Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πληρώνοντας τα διόδια....





...Ποτέ δεν ζητάμε ρέστα

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΛΗΞΙΟΥΡΙΩΤΗΣ


Ο Δήμαρχος και η.. σεισμική του δραστηριότητα

Ionian's Times




                          
λαμογια photo


Στην αρχή δήλωσε ευθαρσώς ότι η Κεφαλονιά άντεξε και δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.


Συνέχισε και τις επόμενες ημέρες τις εμφανίσεις, προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα ότι όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού, εξακολουθώντας να αναφέρεται στην Κεφαλονιά και όχι στην Παλική. Σε μια εποχή όπου χάρη στο Internet , μπορούμε να βλέπουμε ακόμα και φωτογραφίες του γάλλου προέδρου με τη μυστική ερωμένη του, εκείνος πίστευε ότι χάρη στις δηλώσεις του, ο τουρισμός δεν θα είχε πρόβλημα. Η ζημιά είχε ήδη γίνει για το νησί και άδικα! Το μόνο μέρος της Κεφαλονιάς με τεράστιο πρόβλημα είναι η Παλική, όμως όλα τα βίντεο με τα γκρεμισμένα σπίτια και τους καταστραμμένους δρόμους μιλούν για Κεφαλονιά.


Τελικά, οι σεισμοί τον έφεραν στο στοιχείο του: Παρέα με 4-5 κολλητούς και τους διάφορους επιφανείς πολιτικούς που ήρθαν στο Ληξούρι, περιφέρονταν σαν μπουλούκι από τόπο σε τόπο, όπου όλοι διαπίστωναν και ξαναδιαπίστωναν τα προβλήματα, μετά μας έλεγαν – πάντα παρουσία του – τι πρέπει να γίνει και έκλειναν διαβεβαιώνοντας μας πως θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν.

Στην πράξη, 17 ημέρες μετά τον 1ο μεγάλο σεισμό, συμβαίνουν τα εξής «στραβά»:

· Δεν γνωρίζει κανείς πόσοι είναι οι άστεγοι (κατεδαφιστέα) και πόσοι είναι οι προσωρινά άστεγοι. Προσοχή! Δεν εννοώ το πλήθος των σπιτιών που έχουν βλάβη, αλλά το πλήθος των ανθρώπων που είναι εκτός εστίας.

· Δεν γνωρίζει κανείς πόσοι άνθρωποι χρειάζονται σίτιση, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι πόροι σε προϊόντα και εθελοντές να σπαταλούνται αδίκως.

· Δεν υπάρχει μια ανακοίνωση με τα είδη που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος που δοκιμάζεται, με συνέπεια οι βοήθειες που έρχονται από όλη την Ελλάδα να μην είναι όσο χρήσιμες θα μπορούσαν.

· Μιλούν για επιδότηση ενοικίου, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα κατοικήσιμα σπίτια για να στεγάσουν τον κόσμο που δεν έχει που να μείνει.

· Οι δρόμοι προς τα χωριά της Παλικής είναι σε κακά χάλια και καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει ξεκινήσει , με εξαίρεση τον κεντρικό δρόμο που ενώνει Αργοστόλι-Ληξούρι.

· Προετοιμάζεται το άνοιγμα των σχολείων όπως-όπως, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών από τα χωριά προς το Ληξούρι: Το 50% των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαμένει εκτός Ληξουρίου πλέον.

· Η τελευταία του δημόσια πρόταση, να λειτουργήσει το Λύκειο μέσα στο πλοίο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο, είναι ενδεικτική της αντίληψης που έχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

· Καμιά εργασία αποκατάστασης του λιμανιού δεν έχει ξεκινήσει.

· Η επιμονή του να χαρακτηρίζει σεισμόπληκτο όλο το νησί, εκτός από λανθασμένη, θα είναι και εξαιρετικά επιζήμια για τις περιοχές που έχουν πραγματικά πληγεί.

Με λίγα λόγια, παρά την πραγματικά μεγάλη κινητοποίηση ειδικών δυνάμεων της ΕΜΑΚ, του στρατού , τεχνικών συνεργείων που ήρθαν για βοήθεια και απλών εθελοντών που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν, η έλλειψη οργάνωσης και η απουσία συγκεκριμένων στόχων, υποβιβάζουν την προσφορά των ανθρώπων και δεν έχουν προσφέρει παρά ελάχιστη ανακούφιση στους πραγματικά πληγέντες.


