Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

45 δευτερόλεπτα όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ...

"Κανένας Έλληνας δεν θέλει να ξεφτιλίζεται   όπως ξεφτιλίζεται τώρα"!!!!

45 δευτερόλεπτα όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ...


     
                      

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς του Νομού , έκανε τη διαφορά!


theop_03.jpg
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου απαντάει σε ερωτήσεις μας.
  •  √Γιατί μια δημόσια υπάλληλος , μια καθημερινή γυναίκα, αποφάσισε να πολιτευτεί;
  • Γιατί  δεν ανέβηκε ποτέ στις εξέδρες των επισήμων; 
  • Ποιά ήταν η δράση της στους 31 μήνες της θητείας της στη Βουλή; 
  • √ Ποιές οι προτεραιότητές της για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στη νέα Βουλή;
  • √ Γιατί οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ;
 (φωτογραφία : Κώστας Φραγκιάς, αποκλειστικά για το kefaloniapress) 
                                                                                                                                                                    
 
 Τα  χαράματα της 7ης Μαίου 2012 πολλοί βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη! Βουλευτής του Νομού Κεφαλονιας και Ιθάκης  εκλέγεται μια γυναίκα γνωστή στην τοπική κοινωνία ως δημόσια υπάλληλος που μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ανήκε στο πολιτικό προσωπικό των νησιών μας! Δεν ήταν πολιτικός με την παραδοσιακή έννοια.Η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Κεφαλονιάς, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εγκαθίσταται στη Βουλή των Ελλήνων ως εκπρόσωπος του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι έκπληκτη ήταν εκείνο το χάραμα και η ίδια, η νέο εκλεγμένη Βουλευτής. Οταν της τηλεφωνήσαμε ζητώντας τις καθιερωμένες δηλώσεις του νικητή, συγνώμη, της νικήτριας , της εκλογικής αναμέτρησης , δεν μας πίστευε ότι είχε εκλεγεί!! 
Με αρκετό τρακ, η νέα Βουλευτής ανέβηκε εκείνη τη νύχτα τα σκαλιά της Νομαρχίας και στάθηκε για πρώτη φορά μπροστά σε τόσα μικρόφωνα και κάμερες. 
Για όλα βέβαια υπάρχει η πρώτη φορά , ακόμα και στη βουλευτική έδρα!
 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUyn5Gcnr7jSmaIEG6aXQIwzHq7u5bbtuxkykNIfegNqnCbrGKC-1PywUhqPGNXF_vwIlxbEZ87mHaFxgn_LIbCBvMcrhAJfeZiXcPRyd2Sr7dvH9KM06GdPEfugIIYjdEBCn5xhZJr28/s1600/afroditi1.jpg
 
Η νέο-εκλεγμένη Βουλευτής του Νομού μας δεν πρόλαβε να καθίσει στο έδρανο της Βουλής και ξεκίνησε νέο προεκλογικό αγώνα, για τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. 
 Παρά το γενικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το τοπικό κατεστημένο πίστευε ότι το «λάθος» του Μαίου δεν θα επαναληφθεί και η έδρα θα περάσει σε άνδρα και βεβαίως συντηρητικού κόμματος. Αμ δε!
 Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες , η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σαρώνει!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τη δύναμή του στο Νομό μας μέσα σε ένα μήνα από τους 4670 ψήφους του Μαίου (18,88%) έναντι των 4458 της ΝΔ(18,03) στους 7476 ψήφους και στο ιστορικό ρεκόρ για την αριστερά του 30,74%.των ψηφισάντων.
Η Αριστερά απέδειξε ότι αυτό που συνέβηκε στο Νομό μας  δεν ήταν στιγμιαίο και τυχαίο φαινόμενο , ούτε «πολιτικό ατύχημα». Δυο φορές, μαχητικά και ανοδικά οι Κεφαλονίτες και Θιακοί ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν ήταν παρόρμηση της στιγμής. Ήταν επιλογή ! 
Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου επανέρχεται στα έδρανα της Βουλής για δυόμιση χρόνια, έως την προκήρυξη των νέων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015.
  Με την πείρα αυτών των 31 μηνών στη Βουλή, με την εμπειρία της δράσης μέσα στη Βουλή και έξω στην κοινωνία, στους αγώνες μαζί με τους πολίτες,   η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου διεκδικεί και πάλι για το ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με τους συνυποψηφίους της, τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς - Ιθάκης .
Εμείς, οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης  που τη γνωρίσαμε αυτούς τους 31μήνες σαν Βουλευτή, διαπιστώναμε από μήνα σε μήνα ,που μας καλούσε στον απολογισμό του έργου της, την εξέλιξή της.
 Με τρακ το πρώτο καιρό, με αμφιβολίες ίσως για τις δυνατότητές της , ανθρώπινα,  πάντα με ειλικρίνεια και θάρρος παρουσίαζε τη δράση της στη Βουλή για  τα προβλήματα των νησιών μας. 
 Και έτσι μπροστά στα μάτια μας , με σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που ετάχθη,  εξελίχθηκε σε μια δυναμική , μαχητική, αξιοπρεπή πολιτικό. Μια βουλευτή με ένα διαφορετικό προφίλ που δεν έχει σχέση με το παραδοσιακό στυλ των πολιτικών που ζήσαμε για δεκαετίες στα νησιά μας...
 
 Αλλά ας αρχίσουμε καλύτερα  τη συζήτηση μαζί της...
 
 √ Η βουλευτής της .. διπλανής πόρτας!
 
