Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Νεκρή ζώνη η μισή Γάζα – Σοκ στη Σουτζάγια – Μνήμες Νάκμπα

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/




 
Ο ισραηλινός στρατός έχει επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» ασφαλείας στο 43% του συνολικού εδάφους της Γάζας και, σύμφωνα με την UNRWA, έχει θέσει σε ισχύ διαταγές καθολικής εκκένωσης για μεγάλα τμήματα στη βόρεια, κεντρική και νότια Γάζα.

Tό Σάββατο εξέδωσε προειδοποίηση ότι όσοι παραμείνουν στις περιοχές αυτές μετά το πέρας της 12ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», καθώς ο στρατός αναμένεται να εξαπολύσει εκ νέου βαριά επίθεση και θα αντιμετωπίσει όσους αμάχους παραμείνουν εκεί ως μαχητές.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε την ώρα που χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με την ευκαιρία της 12ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, επέστρεφαν στα κατεστραμμένα σπίτια τους για να δουν τις ζημιές και να πάρουν ό,τι σώζεται. Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε το Σάββατο προειδοποίηση καλώντας τους να μην επιστρέψουν σε αυτά, τονίζοντας ότι αν το κάνουν ο στρατός δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βία εις βάρος τους μετά το πέρας της εκεχειρίας. Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee ανακοίνωσε ότι όσοι παραμείνουν στη γειτονιά μετά το πέρας της εκεχειρίας «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», καθώς ο στρατός αναμένεται να εξαπολύσει εκ νέου βαριά επίθεση.

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν πλέον που να πάνε, αφού το Ισραήλ έχει επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» ασφαλείας στο 43% του συνολικού εδάφους της Γάζας και διαταγές καθολικής εκκένωσης έχουν εκδοθεί για μεγάλα τμήματα στη βόρεια, κεντρική και νότια Γάζα, σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA). Πάνω από 100.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε καταφύγια του ΟΗΕ, αλλά και ορισμένα απ’ αυτά βομβαρδίστηκαν, παρά το γεγονός ότι οι συντεταγμένες τους είχαν δοθεί επισήμως στις ισραηλινές αρχές.


Σοκ στη Σουτζάγια – Μνήμες Νάκμπα

Σαν να είχαν χτυπηθεί από σεισμό, αχανή τμήματα της γειτονιάς Σουτζάγια στην ανατολική πλευρά της Πόλης της Γάζας έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν θαφτεί από κάτω. Μόνο μέχρι τις 2μμ οι ιατρικές ομάδες είχαν ήδη ανασύρει 85 πτώματα από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι η Σουτζάγια βομβαρδίστηκε την περασμένη Κυριακή και είχαν ήδη βρεθεί εκεί 70 νεκροί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, αλλά οι προσπάθειες ανάσυρσης των νεκρών ήταν αδύνατες λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης. 

Το ιατρικό προσωπικό είχε αποκαλέσει την επίθεση στη Σουτζάγια απροκάλυπτη σφαγή και μακελειό.

Με την έναρξη της 12ωρης εκεχειρίας το Σάββατο, οι επιζώντες άρχισαν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να επιθεωρήσουν τι έχει απομείνει όρθιο στη γειτονιά, ενώ όσοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους επέστρεφαν με προσοχή για να δουν τι έχουν απογίνει.

Σοκαρισμένοι από το βομβαρδισμό οι κάτοικοι περιδιάβαιναν τη γειτονιά κι ένας απ’ αυτούς δήλωσε στο Μαάν ότι όσοι επιστρέφουν «δεν μπορούν να βρουν ούτε την τοποθεσία όπου βρίσκονταν άλλοτε τα σπίτια τους». Ο Yasser Hamdiyya, που έχασε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του στην επίθεση, ήρθε να ελέγξει το 4όροφο σπίτι του στη Σουτζάγια. Είπε στο Μαάν ότι το οίκημα στέγαζε 22 ανθρώπους, αλλά επιστρέφοντας βρήκε μόνο έναν σωρό από πέτρες. Τουλάχιστον άλλα 20 γειτονικά κτίρια έχουν επίσης ισοπεδωθεί, πρόσθεσε.