Φωτεινή εξαίρεση, η ύπαρξη των δύο πλοίων που φιλοξενούν 1300 περίπου άτομα. Ποιος όμως σκέπτεται τι θα συμβεί με τους συγκεκριμένους ανθρώπους την - όχι πολύ μακρινή - ημέρα αποχώρησης των πλοίων;

Το πιο τρελό της υπόθεσης, είναι ότι ο ίδιος και οι περί αυτού είναι πεπεισμένοι πως έχουν κάνει θαύματα, υπερεκτιμώντας το γεγονός του «περάσματος» από το Ληξούρι όλων σχεδόν των πρωτοκλασάτων πολιτικών που διαθέτει η δύσμοιρη χώρα.

Πριν δύο μέρες, τρία πιτσιρίκια στην πλατεία, έπαιρναν τις σπασμένες από το σεισμό πλάκες και έφτιαχναν πυργάκια, παίζοντας με τα ερείπια. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξαναπηγαίνει στα καταστήματα (όσα απέμειναν) και - με λίγες εξαιρέσεις – προσπαθεί ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Η ζωή θα ξαναβρεί το δρόμο της έστω και με καθυστέρηση, αλλά το Ληξούρι όπως το ξέραμε και το ζήσαμε, έχει τελειώσει.

Δεν έχω αναφέρει πουθενά το όνομα του Δημάρχου σκόπιμα. Θα βαρεθούμε να το βλέπουμε αργότερα, στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων που έγιναν αιτία να μετατραπεί το Ληξούρι σε Πόρτο Άδειο.


ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΛΗΞΙΟΥΡΙΩΤΗΣ


http://ionianstime.blogspot.gr/

.Μια φασιστική κυβέρνηση.............

Ας μάθουν πρώτα ορθογραφία οι μπαλούρδοι της Αχαϊας !!

Οι Μπαλουδροι Αχαΐας ας μάθουν πρώτα ορθογραφία γ να γράφουν επιστολές & να απειλούν με μηνύσεις την

Φαρμακονήσι: «Πλαστές» καταθέσεις δημοσιοποίησε το Λιμενικό

Από την πρώτη στιγμή είχαν υπάρξει αμφιβολίες για τα όσα φέρονταν να είχαν δηλώσει οι διασωθέντες του ναυαγίου. Νέες καταγγελίες από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΠΣΕ, που υπογράφει ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς, αναφέρεται ότι: "το σημείωμα της Frontex για την τραγωδία στις 20 Ιανουαρίου 2014 κοντά στο Φαρμακονήσι που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 5 Φεβρουαρίου 2014, επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλαστότητα των «καταθέσεων» των διασωθέντων που δημοσιοποίησε το Λιμενικό στις 24 Ιανουαρίου 2014, την οποία τεκμηριώσαμε σε δύο προηγούμενα κείμενά μας στο Lifo.gr.

H Frontex αναφέρει πως το Λιμενικό της είπε στις 20 Ιανουαρίου 2014 (λίγες ώρες μετά την τραγωδία): «Για λόγους ασφαλείας (λόγω έντονης θαλασσοταραχής) το σκάφος του Λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό με τους μετανάστες προς το Φαρμακονήσι. Κατά τη ρυμούλκηση, οι μετανάστες υποστηρίζουν πως δύο εξ αυτών έπεσαν στη θάλασσα, και όλοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τη δεξιά πλευρά του σκάφους. Αποτέλεσμα, το αλιευτικό ανετράπη και βυθίστηκε αμέσως. Όλοι οι επιβαίνοντες μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα. Το Λιμενικό ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και 16 άτομα διασώθηκαν.

