Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙ.Κ.Ο.


      


Η Δημοτική Αρχή συγκαλεί το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας της θητείας, για την έγκριση του απολογισμού του …. 2012(!!!!). Η δεύτερη και η τρίτη στις εκλογές Δημοτικές Παρατάξεις σιωπούν, ψάχνοντας ακόμα την καταλληλότερη πολιτική, για να βοηθήσουν το θεάρεστο έργο συγκυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Οι Ληξουριώτες γελοιοποιούνται καθημερινά, από την γραφειοκρατία που τους εμποδίζει να λάβουν τα ψίχουλα της βοήθειας για την αποκατάστασή τους μετά τους σεισμούς. Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι αποκλεισμένες από θάλασσα. Ο τουρισμός υφίσταται μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε Τραπεζάκι και Μετόχι έχει μπει πωλητήριο και ακολουθούν και οι ακτές του νησιού.

Σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, κάποιοι ασχολούνται με τα «εσωτερικά» του ΦΙ.Κ.Ο.!

Εκλαμβάνουμε ως θετικό το γεγονός, αφού δείχνει αφενός ότι κάποιοι περιμένουν πολλά από εμάς και αφετέρου ότι κάποιοι άλλοι μας φοβούνται.
Για να απαντήσουμε δε, σε καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες απορίες, αναφέρουμε τα εξής:
Το ΦΙ.Κ.Ο. ξεκίνησε, συνεχίζει και θα συνεχίσει ως μία ομάδα ανθρώπων, που αντιλήφθηκε ότι τίποτε δεν έχει να περιμένει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται τόσα χρόνια στην Κεφαλονιά και από τους πολιτικούς που τις ακολουθούν. 

Τόλμησε να μπει στην πολιτική, συμμετέχοντας στις εκλογές, για να αντιπροσωπεύσει την αλλαγή πολιτικής και πολιτικών, μακριά από τα κόμματα εξουσίας. Χτυπάει και θα χτυπάει τον «Καλλικράτη», ως πρώτη αιτία των δεινών του Ληξουριού και όλης της Κεφαλονιάς. Διεκδικεί την επιστροφή της κοινωνικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική πολιτική. 

Εκδηλώνει χωρίς καμία «ντροπή» την αγάπη του για τον τόπο του, το Ληξούρι, το νησί του, την Κεφαλονιά και την πατρίδα του, την Ελλάδα.
Με αυτήν την προοπτική αρχίσαμε, με αυτόν τον σκοπό συνεχίζουμε.

Κάποιοι απ’ όσους ξεκινήσαμε μαζί, στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Το θεωρούμε φυσιολογικό σε μια τόσο τολμηρή προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε για τον μέχρι τώρα συντροφικό μας δρόμο. Να ξέρουν ότι τους αγαπάμε, παρά τις διαφωνίες μας.

Κάποιοι άλλοι (και είναι αρκετοί), διστακτικοί στην αρχή, τώρα, μετά τις εκλογές, ήλθαν κοντά μας. Μας δίνουν θάρρος και δύναμη, μετέχοντας στον αγώνα μας. Τους ευχαριστούμε, φυσικά και αυτούς.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, εντός του Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Παράταξη ΦΙ.Κ.Ο., θα καταθέσει στο Δικαστήριο το καταστατικό της, που θα της επιτρέψει να λειτουργεί ακόμα πιο δημοκρατικά και ομαδικά.

Τέλος, διευκρινίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το ΦΙ.Κ.Ο. δεν είναι παλαιοκομματική , προσωποκεντρική παράταξη, για να δίνουν τα μέλη του «όρκο πίστης» στον αρχηγό.
Ο Ηλίας Παρίσης όμως είναι ο άνθρωπος που με θάρρος, ψυχραιμία και αυταπάρνηση μπήκε μπροστά τον αγώνα μας, όταν άλλοι διστάσαμε, σκεπτόμενοι κυρίως την λάσπη που από κάθε κατεύθυνση εκτοξευόταν και εκτοξεύεται.

Η βασική αρχή και δέσμευση του ΦΙ.Κ.Ο. ότι όσοι εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ή σύμβουλοι δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων, να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν στο μέσον της θητείας τους από ισάριθμους αντίστοιχους συνυποψηφίους τους αποτελεί δική του προεκλογική πρόταση. Και το μήνυμα ήταν σαφές. Όταν πιστεύεις στον αγώνα για το αύριο του τόπου σου, δεν σκέφτεσαι «καρέκλες» και «προσωπική προβολή».

