Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έκανα πάλι το λάθος να ακούσω ειδήσεις.......



Μια ιστορία καθημερινής τρέλας
Υπολογίζω! Τέσσερα χρόνια τώρα μόνο λογαριασμούς και υπολογισμούς κάνω…Υπολογίζω πως θα βγάλω τον μήνα. Τι θα κόψω για να πληρώσω την εφορία. Ήρθε και η άλλη δόση για το χαράτσι. Μην ξεχάσω το φροντιστήριο του παιδιού… δεν γίνεται να μην πληρώσω και την δόση του δανείου. Αν μου πάρουν και το σπίτι, πάει δεν μου έμεινε τίποτα. Και αυτή η τράπεζα να μην κάνει διακανονισμό. Τόσα χρόνια ήμουν πάντα τυπικός στις δόσεις, ένα σωρό λεφτά τους έχω δώσει! Υπολογίζω τις μέρες…πότε θα ξανά πληρωθώ;

Πρέπει να υπολογίσω και τα μόρια. Πτυχίο, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία, ΑΣΕΠ… δεν μου φαίνεται πως έχω και πολλά. Πόσους είπαν πως θα διώξουν αυτή την φορά; Είναι οι 2.234 σχολικοί φύλακες, 2.114 εκπαιδευτικοί, περίπου 3.000 δημοτικοί αστυνόμοι, οι γιατροί και νοσοκόμοι…αν σε αυτούς προσθέσω και τους απολυμένους της ΕΡΤ και τους συμβασιούχους, μήπως βγουν τα νούμερα; Μήπως τελικά την γλιτώσω; Τελικά στο σχολείο είχαν δίκιο. Τα μαθηματικά χρειάζονται παντού στη ζωή….που μυαλό τότε!

Κουράστηκα. Κάθε φορά οι ίδιες σκέψεις και το ίδιο άγχος. Περνάει ξυστά από δίπλα μου η απόλυση και με προσπερνάει. Αλλά ποιον κοροϊδεύω; Η τρόικα θέλει να μείνουμε 450.000 όλοι κι όλοι. Την επόμενη, την μεθεπόμενη δεν την γλιτώνω. Μέχρι τότε θα έχω αρρωστήσει από την αγωνία… και δεν είναι εποχές να αρρωσταίνει κανείς.

Εδώ που τα λέμε όμως, σε κάποιους αξίζει να φύγουν. Αυτός δεν έπαιρνε φακελάκι; και ο παραδίπλα μια χαρά την έβγαλε τόσα χρόνια με τα τρελά επιδόματα. Οι συμβασιούχοι δε, με τα βύσματα τους;

Μα τι σκέφτομαι; Είναι δυνατόν να λέω τέτοια πράγματα; Εγώ δηλαδή σε ποιο χώρο δουλεύω; Δεν ξέρω με τις συνθήκες αναγκάζονται όλοι αυτοί να δουλέψουν; Τις πιέσεις που δέχονται από τους πολιτικούς-τα αρπαχτικά όπως του λέω; Τις άθλιες συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουν; Αυτοί φταίνε που είχαν επιδόματα ή οι κυβερνήσεις που τους τα έδιναν, για να μην κάνουν αυξήσεις σε μισθούς; Ας συμμετείχα κι εγώ ενεργά στο σωματείο μου να πιέσω, να διεκδικήσω τα ίδια ή ακόμα καλύτερα, ίδιες συνθήκες για όλους. Άσε δε για τις προκηρύξεις. Μια ζωή συμβασιούχους ζητάγανε για να τους έχουν ομήρους. Τα παιδιά φταίνε που ήθελαν να δουλέψουν ή αυτοί που τους σκλάβωναν και τους πούλαγαν εκδούλευση; Αν εγώ σκέφτομαι τέτοια πράγματα, γιατί θυμώνω όταν κατηγορούν τους δημόσιους υπαλλήλους; Και από την άλλη, σε μια χώρα που καταστρέφεται είναι ώρα να τα βάζω με τον διπλανό μου; Είναι σαν να βλέπω το δάσος να καίγεται και να προσπαθώ μανιωδώς να σώσω ένα και μόνο δέντρο. Έχει αξία ένα έρημο δέντρο σε μια καμένη γη;