Οι διασωθέντες υποστήριξαν πως άλλοι 12 μετανάστες παγιδεύτηκαν στην καμπίνα του σκάφους.» Μόνο που στις δημοσιοποιημένες από το Λιμενικό καταθέσεις των διασωθέντων που δόθηκαν στις 20 αλλά και στις 21 Ιανουαρίου 2014 δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ισχυρισμό πως δύο από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα και πως στη συνέχεια όλοι/ες οι άλλοι/ες πήγαν προς τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να γυρίσει η βάρκα. Αυτό υπάρχει μόνο στις αδιαμφισβήτητα πλαστές «καταθέσεις» της 22 Ιανουαρίου 2014 τις οποίες φυσικά δεν μπορούσε να επικαλείται το Λιμενικό στην ενημέρωση της Frontex στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Είναι προφανές πως μετά την τραγωδία που προκάλεσε, το Λιμενικό κατασκεύασε αυτή την «ερμηνεία» που έδωσε στη Frontex και, όταν άρχισε να προκαλείται σάλος, κατέγραψε σε «καταθέσεις» διασωθέντων. Υπενθυμίζεται πως, στις 21 Ιανουαρίου 2014, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωνε: «Σύμφωνα με πληροφορίες των Λιμενικών Αρχών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων συγκεντρώθηκε στη μία πλευρά του πλοιαρίου, με αποτέλεσμα την ανατροπή και τη βύθισή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων στην Ύπατη Αρμοστεία, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών.»[4] Δηλαδή στην ΥΑ ΟΗΕ το Λιμενικό παρουσίασε τον ισχυρισμό ως δικό του και όχι των διασωθέντων, αφού γνώριζε καλά πως η ΥΑ ΟΗΕ είχε πάρει δηλώσεις των διασωθέντων που προφανώς δεν έλεγαν όσα τους έβαλε στο στόμα το Λιμενικό στις μεταγενέστερες «καταθέσεις» τους αλλά και στην αυθημερόν ενημέρωση της Frontex.

Αντίθετα, το Λιμενικό ήξερε πως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΥΑ ΟΗΕ: «Εγώ μπορώ να μιλήσω για τις καταθέσεις που έδωσαν σε μας οι άνθρωποι. Αυτές που δόθηκαν σε μας είναι οι πρώτες.» Δηλαδή η ΥΑ ΟΗΕ διαβεβαιώνει πως πριν τις 21 Ιανουαρίου 2014 που οι διασωθέντες κατέθεσαν σε αυτή δεν είχαν δώσει άλλες καταθέσεις. Πρόσθετο μεγάλο θέμα προκύπτει με τους «μεταφραστές» του Λιμενικού RR και SM που αναφέρονται στις «καταθέσεις» ως Αφγανοί κάτοικοι Λέρου και κάτοχοι δελτίων αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.

Η ΥΑ ΟΗΕ δήλωσε πως χρησιμοποίησε Αφγανό μεταφραστή που έφερε από την Αθήνα και ο οποίος έχει εμπειρία από ανάλογες αφίξεις και εργάζεται στα πλαίσια προγράμματος με χρηματοδότηση της ΕΕ. Επικοινωνήσαμε με την Αφγανική κοινότητα που μας είπε πως δεν γνωρίζει να ζουν Αφγανοί στη Λέρο. Στη συνέχεια δώσαμε στην κοινότητα τα ονόματα των «Αφγανών» μεταφραστών για να μας επισημάνει αμέσως πως τα ονόματα αυτά είναι Πακιστανικά!

Όσοι άκουσαν τους διασωθέντες στη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα θυμούνται πως ισχυρίστηκαν πως τους είχαν φέρει Πακιστανό μεταφραστή με τον οποίο δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Λογικό αφού οι περσικές γλώσσες Νταρί (στο Αφγανιστάν) ή Φαρσί (στο Ιράν) δεν ομιλούνται στο Πακιστάν. Φυσικά, ένας Πακιστανός στο δρόμο προς την Ευρώπη μπορεί να μείνει στο Ιράν και να μάθει κάποια Φαρσί (και όχι Νταρί) όπως μένοντας στην Ελλάδα μπορεί να μάθει κάποια Ελληνικά.

Αυτά δεν τον καθιστούν ικανό για διερμηνεία. Προς επίρρωση όλων αυτών, τα ονόματα, πατρώνυμα και μητρώνυμα των «Αγφανών» μεταφραστών δεν βρέθηκαν στον ιστότοπο Αφγανικών ονομάτων www.afghanfun

Αντίθετα μια αναζήτηση στο Google δίνει πάμπολλες αναφορές και στα επίθετα και τα ονόματα, πατρώνυμα και μητρώνυμα των «Αφγανών» διερμηνέων που προφανώς είναι Πακιστανοί και άρα οι δημοσιοποιηθείσες από το Λιμενικό «καταθέσεις» διασωθέντων είναι πλαστές και στο θέμα αυτό, πέρα από τους λόγους που προαναφέραμε στα δύο προηγούμενα κείμενά μας.

