Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Σύντροφοι Συριζαίοι» Πρέπει να Σας Πω, για την «Συντρόφισσά»





Dimitra Papadatou —  





Και Επειδή η Κεφαλονιά Μας, ειδικά Μετά τις Εκλογές του Μάη, τείνει να Γίνει Ένα Απέραντο «Βαθύ» Λυκουδιστάν… Ολόκληρη & Παντού…

«Σύντροφοι Συριζαίοι» Πρέπει να Σας Πω, για την «Συντρόφισσά» Σας, την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο από Εσάς (και από Εμένα, την Ηλίθια, που την Σταύρωσα στις 18 Μάη) στην Ανάσα του Σύριζα & του Θόδωρου:
Την Κυρία Σουζάνα Πεφάνη, την Παλιό-Κομματικό-Πασόκα, που Κατσικώθηκε στο Κόμμα Σας & στο Σβέρκο Όλων Μας… Έτσι, για να Μην μας Λείψει, ο Μάκης ο Φόρτες (το Alter Ego από τα Παλιά, του Διονύση του Λυκούδη στο Αργοστόλι)!

Πρέπει να Σας Πω, για αυτή την Σουζάνα την Πεφάνη, που Δεν Επιτρέπει, σε Εμάς, τους «Μη Συριζαίους» να Ομιλούν στην Υψηλότητά Της!

Είναι η Ίδια Σουζάνα, που όταν με είδε Εχθές στο Νοσοκομείο Μας, που Πήγα να της Κάνω Επώνυμη Καταγγελία, στο Διοίκητή Της, μου Κοπάνησε την Πόρτα στα Μούτρα! Λες και Είναι Δικιά Της η Πόρτα! Λες και Βρίσκεται στο Σπίτι της… ή στο Μαγαζάκι του Αδελφού της!

Σαν τον Αλέκο τον Αλούπη, Ένα Πράγμα… Ή σαν τον Πάνο τον Βαρδάκο, άλλο Ένα Πράγμα… Ή σαν…

Πρέπει να Σας Πω, για Αυτή την Ίδια την Σουζάνα την Πεφάνη, που ακόμα δεν Ορκίστηκε…και Καβάλησε τον Γάιδαρο Ξανά & Πολύ Γρήγορα! Ή αν δεν Καβάλησε τον Γάιδαρο, Καβάλησε το Καλάμι & το Σκουπό-Ξυλο!
Όπως κάνει Πολλά Χρόνια Τώρα, στο Αιματολογικό του Νοσκοκομείου Μας… Και Όχι Μόνο Εκεί!
Λες και το Νοσοκομείο & η Περιφέρεια & ο Σύριζα Είναι Μαγαζάκι της… Λέω Ξανά!

Πέστε μου, Σας Παρακαλώ, «Σύντροφοι Συριζαίοι», σε Τι Θα Χρησιμεύσει Αυτή η Κυρία, και στο Κίνημά Σας, και στον Θόδωρο, αλλά και σε Εμάς τους Κανονικούς Ανθρώπους, που είτε την Ψηφίσαμε, είτε Όχι, Περιμένουμε από Αυτήν το Αυτονόητο: Να δουλέψει για Εμάς τους Κεφαλονίτες… Και Όχι Μόνο για Εμάς… αφού είναι Μέλος του Σύριζα! Αλλά για Όλους Εμάς τους Έλληνες & τις Ελληνίδες!

Τέως Σύντροφε, Θόδωρε Γαλιατσάτε, σου Προτείνω να της Απαιτήσεις να Παραιτηθεί από Περιφερειακή Σύμβουλος… Τουλάχιστον! Να μην σου Πω, πως το σωστό (για εμένα) είναι να την Δια-Γράψετε, Εκεί, στον Σύριζα…

Γιατί Εγώ Τουλάχιστον (ως Φίλη Σας & Υποψήφια στην Παλική με τους «Ριζοσπάστες Ξανά»),μαζί κάτι τέτοιες «Τύπισσες» στην Οργάνωσή Σου και στην Ανάσα Σου, Δεν Βλέπω Καμία Απολύτως Προοπτική, για Κανέναν από Όλους Εμάς. Ούτε καν για Εσένα, που σε Θεωρώ Φίλο Μου, από τα Παλιά!

Άσε που σου Πέφτει & Ψηλή & Νταρντάνα! Και της Κυρίας Αφροδίτης, επίσης!Και, άσε που Δεν Έχει και Καθόλου Χιούμορ & Φαντασία!Ούτε Καν, Καλό Beach Volley στον Πλατύ Μας, Δεν Παίζει! Όλο Χάνει την Μπάλλα!