Έχει για τους λόγους αυτούς τον απόλυτο σεβασμό μας και καλό θα ήταν να έχει τον σεβασμό όποιου σέβεται τον εαυτό του.

Και μην ξεχνάτε: Μαζί θα κρατήσουμε ζωντανό ό,τι αγαπάμε!!!!

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

Ανανέωση όρκων!!

http://politikokoraki.blogspot.gr/


Δεν πρόκειται για τους 

συνηθισμένους όρκους αγάπης!

Αυτούς που ανανεώνονται, όταν, 

συνήθως, αρχίζουν οι απιστίες!


Τελειώνει ο Αύγουστος...να το

 φθινόπωρο.

Νάμαστε, λοιπόν, μπροστά στο νέο καθήκον.

 Να ανανεώσουμε τους 

όρκους...ανατροπής!!


Το συνηθίσαμε τα τελευταία 4

χρόνια.

Σεβαστήκαμε και φέτος τα μπάνια

του λαού.

Ως εδώ!

Από τον άλλο μήνα βάζουμε

 μπροστά 

τις μηχανές!


Ειρωνεία. Ψεύδος. Αυταπάτη.


Κάθε χρόνο τα ίδια.

 Πρώτα την άνοιξη και μετά 

φθινόπωρο!


Αυτοπαραμυθιαζόμαστε!


Κάθε χρόνο και κάθε εποχή είχαμε

νέους λόγους 

να κηρύξουμε κατάσταση προ-

Ανατροπής.

 Πακέτα, νέα μέτρα, εφαρμογή 

παλιότερων κοκ.


Ολα εις μάτην!


Και φέτος το ίδιο μοτίβο.

 Αφορμές έχουμε, αν και δεν 

χρειαζόμαστε νέες.

Λεβέντες να τσιρομαδιούνται, αν και

δεν χρειαζόμαστε, έχουμε.


 Μια ληστοΣυμμορία που αφανίζει και 

καταστρέφει, έχουμε.

  Οπως και πέρυσι και πρόπερσι και 

βάλε.


 Καθεστωτικούς παπαγάλους που 

σκίζονται να μας κοιμίζουν, ναι.

Ολιγάρχες, μιντιάδες, λαμόγια, δόξα

το θεό.

 Εταίρους, τοκογλύφους και 

αρπακτικά, μάτσο.


 Κατάθλιψη και οργή, να φάν κι οι 

κότες. 

...............................


Εμπρός, λοιπόν!

 Ας ανανεώσουμε τον βαρετό και 

άχαρο όρκο για πολλούς!


Ορκους κάνουμε.

Λόγους έχουμε.

Πέτρες πολλές.


Χέρια ΔΕΝ έχουμε!!

 (όταν βρεθούν θα τελειώσουν κι οι όρκοι!!).


Αναρτήθηκε από Δημήτριος Ζ 

στο τέλος θα ζητήσει κανονικό πραξικόπημα ......video

Άδωνις: "Να γυρίσουν Καμμένος, Πολύδωρας και Ζώης για να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ". Η νουδούλα έπιασε το 12%.

στο τέλος θα ζητήσει κανονικό πραξικόπημα κ θα μας πει ότι οι ΧΑΖΙ είναι εγγυητές της σταθερότητας κ της δημοκρατίας, θα δεις

Θυμαστε που Καρτζαφερης ειχε παρει δωρακι την αδεια για Πανελλαδικη εμβελεια του Σταθμου του? Ε να μην το ανταποδωσει τωρα?

Το θέμα είναι πως τελειώνουν οι "δημοκρατικές" εφεδρείες και σύντομα θα περάσουμε στην ουσία του πολιτεύματος. Χαχαχαχαχαχα



«Γιατί αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα είναι καταστροφή»

κλείστε την ένταση από το rhesusgr ..

Η COCA COLA "ΚΡΥΒΕΙ" ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ

www.facebook.com

Κοινοποίησα στη σελίδα της 3Ε στο Fb το παρακάτω χθεσινό μου σχόλιο. Σε μερικά λεπτά το σχόλιό μου εξαφανίστηκε και ο ίδιος αποκλείστηκα από το να μπορώ να αναρτώ στη σελίδα τους...

Πλάκα έχει η ζωή..
.


