Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή...........



Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε χιλιάδες άστεγους σε παγκάκια σε πεζούλια, κάτω από γέφυρες, παντού.

    


Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με την ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια .

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να παρακάμψουμε άρθρα του συντάγματος ,άλλοτε το αστικό ευαγγέλιο σήμερα το πατσαβούρι.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τα απόλυτα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε την δημοκρατία μας να μολύνεται από τους νεοναζί.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να πηδούσαν οι άνθρωποι από τα μπαλκόνια αφήνοντας ορφανά και σημειώματα απόγνωσης, στα συγγενικά τους πρόσωπα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με όλες τις λειτουργίες του κράτους στα χέρια της κυβέρνησης.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να μετανάστευε το επιστημονικό προσωπικό στο εξωτερικό.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή ,απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με το 40% του πληθυσμού άνεργο σε αδυναμία να καλύψει τα στοιχειώδη .

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τους αβάσταχτους φόρους ακόμα και σε βασικά αγαθά .

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και μην είχαμε να βάλουμε πετρέλαιο το χειμώνα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τις οροθετικές γυναίκες ξεφτιλισμένες στα μανταλάκια των περιπτέρων.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τις αθρόες και αναξιοκρατικές προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο ,στην καρδιά της εποχής των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες σε κατάρρευση.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χάναμε τις λιγοστές καταθέσεις μας για να πληρώσουμε φόρους, τέλη και χαράτσια.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να ξεχνούσαμε την ανθρωπιά μας,να γινόμασταν μια ζούγκλα ιδιωτείας όπου επιβιώνουν μόνο οι έχοντες άκρες και χρήματα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να πνίξουμε πρόσφυγες στη θάλασσα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να αναγκαζόμασταν να αντικρίζουμε τείχη και συρματοπλέγματα στην καθημερινότητά μας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή που καταργεί τις περιβαλλοντικές μελέτες για χάρη ενός εργολάβου,ή ψηφίζει νύχτα νομοσχέδια αναδρομικού χαρακτήρα για τη χάρη κάποιου τραπεζίτη.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τα χιλιάδες μεταρρυθμισμένα σκάνδαλα.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χάναμε το σπίτι μας για αντισυνταγματικά χρέη προς το δημόσιο.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να μην υπήρχε εναλλακτική.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με φιλοφασιστική κυβέρνηση.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να αντικρίζαμε ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή σε κάδους σκουπιδιών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βγαίναμε από τις αγορές με το χρέος να αυξάνεται ραγδαία αντί να μειώνεται.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να ποινικοποιούσαμε την ελεύθερη έκφραση, βάση νομοθεσίας ξεχασμένων εποχών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να χαρίσουμε δάνεια δισεκατομμυρίων σε επιχειρηματίες που έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με δικαιοσύνη για τα μάτια του κόσμου.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να πουλήσουμε δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να εξαρτιόμασταν πλήρως από τα συμφέροντα των κυρίαρχων δανειστών.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων,της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τον πολιτισμό σε προχωρημένη σήψη.

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή ενώ υπάρχει και η Βόρεια Κορέα .

Ευτυχώς χάρη στα μνημόνια δεν γίναμε Αργεντινή. Παραμένουμε η ένδοξη και περήφανη Ελλάδα του παρελθόντος.Πάνω απ’ όλα παρά τις χαοτικές διαφορές μας, άνθρωποι. Φιλόξενοι και καλοί χριστιανοί που μεταλμπαδεύουν σαν ακούραστοι εργάτες τα φώτα της δημοκρατίας και του πολιτισμού στους βάρβαρους.

http://noumero11888.wordpress.com/

Το χρονικό της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι – Φωτογραφίας από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