Κάποια Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι αρμόδια να αναζητήσει τα άτομα αυτά και να κάνει τα δέοντα αφού έχουν υπογράψει ένορκες καταθέσεις ως μεταφραστές ενώ η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου είναι αρμόδια να ασχοληθεί με τους λιμενικούς ΣΜ και ΚΠ που διόρισαν και όρκισαν αυτούς τους μεταφραστές (και στη συνέχεια συνέταξαν τις πλαστές «καταθέσεις»)".




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com




                        

"ιστορία", "ελληνικότητα" και τα @ρχίδι@ του Καράμπελα

Τι σου είναι αυτό το μάρκετινγκ τέλος πάντων... Θαύματα κάνει, θαύματα... Άκουσα και γω το διαφημιστικό "75 χρόνια ΑΒ Βασιλόπουλος", λέω τι διάλο ρε σύ, αγόραζε ο Μεταξάς Βιντάλ Σασούν και Γκαζολίν, και είπα να το ψάξω λίγο. (λίγο-πολύ λίγο).
Εκεί απλά επαλήθευσα την αρχική μου υποψία πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
Αν ανατρέξει κάποιος στο επίσημο βιβλίο της εταιρείας θα διαπιστώσει πως, από το 1939 έως το 1967 (...) δεν ήταν παρά ένα μπακάλικο, το οποίο μάλιστα διατηρούσε άριστες σχέσεις με το παλάτι.(...)
Παρ' εμπιμπτόντως το βιβλίο της εταιρείας, με έναν "μαγικό" τρόπο, από το 1939 πηδάει απ' ευθείας στο 1950 χωρίς να μας δίνει την παραμικρή πληροφορία για τις δραστηριότητες που ανέπτυξε το σόι των Βασιλόπουλων την εποχή της κατοχής και του εμφυλίου.
Και φτάνουμε λοιπόν στη μαγική χρονιά του 1967 οπότε και ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τότε ιδρύθηκε η εν λόγω αλυσίδα ενώ αν διαβάσουμε τη συνέχεια θα "παρατηρήσουμε" ότι η ραγδαία της ανάπτυξη έγινε μέσα στη χούντα. (έτυχε).
"Το 1967 ο Γεράσιμος και ο Χαράλαμπος Βασιλόπουλος μαζί με τον Χαράλαμπο Ποριάζη, ιδρύουν την ΑΒ Βασιλόπουλος ΕΠΕ, ενώ σε λίγο τα καταστήματα στη Βάρκιζα και στην Κηφισιά... κλπ κλπ... "
Έτσι λοιπόν, διαπιστώνουμε πως δεν πρόκειται παρά για μια ακόμη κοινή επικοινωνιακή απάτη του μάρκετιγκ που σε τέτοιους ακροδεξιόστροφους καιρούς θεωρεί σημαντικό, να στοχεύσει στο συναίσθημα του καταναλωτή, επικαλούμενη έννοιες όπως "ιστορία", "ελληνικότητα" κ.λπ και που φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα επικαλείτο αν δεν είχαμε πιάσει πάτο σε κάθε επίπεδο, αφού, μια υγιής κοινωνία είναι στραμμένη προς το αύριο και δεν προσπαθεί να σκεπάσει την γύμνια της με τα κουρέλια του χθες. Και μάλιστα με κουρέλια που έχουν υποστεί "μεταποίηση" από συνοικιακής αισθητικής μοδίστρες...

Eirini Stergiou  Από εκεί βγαίνει λοιπόν και το "ΑΒ Βασιλόπουλος και του πουλιού το γάλα"!!! Αυτό το πουλί εννοούσαν!!!!
ΑΒ Βασιλόπουλος
BY RASCAL (WWW.RASCAL.GR)|AB.GR

Οικονομική κρίση: Αναρχικές λύσεις από το Μεξικό



Λεπτομέρειες  Γράφτηκε από τον/την ngnm

Καθώς οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια εξαιρετικά σοβαρή οικονομική κρίση, ο Μεξικανός αναρχικός, Gustavo Esteva, συνιστά ότι, ίσως θα μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από το πώς ο κόσμος έχει αντιδράσει στη χώρα του, όπου η κρίση αυτή μαίνεται εδώ και δύο δεκαετίες και χωρίς τέλος στην άλλη άκρη του τούνελ. Επισημαίνει, επίσης, ότι και στις δύο χώρες οι πολιτικοί αντιδρούν διοχετεύοντας χρήμα στο πρόβλημα – κάτι που δεν αποτελεί λύση, εάν βέβαια υπήρχε κάποια.