Η COCA COLA "ΚΡΥΒΕΙ" ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ

Το πόσo βαρύ πλήγμα έχει υποστεί το σήμα της Coca Cola στην Ελλάδα λόγω του σχετικού μποϊκοτάζ από το ελληνικό κοινό, αποδεικνύεται και από το νέο της διαφημιστικό που "τρέχει" εδώ και αρκετές μέρες στα ΜΜΕ.


Γνωρίζοντας καλά οι διαφημισταράδες πως το λογότυπό της προκαλεί πλέον μόνο συναισθήματα οργής και το πιο πιθανόν είναι να λειτουργήσει ως... υπενθύμιση αυτού του μποϊκοτάζ, στο καινούργιο σποτάκι προσπαθούν να το εμφανίσουν όσο γίνεται λιγότερο, αν μπορούσαν μάλιστα δεν θα το έδειχναν και... καθόλου...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του σύγχρονου μάρκετινγκ και όσων γενικά, με τον ένα ή άλλο τρόπο, επιχειρούν να "χειριστούν" την κοινή γνώμη και μέσω αυτής να διαχειριστούν την επιθυμία, είναι ότι όλο και περισσότεροι πλέον είναι εκείνοι που μπορούν να αποκωδικοποιούν τα επικοινωνιακά τους τερτίπια, να εντοπίζουν τις οπτικές και λεκτικές τους "ακροβασίες", και τελικά να μετατρέπουν σε μπούμεραγκ κάθε άθλια προσπάθεια χειραγώγησης και μάλιστα σε μη συνειδητό επίπεδο.

Και (επικοινωνιακά) γράμματα γνωρίζουμε...

UnlikeUnlike · · Share

Τι συμβαίνει όταν ένα ιδανικό γίνεται εμπόρευμα;

http://ksipnistere.blogspot.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΩ ΣΙΔΕΡΗ

Τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που στο άκουσμά τους σπάνια πια αισθανόμαστε ρίγη: Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Συνέπεια, Ειλικρίνεια, Φιλοπατρία. Τα έχουμε ακούσει ως υπόσχεση από βρώμικα χείλη και βρώμικα μυαλά, τα έχουμε χρησιμοποιήσει και οι ίδιοι με
βρώμικα χείλη και βρώμικες σκέψεις, ώστε στα αφτιά μας φτάνουν πια σαν ένας μονότονος ήχος: μπλα-μπλα-μπλα!

Κι όμως δε θα έπρεπε να ήταν μπλα-μπλα. Θα έπρεπε να ανατριχιάζουμε όταν τα ακούμε, να ανατριχιάζουμε όταν τα ψελλίζουμε: είναι Αξίες χωρίς τις οποίες δεν υπάρχουμε ως άνθρωποι, ούτε ως κοινωνίες.

Πώς να ζήσει ένας άνθρωπος αν δεν προσπαθεί αδιάκοπα για τη συνέπεια έργων και λόγων;
Πώς να πει ότι είναι αξιοπρεπής αν βασίζει την αναρρίχησή του στο ψέμα και τις κούφιες υποσχέσεις;

Πως να απαιτήσει τον σεβασμό, αν δε βλέπει τον εαυτό του στα μάτια του συνανθρώπου του, αν δε διστάζει να τον αδικήσει συνειδητά προκειμένου να τον ξεπεράσει;
Πώς λέει πως είναι δημοκράτης όταν χρησιμοποιεί τυραννικές μεθόδους εις βάρος άλλων;
Πώς ισχυρίζεται ότι είναι ελεύθερος αν παραμένει δέσμιος της κενοδοξίας του που δεν του επιτρέπει να υπολογίζει τις ικανότητές του, πριν διεκδικήσει έναν θώκο;
Πώς να πει ότι είναι άνθρωπος όταν ποδηγετεί ιδανικά που έχουν ποτιστεί και ποτίζονται με αίμα αθώων και γενναίων;