 
 (φωτογραφία : Κώστας Φραγκιάς, αποκλειστικά για το kefaloniapress)
   Τι ήταν αυτό που έκανε τελικά κυρία Θεοπεφτάτου,  εσάς μια δημόσια υπάλληλο, με σημαντική θέση στη δημόσια διοίκηση,  να ασχοληθείτε με την πολιτική και μάλιστα στις δύσκολες μνημονιακές εποχές?
  Κάθε πολίτης έχει όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ασχολείται με τα κοινά κι εγώ υπήρξα πάντοτε σκεπτόμενη και πολιτικοποιημένη πολίτης. Αλλά πιστεύω ότι και  το να  υπηρετώ σε μια τόσο "αμαρτωλή" υπηρεσία, την Πολεοδομία, συνιστά τελικά πολιτική πράξη από μόνο του!
 Το 2012 ήταν ζοφερό και το μέλλον δυσοίωνο. Η κοινωνία, οι οικογένειές μας, εμείς οι ίδιοι είχαμε ήδη υποστεί τις συνέπειες των μνημονίων. ΄Ηταν επιτακτική ανάγκη "να σηκωθούμε από τον καναπέ"...΄Ημουν "ήδη έτοιμη από καιρό... ", όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τίμησε με την πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του τον Μάιο του 2012.
 
 √  Οι βουλευτές της Αριστεράς
 
Για πολλές δεκαετίες ο Νομός μας εκπροσωπείτο στη Βουλή με βουλευτές από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . Για πρώτη φορά στην ιστορία, η έδρα πέρασε σε κόμμα της Αριστεράς, σε βουλευτή της αντιπολίτευσης και μάλιστα γυναίκα. Πως λειτουργεί μια Βουλευτής της Αριστεράς ? 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ένα διαφορετικό κώδικα αξιών και αρχών που αποτυπώνεται και στον τρόπο της παρουσίας και δράσης μας μέσα και έξω από τη Βουλή, στη κοινωνία.  
Στόχος μας είναι η συλλογικότητα και όχι η προσωπική προβολή.
Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες κι όχι να προβληθούμε εμείς ως πρόσωπα.  Δεν σπρωχνόμαστε να βρεθούμε δίπλα στον αρχηγό μας για να μας πάρουν οι κάμερες..
 
√  Οι εξέδρες των επισήμων δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ; 
 
 
   Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνουν στις εξέδρες  των παρελάσεων?
  Όταν στις εξέδρες  των παρελάσεων βρίσκονται εκπρόσωποι Κυβέρνησης που έχει υποταχθεί στα συμφέροντα των δανειστών μας, στις εντολές της τρόϊκας σκορπίζοντας φτώχεια, εξαθλίωση , ανεργία, μετανάστευση από την Ελλάδα, τότε δεν έχουμε θέση πάνω στην εξέδρα  μαζί τους. Τότε πάμε απέναντι με τον κόσμο. Αυτή μας η στάση δεν σημαίνει ασέβεια στους θεσμούς, αντίθετα!  Σημαίνει σεβασμό στους πολίτες και στα προβλήματά τους  .
Κατανοητό. 'Ομως  αυτή σας η στάση σε μια μικρή κοινωνία σαν της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σας «έβγαλε από το κάδρο» των τοπικών παραγόντων.  Κατηγορείστε από τους αντιπάλους σας ότι ήσασταν απούσα από τα προβλήματα των νησιών μας..
Η δράση μου ως Βουλευτή δεν μετριέται με το πόσες φορές έχω ανέβει στις εξέδρες  ή έχω φωτογραφηθεί με τον αρχηγό ή τον υπουργό ή τον παράγοντα . Απλά αλλού με έψαχναν και εγώ αλλού βρισκόμουν... Οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί γνωρίζουν πολύ καλά ,ότι ήμουν πάντοτε παρούσα όπου έπρεπε στα δυόμιση χρόνια της βουλευτικής μου θητείας.
 
 
 
 Βρισκόμουν σε κάθε συγκέντρωση, διαμαρτυρία πολιτών και φορέων της Κεφαλονιάς.  Ήμουν κάτω  από τα πανό του ΤΕΙ μαζί με τους φοιτητές  τους γονείς και τους καθηγητές τους για να μην κλείσουν, ήμουν κάτω από τα πανό των μαθητών του Νομού μας για καλύτερα σχολεία, ήμουν στις επετείους και τις παρελάσεις δίπλα και κάτω από την εξέδρα για να καμαρώσω τα παιδιά μας, να τα ενθαρρύνω,  να τα τιμήσω , να τα χειροκροτήσω.
 
 √  Οι σεισμοί 
 
 Αναζητώντας φωτογραφικό υλικό για την παρουσία σας στην Παλική στη διάρκεια των σεισμών και της κρίσης που ακολούθησε, δυσκολεύτηκαμε πολύ να σας εντοπίσουμε ανάμεσα στους επισήμους. Ήσασταν απούσα από τη Παλική εκείνες τις δύσκολες μέρες ?
  Ήμουν απούσα από τις φωτογραφίες των μεγάλων μέσω επικοινωνίας, αυτό είναι σίγουρο, αλλά όχι από τη Παλική. Το θεώρησα και συνεχίζω να το  θεωρώ ντροπή να φωτογραφίζομαι πάνω στα ερείπια των σπιτιών, έξω από τις γκρεμισμένες εκκλησίες.   Θεωρούσα ντροπή να φωτογραφίζομαι για τα Αθηναϊκά ΜΜΕ έξω από τα αυτοκίνητα που ζούσαν οι σεισμοπαθείς  ή στις σκηνές στο γήπεδο .  
Ήμουν όμως παρούσα και μαχόμενη για την ανάκαμψη της Παλικής και όλου του νησιού μας. Επισκέφθηκα όλα τα σεισμόπληκτα χωρία της Παλικής και το Ληξούρι.     Αρκετές φορές πήγα και με συνοδεία σεισμολόγων και καθηγητών πανεπιστημίων   προκειμένου να έχω επιστημονική τεκμηρίωση του μεγέθους των ζημιών και να μπορέσω να διεκδικήσω καλύτερα και περισσότερα για τους σεισμοπαθείς , για την Κεφαλονιά.
 