Έκανα πάλι το λάθος να ακούσω ειδήσεις. Ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας, που στην Γερμανία έχουν τόσους και στην Γαλλία λιγότερους και στην άλλη χώρα μια χαρά δουλεύουν με το 1/3. Θέλω να ουρλιάξω. Μα τι είναι αυτά που λέτε; Συγκρίνετε ηπειρωτικές χώρες με την Ελλάδα; Δηλαδή κάθε νησί μας δεν πρέπει να έχει δημοτικές υπηρεσίες, νοσοκομείο και σχολεία; Έχουν άλλες χώρες αυτή την ιδιομορφία; Συγκρίνουμε ποτέ τα μήλα με τα αχλάδια; Να πάλι τα μαθηματικά! Αλλά δεν μιλάω. Αλλάζω κανάλι κι ακούω μια από τα ίδια…

Πως κατέληξα έτσι; Μετράω πως θα περάσω με τρεις κι εξήντα τον μήνα. Κάνω άσχημες σκέψεις. Δεν μιλάω…μπορεί και να την γλιτώσω. Έχω οργή μέσα μου. Μου φταίνε όλοι. Ο γείτονας, ο συνάδελφος, ο άγνωστος που πέφτει πάνω μου κατά λάθος, ο πολίτης που έρχεται να κάνει την δουλειά του κι εγώ νευριάζω μαζί του. Όμως κι αυτοί δεν έχουν τα ίδια προβλήματα; Τι μου φταίνε; Εξαιτίας τους έφτασα εδώ; Έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Ποτέ δεν ήμουν απάνθρωπος. Κοίτα με τώρα…. Δεν με αναγνωρίζω!

Με άφησαν χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδα. Δεν μπορώ να χαρώ τίποτα. Μόνο έγνοιες, σκοτούρες, αγωνία, ανασφάλεια. Κι εγώ περιμένω. Να έρθει τι;

Τι μπορώ να κάνω όμως; Οι απεργίες δεν έχουν κανένα νόημα… άσε που χάνω και το μεροκάματο. Τι λέω τώρα, ε; Σε λίγο δεν θα έχω καν δουλειά. Αλλά είναι και ψέμα να πω ότι δεν υπήρξαν αποτελέσματα από τις διαδηλώσεις. Τότε με τις πλατείες θυμάμαι, για λίγες ώρες ο Παπανδρέου ήταν δεν ήταν πρωθυπουργός. Μετά ήρθαν οι παρελάσεις και παραιτήθηκε. Τώρα με την ΕΡΤ, έφυγε ο Κουβέλης. Εντάξει, και οι εκλογές ήταν ανατρεπτικές ως ένα βαθμό. Να πέσουν τόσο χαμηλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ποιος θα το φανταζόταν λίγα χρόνια πριν. Όχι, δεν μπορώ να πω, υπήρξαν ανατροπές. Ίσως αν ήμασταν περισσότεροι, αν επιμέναμε λίγο ακόμα, αν ήμασταν μονιασμένοι, τα πράγματα να είχαν αλλάξει ακόμα περισσότερο. Μέχρι και να τους διώχναμε!

Το ξέρω μέσα μου πως η λύση είναι μονόδρομος. Αν δεν τους ξεφορτωθούμε, δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Φοβάμαι, δεν μπορώ να πω. Τα χημικά τους κι όλα αυτά. Όμως και αυτοί δεν με φοβούνται; Έχουν την εξουσία και την εκμεταλλεύονται για να με περιορίσουν, να σκύψω κι άλλο, να μην κουνιέμαι. Δεν θα τους κάνω το χατίρι όμως. Μία αυτοί, δέκα εγώ. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Αλλά αν κερδίσω….αν κερδίσω! Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία θα είναι πάλι δικές μου. Θα ξαναδώ το χαμόγελο των παιδιών μου και των ανθρώπων γύρω μου. Υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από αυτό;

Όχι! Δεν θα τους αφήσω έτσι. Αυτοί φταίνε για όλα και πρέπει να πληρώσουν. Θα πολεμήσω με ότι μέσα έχω και θα τους νικήσω. Δεν τους ανήκει η ζωή μου, δεν τους ανήκει η χώρα μου. Ο εχθρός μου έχει πρόσωπο κι όνομα. Και θα πολεμήσω μαζί με όλους για να ξεκουμπιστούν οι προδότες. Εφιάλτης δεν ήμουν ποτέ και δεν θα γίνω τώρα!