Κι αλίμονο, πώς είναι τόσο ανόητος να πιστεύει ότι η γύμνια του δεν είναι ευδιάκριτη ή ότι κι αν ακόμα την έχει κρύψει στο σκοτάδι, αυτή δε θα αποκαλυφθεί όταν βγει ο ήλιος;
Συχνά απορώ για την απραξία μας μπροστά στον ανίκανο, την ανοχή μας μπροστά στον ανήθικο, την υποταγή μας στον πονηρό, τη σιωπή μας μπροστά στον τύραννο.
Είναι ο φόβος για το μέλλον; Δε μπορεί! Αν ξέρεις ότι η ζωή σου εξαρτάται από ανίκανους, ανήθικους και πονηρούς τυράννους, δεν έχεις μέλλον, επομένως τι μένει για να φοβηθείς;
Είναι η αδιαφορία; Δε γίνεται! Αν ξέρεις ότι με την απραξία σου βάζεις θηλιά στη ζωή των παιδιών σου, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις.
Είναι η ελπίδα; Αποκλείεται! Τόση ελπίδα σε ένα ναυάγιο, δεν είναι ελπίδα αλλά εκούσια αφέλεια!
Τότε τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο πειθήνιους επιβάτες ενός Τιτανικού; Δε θέλω να το ομολογήσω μα μόνο μια εξήγηση υπάρχει: ότι είμαστε ίδιοι με τους καπετάνιους μας!
Τύραννοι αν μπορούμε,
άδικοι όπου μας παίρνει,
αναξιοπρεπείς αν αυτό μας συμφέρει,
ψεύτες αν πρόκειται για το κέρδος μας,
Προδότες αν ωφεληθούμε απ’ αυτό.
Τούτο το πλοίο το δικό μας, δε βουλιάζει από έλλειψη χρημάτων μα από έλλειψη αξιών.
Αν είχαμε αξίες , δε θα ανεχόμασταν τόση βρωμιά.
Αν είχαμε ιδανικά, οι αυτόχειρες, οι άνεργοι, οι άστεγοι θα στερούσαν και τον δικό μας ύπνο.
Αν είχαμε ήθος οι μικροί κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες θα μας προκαλούσαν αηδία.
Αν είχαμε οράματα δε θα μας έπειθαν κενοί άνθρωποι και κούφιες υποσχέσεις κι αν ακόμα μας εξαπατούσαν, στην πρώτη ένδειξη της κενότητάς τους θα μας έβρισκαν απέναντι, όχι να χειροκροτούμε αλλά να αποδοκιμάζουμε!

Κακά τα ψέμματα: πριν πουλήσουν τις ακτές και τα νησιά μας, πριν βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια μας, πριν καταστρέψουν τις πόλεις και τα χωριά μας, τους είχαμε αφήσει να πουλήσουν τις Αξίες μας: αυτό είναι το μοναδικό αληθινό χρέος που βαραίνει όλους μας και είναι υπέρογκο γιατί η αξία της Αξίας είναι ανεκτίμητη. Αυτό που δεν καταλάβαμε και δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι το Ιδανικό είναι σαν τη σάρκα: όταν αποκτά τιμή γίνεται πόρνη. Να γιατί παραμένουμε σιωπηλοί και υπάκουοι επιβάτες ενός Τιτανικού: είναι που πουλήσαμε τις Αξίες μας και τώρα τις ακούμε σαν μονότονο ήχο: Μπλα-μπλα-μπλα. Είναι που βάλαμε όλοι -πολίτες, βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, δήμαρχοι, δημότες, πρόεδροι, επίσκοποι, ιερείς, δάσκαλοι και δικαστές- μια τιμή σε Έννοιες ανεκτίμητες και γίναμε - αλίμονο- προαγωγοί των Ιδανικών μας...

Αν ο Σαμαράς "ανακαλύψει" και τον τάφο τού Μεγαλέξανδρου δεν υπάρχει λόγος να ξανακάνουμε εκλογές...


http://tripioevro.blogspot.gr/
                   

Ας υποθέσουμε, αν κι από ό,τι λένε οι ειδικοί δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, πως οι ανασκαφές στην αρχαία Αμφίπολη αποκαλύψουν τον τάφο τού Αλέξανδρου, αυτόν που για...πατριωτικούς λόγους συνηθίζουμε να αποκαλούμε Μεγάλο. Τί σημαίνει αυτό; 

Πως επειδή η ανακάλυψη θα έχει γίνει επί πρωθυπουργίας σαμαροβενιζέλων θα πρέπει να τους ανταποδώσουμε τη χάρη ξαναψηφίζοντάς τους στις προσεχείς εκλογές; 
Μόνο σε μια μπανανία θα σκέφτονταν με αυτόν τον τρόπο, αλλά επειδή ακριβώς μας θεωρούν ένα λαό ιθαγενών που γοητεύεται με καθρεφτάκια έχουν στήσει στην κυβέρνηση ένα ολόκληρο πανηγύρι για κάτι για το οποίο είναι αστείο να τους το πιστώσουμε. 
Οπως ακριβώς δεν θα φταίνε οι σαμαροβενιζέλοι αν αποδειχθούν άνθρακες ο θησαυρός, παρά "μόνο" για το ότι είχαν το θράσος να προσφέρουν θεάματα σε ένα λαό που δεν του έφταναν τα μνημόνια αλλά έπρεπε να του προσθέσουν και ΕΝΦΙΑ κι εμπάργκο στη Ρωσία για να αισθάνεται πλήρως ικανοποιημένη η φράου Μέρκελ...