Μια πραγματική λύση έρχεται από το El Barzon, ένα κίνημα που συγκροτήθηκε στο Μεξικό για να υπερασπίσει τους οφειλέτες των τραπεζών. Οι δραστηριότητες του κινήματος αυτού κυμαίνονται από παροχή συμβουλών στους αγρότες για το πώς να διατηρούν την ιδιοκτησία τους μέχρι τη δημιουργία οδοφραγμάτων και μπλόκων όταν οι τράπεζες προσπαθούν να κατασχέσουν αγροτικές ιδιοκτησίες. Έχουν φέρει την κρίση στην ίδια τη χώρα τους, μπροστά σ’ αυτούς που είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι, διαπομπεύοντας τους τραπεζίτες.


Μέλη του El Barzon έχουν συνεργαστεί στενά και σε αλληλεγγύη με την εξέγερση των Ζαπατίστας στην Πολιτεία Chiapas από την έναρξή της το 1994. Σήμερα, οι αυτόνομες ζαπατιστικές κοινότητες διαχειρίζονται από Συμβούλια Καλής Διακυβέρνησης, όπου οι αποφάσεις σε επίπεδο χωριού λαμβάνονται μέσω συναίνεσης όλης της τοπικής κοινότητας και σε περιφερειακό επίπεδο από εκπροσώπους που εναλλάσσονται κάθε χρόνο και εκλέγονται από τις συνελεύσεις των χωριών.


Δύο χρόνια πριν, στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, οι Ζαπατίστας και οι υποστηρικτές τους σε όλη τη χώρα οργάνωσαν την “Άλλη Εκστρατεία” – ένα αντιεκλογικό κίνημα, αντιπαραβάλλοντας στις κενές υποσχέσεις των υποψηφίων, δεξιών και αριστερών, την ανάγκη της ανάπτυξης κοινοτικών οργανώσεων που να λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές αρχές, όπως γίνεται και με τους Ζαπατίστας. Οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της “Άλλης Εκστρατείας” ήταν οι μικροπωλητές των δρόμων, οι εργαζόμενοι στο σεξ και άλλες κοινωνικές ομάδες που αγνοήθηκαν από τους πολιτικούς.

Στη νότια Πολιτεία της Oaxaca αναπτύσσονται πειραματισμοί με την άμεση δημοκρατία τα τελευταία χρόνια. Σε απάντηση σε μια προσπάθεια σπασίματος μιας απεργίας από έναν καθόλου δημοφιλή κυβερνήτη, ο λαός της Oaxaca συγκρότησε την Λαϊκή Συνέλευση η οποία οργάνωσε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων καθώς και ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επί 5 μήνες, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας αστυνομικός στους δρόμους της πρωτεύουσας της Πολιτείας, ενώ το έγκλημα σημείωσε πτώση-ρεκόρ καθώς οι γειτονιές, που ποτέ πριν η μία δεν είχε συναντήσει την άλλη, περνούσαν τις νύχτες μαζί. Στην εξέγερση, μέχρι και μικροκακοποιοί άλλαξαν άρδην τις δραστηριότητές τους, υπερασπίζοντας το λαό από την κτηνώδη καταστολή της ομοσπονδιακής αστυνομίας στα τέλη του 2006.


Καθώς το κίνημα για χορήγηση δικαιωμάτων στους μετανάστες ξέσπασε στις ΗΠΑ τον ίδιο χρόνο, η Λαϊκή Συνέλευση της Oaxaca άσκησε την άμεση επίδρασή της σε κοινότητες όπως οι Oaxaqueno, στην Καλιφόρνια, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Σήμερα, η Oaxaca είναι πασίγνωστη για τα πολιτικά συνθήματα και τη ζωγραφική στους τοίχους – μέσω των οποίων συνήθως καταγγέλονται με τον ίδιο οίστρο το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, η αριστερή αντιπολίτευση και οι σταλινικοί του Λαϊκού Επαναστατικού Μετώπου (PRF). Όλοι αυτοί έχουν μεν διαφορετικές απόψεις και ιδέες, αλλά συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον ποιος θα εξουσιάζει το λαό – στόχος που είναι ξένος στις μορφές κοινωνικής οργάνωσης που βασίζονται στις συνελεύσεις.



