: κάπου πρέπει να θάβονται και τα χημικά, από κάπου πρέπει να αντλούμε πετρέλαιο για την ενέργεια (που ως τώρα θα κατάλαβες γιατί δεν είναι κοινωνικό αγαθό), κι εσύ μιλάς για κάτι πράγματα μικρά όπως είναι τα πλατσουρίσματά σου, ακόμα και για τα ψάρια μας λες - πού φτάσαμε!


Η ζωή σου δεν είναι κοινωνικό αγαθό: άμα δεν μπορείς να επιβιώσεις μόνος σου και δε δέχεσαι να πατήσεις επί πτωμάτων, τότε είσαι ένα άθλιο, ανάξιο υποκείμενο (όπως ακριβώς ήταν κι αυτά τα πτώματα που πάτησαν άλλοι) και δεν σου αξίζει να ζεις.


Καλύτερα τώρα;

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ


kartesios030714


Πουλήστε νερά, βουνά, λαγκάδια, παραλίες, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις μάνες και τους πατεράδες μας και μην ξεχάσετε τις κόρες μας. Να τις κάνετε πόρνες για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα. Για να κυριολεκτείτε κάθε φορά που αμολάτε το «πάση θυσία».

Χαρίστε τα όλα. Ποιος θα σας σταματήσει; Ποιον να φοβηθείτε; Έχετε δικό σας έναν στρατό ηλιθίων που πάντα θα σας στηρίζει και πάντα θα σας ψηφίζει. Έναν στρατό που καταπίνει αμάσητα τα περί πώλησης μόνο της «μικρής ΔΕΗ», του «μικρού ΟΣΕ», των «μικρών εθνικών οδών», της «μικρής πατρίδας» τους. Έναν στρατό που του λες «πουλάνε τη ΔΕΗ» και σου απαντάει «καλά να πάθει ο Φωτόπουλος». Λες και η κυβέρνηση πουλάει τον Φωτόπουλο κι όχι το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, ηλίθιε.


Έναν στρατό ηλιθίων που χειροκροτούσε τη διάλυση του «κοστοβόρου» δημόσιου συστήματος Υγείας, που ανακήρυττε τον Άδωνη Γεωργιάδη στον πλέον αποτελεσματικό υπουργό και που τελικά όταν αναγκάζεται να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου δέρνει όποια νοσηλεύτρια βρει μπροστά του μόλις περάσουν οι 6 ώρες αναμονής και καταλαβαίνει ότι θα περάσουν άλλες 6.

Έναν στρατό ηλιθίων που υπερασπιζόταν τις ρυθμίσεις για το γάλα και περίμενε ότι πράγματι θα έπεφταν οι τιμές. Ακόμη και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Χατζηδάκης γνώριζε πριν την ψήφιση ότι οι τιμές δε θα πέσουν, ο στρατός ηλιθίων θα βρει έναν καλό λόγο για τη ρύθμιση που πέρασε με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να ωφεληθούν μόνο τα καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών.

Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που χαίρονται με τις αλλαγές στην Παιδεία και δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε 10 μέρες έχει αλλάξει τρεις φορές ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών της Α’ Λυκείου επειδή η πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Θεμάτων ήταν ένα μπάχαλο και μισό κι όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.

Είναι ο στρατός ηλιθίων που θεωρεί ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθειες να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική προς το «σοσιαλιστικότερον» και «δικαιότερον». Που πιστεύει ότι υπάρχει το σοβαρό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που δίνει αγώνα και αντιπολιτεύεται τον κυβερνητικό εαυτό του που χωράει μέσα σ’ ένα «ναι σε όλα».

Είναι ο στρατός ηλιθίων που δεν έχει κουραστεί να εκπλήσσεται από τις «αποκαλύψεις» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος όποτε παραστεί ανάγκη για στήριξη των αποφάσεων του Κούλη Μητσοτάκη σπεύδει να δώσει ως φρέσκα στη δημοσιότητα σκάνδαλα σε δημόσιες υπηρεσίες τα οποία έγιναν προ 20ετίας. Λες και δεν υπάρχει ο νόμος που στέλνει σε διαθεσιμότητα τον δημόσιο υπάλληλο ακόμη και με την υποψία εμπλοκής του σε σκάνδαλο. Λες και σε αυτή τη χώρα, ποτέ κανένα υψηλόβαθμο διορισμένο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλο, αλλά απατεώνες είναι μόνο κάτι κλητήρες της Πολεοδομίας, από τους οποίους βρίθουν τα σκάνδαλα που δημοσιοποιεί ο κύριος Επιθεωρητής.

Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που δεν μπορεί (;) να καταλάβει ποιος είναι ο τελικός στόχος της δημιουργίας τυφλού μίσους εναντίον οτιδήποτε δημοσίου. Κι αυτός ο λόγος γίνεται φανερός μέσα σε μία μόνο πρόταση της ανακοίνωσης που έβγαλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σχετικά με την απόφασή τους να μην εξυπηρετούν πλέον ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο με ζεστό χρήμα. Τελειώνει, λοιπόν, η ανακοίνωση με το εξής ειρωνικό: «Εάν ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί, τότε υπάρχουν οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών». Αυτές οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που όταν τις διέλυε ο Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κούλης του Μητσοτάκη, ο στρατός των ηλιθίων πανηγύριζε για τις «μεταρρυθμίσεις».

Ε, λοιπόν, ηλίθιε, τώρα που τα νοσοκομεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΥΥ φαλίρισε και οι ιδιωτικές κλινικές ζητάνε ζεστό παραδάκι ή θα πουλήσεις το οικοπεδάκι για να χειρουργηθείς ή θα βολευτείς στο σπίτι σου με κλύσμα από χαμομήλι. Πάντως ό,τι κι αν επιλέξεις από ένα πράγμα αποκλείεται να θεραπευτείς. Την ηλιθιότητά σου.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