Ε, ναι λοιπόν, το πήρα απόφαση! Από σήμερα δεν θα εκτονώνομαι άσκοπα σε όσους δεν μου φταίνε. Θα κατευθύνω την οργή μου σε αυτούς τους αλήτες που κατέστρεψαν τις ζωές μας. Και από αυτή την οργή δεν θα γλιτώσουν ούτε τα τσιράκια τους. Θα δώσω την μάχη για όλους, μαζί με όλους! Ή αυτοί ή εμείς!

Υπόσχομαι στον εαυτό μου πως από σήμερα δεν θα αφήσω μέρα να περάσει χωρίς να αγωνιστώ. Θα με βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Και δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω μέχρι να ξεκουμπιστούν από δω. Με έκαναν να σκέφτομαι προς στιγμήν πως η δυστυχία του διπλανού μου, είναι η δική μου σωτηρία. Όχι, δεν είναι έτσι! Ο δικός τους “ξαφνικός θάνατος” είναι η ζωή όλων μας!

Ένας αποφασισμένος εργαζόμενος σε αναμονή (και ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος)



Πηγή: Μια ιστορία καθημερινής τρέλας - RAMNOUSIA

Το αριστερό άκρο μπορεί να κάψει ακόμα και το Mall !!!



Διάφορα μπουμπούκια της ελληνικής διανόησης πολλές φορές αναφέρονται στη θεωρία των δύο άκρων η οποία υποστηρίζει ότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί ταυτίζονται , καθώς αποτελούν πανομοιότυπες βίαιες εκφράσεις του ολοκληρωτισμού . Στην Αμερική για παράδειγμα οι μορφές των δύο άκρων αναλώνονται ανάμεσα στα Στρουμφάκια και τον Δρακουμέλ , το κογιότ και τον roadrunner , τον Σιλβέστρο και τον Τουίτι . Αυτά στην Αμερική όπου οι άνθρωποι είναι πιο… κατασταλαγμένοι .

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα .
Από τη μία έχουμε το άκρο της δεξιάς που ουσιαστικά με έχει μπερδέψει αφού δεν μπορώ να καταλάβω ποιος βρίσκεται δεξιότερα του άλλου . Ο Σαμαράς , ο Καμένος , ο Μιχαλολιάκος ή ο Βενιζέλος ;
Αν το δεις λογικά ο Μιχαλολιάκος είναι πιο δεξιά από τον Βενιζέλο ενώ ο Σαμαράς , αφού συγκυβερνάει μαζί με τον Βενιζέλο , ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ , άρα ο Μιχαλολιάκος είναι δεξιότερα και του Σαμαρά . Από την άλλη ο Σαμαράς φαίνεται να βαδίζει σε δεξιότερα μονοπάτια από τον Καμένο ο οποίος όμως τοποθετείται δεξιότερα από τον Βενιζέλο .
Οπότε καταλήγουμε σε παράδοξο αφού δεν μπορεί ταυτόχρονα ο Σαμαράς να είναι δεξιότερα και αριστερότερα του Καμένου . Εκτός αν ο Σαμαράς αποτελεί το Ον του Παρμενίδη και βρίσκεται παντού ή αν αποτελεί μια ιδέα του Πλάτωνα και βρίσκεται σε άλλο κόσμο . Ρε κοίτα να δεις φιλοσοφικό μπέρδεμα με τους δεξιούς .
Από την άλλη , τη μεριά της ακροαριστεράς , τα πράγματα είναι απλά . Ακροαριστερός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοστάτες τους Λαφαζάνη , Γλέζο και Στρατούλη . Αν τους αφήσεις ελεύθερους είναι ικανοί να κάψουν όλη την Αθήνα και τη μισή Θεσσαλονίκη . Μην τους βλέπεις χαμογελαστούς και χαλαρούς . Επίτηδες το κάνουν για να τουμπάρουν τον λαό και να τους ψηφίσει ώστε να βγουν κυβέρνηση και μετά να τα κάψουν όλα . Όχι μόνο τα δάση αλλά και τις πόλεις . Ακόμα και τις θάλασσες θα κάψουν επειδή έχει χρώμα μπλε και μετά θα έρθουν οι καταπατητές να χτίσουν (βασικά το μπλε χρώμα αποτελεί αντανάκλαση του ουρανού αλλά αυτοί δεν το ξέρουν) .
Αλλά και κυβέρνηση να μην βγουν πάλι θα τα κάψουν όλα . Σαν θηρία μέσα σε κλουβί είναι . Ο Τσίπρας τους κρατάει μέχρι τώρα με νύχια και με δόντια . Οπότε , για την ώρα , αναλώνουν το αιμοβόρο μίσος τους σε εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας απέναντι στον ρατσισμό και στην ανεργία .
Σε αυτή την αντιπαράθεση ανάμεσα στα άκρα , το κράτος παρατηρεί τη σύγκρουση από τη μεριά του ουδέτερου παρατηρητή . Μην κοιτάς που η αστυνομία βαράει τους ακροαριστερούς και γλύφει τους ακροδεξιούς . Σωστά πράττει διότι οι ακροαριστεροί είναι περισσότεροι οπότε το κράτος , ως από μηχανής θεός , προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και να πετύχει την συναίνεση .
Μια συναίνεση που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται και πιο δύσκολη . Κάποτε σου καθόταν χάρη στην αποχαύνωση . Σήμερα έχει γίνει απαιτητική . Ζητάει εμφυλιοπολεμική ρητορική . Μεγάλη πουτάνα η συναίνεση . Και ακόμα μεγαλύτερη ο συναινετικός .
Οπότε όταν γίνουν εκλογές να ψηφίσεις το δεξιό άκρο . Αυτοί κάτι ομοφυλόφιλους βαράνε και κάτι μετανάστες μαχαιρώνουν . Δεν σε χαλάει κιόλας . Ενώ οι άλλοι , οι ακροαριστεροί , ακόμα και το Mall μπορεί να κάψουν .