Άλλοι ήταν αδύνατον να φτάσουν μέχρι τα σπίτια τους, επειδή τανκς του ισραηλινού στρατού ήταν ακροβολισμένα σε όλη την περιοχή, μπλοκάροντας τις κύριες πύλες εισόδου, καθώς προετοιμάζονταν να επανεκκινήσουν την επίθεση μετά το πέρας της εκεχειρίας στις 8μμ.


«Μοιάζει σαν ένα τσουνάμι να άλλαξε τη γεωγραφία της Σουτζάγια» δήλωσε ο Abu Omar ενώ στεκόταν μπροστά στα συντρίμμια της οικογενειακής κατοικίας των Hamdiyya. «Υπήρχαν δρόμοι και οικιστικά τετράγωνα σ’ αυτήν την περιοχή, αλλά τώρα έχουν μετατραπεί σε μια σωρό από πέτρες». Όταν μίλησε με το Μαάν, ο άνθρωπος περίμενε ελπίζοντας ότι σύντομα θα μπορέσει να επισκεφτεί τα συντρίμμια του δικού του σπιτιού, που το είχε εγκαταλείψει τέσσερις μέρες νωρίτερα. Το σπίτι βρισκόταν στο ανατολικό άκρο της αλ-Μανσούρα και φοβόταν να επιστρέψει ακόμα επειδή τανκς του ισραηλινού στρατού ήταν σταθμευμένα μπροστά στα ερείπια που άλλοτε ήταν η κατοικία του.

Τουλάχιστον 120.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί διαρκούσης της τωρινής επίθεσης. Επειδή όλα τα σύνορα είναι κλειστά όμως, η μεγάλη πλειονότητα έχει προστρέξει σε καταφύγια του ΟΗΕ σε ζώνες πιο μακριά από το επίκεντρο των επιθέσεων. Και αυτοί οι πρόσφυγες ωστόσο δεν είναι κατ’ ανάγκη πιο ασφαλείς. Την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε καταφύγιο του ΟΗΕ στη Μπεΐτ Χανούν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Φόβοι για νέα Νάκμπα

Πολλοί συνέκριναν την εν εξελίξει επίθεση στη Γάζα με τη Νάκμπα [Καταστροφή] του 1948, όταν 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους που βρίσκονταν στις περιοχές που αποτέλεσαν το μετέπειτα Ισραήλ. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Γάζας είναι πρόσφυγες της Νάκμπα, απόγονοι εκείνων που στερήθηκαν τα εδάφη τους από το Ισραήλ. Έχοντας χαραγμένα στη μνήμη τους τα γεγονότα της Νάκμπα κι έχοντας επίγνωση της άρνησης του Ισραήλ να αναγνωρίσει το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων, οι κάτοικοι έλεγαν στο Μαάν ότι φοβούνται για το ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις του Ισραήλ κι έπαιρναν μαζί τους καθώς έφευγαν όσες περισσότερες κουβέρτες μπορούσαν.


"Live your miracle in Greece"




Όλγα μου αν θες κι εσύ μια μέρα να δεις τα μεγαλεία του ασυναγώνιστου προκατόχου σου Αβραμό, πρέπει να δώσεις μια ουσιώδη ώθηση στον τουρισμό με κάτι εξίσου αλησμόνητο με το 

"Live your myth in Greece"κάτι εμπνευσμένο, κάτι που να μπει στα χείλη όλων.
              
Προτείνω κάτι σαν το  "Live your miracle in Greece" καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των θαυμάτων, πράγμα που μπορώ να αποδείξω σε κάθε κακόπιστο πάραυτα:29 κατασκευαστές "εκτιμήσεων" λέει, που αυτοί ξέρουν, όπως ο ΙΟΒΕ, η Eurobank και άλλοι ευηπόληπτοι, διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες άρχισαν να ξοδεύουν περισσότερο και πάλι, παρά το ότι τα εισοδήματά τους συνεχίζουν να μειώνονται! 

Αυτό κι αν είναι θαύμα, ε; "Ελάτε κι εσείς στην Ελλάδα και συμμετέχετε στα οργανωμένα σαφάρι προς αναζήτηση της ιερής ευρουλιάς που βγάζει τα χρυσά ευρώπουλα για να μπορείτε να ξοδεύετε άκοπα, αβασάνιστα, αβίαστα κι αβάδιστα για μια ζωή" - έμπαινε Όλγαααα!!!!