Υ.Γ.1: Η Πρόταση για Παραίτηση & Διαγραφή, της Κυρίας Σουζάνας Είναι Πάρα Πολύ Σοβαρή! Εγώ τα Θεωρώ Αυτονόητα, αυτά τα Πράγματα!
Υ.Γ.2: Ευτυχώς, που Έχετε τον Παναγή τον Δρακουλόγκωνα & τον Μάκη τον Δημητράτο για Ψηλότερους, εκει στο Συριζαίικο…
Υ.Γ.3: Το Μόνο Τραγούδι που μου Προκείπτει Εδώ, Αντικειμενικά, Είναι ο Γνωστός Καραϊσκάκης…
Οπότε Εξαιρετικά Αφιερωμένο… Τουλάχιστον στον Θόδωρο! Ελπίζω (και Θέλω να Πιστεύω) Και σε Αρκετούς Άλλους:http://www.youtube.com/watch?v=r6UvXnOO1u4

ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ...

                 

                         
                           


                        
                     
                   
                        
             

                        
                               

                         



                          

                          

Ριζοσπάστες Ξανά Γεράσιμος Δημητράτος ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ

                               

Ριζοσπάστες Ξανά   Γεράσιμος Δημητράτος

                           

Και που θα βρείτε τα λεφτά?







Γράφει ο pitsirikos.net

Οπωσδήποτε, θα έχετε παρατηρήσει πως όποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Μνημόνιο, την Τρόικα και τα νέα μέτρα αντιμετωπίζεται πάντα με ειρωνεία από τους συνομιλητές του και τον ρωτούν με ύφος υπεροχής ποια είναι η δική του πρόταση για τη λύση του προβλήματος.

Κάποιοι νομίζουν πως αυτό συμβαίνει τώρα και μόνο στην Ελλάδα.

Δεν είναι έτσι. Η ερώτηση «εσείς τι προτείνετε;» -μπολιασμένη με ειρωνικό ύφος- είναι σχεδόν οικουμενική από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες κατάφεραν να επικρατήσουν ιδεολογικά και πρακτικά, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Υπάρχει κάτι γελοίο στο ερώτημα «εσείς τι προτείνετε για να βγούμε από την κρίση;», γιατί οτιδήποτε προτείνεις σκοντάφτει πάνω σε εκατομμύρια προϋπάρχουσες δεσμεύσεις -και σε δομές που αντιμετωπίζονται ως ιερές (όπως οι αγορές)-, οπότε εσύ υποτίθεται πως δεν μπορείς να τις αγγίξεις και θα πρέπει να τις σεβαστείς.

Δηλαδή, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εμπεριέχει την απάντηση πως εσύ δεν μπορείς να προτείνεις τίποτα γιατί αυτή είναι η κατάσταση, αυτή ήταν πάντα η κατάσταση, αυτή θα είναι πάντα η κατάσταση και δεν αλλάζει με τίποτα.

Φυσικά, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εκστομίζεται πάντα από ανθρώπους που δεν έχουν -και δεν θα έχουν ποτέ- κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Δεν θα σου πει ποτέ κανένας άνεργος με ειρωνεία «εσύ τι προτείνεις;», ούτε θα σε διαβεβαιώσει κάποιος άστεγος πως όλα πάνε καλά και πως το Μνημόνιο και το δίκιο των αγορών είναι ο μόνος τρόπος.

Αντιπαρέρχομαι το γελοίον του επιχειρήματος πως αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η μόνη επιλογή• με αυτή τη λογική, οι άνθρωποι θα ήταν ακόμα στις σπηλιές.

Βέβαια, όπως τα βλέπω τα πράγματα, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις σπηλιές. Τέλος οι βόλτες.

Σε μια προσπάθεια να δώσω μια συνολική απάντηση στο ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;», έχω στύψει το μυαλό μου.

Οπωσδήποτε, δεν είναι και εύκολο να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο και δίκαιο πρόγραμμα, ως εναλλακτική λύση απέναντι στη δικτατορία των αγορών και το αδιαμφισβήτητο δίκιο των τραπεζιτών.

Μετά από ανάγνωση χιλιάδων βιβλίων και ατελείωτες ώρες σκέψης -αλλά και γόνιμου διαλόγου με επιφανείς προσωπικότητες- νομίζω πως έφτασα επιτέλους σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που απαντάει οριστικά στο ειρωνικό ερώτημα «εσύ δηλαδή τι προτείνεις;».