 
 
 Συμμετείχα στις συσκέψεις που έγιναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων που είχε στηθεί στο χώρο των ΤΕΙ με την παρουσία Υπουργών και Γενικών Γραμματέων που αφθόνησαν είναι η αλήθεια, σήμερα όμως βλέπουμε τα πενιχρά αποτελέσματα αυτής της παρέλασης κυβερνητικών επισήμων τις μέρες των σεισμών!
 
 
  Επισκέφθηκα τα Υπουργεία και συνομίλησα με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
 Στόχος όλων  των ενεργειών μου, ήταν και συνεχίζει να είναι, η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και η άμεση λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, των κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών, των σχολείων και των νοικοκυριών.
Αντί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να με εγκαλεί γιατί δεν φωτογραφιζόμουν δίπλα στους υπουργούς των Μνημονίων, ή πάνω από τα ερείπια, ας μας απαντήσει πόσες από τις υποσχέσεις της υλοποιήθηκαν και σε τί φάση βρίσκονται σήμερα τα έργα αποκατάστασης, με πρώτα και κύρια τα σχολεία. 
 
 √  Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις της βουλευτή για την αποκατασταση των σεισμοπαθών, εδω (κλικ)
 
  
 
 √ Περισσότερα video απο τις περιοδείες της βουλευτή και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλικη, μπορείτε να δείτε, εδω http://kefaloniaupdate.blogspot.gr
 
 
√   Στα βουλευτικά έδρανα
 vouli.jpg
                                                                                                                                                                                           

Η δράση της βουλευτή σε αριθμούς:
 31 μήνες Διάρκεια θητείας
138 Επερωτήσεις
7 φορές  Eιδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επί Νομοσχεδίων :!
18 Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής
13 τροπολογίες σε Νομοσχέδια
9 προτάσεις Νόμου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  
11  Συναντήσεις με Υπουργούς , Γενικούς Γραμματείς κλπ
6 Διαβουλεύσεις με Επιτροπές Υπουργείων
3 συνεδριάσεις στο ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών)
4 Παρεμβάσεις στον Υπουργό Παιδείας για ΤΕΙ
2 Συναντήσεις με Υπουργό για έργο Χάρακα
3 εμφανίσεις στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής
 √ Ειδικά για τους σεισμούς
*Συμμετοχή σε 15 συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας(ΣΟΠΠ)
*13 παρεμβάσεις σε Υπουργεία
* Ειδική συνεδρίαση στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με την παρουσία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Προώθηση  αιτημάτων φορέων και σεισμοπαθών.
                                                                                                                                                                                              
 
  Κατά την έρευνα που πραγματοποιήσαμε για την προετοιμασία αυτής της συνέντευξης, ανακαλύψαμε ότι αναπτύξατε πολύ έντονη  δραστηριότητα  στη Βουλή στα δυόμιση χρόνια της βουλευτικής σας θητείας. Ποιοι ήταν οι τομείς και τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκατε?
Ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης μιας μονοεδρικής νησιωτικής εκλογικής περιφέρειας, που ιστορικά εξέλεγε κυβερνητικό βουλευτή  η δραστηριότητά μου αφορούσε πολλούς τομείς και μεγάλο εύρος θεμάτων. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, εξαιτίας της αυταρχικής τακτικής της Κυβέρνησης.  Ελλειψη ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία , Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πολλά νομοσχέδια που εισάγονταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς ουσιαστική προετοιμασία και διάλογο στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, νομοσχέδια  με πληθώρα άρθρων άσχετων μεταξύ τους, κατάθεση «στο παρά πέντε» τροπολογιών για πολύ σοβαρά θέματα,  συνεχής απαξίωση και υποτίμηση των απόψεων της αντιπολίτευσης, από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 
 Παρ' όλα αυτά, στα δυόμισι χρόνια της θητείας μου στη Βουλή, είχα την τιμή να με ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ  επτά φορές εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πέντε νομοσχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
Ακόμη τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σε πολεοδομικά, χωροταξικά και περιβαλλοντικά θέματα, στην πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, στη συζήτηση επί των προϋπολογισμών των ετών 2014 και 2015,  σε θέματα νησιωτικότητας και σε θέματα αρμοδιότητας σχεδόν όλων των Υπουργείων, σχετικά με τα προβλήματα των νησιών μας που είχα την τιμή να εκπροσωπώ.    
 
 
  (φωτογραφία : Κώστας Φραγκιάς, αποκλειστικά για το kefaloniapress)
 
 Ποιες είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις σας για την Κεφαλλονιά & Ιθάκη στα δυόμιση χρόνια της θητείας σας ως Βουλευτή?
      Από τις 138 γραπτές ερωτήσεις - παρεμβάσεις που υπέβαλα σε όλα τα Υπουργεία, στα πλαίσια του Κανονισμού της Βουλής,  οι 58 αφορούσαν αποκλειστικά θέματα των δύο νησιών μας.
  Επίσης, τοποθετήθηκα προφορικά με συγκεκριμένες προτάσεις στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής,
 √ για την άμεση αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων,
√  για την αναβάθμιση των ΤΕΙ και όχι κατάργησή τους,
√ για την ανάγκη κατάργησης του  «Καλλικράτη» στην Κεφαλονιά,
 √ για τη φέτα Κεφαλονιάς,
√ για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και τις άλλες μονάδες υγείας που υπολειτουργούν,
√ για τις πολεοδομικές μελέτες της Λάσης και των οικισμών Πόρου, Σκάλας, Σάμης - Καραβόμυλου, Αγ. Ευφημίας και Ιθάκης, 
√ για τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά μας. 
 
