Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ "ΕΚΤΡΟΠΑ"

Η συνομοσιολογία στις μέρες μας έχει βαρέσει αναμφίβολα "Κόκκινο".

Αυτό που ξεκίνησε σαν μονοπάτι δικαιολόγησης-δικαίωσης χουντικών και ακροδεξιών για πεπραγμένα τα οποία η Ιστορία καταδίκασε τελεσίδικα, βλέπουμε πως πλέον υιοθετείται -με διαφορετική φρασεολογία- και από πολιτικούς χώρους όπως το Ακραίο Κέντρο αλλά και την Αριστερά
     


Σε μια χώρα μνημονίων, βαριάς λιτότητας, που είναι πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας και του χαμηλού βιοτικού επιπέδου , παρατηρούμε την προσπάθεια όλων σχεδόν των πολιτικών χώρων να δαιμονοποιήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης στο ζοφερό , όχι μέλλον αλλά παρόν. Η κοινωνία σε μια ύστατη προσπάθεια να αμυνθεί στην φτώχεια που επέφερε η επιβαλλόμενη κρίση, δημιούργησε το "κίνημα χωρίς μεσάζοντες" , δομές εναλλακτικών νομισμάτων, το "κίνημα δεν πληρώνω", ενάντια στις άδικες μορφές υφαρπαγής πλούτου από τον λαό, τα κοινωνικά ιατρεία ,αλλά και μορφές βίαιης αντιπαράθεσης με τους μηχανισμούς καταστολής, προερχόμενες από τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Είτε στις ειρηνικές μορφές αντίστασης, είτε πιο απαντητικές στην βία του κράτους με βία , το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ως άλλος μαέστρος μιας καλοκουρδισμένης ορχήστρας έσπευσε να δώσει το σήμα κατασυκοφάντησης και απαξίωσης τους.
Οι ήπιες μορφές αντίστασης καταδικάστηκαν από την δεξιά και άκρα δεξιά «ως δάκτυλος του Σόρος και της Νέας Τάξης πραγμάτων» που αποσκοπούν στον αφελληνισμό διαμέσου μιας "πορτοκαλί επανάστασης" ενώ από την Αριστερά ως "μη βιώσιμες μορφές αντίστασης" , "ασπιρίνες" ή ως "νησίδες που σκοπό έχουν να αποτελέσουν δεκανίκι του συστήματος "
Οι δε απαντητικές στην βία κράτους και κεφαλαίου αντιμετωπίστηκαν με περισσότερο "όργιο" συνομοσιολογικών φαντασιώσεων , ευφάνταστων εμπνευστών τους προερχόμενων απ΄ όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Άξιο παρατηρήσεως είναι πως η μόνη φορά όπου θα συναντήσει κανείς ομοφωνία και ομοψυχία από την άκρα δεξιά ως την αριστερά και τοΚΚΕ, είναι στα λεγόμενα "καλλιστεία καταδίκης" που ξεσπάνε την επομένη μέρα μετά από κοινωνικές συγκρούσεις

Είναι πολύ φυσικό όποιος δρα να κάνει και λάθη και πολύ φυσικό όποιος δεν κουνιέται από το σπίτι του να μην υποπέσει ποτέ σε λάθη...εν τούτοις όμως δεν φροντίζει και σωθεί ο ίδιος ή τουλάχιστον να κάνει κάτι για να σώσει τα παιδιά του .

Ο Βολταίρος περιγράφει πολύ καλά την δράση και την δημιουργικότητα ατόμων που τόλμησαν , δίνοντας μια εικόνα που έρχεται να αναιρέσει κάθε πολιτικό χώρο αλλά και "παραιτημένο" συμπολίτη μας που καταφεύγει στην απαξίωση υποκειμένων που συνεχίζουν να δρουν "Κάθε γεγονός υποκρύπτει ένα άλλο , το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο", μας λέει ο Βολταίρος και αναφέρει ειρωνικά , βγάζοντας την γλώσσα σε όσους αρέσκονται μόνο στην κριτική λέγοντας πως "ο Ρωμύλος όταν έχτιζε το Καπιτώλιο δεν γνώριζε πως το ετοίμαζε για να στρογγυλοκαθίσουν για αιώνες σ αυτό οι Ποντίφικες , ούτε ο Μέγας Κωνσταντίνος όταν ίδρυε την Κων/πόλη , γνώριζε πως ετοίμαζε μια μεγάλη πρωτεύουσα για τους Οθωμανούς"

Σύμφωνα με την λογική των συνομοσιολόγων (αριστερών και δεξιών )και ο Ρωμύλος και ο Μ Κωνσταντίνος δεν έπρεπε να "προσφέρουν" στην ανθρωπότητα αυτά που πρόσφεραν, γιατί η εξέλιξη τους ήταν να πέσουν σε χέρια που δεν έπρεπε...μην αντιστέκεστε μας λεν λοιπόν γιατί αυτό ενισχύει την καταστολή, ενδυναμώνει την άκρα δεξιά και εξαγριώνει τους δανειστές μας.