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

συμμαχία θιγμένων δεξιών και πασόκων.....

ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Εμ τα τραβάει ο οργανισμός του και του Τσίπρα. Διότι διαβάστε τι πήγε και είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κι έγινε επικοινωνιακός χαμός και πολιτικός σεισμός. Προσέξτε όμως: Όχι για το κίνημα ελευθερίας και λοιπά. Ούτε για τον τρομακτικό στόχο του -να σαρώσει! Ούτε για τουςφθαρμένους, λέξη που παραπέμπει σε σαπίλα, ξευτίλα, καμαρίλα, κομματίλα, Ρακιτζή και ούτω καθεξής. Ούτε καν για την κατάταξη στη συμμαχία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλά γιατί χρησιμοποίησε τον κατά Μπαμπινιώτη μειωτικό χαρακτηρισμό βλαχοδήμαρχοι.

Ο Σίμος βρήκε τη λέξη διχαστική. Ο Μιχελάκης κατάγγειλε ότι παραπέμπει στη δεκαετία του πενήντα. ΗΝτόρα κάλεσε το δράστη να σοβαρευτεί. Sites, blogs και ΜΜΕ της δεξιάς και της μεγάλης παρατάξεως που μίκρυνε έβγαλαν νύχια. Και ο δήμαρχος Ασκούνης (πρόεδρος της ΚΕΔΕ αυτός) διαπίστωσε ότι χρησιμοποιώντας την κακιά λέξη ο Τσίπρας προσβάλλει τους δημότες και ταυτοχρόνως επιλέγει την πλήρη υποταγή της αυτοδιοίκησης στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ!

Κάποιου είδους συμμαχία εκδηλώθηκε δηλαδή εδώ -μια συμμαχία θιγμένων δεξιών και πασόκων. Με είπεβλαχοδήμαρχο σου λέει ο άλλος -με έθιξε! Μπορείς να τον ρωτήσεις βέβαια: Από πού το βγάζεις ότι το είπε για σένα; Πληροίς κύριε τις άλλες προϋποθέσεις; Είσαι εκπρόσωπος της συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση; Είσαι φθαρμένος; Είσαι δηλαδή από τους υπό σάρωση; Αν ναι, εντάξει, και να του κάνεις μήνυση του Τσίπρα. Αν όχι, τι φωνάζεις; Για να αποδείξεις σώνει και καλά ότι είσαι βλαχοδήμαρχος;

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως το έκανε το λάθος του. Τόσες λέξεις είναι σε χρήση για την εν λόγω κατάσταση -αυστηρές, πρόσβαρες, ποινικές, φορεμένες ακόμα και στις φυλακές Διαβατών. Τι τα ήθελε να παιγνιώδη με τους βλαχοδήμαρχους; Μπορούσε να διαλέξει από το γλωσσικό σωρό λέξεις όπως κλέφτες, ψεύτες, υποκριτές, Φαρισαίοι, ιδιοτελείς, κομματάρχες και πλείστες όσες. Έτσι δεν θα προκαλούσε τουλάχιστον σοκ αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας στον Μιχελάκη, τον Ασκούνη και τους λοιπούς.