Λοιπόν, εγώ προτείνω να τους γαμήσουμε την Παναγία.



Σχόλιο:Δεν κάνει πλάκα ο Πιτσιρίκος δίνοντας αυτή την απάντηση,όταν λέει ότι θα τους γαμήσουμε την Παναγία.Αυτή η Παναγία έχει ονοματεπώνυμο και κάνει διακοπές στη Μύκονο,πετάει λουλούδια στα σκυλάδικα,έχει γιοτ,έχει βίλες,έχει πολυκατοικίες,κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων,πουλάει ναρκωτικά,παίρνει εργολαβίες,έχει ΜΚΟ,κτλ,κτλ



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_490.html#ixzz38qxI7bCs

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ"

 


                





ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ"

                 




Χθές παρακολούθησα την λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για το Τραπεζάκι.Πλήρης ομοφωνία για την μη παραχώρησή του σε μεγάλα συμφέροντα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο καταστροφικός τουρισμός που βλάπτει τον τόπο και δεν ωφελεί τους κατοίκους-τύπου Ισπανίας- πρέπει να αποτραπεί.
Οι ακτές πρέπει να είναι ελεύθερες για όλους.
Ο προβληματισμός υπήρξε αν πρέπει να μην υπάρξει καμμία παρέμβαση ή να γίνει ήπια αξιοποίηση από το κράτος ή τον Δήμο με σεβασμό στο περιβάλλον και να ωφεληθούν οι κάτοικοι.
Υποστηρίζω καθαρά την τελευταία άποψη.


                       

Το νοίκι απελευθερώνει...

http://corfu4all.blogspot.gr/



Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει νοίκι σε όσους δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνώντων, για κάθε...
στεγαστικό δάνειο που δεν εξυπηρετείται θα μεταφέρεται η ιδιοκτησία του σπιτιού στην τράπεζα κι ο ιδιοκτήτης θα γίνεται νοικάρης, ενώ θα υπάρχει και κάποιου είδους συμφωνία για να επιστραφεί το σπίτι στον οφειλέτη, σε περίπτωση που αυτός κερδίσει το Τζόκερ, παντρευτεί κάποιον ζάμπλουτο, ή τέλος πάντων γίνει ένα θαύμα κι αρχίσει να βρέχει λεφτά.
Τη σκέψη αυτή ο υπουργός Οικονομικών την αποκάλεσε «δίχτυ προστασίας», για να καταφέρνουν όσοι χρωστούν «να παραμένουν για ένα διάστημα στα σπίτια τους». Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι αν βρεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν άλλο χώρο, δεν μπορείς ούτε να χέσεις ούτε να κοιμηθείς. Πρέπει να περάσει καμιά βδομάδα ώσπου να ξεστουμπώσεις και να κλείσεις μάτι σαν άνθρωπος.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η σκέψη τού να πληρώνει κάποιος νοίκι αντί για δόση, είναι ιδιαιτέρως απελευθερωτική. Ο ενοικιαστής ζει πάντοτε με την απειλή να παντρέψει ο σπιτονοικοκύρης την κόρη του, και να τον πετάξει έξω για να της δώσει το διαμέρισμα προίκα.
Στην περίπτωση, όμως, της τράπεζας τα πράγματα αλλάζουν. Εκτός κι αν ο Σάλλας ή ο Κωστόπουλος προικίσουν τις κόρες και τους γιους τους με μερικά οικοδομικά τετράγωνα.
Βέβαια, κανείς δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς θα γίνεται ο διακανονισμός για την ενοικίαση του σπιτιού από τον ιδιοκτήτη του (εντάξει δεν μπορώ να μη γελάσω τώρα που το βλέπω γραμμένο).
Θα πρέπει να μείνει εκεί υποχρεωτικά; Τι νοίκι θα δίνει και ποιος θα αποφασίζει το ύψος του; Ποιος θα πληρώνει τα χαράτσια; Αν σπάσει ο κεντρικός σωλήνας, ποιανού ευθύνη θα είναι να φωνάξει τον υδραυλικό; Αν κάποιος αγόρασε ή έχτισε ένα σπίτι σε περιοχή με υψηλές αντικειμενικές αξίες, θα μπορεί να πιάσει ένα ημιυπόγειο στα Πατήσια για να μη ζει στα παγκάκια ή θα τον χτίσει η τράπεζα μέσα στο διαμέρισμα που χρωστάει και θα περνάει κάθε μήνα ο υπάλληλος για να εισπράττει το νοίκι;
Είναι πολλά τα ερωτήματα μετά από αυτήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για όλους εκείνους οι οποίοι, ενώ απέκτησαν κάποια περιουσία είτε από κληρονομιά είτε επειδή έκαναν το λάθος να πληρώνονται όσα τους έδιναν, κατέληξαν άνεργοι για μια τριετία· αναγκασμένοι να πληρώνουν τα κέρατά τους τα τράγια σε τεκμήρια για τέσσερα ντουβάρια κι ένα αμάξι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο τέλος του χρόνου τελειώνει η προστασία των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις. Με τις προθέσεις που έχει επιδείξει η κυβέρνηση κι ιδιαίτερα ο νέος υπουργός Οικονομικών –ο οποίος τρεις φορές έχει ανοίξει το στόμα του κι έκανε τον Στουρνάρα να μοιάζει με έναν γλυκύτατο άνθρωπο- κανείς δεν πιστεύει ότι το μέτρο του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας θα διατηρηθεί.
Άλλωστε έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικότατα και -μάλλον- στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας των σπιτιών, καθώς σήμερα δεν αγοράζουν τίποτα ούτε οι μαυραγορίτες.
Βέβαια, οι φόροι, οι λογαριασμοί και τα χαράτσια υπολογίζονται με βάση τα 3/3 της αντικειμενικής αξίας, κι όχι τα 2/3. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί σκληρά και να κάμψει τις αντιστάσεις των τροϊκανών, οι οποίοι ζητούσαν να βγαίνουν τα σπίτια στο σφυρί στο 30% της αξίας τους.
Θεωρώ ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίοδος. Ο κόσμος θα πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικά ταμεία, χαράτσι για τα σπίτια, έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης, φόρο για τα οικόπεδα, ασφάλειες αυτοκινήτων αλλά και τα κλασσικά έξοδα που είναι -μεταξύ άλλων- τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα νοίκια, οι δόσεις στην τράπεζα κοκ.
Γενικότερα από εδώ και μπρος κάθε εποχή θα είναι ξεχωριστή, αφού η σχέση με τον εφοριακό μας περνά κι επίσημα στο επίπεδο του βόλεϊ δωματίου.
Εμείς θα του τη σηκώνουμε, κι αυτός θα μας την καρφώνει.