Εύχομαι να μη γίνει "ειρήνευση" στη Λωρίδα της Γάζας.


Κάθε φορά που είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη ειρήνη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αναφερόμαστε τελικά, είτε σε ένα πόλεμο που "πρέπει να σταματήσει, είτε σε ένα πόλεμο που (τελικά?) δεν γίνεται. (...)

Αυτό είναι η ειρήνη. Όχι η απουσία του ίδιου του πολέμου αλλά των εξωτερικών γνωρισμάτων του. Αν υπήρχε ποτέ πραγματική ειρήνη, τότε η ίδια η λέξη δεν θα υφίστατο, δεν θα μπορούσε καν να γίνει κατανοητή.

Υπό την έννοια αυτή, το μόνο ουσιαστικό περιεχόμενο του να δηλώνω απλώς "ειρηνιστής" είναι η επιθυμία μου να μην /πονώ/ εισπράττοντας σε αισθητηριακό επίπεδο τα φρικτά αποτελέσματα ενός πολέμου.


Ο πόλεμος δεν είναι μια "εξαιρετική" κατάσταση του συστήματος. Αντιθέτως, είναι το ίδιο του το λογισμικό.

Μια "ειρήνευση" αυτή τη στιγμή, όπως τουλάχιστον την εννοεί ο ΟΗΕ, αλλά και όλη η Δύση δηλαδή μια κατάπαυση του πυρός, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κουμπί του "Pause" που θα πατήσουμε στο βίντεο της ιστορίας, ακριβώς επάνω στο καρέ που το κτήνος βρίσκεται με τις σάρκες του θηράματός του στο στόμα.

Μια "ειρήνευση" αυτή τη στιγμή, δεν θα αποτελέσει τίποτε περισσότερο από την απαρχή ενός νέου status quo.
        


Μια "ειρήνευση" αυτή τη στιγμή θα βαφτίσει όσους ζητήσουν με κάθε τρόπο το δίκιο τους σε "τρομοκράτες".
Αν η διεθνής κοινότητα ενδιαφερόταν πραγματικά για "ειρήνη", θα επέβαλε την άμεση επιστροφή όλων των εδαφών στους Παλαιστινίους, και την παραπομπή της κυβέρνησης Νετανιάχου σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Αλλά όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά δεν επιθυμεί καν να εξετάσει το αν πρέπει να το κάνει. (βλ. τελευταίο ψήφισμα).

Εύχομαι να μη γίνει "ειρήνευση" στη Λωρίδα της Γάζας.

Όμορφα, σιγά -σιγά και … τριτοκοσμικά !


Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" 

Μήπως δεν φταίνε οι μετανάστες που δεν υπάρχουν λεφτά;


Ελλαδάρα μου! Αρχίζεις και ξαναβρίσκεις τον παλιό… καλό σου εαυτό! Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες, πως όλα θα γίνουν όπως πριν. Ωραία και τριτοκοσμικά! Ποιο είναι το ζητούμενο γι’ αυτόν τον τόπο;

Προφανώς «η προστασία της ελληνικής Οικονομίας με επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Ο κεντροαριστερός υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε νομοσχέδιο με αυτόν ακριβώς τον τίτλο (!) προώθησε διάταξη με την οποία προβλέπεται ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν σε Μητροπόλεις, 123 μόνιμοι κληρικοί που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο.

Εξαιρετικό!

Προσλήψεις ιερέων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης!

Αυτή η η ιστορία έχει μια ακόμα διάσταση , ενδεικτική του οτι οτι όλα θα επανέλθουν στην προ κρίσης θέση τους. Το σχετικό αίτημα για πρόσληψη επιπλέον ιερέων, δεν ήταν μόνο αίτημα των εκκλησιαστικών κύκλων αλλά και πολλών βουλευτών της Ν.Δ. (29 από αυτούς είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση δυο μήνες πριν),.Οι κκ βολευτές ζητούσαν τις προσλήψεις αυτές με κορυφαίο επιχείρημα πως οι ιερείς «επιτελούν εθνικό έργο, διατηρώντας την πατρίδα όρθια και την εθνική συνείδηση ζωντανή».