Διότι ο λαός τον έχει ψωμοτύρι το χαρακτηρισμό. Αλλά όχι κι ο Ασκόυνης. Κι αυτό έπρεπε να ληφθεί υπόψη....

Γιατί απόψε δεν θα δω το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ



Του Πέτρου Κατσάκου
«Γιατί απόψε δεν θα δω το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ που θα παρουσιάσει ο Προκόπης Δούκας» θα μπορούσε να είναι η απάντησή μου στις χίλιες τόσες λέξεις του συναδέλφου που θέλησε σήμερα να μας πληροφορήσει για την επιστροφή του στην μικρή οθόνη. Δεν θα το δω όχι για λόγους που αφορούν στο πρόσωπό του, αλλά ούτε καν από επαγγελματική διαστροφή. Δεν θα το δω για λόγους πολιτικούς και ηθικούς που αφορούν μόνο εμένα. Με λίγα λόγια και σταράτα θα του έλεγα πως κανείς δεν ρώτησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και αφορούν μόνο τον ίδιο. Αφού, όμως, επέλεξε να ανοίξει την δημόσια συζήτηση, θα του πω μονάχα ότι δεν χρειαζόταν να απαντήσει σε κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλον εκτός ίσως από το προσωπικό κοινό που διαθέτει ή ευελπιστεί να αποκτήσει στο νέο του μετερίζι. Θα μπορούσε «σιωπηλά» κι αυτός να τραβήξει τον δρόμο που επέλεξε χωρίς «απολογίες». Αν σιωπούσε ίσως και να μην χρειαζόταν να χαρακτηρίσει «παράνομους» και «καταληψίες» τους μέχρι χτες συναδέλφους του που του στερούν τις υποδομές της Αγίας Παρασκευής και απλα θα βολευόταν φρονίμως στα στούντιο της Κατεχάκη. Μα αφού προτίμησε να μιλήσει, θα του ζητούσα να μην έλεγε πως θεωρεί σχεδόν κατάντια για το βεληνεκές του το επίδομα ανεργίας και ας αναλογιζόταν πως με αυτό ζουν πάρα πολλοί ταπεινοί συνάδελφοί του τα τελευταία χρόνια. Όσο για το αύριο... να ξέρεις Προκόπη πως στην επόμενη απόλυση δεν θα υπάρχει «η βοήθεια του κοινού», γιατί πολύ απλά η ζωή μας έπαψε να είναι πια τηλεπαιχνίδι...

ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ για πέρνα και από εδώ!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην περιοχή του Ελειού περιόδευσε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Β. Καμπίτση και Σ. Σολωμό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ανουσάκη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Α. Κωσταντάκη κ.α., ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς επισκέφθηκε διαδοχικά το Βαλεριάνο, τα Μαυράτα, τον Κατελειό, το Ρατζακλί και την Σκάλα.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς συνομίλησε με απλούς πολίτες και αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τις σκέψεις τους. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι έτυχε παντού θετικής αποδοχής καθώς όλοι είχαν να πουν ότι είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, το τηλέφωνό του και την πόρτα του Δημαρχείου ανοιχτά σε όλους τους δημότες.


Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με δείπνο στην Σκάλα. 


                        ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ   για πέρνα και από εδώ!!!
           

                           

Φουλ οι «εκλογικές» μηχανές στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν κάνει ανοίγματα για συνεργασίες



