Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Για να ΄ναι ο λαός κυρίαρχος και αφέντης στον τόπο του…


                                                           Ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
                                                           Ως ενεργοί πολίτες υπερασπιζόμαστε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας! 
                                                           Δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν άλλοι για τις τύχες μας!



Θέλω να ζω σ’ ένα δήμο που να είναι συνδιαμορφωτής της καθημερινότητάς μας και όχι διεκπεραιωτής των αποφάσεων της κρατικής εξουσίας και των εντολοδόχων της. Σ΄ ένα δήμο που να είναι αρωγός στα προβλήματα των δημοτών και όχι υπηρέτης αλλότριων συμφερόντων!

Δεν πιστεύω σε σωτήρες! Δεν ελπίζω σε μαγικές λύσεις!

Πιστεύω στην συλλογική προσπάθεια που προϋποθέτει τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων!

Θέλω μια δημοτική αρχή που θα ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία υποστηρίζοντας τις κτηριακές υποδομές, τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία μας! Να σέβεται τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους και να τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους με αξιοπρέπεια και όχι ως οικονομικά μεγέθη!

Θέλω μια δημοτική αρχή που δεν θα πιστεύει στην εμπορευματοποίηση της υγείας, αλλά θα υπερασπίζεται τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων του νησιού μας εστιάζοντας, όχι μόνο στον αναγκαίο εξοπλισμό, αλλά και στις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μια δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό των μικροεπαγγελματιών, των υπαλλήλων, των εργατών και των ανέργων, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κρίση!

Μια δημοτική αρχή που θα αποφασίζει, σεβόμενη πάνω απ’ όλα τη λαϊκή βούληση!

Εμπιστεύομαι το Μάκη Δημητράτο

Ψηφίζω ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ


Μποζάς Νικόλαος  (Εκλογική Περιφέρεια Αργοστολίου)


Ριζοσπάστες Ξανά Μαρκαντωνάτου Περσεφόνη


Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου Κεφαλονιάς με τον συνδυασμό «Ριζοσπάστες Ξανά» με τον Μάκη Δημητράτο, γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Κεφαλονίτη . Το 1994 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κεφαλονιά, και πέντε χρόνια αργότερα δημιούργησε την ‘Ταβέρνα της Πέρσας’ στον Κατελειό, την οποία διατηρεί έως και σήμερα. 

     

Τον Ιανουάριο του 2013 με δική της πρωτοβουλία επανασυστάθηκε η ‘Ένωση Καταναλωτών Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης’, και από τις αρχαιρεσίες της 6ης Μαρτίου 2013 εκλέχτηκε πρόεδρος. Η αγάπη της για τον συνάνθρωπο, και το νοιάξιμο του ανθρώπου της διπλανής πόρτας ,την έκαναν να πολεμάει το άδικο σε καθημερινή βάση. Ο πολυμέτωπος αγώνας που ξεκίνησε εναντίων Τραπεζών, ΟΑΕΕ,ΔΕΗ, έκαναν την Κεφαλονιά μπροστάρη, παράδειγμα και ελπίδα για την υπόλοιπη Ελλάδα. Κατάφερε να εξαλείψει τον φόβο και την ντροπή τον οφειλετών συμπατριωτών της, και έτσι κατά δεκάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά δικαιώνονται στα δικαστήρια. Οι τράπεζες αναγκάζονται να επιστρέφουν τα χρήματα που παράνομα κατάσχουν από λογαριασμούς μικροσυνταξιούχων. Εξώδικα, μηνύσεις, και αγωγή που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο, κατά του ΟΑΕΕ. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί εξώδικο στην ΔΕΗ, και θα επακολουθήσει Αγωγή ώστε να υποχρεωθεί να επιστρέψει στους καταναλωτές, τα χρήματα τα οποία ασύστολα κλέβει επί τρία χρόνια ως ‘ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ’. Αλλά το ποιο σημαντικό ήταν το καινό που έπρεπε να καλύψει, μετά τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς στην Παλική. Aπο την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες προσφέροντάς τους ψυχολογική υποστήριξη. Βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να μπορεί να απαντήσει στις δεκάδες απορίες των πληγέντων. Με την βοήθεια των ‘Αποφασισμένων στην Κεφαλονιά’ στάλισαν τρόφιμα σε ξεχασμένα χωριά της Παλικής, και μεσολάβησε οικογένειες με μικρά παιδιά να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες κατοικίες που πρόσφεραν Ευεργέτες συμπατριώτες μας. 

Έγινε δέκτης παραπόνων από εκατοντάδες πολίτες για την διανομή των τροφίμων από τον Δήμο, και προσπάθησε να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορούσε. Και συνεχίζει αγόγγυστα, χωρίς καμία οικονομικά βοήθεια ,χωρίς καν ένα χώρο να στεγαστεί η Ένωση Καταναλωτών, διότι ο Δήμος, το Επιμελητήριο, και ο Αντιπερειφεριάρχης ,απάντησαν στις εκκλήσεις της ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο Αργοστόλι.


Ριζοσπάστες Ξανά    Μαρκαντωνάτου Περσεφόνη