Έχει άραγε νόημα να εξακολουθούμε κάποιοι να επιμένουμε κάθε τόσο για τ’ αυτονόητα;

Πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από επιπλέον παπάδες, αλλά γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσοκόμες;;;

Πως δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε καθεστώς απολύσεων ή διαθεσιμοτήτων σχεδόν όλες οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (επειδή θεωρούνται περιττοί), αλλά όχι οι περίπου 10.000 κληρικοί;;

Πως είναι τραγικό να συνεχίζει η ιεραρχία να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επιρροή της στην κοινωνία, να συναλλάσσεται με τους πολιτικούς και να επηρεάζει τα δημόσια πράγματα της χώρας;;;

Πως δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί για λόγους ιδιοτέλειας και επανεκλογιμότητας να υποκύπτουν στους ρασοφόρους;;;

Πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουμε οι φορολογούμενοι τους ιερείς;;;

Πως πρέπει να υπάρξει επιτέλους ο διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους;;;

Πως δεν έχουμε κανέναν λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι μοιάζοντας ολοένα και περισσότερο με χώρες όπως το Ιράν”’

Πως δεν μπορεί πολιτικοί σχηματισμοί με αριστερό υποτίθεται πρόσημο να σιωπούν για όλο αυτό το αλισβερίσι πολιτικής με εκκλησιαστική εξουσία και ν’ αναπτύσσουν οι ίδιοι τέτοιες σχέσεις;;;

Πως… πως…

Νομίζω, πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στις διασυνδέσεις πολιτικών με αρχιερείς. Αλλά και στη διάθεση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας να φορώντας στα μάτια ένα ωραίο τυφόπάνι πορεύεται με αυτόν τον τρόπο.

Δεν είναι ένα εύκολα διαχειρίσιμο ζήτημα, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν πρόθυμοι πολιτικοί να αγνοήσουν το λεγόμενο πολιτικό κόστος και να αρνηθούν την παράδοση εξουσίας στην εκκλησία που δεν το δικαιούται είτε γιατί έχουν προσωπικά συμφέροντα είτε γιατί είναι θρησκόληπτοι .

Πηγη:http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com

Πουλάνε "Προστασία" στα σπίτια μας......

http://wwwaristofanis.blogspot.gr/

Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη.
Για ένα μήνα όλα τα φιλικά μέσα, παίζουν το μέγα θέμα των κόκκινων δανείων.
Τα "καμπανάκια" κινδύνου από εκθέσεις, από τρόικα, από υπουργούς και αναλυτές ηχούν.
"Κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ από τα απλήρωτα κόκκινα δάνεια"!!

Αυτά που χορήγησαν οι τράπεζες σε ιδιώτες για αγορά κατοικίας και σε επιχειρηματίες.

Μέγα ζητούμενο; 

να θωρακιστούν οι τράπεζες με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Και το σχέδιο προχωράει στην επόμενη φάση.

"Δίχτυ προστασίας" στους πολίτες!! εξήγγειλε ο ο υπουργός Γ.Χαρδούβελης με συνέντευξη στα "ΝΕΑ"!
"Δίχτυ προστασίας" αναφώνησαν ΟΛΟΙ οι εκφωνητές ειδήσεων. Έτσι ακριβώς.
Η απόφαση με την οποία οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, που οι τράπεζες θα 
μπορούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας, πήρε τον κωδικό .." Δίχτυ προστασίας".

Οι "Προστάτες"!!

Εξάντλησαν οικονομικά του δανειολήπτες, του πήραν ότι είχαν και δεν είχαν, τους στέρησαν τα εισοδήματα και τώρα πουλώντας κυριολεκτικά "προστασία" προχωράνε στο επόμενο βήμα, στην επόμενη μνημονιακή υποχρέωση.
Να δώσουν τέλος στο μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα.

Να μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής στην ιδιοκτησία των τραπεζών.
Και θα μας δώσουν και ένα περιθώριο να παραμείνουμε στα σπίτια μας .. με ενοίκιο.
Και αν δεν υπάρχουν εισοδήματα... ε θα τσοντάρει και λίγο το φιλεύσπλαχνο κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Και αν κάτι πρέπει να τονίσουμε περισσότερο από όλα, είναι η γκαιμπελίστικης φιλοσοφίας προπαγάνδα που εμπνεύστηκαν οι "προστάτες"


Α.Στ.