"Απόφοιτε" του Actor's Studio και "Αγανακτισμένε" του κώλου..........


Η απάντηση εργαζόμενου της ΕΡΑ Καλαμάτας στον Ρένο Χαραλαμπίδη...

Επειδή το παράκανες lifo-φασιστάκο....

Κι επειδή είμαστε αποφασισμένοι από Δευτέρα να τα πούμε και νομικά...

Κι επειδή δεν υπήρξαμε ποτέ καταληψίες αλλά υπερασπιστές του χώρου εργασίας μας και της ίδιας της έννοιας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...

Κι επειδή το "μαύρο" στη Δημοκρατία το "έριξε" ο κολλητούλης σου ο Σαμαράς...

Κι επειδή οι απολυμένοι της ΕΡΤ, δεν έκαναν όπως δήλωσες στη συνέντευξή σου την κάβλα τους...(ίσως να την κάνουν από δω και πέρα)...Ούτε βέβαια αμείβονταν με 5000 ευρώ για εργασία 2 ωρών την εβδομάδα, εκτός ίσως από αυτούς των ειδικών θέσεων και συμβάσεων που διόριζαν κατά καιρούς οι δικοί σου...

Απαιτούμε:

-Να εξειδικεύσεις (με πρόσωπα, καταστάσεις και στοιχεία) όσα ανέφερες για "σαπίλα" στην ΕΡΤ, γιατί αν δεν το κάνεις μιλάμε ξεκάθαρα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση

-Να μας παρουσιάσεις αναλυτικά, πόσα έπαιρνες εσύ το 2013 (λίγο πριν το κλείσιμο) από την ΕΡΤ για να παρουσιάζεις ραδιοφωνικά ένα λεπτό απαγγελία ποιημάτων του Ελύτη, εκπομπή που παιζόταν και από τις περιφερειακές συχνότητες της Ε.ΡΑ. για κάνα μήνα...Πόσα πήρες γι'αυτό το ένθετο και τί σύμβαση υπέγραψες?

-Να μην ξανασχοληθείς με τους αγωνιζόμενους, παρανόμως απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί το "ΔΕΝ" της αξιοπρέπειας, του θάρρους και της επιμονής τους εσύ δεν το γνωρίζεις........

"Απόφοιτε" του Actor's Studio και "Αγανακτισμένε" του κώλου..........