Σε εκλογική εγρήγορση στην Κουμουνδούρου. Tην ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτικό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο για νικηφόρα πορεία σε πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επομένου, έτους, υπογραμμίζει η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζει ότι η χώρα μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι πέρασε στην τελική φάση του σχεδίου: επίθεση με όλα τα μέσα απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και στη δημοκρατία προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Τελικός στόχος ένας λαός χωρίς δικαιώματα, ένας λαός φτωχός και «φθηνός», ένας λαός χωρίς δημόσια αγαθά, ένας λαός γονατισμένος.
Το περίφημο «success story», όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε, επισημαίνει η απόφαση, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ για τον ελληνικό λαό, ενώ προβλέπει ότι τα νέα μέτρα θα είναι:
- Χιλιάδες νέες απολύσεις, διαθεσιμότητες που μέχρι το τέλος του 2013 θα φτάσουν τις 25.000 και από αυτές οι 15.000 τουλάχιστον θα είναι απολύσεις.
- Επιπρόσθετα οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια φοροεπιδρομή υπό τον μνημονιακό κυβερνητικό στόχο άντλησης 10 δισ. Euro έως το τέλος του 2013.
- Κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, διάλυση του ΕΟΠΠΥ, μείωση των παροχών υγείας, μεταφορά μεγάλου μέρους του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους.
- Κατάργηση και συγχώνευση σχολείων, με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών γονιών να παράσχουν και τη στοιχειώδη εκπαίδευση στα παιδιά τους, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
- Σταδιακή άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς σπίτι.
- Νέα μείωση συντάξεων ξεκινώντας από 01-01-2014 με εξαφάνιση σχεδόν των επικουρικών και περαιτέρω περικοπή του εφάπαξ.
- Μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση και των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση 13ου & 14ου μισθού.
- Ιδιωτικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες, ιδιαίτερα οργανισμών κερδοφόρων π.χ. Ο.Π.Α.Π. (ουσιαστικά ξεπουλήθηκε) ή οργανισμών με μεγάλη στρατηγική ή κοινωνική σημασία, όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΑΣ, κ.ά.
- Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων για χρέη και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο αδιάκριτα και ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους και την αντικειμενική αδυναμία τους λόγω εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
- Η καταστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και τρόικα επιδεινώνει την ήδη τρομακτική ανεργία και υποσκάπτει τις δυνατότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
To νέο δάνειο που συζητείται ήδη στη Γερμανία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει νέα δεσμά, με νέο μνημόνιο και με νέα μέτρα. Σημαίνει το οριστικό τέλος της Ελλάδας ως μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας. Σημαίνει οριστική μετατροπή της χώρας σε οικονομική αποικία των δανειστών, χωρίς δημόσια περιουσία και δημόσιο- κοινωνικό τομέα. Σημαίνει συνεχιζόμενη μετατροπή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Γερμανική Ένωση ή Ένωση των δανειστών.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την ΚΕ, η επόμενη περίοδος θα είναι πυκνή σε κοινωνικές διεργασίες και αγώνες και εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η απόφαση, με βάση και την απόφαση του τελευταίου του Συνεδρίου, είναι να συμβάλει στους αγώνες όλων όσοι πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική, αλλά και να διαμορφώσει τους όρους πολιτικής ανατροπής της μνημονιακής διακυβέρνησης και της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία θα αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας σε όφελος του λαού.
Η Πολιτική Απόφαση σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να οικοδομηθεί μια πλατιά λαϊκή ενότητα, ένα παλλαϊκό πολιτικό ρεύμα ανατροπής, αποτέλεσμα της πολιτικοποίησης κάθε επιμέρους αγώνα και κινητοποίησης. Μια πολιτικοποίηση που θα οικοδομηθεί μέσα από ανοιχτές λαϊκές επιτροπές με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης οι οποίες θα μετατρέπουν κάθε επιμέρους αγώνα σε υπόθεση όλης της κοινωνίας συνδράμοντας τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, «όλο το δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Κεντρική Επιτροπή, μέχρι την πιο μικρή Οργάνωση Μελών, καθορίζει τη δράση του με βάση την προτεραιότητα αυτή και προχωρά σε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση προς όλο τον λαό».
Επιγραμματικά, οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
- «ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων»,
- «επαναδιαπραγμάτευση των δανεικών συμβάσεων με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης»,
- «αντιμετώπιση των ελλειμμάτων προτάσσοντας την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου»,
- «αποκατάσταση στα προ μνημονίου επίπεδα των κατώτατων μισθών, συντάξεων, οικογενειακών επιδομάτων και ανεργίας»,
- «δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχος του τραπεζικού συστήματος»,
- «ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά στο δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ώστε να διαμορφωθεί ένας ισχυρός, παραγωγικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας»,
- «ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων»,
- «μέτρα κατά των ολιγοπωλιακών-μονοπωλιακών δομών»,
- «προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης με κύρια κριτήρια την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, την σταθερή εργασία, την κοινωνική ασφάλιση για όλους», κ.α.
Συμμαχίες
Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ρητά την ανάγκη συνεργασίας με κόμματα, όπως το ΚΚΕ. Σύμφωνα με την Πολιτική Απόφαση «πολιτικό σχέδιο δημοκρατικής ανατροπής σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για διακυβέρνηση της χώρας - ακόμη κι αν αυτό καταλήξει σε διεκδίκηση της αυτοδυναμίας στις εκλογές».
Τα ερωτήματα «με ποιες συμμαχίες θα διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό πολιτικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης» και «ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν κοινοβουλευτικά και μέσα στην κοινωνία την αριστερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», θα πρέπει να τίθενται ενιαία και να επιχειρηθεί να απαντηθούν επίσης ταυτόχρονα, σημειώνει η απόφαση και προσθέτει:
«Η συνεδριακή μας απόφαση για συνεργασία όλων των δυνάμεων από τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας έως τις δυνάμεις της οικολογίας και αυτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προϋποθέτει παραδοχές οι οποίες αποτελούν κοινό τόπο για όλους μας: Με βάση και την πρόσφατη πολιτική εμπειρία, αυτήν που οδήγησε στις ανατροπές των συσχετισμών στις προηγούμενες εκλογές, η αναφορά μας στο εύρος των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι καθόλου στατική, δεν αναφέρεται στερεότυπα μόνο στις σημερινές συγκροτήσεις και σε παγιωμένες αντιλήψεις μέσα στα κόμματα και τις ομάδες αυτού του φάσματος που μας ενδιαφέρει, αλλά είναι ανοικτή σε μια δυναμική θετικών διαφοροποιήσεων σε προοδευτική αντιμνημονιακή κατεύθυνση.
Εκλογές
Το πολιτικό πλαίσιο και τους στόχους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων είναι:
1. Να διεκδικήσει με επιτυχία την διακυβέρνηση της χώρας πρωτοστατώντας στους αγώνες του ελληνικού λαού για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.
2. Να αναδείξει την αυτοδιοίκηση ως δύναμη λαϊκής Εξουσίας και στις εκλογές να επιβεβαιώσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση της Αριστεράς.
3. Να εργαστεί ώστε να ενισχυθεί η ενότητα της Αριστεράς και των αυτόνομων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ τονίζει την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στη μάχη των ευρωεκλογών.