http://roundabout2013.weebly.com/

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ



Gerasimos Bozas
17 hrs
Νευρικότητα στη Κουμουνδουρου. <θα καταδικάσουμε ή όχι την επίθεση στο βουλευτή Γερμένη;>
#σημερα_αυτός_αυριο_εμείς


Σπύρος Σούρλας
10 hrs
Προκειται για απιστευτο πολιτικο εμετό η ταύτιση Λαμπράκη με Γερμενή απο τον πολιτικα τρισάθλιο διευθυντη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κωστακη Ζαχαριαδη
Ο τύπος οχι μονο συκοφαντεί την μνημη του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά ξεπλένει και τον Χρυσαυγιτη
Μιλάμε για απίστευτη πολιτικη αλητεια..

Να ποιοι ξεπλενουν τους Ναζι..


                                   
                                   
Stamatis
ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΡΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.

στα μέσα Μαρτίου 1963, ο Λαμπράκης είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο μέσα στη Βουλή, που θυμίζει τις πρόσφατες χρυσαβγίτικες αθλιότητες. Κατά την εμπρηστική ομιλία του βουλευτή Κιλκίς της ΕΡΕ Κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν ταγματασφαλίτης, γερμανοντυμένος στην Κατοχή, σημειώθηκαν αντεγκλήσεις με βουλευτές της ΕΔΑ και όταν ο Παπαδόπουλος, φωνάζοντας «Σκάσε ρε πούστη», επιτέθηκε εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη, ο Λαμπράκης, παλιός αθλητής, με ένα σάλτο προσγειώθηκε ανάμεσά τους και άστραψε μια δυνατή γροθιά στον Παπαδόπουλο, που τον άφησε αιμόφυρτο, κι ύστερα δέχτηκε επίθεση από πεντέξι βουλευτές της ΕΡΕ. 

Το επεισόδιο δεν είναι εντελώς άσχετο με τη δολοφονία του, αφού ο Ξενοφών Γιοσμάς (ή «φον Γιοσμάς»), ο αρχηγός της παρακρατικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν οι δολοφόνοι του Λαμπράκη, ήταν διοικητής τμήματος υπό τις διαταγές του Κ. Παπαδόπουλου. Μικρασιάτης πρόσφυγας, ο Γιοσμάς ήταν από τους επιφανείς συνεργάτες των Γερμανών στη Θεσσαλονίκη, έφυγε μαζί τους από την Ελλάδα στα τέλη του 1944 και υπήρξε υπουργός Προπαγάνδας (!) στην εξόριστη «κυβέρνηση» Τσιρονίκου που σχημάτισαν τα κατακάθια του δοσιλογισμού στις αρχές του 1945 στη Βιέννη. Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από το δικαστήριο δοσιλόγων, αλλά όταν γύρισε στην Ελλάδα το 1947 οι δοσίλογοι ήταν εθνικώς χρήσιμοι κι έτσι η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και τελικά αποφυλακίστηκε περί το 1951 έχοντας κάνει τρία χρόνια μόνο φυλακή. 

Ο φον Γιοσμάς πέθανε το 1975 κι έτσι έχασε την ευκαιρία να είναι σήμερα βουλευτής επικρατείας με τη Χρυσή Αυγή, που συνεχίζει την κληρονομιά του Πούλου, του Τσιρονίκου, κι όσων έχουν τη ναζιστική στολή στη ναφθαλίνη.


Παύλος Κιρκασίδης

► Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την απίστευτη οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό μου για τις δηλώσεις αυτού του εκβράσματος που ακούει στο όνομα Ζαχαριάδης και ο οποίος σαφέστατα (πιο σαφώς δεν γινόταν) έφερε δίπλα δίπλα το ιστορικό και ηθικό μέγεθος του Λαμπράκη με αυτό ενός νεοναζί Γερμενή. Όχι πως πλέον δεν τα περιμέναμε όλα από δαύτους αλλά ειλικρινά βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ. (σόρι για το αυτοαναφορικό).

Και κάτι τελευταίο:

Όποιος αλητάμπουρας καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, ας το κάνει στο όνομα της βρώμικης ψυχής του και της παλιανθρωπιάς που τον χαρακτηρίζει. Την Αριστερά μην την πιάνει στο στόμα του.
Η Αριστερά έχει πρωτοστατήσει παγκοσμίως σε ένοπλους αγώνες για το ψωμί, τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Αρκετά με το κάθε ανθρωπάκι που ξετσίπωτα τολμάει να λέει δημοσίως πως αν βρεθεί μπροστά σε σκηνή βιασμού όχι μόνο δεν θα σπάσει το κεφάλι του βιαστή, αλλά θα καταδικάσει κι αυτόν που θα το κάνει. Ο ξευτιλισμένος!