 
 √ Διαβάστε αναλυτικά την Κοινοβουλευτική δράση της κ. Θεοπεφτάτου (κλικ)
 
 
 
 
 √   η ελπίδα έρχεται..
 
 http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/01/SYRIZA-SPOT-744x462.jpg
 
 
 http://syriza.net.gr/images/karousel_patra15.jpg
 
 Από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι το κόμμα σας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.  Αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και αν εσείς επανεκλεγείτε βουλευτής  ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας για τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης?
 Εξαιτίας της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και λόγω της νησιωτικότητας,  τα νησιά μας έχουν υποστεί πιο έντονα τις συνέπειες της κρίσης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν επωμιστεί βαρύ κόστος, από την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, τη μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών γραμμών, τις ελλείψεις σε υποδομές υγείας, παιδείας κ.λπ. Θα πρέπει λοιπόν να εξειδικευτεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να αναγνωριστεί η νησιωτικότητα, ώστε να εφαρμοστούν ειδικές πολιτικές, εφαρμογή κινήτρων ή επιδοτήσεων, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη με την υπόλοιπη Χώρα.  
 Οι σεισμοί όξυναν περαιτέρω τα προβλήματα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα το σύνολο του προγράμματος αποκατάστασης των συνεπειών από τους σεισμούς.     
 Αυτοί είναι οι δυο πυλώνες της στρατηγικής μας για τα νησιά μας.
 Τα επιμέρους, αλλά όχι μικρότερης σημασίας, προβλήματα της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης θα ιεραρχηθούν και θα τεθούν προτεραιότητες, αλλά πάντοτε σε συνεννόηση και διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.
 Μην ξεχνάτε ότι στα δυόμιση χρόνια της προηγούμενης θητείας,  έχουμε καταγράψει το σύνολο των θεμάτων και έχουμε γνώση όλων των προβλημάτων των νησιών μας. Και αυτό το κάναμε συζητώντας με τους ίδιους τους πολίτες και κοινωνικούς φορείς.
 Γνωρίζουμε λοιπόν τα προβλήματα κι αν οι πολίτες μας αναθέσουν τη διακυβέρνηση της Χώρας γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δρομολογήσουμε την επίλυσή τους.
 
 
  (φωτογραφία : Κώστας Φραγκιάς, αποκλειστικά για το kefaloniapress)
  Κοιτάζοντας τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς στα μάτια ,μπορείτε με μια φράση να τους πείτε γιατί πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ?
Για να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον των παιδιών τους, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι γονείς τους, για να αλλάξουμε τις ζωές μας, για να αλλάξουμε τη Χώρα.
 Στο κλείσιμο αυτής της συζήτησης,   ποιο είναι το προσωπικό μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες των νησιών μας ?
  Θέλω να τους πω ότι   οι εκλογές της Κυριακής  είναι πράγματι η σύγκρουση δυο κόσμων.  
 Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάμε τη ζωή, τους ανθρώπους και τη Χώρα, από διαφορετική κατεύθυνση. Εμείς αναζητάμε την ουσία των προβλημάτων κι όχι τον τύπο. Για τη δική μας οπτική, το κέντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος κι όχι οι αριθμοί. Οι αριθμοί είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο κι όχι οι άνθρωποι τους αριθμούς. Τα μόνα μας όπλα είναι οι ιδέες μας , οι αξίες μας και ότι έχουμε χέρια καθαρά. Δεν έχουμε εξαρτήσεις.
 Καλούμε τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον.
 
Σας  ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Καλή δύναμη!
Σας ευχαριστώ.
 
 
                                                                                                                                                                                         
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ στους 31 μήνες της θητείας της στη Βουλή των Ελλήνων
 
 
 http://lh6.ggpht.com/-hWg6Y6D854g/UTnLkubeLLI/AAAAAAAAaJ8/WQ45CMIm804/%2525C2%252598%2525C2%2525B5%2525C2%2525BF%2525C3%252580%2525C2%2525B5%2525C3%252586%2525C3%252584%2525C2%2525AC%2525C3%252584%2525C2%2525BF%2525C3%252585%252520%2525C2%252592%2525C2%2525BF%2525C3%252585%2525C2%2525BB%2525C2%2525AE%25255B2%25255D.png?imgmax=800
 
To kefalonia press σε συνεργασία με το Γραφείου της Βουλευτή στην Αθήνα και τις αρμόδιες επιτροπές και υπηρεσίες της Βουλής, έκανε  μια ολοκληρωμένη έρευνα για την πλήρη καταγραφή της δράσης της στη Βουλή στα  τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα μας.
Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τις Επιτροπές και το αρχείο της Βουλής είναι εντυπωσιακά για μια νέα βουλευτή με μόλις 31 μήνες θητεία. Εκτός των άλλων η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέρριψε ανάμεσα στους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ  το ρεκόρ βουλευτή με τις περισσότερες  εισηγήσεις επί Νομοσχεδίων με τα επτά (7) Νομοσχέδια ως ειδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ,  μεταξύ των οποίων και το Νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ!
 
 
 Η δράση της βουλευτή σε αριθμούς σε 31 μήνες διάρκεια θητείας
138 Επερωτήσεις
7 φορές  Eιδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επί Νομοσχεδίων  
18 Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής
13 τροπολογίες σε Νομοσχέδια
9 προτάσεις Νόμου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  
11  Συναντήσεις με Υπουργούς , Γενικούς Γραμματείς κλπ
6 Διαβουλεύσεις με Επιτροπές Υπουργείων
3 συνεδριάσεις στο ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών)
4 Παρεμβάσεις στον Υπουργό Παιδείας για ΤΕΙ
2 Συναντήσεις με Υπουργό για έργο Χάρακα
3 εμφανίσεις στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής

√ Ειδικά για τους σεισμούς
 Συμμετοχή σε 15 συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας(ΣΟΠΠ)
13 παρεμβάσεις σε Υπουργεία
Ειδική συνεδρίαση στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με την παρουσία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Προώθηση  αιτημάτων φορέων και σεισμοπαθών

 
 
 Αναλυτικά η Κοινοβουλευτική δράση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.
Μήνες βουλευτικής θητείας : 31 μήνες
Εισηγήτρια Νομοσχεδίων  εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  7 (επτά)  Νομοσχεδίων
Συνολικά υπήρξε κεντρική εισηγήτρια από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περισσότερα νομοσχέδια από οποιονδήποτε άλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα, συμμετείχε στην διαμόρφωση των προτάσεων / τοποθετήσεων για άλλα νομοσχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ    138
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ που έχει καταθέσει και αφορούν προβλήματα Κεφαλονιάς-Ιθάκης :   38 επερωτήσεις αφορούσαν αποκλειστικά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης
 
Θέματα ερωτήσεων
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Σε πόσες από αυτές τις επερωτήσεις  απάντησαν οι αρμόδιοι Υπουργοί : έλαβε απαντήσεις σε  91 επερωτήσεις της.