Η "Αληθινή" Επιστολή του Σ. Κουρή..

ΜΕ ΚΌΚΚΙΝΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΈΧΑΣΕ ΝΑ ΓΡΆΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ....

                                   

«Δεδομένων των πρόσφατων σαρωτικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί μας και των εξαιρετικά δυσχερών οικονομικών συνθηκών που ταλανίζουν την χώρα μας 
(ποσοστό ανεργίας  27,5%..απώλειες 150.000 θέσεων εργασίας και 40.000 λουκέτα ώς το τέλος  του2013.... ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΏ ΥΠΗΡΕΤΏ ΜΕ ΠΑΘΌΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΌ ΧΡΟΝΙΆ ..ΒΕΒΑΊΩΣ ΒΕΒΑΊΩΣ.).και ειδικά τον αγροτικό τομέα, με έκδηλες συνέπειες στην περιοχή μας -η οποία και επιβαρύνεται περαιτέρω από το φαινόμενο της νησιωτικότητας-, παρακαλούμε ιδιαιτέρως για τις ενέργειές σας, για την άμεση διαχείριση των συνεπειών των πυρκαγιών και την αποκατάσταση των καταστροφών.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι εμείς πλέον δεν διαθέτουμε πόρους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων,(ΑΦΟΎ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΈΠΑΜΕ ΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ
 ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ...ΑΛΛΆ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΆΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΈΣ ΚΑΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΑ ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΊΟ ΣΑΝ ΚΑΛΌΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΒΕΒΑΊΩΣ ΒΕΒΑΊΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΆΞΩ ΛΊΓΟ ΌΠΩΣ ΈΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΒΕΒΑΊΩΣ ΒΕΒΑΊΩΣ ...). ούτε έχουμε την αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .....
Συγκεκριμένα παρακαλούμε όπως παρέμβετε:
στο ζήτημα της οικονομικής απαίτησης των προκαταβλητέων δύο ευρώ για αυτοψία και εκτίμηση έκαστου καμένου ζώου από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου οι δικαιούχοι να τύχουν της οικονομικής αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην ζημία που υπέστησαν. Είναι προφανές, ότι για μεγάλο αριθμό πληγέντων ζώων, η αμοιβή του ΕΛΓΑ, ή οποία και ζητείται ως προϋπόθεση του ελέγχου, δε θεωρείται διόλου ευκαταφρόνητη, ενώ η καταβολή της αποζημίωσης λαμβάνει χώρα με αρκετή καθυστέρηση.
στην πλήρη και κατά το δυνατό άμεση χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων και αγροτών που απώλεσαν το ζωικό τους κεφάλαιο και τις εκμεταλλεύσεις τους από την επέλαση της πυρκαγιάς, από τον ΕΛΓΑ
στην παροχή ενισχύσεων για την αγορά ζωοτροφών, καθώς υφίσταται σοβαρό έλλειμμα κτηνοτροφικών φυτών, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση στον συγκεκριμένο κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής
στην συμβολή σας στην περαίωση εργασιών και έργων αποκατάστασης ή πρόληψης ενδεχόμενων καταστροφών, τόσο λόγω πυρκαγιάς όσο και έτερων αιτιών.