Πρέπ..

πρέπει να δουλέψω, πρέπει να μαζέψω λεφτά, πρέπει να κάνω οικονομία, πρέπει να βρω δουλειά, πρέπει να βρω δεύτερη δουλειά,πρέπει να πάρω δάνειο,πρέπει να πληρώσω το δάνειο, πρέπει να πληρώσω τους λογαριασμούς, πρέπει να πάω στην τράπεζα,πρέπει να κόψω το τσιγάρο

θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο, θέλω να ακούσω,θέλω να μιλήσω, θέλω να γράψω, θέλω να χαωθώ, θέλω να σε γνωρίσω, θέλω να μυρίσω, θέλω να αγγίξω, θέλω να δω μια ταινία μισοκοιμισμένη, θέλω να ουρλιάξω, θέλω να σπάσω,θέλω να αναπνεύσω, θέλω να ερωτοτροπήσω με το γρασίδι, θέλω να σκεφθώ, θέλω να βρω χρόνο να σκεφθώ.

Η φτώχεια δεν είναι ο στόχος
Η φτώχεια είναι το μέσο.


M.C Escher's early work

Ανθρώπινες αντιδράσεις!

Του Γεράσιμου Γραμματικόπουλου*



Θα γινω λιγο επιθετικος, αλλα καμια φορα το τρανταγμα ειναι "θεραπευτικο"...

Προς τους λουμπεν μικροαστους λοιπον, υπηρετες της ταχαμου πολιτικης ορθοτητας και του καθωσπρεπισμου που παραπονιουνται για την "ατυχη" δημοσιευση σκληρων φωτογραφιων απο τα νοσοκομεια της Γαζας...

Τα ανοιγμενα παιδικα κρανια με υπολειμματα απο πολτοποιημενα μυαλουδακια σας κανουν να ανατριχιαζετε;! Τα απλωμενα εντερα που ξεπηδουν απο μια βιαια ανοιγμενη μικρη κοιλιτσα σας φερνουν εμετο;! Στιβες προς αποτεφρωση απο χερακια-ποδαρακια ορφανεμενα απο τους μικρους ιδιοκτητες τους σας προκαλουν λιγοθυμια;!

Και ΔΕΝ σας προκαλει εμετο, ανατριχιλα, ζαλη και λιγοθυμια αυτο που τα προκαλεσε;! Αρκειστε να "ανησυχειτε" κι εσεις μαζι με τον ΟΗΕ, αρκειστε να κουνατε σιωπηλα το κεφαλι στους ξερους αριθμους των δελτιων των 8;!

ΟΧΙ, "πολιτικα ορθε" συνομιλητη! Θα τα δεις και θα σου ερθει αναγουλα! Γιατι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ! Γιατι πρεπει, εστω κι ετσι, με βιαιες συσπασεις του στομαχου και των κοιλιακων μυων, να εξωθησεις απο τον οργανισμο σου επιστρωσεις επι επιστρωσεων δηθεν καθωσπρεπισμου και ευημερουσας αδιαφοριας για να αποκαλυφθει κατω απο το χοντρο πετσι αυτο που ισως ακομα εισαι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ.




Ανθρωπο δεν σε κανουν τα φρεσκοσιδερωμενα πουκαμισα και τα γυαλισμενα παπουτσια. ΑΝΘΡΩΠΟ σε κανει η βιαιη σωματικη αντιδραση (θες κλαμα, θες οργη, θες εμετος) σε αυτες τις εικονες, η αντιδραση που ερχεται απο τα σωθικα και σε πνιγει... ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!

Αν σου χαλασα το πρωινο τοστακι με τον καφε... ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Δεν στο χαλασα εγω, δεν αιματοκυλισα εγω αυτη ή την αλλη γωνια του κοσμου, δεν εκοψα το ρευμα ή τα φαρμακα εγω σε εναν γεροντα ισως καπου αλλου, δεν του γαγγραινιασα εγω το ποδι με αθεραπευτο σακχαρωδη διαβητη, ουτε του γεμισα την κοιλια με μεταστασεις αφου δεν ειχε να πληρωσει για εγκαιρη επεμβαση.


Γεράσιμος Γραμματικόπουλος είναι γιατρός και εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com