 http://www.ksm.gr/
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 25/1 μετά το κάλεσμα από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και πολιτικές οργανώσεις και κόμματα. Το άσπρο-μαύρο επιχειρεί να κάνει με δηλώσεις του ο υπ. Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, που επιτίθεται για «άστοχες, πρόωρες δηλώσεις» στον επίτροπο Μούιζνιεκς, τη Δ. Αμνηστία, το τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ., προσφέροντας έτσι πολιτική και ηθική κάλυψη για τις πρακτικές του Λιμενικού. Διάψευση των συγκλονιστικών μαρτυρίων των επιζώντων επιχειρεί το υπ. Ναυτιλίας και το Λιμενικό.
Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία προς την Ομόνοια - Φωτογραφίες από @dromografos    
Embedded image permalink
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ομόνοια, όπυ κατάληξε η πορεία.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Η συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα:
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Παρόντες οι διασωθέντες πρόσφυγες.
Embedded image permalink
Φωτογραφίες από @dromografos
_________________
Δεκαπέντε οργανώσεις και φορείς καλούν το μεσημέρι του  Σαββάτου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζητώντας να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες άμεσα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι(παρακάτω το κάλεσμα)
Οι 16 επιζήσαντες του ναυαγίου έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά, καταθέτοντας τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους για τις συνθήκες του ναυαγίου (το σχετικό, αναλυτικό ρεπορτάζ), με πρώτο αίτημα να βρεθούν οι σωροί των συγγενών τους:
Επιχείρηση διάψευσης από το Λιμενικό και το υπ. Ναυτιλίας
Το υπ. Ναυτιλίας και το Λιμενικό έδωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι στη δημοσιότητα περιγραφές που υποτίθεται πως είναι καταθέσεις ναυαγών μετά την τραγωδία, στις οποίες εμφανίζονται να ευχαριστούν τους λιμενικούς για τη διάσωσή του. Οι ίδιοι οι επιζώντες ωστόσο διαψεύδουν ότι  κατέθεσαν στους λιμενικούς για όσα έζησαν, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά συνοδός τους, «δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις, δεν γνωρίζουν καν ελληνικά ή αγγλικά».
Σημειώνεται πως, ήδη από την πρώτη μέρα της παραμονής του στην Αθήνα, οι επιζώντες έζησαν από πρώτο χέρι την ελληνική… κρατική φιλοξενία, καθώς ένας εκ των προσφύγων προσήχθη «για χαρτιά» όταν βγήκε να αγοράσει τσιγάρα.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιμένει στην «αποτροπή», κωφεύει στις μαρτυρίες των επιζώντων

MΙλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 το πρωί της Παρασκευής, ο υπ. Ναυτιλίας αρνήθηκε την πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς του λιμενικού στο ναυάγιο του Φαρμακονησίου. Επέμεινε εμφατικά στις «πολιτικές αποτροπής» που είναι «εθνική θέση»- διευκρινίζοντας ότι αν αυτές μεταβληθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης τότε το λιμενικό δείχνει αυτοθυσία, πέφτοντας σε προφανέστατη αντίφαση αφού ακριβώς οι τακτικές αποτροπής που εφαρμόζει το λιμενικό είναι που εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους πρόσφυγες που επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο. Ο υπ. Ναυτιλίας επιτέθηκε και στον επίτροπό Νιλ Μούιζνιεκς, τηΔιεθνή Αμνηστία και το τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις «πρόωρες δηλώσεις» τους σχετικά με το ναυάγιο, και υιοθέτησε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή του λιμενικού.
«Πολιτική και ηθική κάλυψη για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι»προσφέρει με αυτές του τις δηλώσεις ο υπ. Ναυτιλίας, τονίζει ο Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι ήδη χθες ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης έσπευσε να κατηγορήσει όσους έθεταν τα αυτονόητα ερωτήματα για όσα συνέβησαν για «προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης».

Σαμαράς: «Νομιμοποιήσαμε απαγορευμένες πολιτικές αποτροπής» (!)

Μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, αποκτα επιπλέον νόημα η αποστροφή του πρωθυπουργού μες στη Βουλή στις 8 Δεκέμβρη του 2013, στην ομιλία για τον προϋπολογισμό του 2014, λέγοντας ότι «νομιμοποιήσαμε τακτικές αποτροπής που μέχρι σήμερα απαγορεύονταν» – αναφέροντας μάλιστα προηγούμενως ότι «στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν τολμούσαν καν να πουν τη λέξη “λαθρομετανάστευση”». [ακούστε το ηχητικό]

Η «σκληρόκαρδη άγνοια» του Βερολίνου

Απαντήσεις έδωσε η γερμανική κυβέρνηση  σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), με βάση τη σχετικήαναφορά για τις παράνομες επαναπροωθήσεις που είχε συντάξει η οργάνωση ProAsyl.  Στην απάντηση της η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ότι γνωρίζει την σχετική έκθεση, αλλά ότι πέραν αυτού δεν έχει σχετική ενημέρωση για “συστηματικές επαναπροωθήσεις”. Η βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε μίλησε για  τη “σκληρόκαρδη άγνοια”του Βερολίνου έναντι των προσφύγων επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να παραδεχθεί ότι γνωρίζει για “παράνομες επαναπροωθήσεις” προσφύγων από τις ελληνικές συνοριακές αρχές. Η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της, κάνει λόγο για “αυξανόμενη βιαιότητα” απέναντι στους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα (αναλυτικό ρεπορτάζ)

«Η “Ευρώπη-φρούριο” δολοφονεί ακόμα και παιδιά. Πολιτικές και ποινικές ευθύνες τώρα!»