 
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
 Η βουλευτής  στη διάρκεια της θητείας της  συμμετείχε στην Επιτροπή Παραγωγής  και Εμπορίου της Βουλής που  είχε ως αντικείμενο την επεξεργασία  νομοσχεδίων αρμοδιότητας των  Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Παράλληλα συμμετείχε στην Ειδική  Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ όταν  υπήρχαν θέματα τουρισμού συμμετείχε  έκτακτα στην Επιτροπή Μορφωτικών  Υποθέσεων που ήταν αρμόδια  για τα νομοσχέδια του τουρισμού.    
Ως μέλος των Επιτροπών Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Περιβάλλοντος και Υποδομών- Μεταφορών, υπήρξε κεντρική εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε  επτά(7)  νομοσχέδια  , μεταξύ αυτών για του νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ,  και ειδικότερα :
Κύρωση της από 31 Οκτωβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση της παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις (Α΄ 249)» και λοιπές διατάξεις 
Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις- Μάρτιο 2013
Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας –Μάρτιο – Απρίλιο 2014
 
Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας − Αττικής και άλλες διατάξεις – Μαϊο – Ιούνιο 2014
Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση- Βιώσιμη Ανάπτυξη – Ιούνιος 2014
Παράλληλα υπήρξε εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για πολυνομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα:
Εθνικό  Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 14, 15 και 16 Μαϊου 2013.
Α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014−2020, Β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο ελληνικό δίκαιο, τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α 297) και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας- Δεκέμβριος 2014
 
 
Ομιλίες στη  Βουλή

2012
Αργοστόλι, 30-7-2012 : ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ με ΘΕΜΑ την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τράπεζα Πειραιώς

Αθήνα, 14/12/2012 : Στα πλαίσια της λειτουργίας της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, τοποθετήθηκε στις 12/12/12, ημέρα Τετάρτη, η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης μιλώντας επί της προτεινόμενης τροποποίησης της παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011 της κυβέρνησης, που αφορά στο νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και άλλων ρυθμίσεων.
 
 
2013
Αθήνα, 7/3/2013 : ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Τοποθετήσεις στην Ολομέλεια
28.8.2-13 : Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις. Του Υπουργείου Οικονομικών τοποθέτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κληροδοτήματα της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
10.4.2013 Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, αναδιάρθωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις
27.4.2013 Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα προβλήματα διασύνδεσης και μεταφορών των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης
10.4.2013 Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την μείωση της γραφειοκρατίας για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους μεγάλους
28.3.2013 Για την λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Σχέδιο Αθηνά) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού γαι την μη κατάργηση των σχολών των ΤΕΙ Αργοστολίου και Ληξουρίου
 28.2.2013 Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις για την μη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξιουρίου με το Νοσοκομείο του Αργοστολίου
 
 
2014
Αθήνα, 20.2.2014 : Επί της τροπολογίας που είχε καταθέσει η Βουλευτής του Νομού για την παράταση ισχύος των οικοδομικών αδειών, των εγκρίσεων δόμησης και των αδειών δόμησης στο νομό Κεφαλληνίας & Ιθάκης στο πλαίσιο του σ/ν, αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων   «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί διεθνών οδικών μεταφορών».
Αθήνα 6/3/2014 : Τοποθέτηση στην Ολομέλεια για το του Δήμου Κεφαλονιάς στη συζήτηση για την τροπολογία Σηφουνάκη η οποία αφορούσε τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων.
 
Αθήνα, 9 Απριλίου 2014 : Εισηγήτρια στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» και κατάθεση δύο τροπολογιών. Η πρώτη τροπολογία αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και σε παραχωρημένες λωρίδες γης. Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης κατοικιών και πολυκατοικιών που έγινε με υπαιτιότητα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Αθήνα, 13.4.2014 : Κεντρική Εισηγήτρια η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο νομοσχέδιο «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα- ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας»
 
Αθήνα 29.5.2014 : Εισηγήτρια για το Σχέδιο Νόμου «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες Διατάξεις». Στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής έθεσε το θέμα της ενημέρωσης για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής και οικονομίας της ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης μετά τους πρόσφατους σεισμούς. Παρότι η βουλευτής είχε υποβάλλει αίτημα από τις 20 Μαρτίου προς τους προέδρους της Βουλής και Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να ενημερώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, αυτό δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.
Αθήνα, 24.6.2014 : Εισηγήτρια στο σχέδιο νόμου «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση- Βιώσιμη Ανάπτυξη», το οποίο έρχεται να καταργήσει οριστικά όποια περιβαλλοντική προστασία, ποιότητα ζωής και ισόρροπη ανάπτυξη.
 
Αθήνα, 9.7.2014 : Ομιλία στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής παροσία Χρυσοχοϊδη για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό στις 26.1.2014 και τη μετασεισμική δραστηριότητα σε θέματα της αρμοδιότητάς του ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά και των άλλων Υπουργείων.
Αθήνα, 22.10.2014 : Υπέρ της Υπουργικής τροπολογίας αρμοδιότητας του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
 
Αθήνα, 13.11.2014 : Με την ευκαιρία της τοποθέτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για  τροπολογία περί των αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει  με  δικαστικές αποφάσεις, η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, επεσήμανε την εκκρεμότητα που συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου.  
Αθήνα, 26.11.2014 : Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μετά από την παρουσίαση του επικείμενου νομοσχεδίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Ταγαρά για θέματα ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων και εισφορών σε γη και σε χρήμα. 
Αθήνα, 3.12.2014 : Επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» τοποθέτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για θέματα μεταφορών αλλά και διαδικασιών αδειοδότησης των κεραίων κινητής τηλεφωνίας.
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2014 : Κατά του κρατικού  προϋπολογισμού της λιτότητας και της φτώχιας του λαού τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό για να νησιά.
 20.12. 2014 – Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Εισφορά σε γη και σε χρήμα και λοιπές διατάξεις» σχετικά με την αδικία που έχει για τους μικρούς ιδιοκτήτες ακινήτων στις επεκτάσεις πόλεων.
 