Το ίδιο, βεβαίως, συμβαίνει και ύστερα από μια σημαντική αθλητική επιτυχία, όταν ο κάθε βλαχοϋπουργός και βλαχοπρωθυπουργός ποζάρει δίπλα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές προσπαθώντας να κλέψει κάποιο μερίδιο της δόξας που ποτέ δεν του άνηκε. Πόσο μάλλον όταν οι πρωταθλητές μας προπονούνται υπό συνθήκες που σε προηγμένες χώρες δεν θα τις επέτρεπαν ούτε σε ερασιτέχνες. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω οι οποίοι θα ρίξουν ξανά δαγκωτό στους σαμαροβενιζέλους μόνο και μόνο γιατί θα έχουν "ανακαλύψει" τον τάφο τού Μεγαλέξανδρου ή θα έχουν φωτογραφηθεί δίπλα στον Λούη Τσάτουμα και στον Σπύρο Γιαννιώτη. 
Όταν βλέπουμε τον Μητσάρα δίπλα σε μια διασημότητα τον σαρκάζουμε, όταν όμως το ρόλο τού Μητσάρα υποδύονται ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του τότε όλα αποκτούν έναν άλλο συμβολισμό σε μια χώρα που υποφέρει διαχρονικά από τον θρίαμβο της τυπολατρίας έναντι της ουσίας...

Μακάρι τα ευρήματα στην αρχαία Αμφίπολη να είναι τόσο εντυπωσιακά όσο έχουν προεξοφλήσει ειδικοί και μη. Θα είναι μια ακόμα υπενθύμιση σε ημεδαπούς κι αλλοδαπούς πως σε αυτόν τον τόπο έγιναν θαύματα πριν ακόμα δοθεί ο ορισμός τής λέξης "θαύμα". 
Το ζητούμενο είναι, ωστόσο, να μην καμαρώνουμε απλώς για τα αρχαία μας τα κάλλη, αλλά να τους δείχνουμε το σεβασμό που τους αρμόζει και, κυρίως, να δούμε τί θα κάνουμε από εδώ και πέρα. 
Θα εξαντλήσουμε το ρόλο μας στη σύγχρονη ιστορία ως οι γλεντζέδες σερβιτόροι των ευρωπαίων ή θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε νέα αριστουργήματα, για τα οποία θα μιλούν με θαυμασμό οι ιστορικοί τού μέλλοντος;...

Θα μου πείτε πως ζητώ πολλά από μια χώρα που βιώνει μια οικονομική γενοκτονία. Είναι, ωστόσο, ακριβώς σε τέτοιες εποχές που ανθεί ο πολιτισμός. Όπως είπε, εξάλλου, κι ο Ορσον Γουέλς, στην Ιταλία για τριάντα χρόνια υπό την εξουσία των Βοργίων είχαν πόλεμο, τρομοκρατία, φονικά κι αιματοκύλισμα, έβγαλαν όμως έναν Μιχαήλ Άγγελο, έναν Λεονάρντο ντα Βίντσι, μια Αναγέννηση. Στην Ελβετία αγαπιούνταν αδελφικά, είχαν 500 χρόνια δημοκρατίας και ειρήνης και τί παρήγαγαν; Το ρολόι με τον κούκο".

Με λίγα λόγια, οι πνευματικοί άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν καμία, μα καμία δικαιολογία για τη νωθρότητά τους, εκτός από μία: πως δεν υπήρξαν ποτέ πνευματικοί άνθρωποι παρά μόνο ακριβοπληρωμένοι γελωτοποιοί διεφθαρμένων βασιλιάδων...

Υ.Γ.: Ο "Βρομόστομος" παίρνει τις "βρόμικες" λέξεις του και τις πάει διακοπές. Θα επιστρέψει τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, εκτός αν οι εξελίξεις γαργαλήσουν το χέρι του τόσο πολύ που θα του είναι αδύνατο να μην πιάσει το πληκτρολόγιο νωρίτερα. Καλό υπόλοιπο διακοπών σε όλους!