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση του Σαββάτου:
Τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου το λιμενικό εντόπισε ένα μικρό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι. Στο σκάφος επέβαιναν 28 άτομα (25 Αφγανοί και 3 Σύροι), μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιβαινόντων, το λιμενικό επιχείρησε να το επαναπροωθήσει στην Τουρκία, έδεσε το σκάφος με ένα σκοινί, και κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Από την ταχύτητα που ανέπτυξε, το σχοινί κόπηκε και μετά από μία δεύτερη απόπειρα επαναπροώθησης η βάρκα αναποδογύρισε, οι μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και το λιμενικό έφυγε. Ακούγοντας τις φωνές τους, το σκάφος του λιμενικού επέστρεψε μετά από λίγο και περισυνέλεξε 16 από τους επιβαίνοντες. Μια γυναίκα και ένα παιδί 5 ετών εντοπίστηκαν νεκροί κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ δέκα ακόμη άτομα (2 γυναίκες και 8 βρέφη και μικρά παιδιά) αγνοούνται. Όσοι επέζησαν έφθασαν την Πέμπτη το πρωί στην Αθήνα, όπου τους υποδέχθηκε πλήθος αλληλέγγυων.
Για εμάς είναι σαφές πως αυτοί οι 16 θάνατοι οφείλονται στην απάνθρωπη λογική της ευρωπαϊκής κι ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής, στη βάρβαρη τακτική των «άτυπων επανπροωθήσεων» που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητας. Οφείλονται στην αντιμετώπιση των προσφύγων ως «εχθρών» και «δημόσιου κινδύνου».
Καλούμε όλους-ες σε διαμαρτυρία και συνέντευξη τύπου με όσους επέζησαν από τη δολοφονική πράξη του ελληνικού ναυτικού το Σάββατο 25/1 στις 12:00 στην πλ. Συντάγματος (Λ. Αμαλίας).
Υπογράφουν: Ανοιχτό σχολείο μεταναστών, Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας, Αφγανική κοινότητα, Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, Κίνηση απελάστε το ρατσισμό, Νέοι-ες Σύριζα, Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης, Ελληνικό forum προσφύγων, Οικολόγοι πράσινοι, Σύλλογος Σύρων, Συριακή κοινότητα ,Υ.R.Ε/ Anti nazi zone, Τμήμα Δικαιωμάτων Σύριζα

IDEAL BIKES Εμπόριο - Service - Ανταλλακτικά - Ενοικίαση


Μέχρι κι ο Χάρος ντρεπόταν να τους πάρει...

Το λιμενικό δολοφόνησε 9 παιδιά και 3 γυναίκες στο Φαρμακονήσι. 



Η βάρκα των προσφύγων είχε σχεδόν φτάσει στις ελληνικές ακτές όταν τους εντόπισε το ελληνικό λιμενικό. 

Οι λιμενικοί έδεσαν τη βάρκα πάνω στο σκάφος προκειμένου να τους επαναπροωθήσει παράνομα πίσω στη Τουρκία. 

Όπως προκύπτει τα σκάφος έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα που έσπασε το σκοινί που κρατούσε τη βάρκα. 

"Ο κόσμος σχεδόν σκορπιζόταν στη θάλασσα. Στο πρώτο χτύπημα τρύπησε η βάρκα των προσφύγων και γέμισε νερό και τότε άρχισαν να πέφτουν τα παιδιά στη θάλασσα" λέει ο Νασίμ Λομανί επικαλούμενος τις μαρτυρίες των διασωθέντων που έφτασαν στο Πειραιά.

«Τους απωθούσαν και δεν τους άφηναν να μπουν μέσα στη βάρκα του λιμενικό. Μια γυναίκα είπε πως ενώ κρατούσε το πόδι ενός λιμενικού για να μπει μέσα στη βάρκα, αυτός τη κλωτσούσε και την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά". 

Οι λιμενικοί "έσβησαν το προβολέα που είχαν αναμμένο εκείνη την ώρα για να μην φαίνεται από τις τουρκικές ακτές τι συνέβαινε μέσα στη θάλασσα" λέει ο κ. Λομανί.

Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή




Ταχίρ, συνοδός του διασωθέντα πρόσφυγα απο το Φαρμακονήσι που προσήχθη σήμερα στο Α.Τ Ομονοίας μιλά στο Κόκκινο για την νέα περιπέτεια του ανθρώπου και τους ισχυρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας πως οι λιμενικοί βοήθησαν τους πρόσφυγες οι οποίοι φέρονται να τους ευχαρίστησαν.

"Δεν συνέβη ποτέ αυτό, οι πρόσφυγες δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις, δεν γνωρίζουν κάν αγγλικά, ο άνθρωπος βρίσκεται δίπλα μου.

Όποιος θέλει να ρωτήσει τους πρόσφυγες τι ακριβώς συνέβη ας έρθει αύριο στην συνέντευξη τύπου στις 12.00 στο Σύνταγμα" δήλωσε στο Κόκκινο ο συνοδός ενός εκ των διασωθέντων προσφύγων απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας. 

"Δεν μας νοιάζει τίποτα, θα πάμε στο τμήμα για να τον ελέγξουμε" δήλωσαν οι αστυνομικοί που προσήγαγαν σήμερα έναν απο τους διασωθέντες πρόσφυγες απο το Φαρμακονήσι, όταν ο συνοδός του κ. Ταχίρ, τους δήλωσε την ιδιότητα του ανθρώπου.

Ακούστε το ηχητικό


Πηγή : www.stokokkino.gr

μην ανησυχείτε γιατί θα μας λυτρώσει ο θάνατος.




 

Όλο και καλύτερα   http://pitsirikos.net/


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας MARC για το πώς επιβιώνουν σήμερα οι ελληνικές οικογένειες αλλά οι Έλληνες είναι σε αφασία και δεν σοκάρονται πια με τίποτα. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Success Story.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40,2% των νοικοκυριών έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστον άνεργο άτομο, οπότε οι άλλοι δουλεύουν κι αυτός κάθεται όλη μέρα και την περνάει φίνα.

Από τους άνεργους, μόνο ο ένας στους δέκα παίρνει επίδομα ανεργίας, γιατί οι υπόλοιποι είναι πνευματικά άτομα και τρέφονται με γιόγκα και διαλογισμό.

Το 44,3% των πολιτών έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες –αλλά δεν τις επισκέπτεται-, ενώ και οι υπόλοιποι δεν περνάνε ούτε απέξω πια γιατί οι τράπεζες είναι τα πιο επικίνδυνα και ύποπτα μέρη στον πλανήτη.

Ένα στα δέκα νοικοκυριά αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν απεγνωσμένα να πουλήσουν κάνα διαμέρισμα αλλά δεν αγοράζει κανείς πια, οπότε συνεχίζουν να βουλιάζουν πληρώνοντας φόρους για τα άδεια σπίτια.

Σήμερα σου χαρίζουν ένα σπίτι και δεν το παίρνεις με τίποτα, ενώ το θεωρείς και εχθρική ενέργεια.

Τα παιδιά παρακαλούν τους γονείς τους να τα αποκληρώσουν.

Ήταν λογικό κι επόμενο πως, στην χώρα που όλοι τα ήθελαν όλα, θα ερχόταν μια μέρα που ο τυχερός θα ήταν αυτός που δεν είχε τίποτα.

Η ζωή και η πραγματικότητα μας μιλάνε αλλά λίγοι είναι αυτοί που ακούνε.

Αν δεν έχετε λεφτά για τάφο, ζητήστε να σας θάψουν μέσα στο άδειο σας διαμέρισμα που προσπαθούσατε να πουλήσετε και δεν μπορούσατε.

Γιατί τα σάβανα δεν έχουν τσέπες αλλά, ακόμα κι αν είχαν, πώς να χωρέσει σε μια τσέπη το τεσσάρι στο Παγκράτι;

Το 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος και ο μέσος όρος μείωσης εισοδήματος φτάνει το 40% αλλά μάλλον αυτό ευχαριστεί τους Έλληνες γιατί δεν βλέπω να αντιδράει κανείς.

Το ένα στα δυο νοικοκυριά συντηρείται από συντάξεις αλλά αυτό είναι πολύ θετικό γιατί ο σεβασμός παιδιών και εγγονιών προς τον παππού και την γιαγιά έχει αυξηθεί πάρα πολύ και τους έχουν στα όπα όπα.

Η φορολόγηση ακινήτων, οι κατασχέσεις καταθέσεων και η μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να προκαλέσουν ασφυξία στα νοικοκυριά αλλά μην ανησυχείτε γιατί θα μας λυτρώσει ο θάνατος.