 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας, η βουλευτής υπέβαλε τις εξής τροπολογίες:
Τροπολογία (με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) για την αυτοτέλεια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείο (Ιούνιος 2013)
Διακομματική Τροπολογία για την διοικητική αυτοτέλεια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου (Ιούνιος 2013) 
4/4/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υποτργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» για την επέκταση των δυνατοτήτων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και σε οικόπεδα που έχουν υλοποιηθεί από την αρμόδια δημόσια αρχή εργασίες ασφαλτόστρωσης ή συντήρησης ή διέλευσης κοινοχρήστων δικτύων – ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
 
4/4/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υποτργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης κατοικιών και πολυκατοικιών που έγινε με υπαιτιότητα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)
14/2/2014 Τροπολογία-Προσθήκη στο σ/ν, αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί διεθνών οδικών μεταφορών» για την Παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών στο νομό Κεφαλληνίας  ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.Κ.Α. – ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑ
4/4/2014 Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση και εγκατάσταση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (έγινε δεκτή – υποβλήθηκε ως διάταξη νόμου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Αναγνώριση πραγματικής υπηρεσίας λιμενοφυλάκων
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Διανυκτέρευση του ένστολου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Σύσταση Ελεγκτηρίου Υγειονομικών Δαπανών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής
03/12/2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» για Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
 
18/10/2013 Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες.
10/10/2013 Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναστολή χρηματόδοτησης κομματος
17.12.2014 Τροπολογία για την επέκταση αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ιντιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
 
 
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ
2012
 
 
2013
22/11/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ»
2014
22/12/2014 Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ
 
 
Πόσες φορές επισκέφθηκε Υπουργεία / Υπουργούς/ κρατικούς φορείς
Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είχε τουλάχιστον 11 συναντήσεις στα Υπουργεία των οποίων η αρμοδιότητα είχε να κάνει με τα προβλήματα των νησιών μας.
Παράλληλα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς όπως το σωματείο των Μηχανικών,τη Γενική γραμματεία των Οικονομικών, με το Σωματείο Εργαζομένων Κτηματολογίου, με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΕΣΕΒΕΕ), τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καθώς και με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.
-Συναντήσεις με αρμόδιους των τμημάτων υγείας των λοιπών κομμάτων της βουλής για τη στήριξη της τροπολογίας για το Μαντζαβινάτειο
-Διαβούλευση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα κατοχύρωσης της ονομασίας «φέτας» και για την Κεφαλονιά και Ιθάκη
- Διαβούλευση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα επέκτασης του αμπελουργικού μητρώου
-Διαβούλευση με Υπουργείο Παιδείας για την επέκταση πιλοτικού προγράμματος σίτισης στα σχολεία του Ληξουρίου
 
- Διαβούλευση με Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος Ενεργειακή Αποδοτικότητα Κτιρίων για την κάλυψη λοιπών σχολείων στην Κεφαλονιά
- Ευρεία σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των τριών Υπουργείων Οικονομικών, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και υπηρεσιακών στελεχών, στην οποία συμμετείχε η Βουλευτής του Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στο Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επαγγελματιών της Σάμης,  Αργοστολίου, Ληξουρίου και Ιθάκης αλλά και όλων των παραλιακών οικισμών της χώρας, που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένος τους.
Πολλές προσπάθειες έγιναν για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κο Γρηγοράκο,
 
 
Ποια Υπουργεία επισκέφθηκε :
-Παιδείας 
-Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων 
-Ναυτιλίας & Αιγαίου 
-Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας 
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
-Οικονομικών
 
 
Τα θέματα που υποστήριξε ενώπιον Υπουργών και άλλων κρατικών οργάνων
-Να παραμείνουν  ανοιχτά τα ΑΤΕΙ ΙΝ στην  Κεφαλονιά. 
-Να δρομολογηθεί καράβι στη γραμμή Ιθάκη-Κεφαλονιά-Πάτρα 
-Να εξασφαλιστούν πόροι από το πράσινο ταμείο για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων. Να σημειωθεί ότι έτσι εξασφαλίστηκαν 9,5 εκατομμύρια Ευρώ. 
-Να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της Παλλικής 
-Να αποκατασταθούν οι εκκλησίες και τα κοιμητήρια της Παλλικής 
-Να φτιαχτούν τα λιμάνια Αργοστολίου και Ληξουρίου 
-Να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις στον οδικό δίκτυο Αργοστολίου-Ληξουρίου 
-Να υπάρξει διαφανής λογαριασμός που να υποστηρίζει την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων 
-Να αποκατασταθούν τα προβλήματα των σχολικών υποδομών που προέκυψαν μετά τους σεισμούς 
-Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου 
-Να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας τα νησιά του Ιονίου λόγω της νησιωτικότητας όπως έγινε και στο Αιγαίο
 
-την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επαγγελματιών της Σάμης,  Αργοστολίου, Ληξουρίου και Ιθάκης αλλά και όλων των παραλιακών οικισμών της χώρας, που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένος τους
 Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
 Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου παραβρέθηκε τρεις (3) φορές σε συνεδριάσεις  του  ΣΑΣ για θέματα που αφορούσαν τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας.
Παράλληλα :
31/05/2014 : Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπ.Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα τη δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή Πισαετός-Σάμη-Πάτρα ύστερα από σχετικό αίτημα της Εταιρείας «Λεβάντε Φέρις»
Αθήνα, 5.11.2014 : Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών και ειδικότερα της Ιθάκης.
 Αναφέρατε τις συγκεκριμένες ενέργειες της βουλευτή για να μην κλείσει το ΤΕΙ Κεφαλονιας 
Αθήνα, 7/3/2013 : ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 
 