Ο πρωτογενής τομέας, συνιστά από τους πλέον σημαντικούς μοχλούς παραγωγικής ανάπτυξης του τόπου μας και της χώρας μας γενικότερα, συνεπώς έχουμε χρέος να τον στηρίξουμε, να τον αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε θερμά για την εξέταση των ζητουμένων μας, με θετική διάθεση και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών μας και την προοπτική ανάτασης και ευδοκίμησης της περιοχής μας.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

εκλογές ή μπουνιές;

Ο αμετανόητος πρόεδρος της "υπεύθυνης" και όχι αυτό το καιρό ευχαριστημένης "αριστεράς" για ακόμα μια φορά συντάσσεται με την κυβέρνηση 
Σαν απόλυτος "δημοκράτης και αριστερός" αφουγκράζεται την ανάγκη των μεγάλων ξένων και ντόπιων επιχειρηματιών και τραπεζιτών, αγνοώντας επιδεικτικά τα χιλιάδες λουκέτα, τις αυτοκτονίες, τις απολύσεις, τούς πλειστηριασμούς, θέτοντας ως πρωταρχική ανάγκη την ομαλότητα για το καλό της πατρίδας. 
Αλλά για πια πατρίδα μας μιλά ο πρόεδρος; Την πατρίδα της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της κατάθλιψης, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους.......ή των νταβατζήδων;
Δεν ξέρω αν υπάρχει αριστερόμετρο αλλά σίγουρα με τις τοποθετήσεις του καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.....
............δεν πρόκειται να πέσουν εύκολα....
Στο ερώτημα εκλογές ή μπουνιές......έχουν αποφασίσει να φθάσουν στα άκρα .... μπουνιές λοιπόν!




                           


Φώτης Κουβέλης: Αλλαγή πολιτικών και όχι εκλογές
Την άποψη ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται...», εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής». 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης χάριν της πολιτικής σταθερότητας σημειώνοντας.

Όπως σημειώνει «η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος". 

Στη συνέντευξη του ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει ακόμα ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά

Κάντε λουκέτα, όχι πόλεμο



Η τρόικα απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση των τριών αμυντικών βιομηχανιών -ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ- και ζητά να κλείσουν άμεσα και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις. Η τρόικα απαιτεί όποιος εργαζόμενος ζητήσει αποζημίωση να σταλεί στη Σιβηρία.

Αίσθηση προκάλεσε πως η τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο μέσω email, αφού το σωστό θα ήταν να το βάλει στο Facebook για να δούμε πόσα like θα κάνει.

Στο email, η Τρόικα αναφέρει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται αμυντική βιομηχανία, γιατί οι Έλληνες είναι χέστηδες και δεν πρόκειται να πολεμήσουν ποτέ για τίποτα.

Όπως σημειώνει η Τρόικα, οι Έλληνες είναι με κατεβασμένα τα παντελόνια τρία χρόνια τώρα και δεν αντιδρούν, οπότε τι να την κάνουν την αμυντική βιομηχανία;

Μάλιστα, η Τρόικα αναφέρει πως, μετά το λουκέτο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, θα πρέπει να μπει λουκέτο και στον Ελληνικό Στρατό που δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Η Τρόικα δεν έχει και άδικο, αφού, αν οι Έλληνες είναι σε αφασία και παρακολουθούν απαθείς τον καθημερινό τους εξευτελισμό, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς πως ο στρατός της χώρας πρέπει να είναι εντελώς για τα μπάζα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, αφού η Παναγιά είναι στο πλευρό μας και θα αποκρούσει τους εχθρούς της Ελλάδας με ζίου ζίτσου.