Ακόμα και τώρα που η φλόγα της εξέγερσης του 2006 έχει σβήσει, η πυριτιδαποθήκη παραμένει. Το συνδικάτο των δασκάλων (που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Oaxaca) κατέβηκε ξανά σε απεργία τον περασμένο Αύγουστο, αυτή τη φορά στο Morelos. Οι απεργίες αυτές συνιστούν, επίσης, εξεγέρσεις ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, οι εθνικοί ηγέτες της οποίας είναι πλήρεις υποστηρικτές των κυβερνητικών σχεδίων ιδωτικοποίησης της εκπαίδευσης και ξεπουλούν τόσες φορές τη βάση με την πρώτη ευκαιρία. Στις αρχές του Οκτώβρη, καλέστηκε ο στρατός να σπάσει την απεργία και να καταστείλει τις ιθαγενικές κοινότητες που την υποστήριζαν.



Έχουν σημειωθεί αμέτρητες εξεγέρσεις σε όλο το Μεξικό, μαζί και η εξέγερση των κρατουμένων τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Tijuana, σε απάντηση στο βασανισμό σε βάρος κρατουμένων.



Είναι σίγουρο ότι το Μεξικό εισέρχεται σε περίοδο μιας κάποιας κοινωνικής αναταραχής, ειδικά καθώς οι μετανάστες εργάτες στις ΗΠΑ αρχίζουν να επιστρέφουν στη χώρα εξαιτίας της έλλειψης εργασίας και των επιθέσεων των αμερικανικών μεταναστευτικών Αρχών στα σύνορα. Η τάξη των επιχερηματιών του Μεξικού έχει αρχίσει να εκνευρίζεται και οι πλούσιοι έχουν αρχίσει να οργανώνουν διαδηλώσεις, ντυμένοι στα λευκά, απαιτώντας περισσότερες φυλακές καθώς και οι εργάτες να εγκαταλείψουν τις απεργίες τους.



Προφανώς, το Μεξικό είναι διαφορετικό από τις ΗΠΑ σε μια σειρά ζητήματα και τρόπους, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στο νότο ίσως δούμε ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον μας. Επιπλέον, οι βασικές αρχές που χρησιμοποιούνται από τους Μεξικανούς ριζοσπάστες – κυρίως έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη προς κάθε πολιτικό (αριστερό ή δεξιό) κόμμα και όταν η εξουσία παραμένει στα χέρια των τοπικών κοινωνιών – θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν σημαντικό εναλλακτικό τρόπο αγλωνα για τους βορειοαμερικανούς στις μαύρες μέρες που έρχονται.

σ' ένα παπόρο μέσα, όλοι μέσα..........



Alexandros Taflampas      σ' ένα παπόρο μέσα, όλοι μέσα, όλοι μέσα!!!!και πές μπαίνουνε τα παιδιά στο καράβι, θα τα πηγαίνουν και κρουαζιέρες και θα τα κοιμίζουν στις καμπίνες; πολύ προχωρημένος ο άλεξ!!!

Μαθήματα στο πλοίο για σχολείο του Ληξουρίου



Τι πρότεινε ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα με το γενικό λύκειο Ληξουρίου, το κτίριο του οποίου έχει κριθεί ακατάλληλο.
Σε σχολείο δεν αποκλείεται να μετατραπεί το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο Ληξούρι και στο οποίο φιλοξενούνται κάτοικοι της Κεφαλλονιάς που έχουν μείνει χωρίς στέγη από τα ισχυρά "χτυπήματα" του Εγκέλαδου.


Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη (12/02), ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης πρότεινε τα παιδιά του Γενικού λυκείου Ληξουρίου, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται έχει κριθεί ακατάλληλο, να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο πλοίο.

Μάλιστα, όπως τόνισε έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον εφοπλιστή στον οποίο ανήκει το κρουαζιερόπλοιο και ο τελευταίος έχει δεχτεί να διαθέσει ειδικές αίθουσες που διαθέτει το πλοίο για τα γίνουν τα μαθήματα. Εντός των επόμενων ωρών θα ενημερωθεί και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αναμένεται στο νησί και εφόσον συναινέσουν όλοι οι φορείς, το σχέδιο θα υλοποιηθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά από και προς το συγκεκριμένο πλοίο γίνεται με λάντζες, καθώς είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, που έχει υποστεί ζημιές....................................................................................