Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ: Ολοι μαζί στις 1.30.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Σήμερα Τετάρτη 25 Απρίλη του 2018 έχει προγραμματισθεί να γίνει ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Κεφαλονιά που αφορά μάλιστα κτίριο λαϊκής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε γειτονικό νομό. Στα πλαίσια των πάγιων θέσεων του Συλλόγου μας ενάντια στην οποιαδήποτε κατάσχεση ή πλειστηριασμό αφορά κινητή ή ακίνητη λαϊκή περιουσία , συμμετέχουμε μαζί με άλλους φορείς στην κινητοποίηση και διαμαρτυρία που θα γίνει στις 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία του Δικαστηρίου στο Αργοστόλι .

  


Καλούμε δε την συμβολαιογράφο που έχει ορισθεί , να μην συμμετάσχει στην εκτέλεση αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Οφείλουμε όλοι τόσο οι συνάδελφοι μικροί εμποροι και επαγγελματίες, όσο και οι υπόλοιπες λαϊκές κοινωνικές ομάδες , να αγωνιστούμε από κοινού , για να μην αφήσουν κανέναν άνθρωπο στον δρόμο οι Τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον λαό μέσω των μνημονίων, αλλά και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων, που μας έχει συνθλίψει μέσω των ληστρικών φόρων τους οποίους μας επιβάλει, καθώς και μέσω των κατασχέσεων των λογαριασμών , ενώ από μεθαύριο ξεκινά και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για μικροποσά οφειλών , και έπονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην συνέχεια.

Πιστεύουμε στην δύναμη που μας δίνει η μαζικότητα , η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Αγωνιζόμαστε – Συνεχίζουμε.

Ολοι μαζί στις 1.30.


Η Διοίκηση του Δ.Σ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρώτο ηλ. πλειστηριασμό στην Κεφαλονιά

Αποκλειστική δήλωση παραχώρησε μόλις πριν από λίγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα Κεφαλονίτικα Νέα, με αφορμή την αυριανή (25-4-2018) διεξαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στην Κεφαλονιά.

«Εγκληματικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί»

Στην δήλωσή της αυτή η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κι επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων που αντιστέκονται, χαρακτήρισε "εφιάλτη" και "εγκληματικούς" τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ τόνισε ότι είναι παράνομοι και κακουργηματικοί.

«Ο εφιάλτης των ηλ. πλειστηριασμών θα χτυπήσει την πόρτα κάθε πολίτη. Το ότι αύριο έρχεται στην Κεφαλονιά αυτό το κακούργημα πρέπει να αποτελέσει σημείο ιστορικό, χρονικό, κοινωνικό και πολιτικό εγρήγορσης των ανθρώπων, αντίστασης, άμυνας και ανατροπής αυτού που έχει μεθοδευτεί. Στο στόχαστρο των τραπεζών, των τραπεζιτών, των δανειστών και της κυβέρνησης είναι τα σπίτια των απλών πολιτών. Έχει γίνει η αρχή, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο όπου μεθοδεύεται ήδη και η παράδοση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο και έχει εξαιρετική σημασία οι πολίτες εγκαίρως και με τρόπο αποστομωτικό να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Καλούμε τους πολίτες αλλά και ειδικότερα τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους να αντιδράσουν και να αντιταχθούν στο έγκλημα και βεβαίως στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κινημάτων, των πολιτών, των απλών ανθρώπων που ενεργοποιούνται, που δεν παραδίνονται και που αυτή τη στιγμή χτίζουν ένα τοίχος προστασίας των συμπολιτών μας από΄αυτή την αρπαγή».

«Παράνομη η πλατφόμα των ηλ. πλειστηριασμών»

Τέλος, αναφέρθηκε στην εταιρία που έχει αναλάβει την πλατφόρμα διεξαγωγής των ηλ. πλειστηριασμών χαρακτηρίζοντας «χαριστική και παράνομη» την ανάθεση σε «συντοπίτη του κ. Κοντονή» που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

«Η διαδικασία όλη των ηλ. πλειστηριασμών είναι στον αέρα. Βασίζεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι απολύτως παράνομη. Ανήκει σε εταιρεία την οποία υπέδειξε ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Κοντονής και στην οποία ανατέθηκε απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς διαφάνεια χωρίς να πληρούται κανένας όρος νομιμότητας και για πάρα πολλούς μήνες από τον Νοέμβριο μέχρι και πριν από 15 μέρες δεν υπήρχε, ούτε καν, σύμβαση με την εταιρεία αυτή», πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση που έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου αποκλειστικά στα Κεφαλονίτικα Νέα.

  https://www.kefalonitikanea.gr/2018/04/blog-post_624.html


Παναγής Δρακουλόγκωνας: Καλούμε την υπάλληλο του πλειστηριασμού να απέχει

Υπό το πρίσμα αυτό, καλούμε την υπάλληλο του ως άνω πλειστηριασμού, καθώς και κάθε άλλο συμπατριώτη μας, Κεφαλονίτη και Ιθακήσιο συμβολαιογράφο, να απέχει από κάθε πλειστηριασμό, ως μέγιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας. 

  




Αφουγκραζόμενοι την ανησυχία των πολιτών και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του λαού των Ιονίων Νήσων, δηλώνουμε, την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – εξπρές, που θα πλήξουν με μαθηματική ακρίβεια τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και εντέλει την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της αυριανής διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά, ξεκαθαρίζουμε ότι όχι μόνο η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας αλλά και της μικρής ιδιοκτησίας, της λαϊκής περιουσίας, από τη διαδικασία αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη, ηθικά, κοινωνικά, ακόμη και με οικονομικούς όρους επιβεβλημένη και η παροχή προστασίας για την οικογενειακή στέγη, προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης κοινωνίας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ξεκάθαρα εκφράζει την αντίθεσή της, για όποιες ενέργειες στρέφονται ενάντια στους πολίτες του τόπου, οι οποίοι επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων αξιοθαύμαστη αντοχή, εργατικότητα, αλληλεγγύη και υπομονή. Η ελληνική κοινωνία, πυλώνας της οποίας είναι η οικογένεια, έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να εξετάσει το θέμα με τη δέουσα προσοχή και σύμφωνα και με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, να στραφεί ενάντια στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι στους αδυνατούντες να πληρώσουν, στους έχοντες και όχι σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στους μεγαλοοφειλέτες και όχι στους οικονομικά ευάλωτους.

Σε τούτη την περίπτωση ας δείξουμε όλοι μαζί, Κράτος – Αυτοδιοίκηση – φορείς – πολίτες, την σωφροσύνη που χρειάζεται και την αλληλεγγύη που αρμόζει.

Υπό το πρίσμα αυτό, καλούμε την υπάλληλο του ως άνω πλειστηριασμού, καθώς και κάθε άλλο συμπατριώτη μας, Κεφαλονίτη και Ιθακήσιο συμβολαιογράφο, να απέχει από κάθε πλειστηριασμό, ως μέγιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας.

Αργοστόλι, 24.04.2018

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