Αθήνα, 19/9/2014 : Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Ανδρέα Λοβέρδο, με θέματα : διεύρυνση της δυνατότητας μετεγγραφής φοιτητών ακόμα και στο δεύτερο έτος για φοιτητές που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές του λόγω της αυξανόμενης φτώχειας των οικογενειών τους και τα θέματα επισκευής των σχολείων αλλά και τη φημολογούμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που έγιναν στο Αργοστόλι.
Συμμετοχή στις συσκέψεις των φοιτητών που έγιναν στο ΑΤΕΙ στο Αργοστόλι.

Αναφέρατε τις συγκεκριμένες ενέργειες της βουλευτή για το έργο του Χάρακα 
 Δύο συναντήσεις με Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εκ των οποίων η μία μαζί με επαγγελματικούς και θεσμικούς φορείς της Ερίσσου για το έργο του Χάρακα.
Συμμετοχή σε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου στην Έρισσο με πολίτες και φορείς της περιοχής.
 
 
ΣΕΙΣΜΟΙ 2014
Οι συγκεκριμένες  δράσεις της βουλευτή για τους σεισμούς του 2014, καταγράφεται με τις εξής ενέργειες:

Συμμετοχή σε 15 συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας(ΣΟΠΠ) όπου καταθέσαμε και προτάσεις που οι περισσότερες έγιναν δεκτές από τα αρμόδια όργανα.
Αθήνα, 20.2.2014 : Σήμερα στην ολομέλεια της βουλής συζητήθηκε η τροπολογία που είχε καταθέσει η Βουλευτής του Νομού για την παράταση ισχύος των οικοδομικών αδειών, των εγκρίσεων δόμησης και των αδειών δόμησης στο νομό Κεφαλληνίας & Ιθάκης στο πλαίσιο του σ/ν, αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί διεθνών οδικών μεταφορών».
Αθήνα, 6.3.2014 : Τοποθέτηση στην Ολομέλεια  για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά.

 
Αθήνα, 11/3/14 : Ομιλία στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με θέμα την πρωτοβουλίας διακεκριμένων Κεφαλλήνων σχετικά με την αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς.
Αθήνα, 13/3/14 : Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σ. Καλαφάτη για την εξασφάλιση πόρων από το πράσινο ταμείο για τους σεισμόπληκτους.  Για τον ίδιο λόγο η Βουλευτής συναντήθηκε εκ νέου με τον αντικαταστάτη του κ.Καλαφάτη, τον κ.Ταγαρά.
Αθήνα, 20/3/14 : Συνάντηση με Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μαζί με επαγγελματικούς και θεσμικούς φορείς της Ερίσσου για το έργο του Χάρακα.
Αθήνα, 1.4.2014 : Η βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γενικής  Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΕΣΕΒΕΕ), κ. Γ. Καββαθά,  προκειμένου να προβούν σε συντονισμένες δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων των νησιών μας.
Αγία Θέκλη 25/4/2014 : Ομιλία στους κατοίκους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν μετά τους σεισμούς στους ιερούς ναούς, στα κοιμητήρια καθώς και στο οδικό δίκτυο.
Αθήνα 29.5.2014 : Εισηγήτρια για το Σχέδιο Νόμου «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες Διατάξεις». Στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής έθεσε το θέμα της ενημέρωσης για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής και οικονομίας της ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης μετά τους πρόσφατους σεισμούς.
Αθήνα, 9.7.2014 : Ομιλία στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής παροσία Χρυσοχοϊδη για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό στις 26.1.2014 και τη μετασεισμική δραστηριότητα σε θέματα της αρμοδιότητάς του ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά και των άλλων Υπουργείων.
Αθήνα, 29/7/2014 : Με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται του Υπουργείού Παιδείας και αποτελούν απόρροια των επιπτώσεων του σεισμού. Κατατέθηκε Υπόμνημα.
Αθήνα, 12.8.2014 : Τοποθέτηση στην Ολομέλεια στις για εργασίες αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων από το Πράσινο Ταμείο
 
Αθήνα, 19/9/2014 : Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Ανδρέα Λοβέρδο, με θέματα : διεύρυνση της δυνατότητας μετεγγραφής φοιτητών ακόμα και στο δεύτερο έτος για φοιτητές που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές του λόγω της αυξανόμενης φτώχειας των οικογενειών τους και τα θέματα επισκευής των σχολείων αλλά και τη φημολογούμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Αθήνα, 22.10.2014 : Υπέρ της Υπουργικής τροπολογίας αρμοδιότητας του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Η ίδια τροπολογία προβλέπει την έκδοση απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να καθοριστούν οι ειδικότερες προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης των δικαιούχων, ανακατασκευής ή επισκευής των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου, διανομής των νέων κατοικιών και κάθε σχετικό θέμα. Τοποθέτηση επίσης για τις καθυστερήσεις και την ανασύσταση της ΥΑΣ
 
 
Αθήνα, 13.11.2014 : Με την ευκαιρία της τοποθέτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για  τροπολογία περί των αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει  με  δικαστικές αποφάσεις, η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, επεσήμανε την εκκρεμότητα που συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου από τα πρόστιμα, τα οποία έσοδα είχε προτείνει να διατεθούν αποκλειστικά για την αποκατάσταση των νησιών μας από τους σεισμούς. Η πρότασή της έγινε δεκτή από το ΥΠΕΚΑ.

  √ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ 
 
Αθήνα, 6.12.2014 : Τοποθέτηση στην Ολομέλεια στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – προβλήματα νησιών και μη αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών
 Συνάντηση με Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ελλάδας Χατζηδάκη για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες των νησιών μας από τους σεισμούς.
Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να γίνει σύγκληση της Επιτροπής με μοναδικό θέμα την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης από τους σεισμούς. Το αίτημα έγινε το Μάρτιο και η συνεδρίαση έγινε τον Ιούλιο...
 
ΑΙΤΗΜΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
o     Κρατική αρωγή για την κάλυψη δαπανών μετεγκατάστασης επιχειρήσεων που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια  
o     Την κάλυψη των δαπανών για την μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων όπου κρίνεται αναγκαίο
o     Την επιδότηση ενοικίου προς αυτές τις επιχειρήσεις
o     Κρατική αρωγή για την κάλυψη δαπανών αντικατάστασης εξοπλισμού για τις περιπτώσεις που οι κτιριακές υποδομές δεν έχουν υποστεί φθορές
o     Παράταση βεβαιωμένων οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες
o     Να παραταθεί ο χρόνος καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο και ΟΤΑ
o     Να απαλλαγούν με προσωρινή ρύθμιση οι πληγέντες επιχειρηματίες από κάποιες φορολογικές επιβαρύνσεις
o     Να προωθηθεί ρύθμιση για οφειλές προς τις Τράπεζες
o     Να μην εφαρμοστούν οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.
o     Χορήγηση Άτοκων Δανείων για την κάλυψη άμεσων τρεχουσών και λειτουργικών αναγκών 
o     Ενταξη στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ και οι επιχειρήσεις της Ιθάκης
o     Γραφείο Υποστήριξης των Επαγγελματιών
o     Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Ταμείο Αλληλεγγύης ΕΕ
Μέσο και μακρο πρόσθεσμα μέτρα οικονομικής αποκατάστασης
o     ΖΟΕ Ληξουρίου
Στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου του Ληξουρίου προβλέπεται ΒΙΠΕ, η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

o     Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο νέο ΕΣΠΑ
ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΤΕΑΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (13.3.2014)

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ (13.2.2014) με τα αιτήματα των επαγγελματιών

Υποβολή Ερώτησης για τις Γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αποζημίωση των Πληγέντων και καθυστέρηση στην αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων Παλλικής (8.5.2014)

Υποβολή Ερώτησης για την καθυστήρηση των αυτοψιών και αποζημίωσης πληγέντων επαγγελματιών και κατοίκων με τη μη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΔΕ_ΠΕ_ΙΝ (16.6.2014)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΕΑΝ (26.6.2014)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΣΕΒΕΕ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ 2ΗΣΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ατυπη συνάντηση με Υφυπουργό Εργασίας, κο Κεγκέρογλου για τα θέματα επιχορήγησης οικοσυσκευής
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 2ΗςΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΧΩΡΟΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (12.3.2014)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ - ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22.10.2014 για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και ανασύσταση της ΥΑΣ

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Εργασίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων με πόρους από το πράσινο ταμείο (12.8.2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ 7.5.2014 γαι την υπερβολική γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις των ζημιών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (20.3.2014)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΜΕ 2 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ 
ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΤΕΙ 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ –
Υπόμνημα προς Υπ. Παιδείας (29.7.2014)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΑΠΟΔΕΚΤΟ
Ερώτηση προς Υπουργείο Παιδείας για αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και έλλειψη διδακτικού προσωπικού (8.12.2014)

Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας στις 29.7.2014 και 17.9.2014

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Χρυσοχοίδη μετά από αίτημα της Βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου για τα θέματα της Κεφαλονιάς 9.7.2014

Προτάσεις από βουλευτή :
o     αξιοποίηση του Πράσινου Ταμείου για ολοκληρωμένες δράσεις ανάπλασης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων ξεκινώντας από τα σχολεία.
o     υποστήλωση των βυζαντινών και νεώτερων μνημείων και των ενοριακών εκκλησιών, η αποκατάσταση των κοιμητηρίων και η επισκευή ή κατεδάφιση και ανακατασκευή των σχολείων καθώς επίσης η άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ανέγερση των Λαϊκών Κατοικιών Ληξουρίου.
o     Ειδικότερα τονίστηκαν από την ίδια για άλλη μια φορά τα θέματα των επαγγελματιών που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τους σεισμούς και δεν έχουν καλυφθεί, όπως η αποζημίωση του εξοπλισμού και εμπορευμάτων σε περίπτωση που το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές, η μείωση της γραφειοκρατίας για τη χορήγηση άτοκου δανείου από το ΕΤΕΑΝ κ.λ.π.
o     μείωση της γραφειοκρατίας, τις καθυστερήσεις των φακέλων και τόνισε για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία όλων των φορέων όπως της ΥΑΣ και ΤΕΕ μπορεί να μειώσει σημαντικά τις καθυστερήσεις δεδομένου ότι ο ΤΑΣ δεν έχει ακόμα στελεχωθεί με προσωπικό και εξοπλισμό.
ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΚΗΣ
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ


 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbh49wfyZAMJsXqPtvIsn3jmipwaMuTCE31mUlfT2vZYBBMuqlaevMeYMeTgJKzh06R1f4-FTeXEKMhiuwqNtE3en7ecKFWaGPsi5cM-WyUYDRq6DAbBPLz-wk_SzHKnPmW4CEMAbkPGor/s1600/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%97+%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5.jpg
 
 √ ΔΡΑΣΗ για ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
 
Μέλος της πρωτοβουλίας κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων
Συμμετοχή σε εκδηλώσεις  κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων
Ομιλία στη Σύρο για την πώληση των αεροδρομίων
 
 
 √ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 
Προσκεκλημένη στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» τρεις φορές  για τα εξής Νομοσχέδια:
  • Νομοσχέδιο για όρους δόμησης
  •   Νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο
  •   Νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας
 
 
 http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/afisa-erxetai-plagia.jpg?itok=9VsU8zCo