Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο μπάφος κι ο μπούφος

Του Θανάση Καρτερού

Οι αριστεροί, γενικώς, έχουν σε μερικά ζητήματα μεσάνυχτα από άποψη τακτικής και επικοινωνίας. Νά, για παράδειγμα, τα έχουν βάλει τον τελευταίο καιρό με τον φίλο και σύμβουλο του Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη. Χωρίς να σκεφτούν ότι ο Φαήλος δεν είναι, κατά την αυτοπροσωπογραφία του, "κάνα αγοράκι της κολονακιώτικης ελαφροδεξιάς", αλλά ένας γνήσιος πατριώτης και Εθνικιστής - με έψιλον κεφαλαίο παρακαλώ, όπως το γράφει ο ίδιος. Από τον οποίο μαθαίνεις μερικές αλήθειες που δεν θα μάθεις ποτέ από τους ελαφροδεξιούς είτε του Κολωνακίου είτε της Γαργαρέττας.
Από την άποψη αυτή ο Φαήλος μπορεί να συγκριθεί με κείνον τον ηγέτη των Ταγμάτων Ασφαλείας που αποτόλμησε τη φράση "εκ των ημετέρων εις Γερμανός νεκρός". Μπορεί να τον κρίνει σήμερα ο καθένας όπως θέλει, να τον θεωρεί ο Μιχαλολιάκος ήρωα και ο Γλέζος προδότη, αλλά κανείς δεν μπορεί να του φάει το δίκιο: Η φράση του θα επιζήσει εις τους αιώνας. Γιατί; Μα γιατί ο εθνικιστής εκείνος -με έψιλον μικρό, μην τα κάνουμε όλα αλιάδα- είπε κι έγραψε μια αλήθεια που δεν τόλμησαν να πουν και να γράψουν άλλοι τόσο καθαρά. Και ποιους ξεβρακώνει αυτή η αλήθεια το ξέρουμε.
Ε, κι ο Φαήλος έγραψε για "σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ' αρχίδια μου τα δυο". Έγραψε επίσης ότι φυλάει τις "σφαίρες" του για τον πραγματικό αντίπαλο - για το εν λόγω σκυλολόι προφανώς με εξαίρεση φανταζόμαστε τα... δυο. Και ξεσηκώθηκε σάλος για τα λόγια του, αντί να τα χαράξουν σε μαρμάρινες πλάκες όπως ο Μωυσής τις δέκα εντολές. Γιατί ο Φαήλος είναι φίλος, σύμβουλος, προφήτης ούτως ειπείν του Σαμαρά. Στο ίδιο κείμενο μας ενημερώνει ότι έτσι ακριβώς μιλάει και με τον Αρχηγό. Άρα μαθαίνουμε πώς σκέφτεται για το "σκυλολόι" και τα λοιπά ο Σαμαράς. Ασήμαντο είναι αυτό;
Μην πετροβολάς λοιπόν, αγαπητέ, τον Φαήλο - είναι βλακεία να θέλεις να σπάσεις τον καθρέφτη που δείχνει τις κρυφές πλευρές του Σαμαρά. Πρέπει να τον θωπεύεις - λέγε, Φαήλο, λέγε. Να τον ακούς: Πήγαινε να καπνίσεις κάνα μπάφο με τους συντρόφους σου, μέχρι να 'ρθουν και τα δικά σας "βραχιόλια". Αυτά σου ετοιμάζει ο Σαμαράς και τα αναγγέλλει ο Φαήλος.

Ασχολήσου λοιπόν με τον μπάφο κι άσε τον μπούφο να φλυαρεί...


έρχονται διώξεις κοινωνικών αγώνων!



Politiko Koraki shared Ioanna Ypsilanti's status update.


Ioanna Ypsilanti


Ξυπνάτε!
Ερχεται πογκρόμ, έρχεται γύψος, έρχονται διώξεις κοινωνικών αγώνων!
Αφού καλλιεργήθηκε, στους πολίτες η θεωρία των "άκρων", αφού τα υπονοούμενα, για την τραγωδία στη "Μαρφίν" και για την επίθεση στις Σκουριές "έλουσαν" τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς οποιαδήποτε έντονη αντίδραση, εκ μέρους του, σ΄αυτές τις κατηγορίες, άρχισε να ξεδιπλώνεται ΤΟ σχέδιο.
Η "πάταξη" της ΧΑ είναι μόνο το προκάλυμμα. Στόχος, κάθε κοινωνική αντίδραση, που μπορεί να προκαλέσει η αντιπολίτευση, στην προαποφασισμένη ερήμωση της χώρας.
Ετσι, ενώ, εδώ και τρία χρόνια, έχουν στοιχεία, για τους δράστες της πυρκαγιάς, στη "Μαρφίν", τα κρατούσαν στα συρτάρια, προκειμένου να τα φέρουν στο φως, την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η στιγμή έρχεται τώρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους.
Το σενάριο, για την τρομοκράτηση των "νοικοκυραίων" και το μάντρωμά τους στην..υπεράνω πάσης υποψίας ΝΔ, σε περίπτωση εκλογών, επίκειται να ξεδιπλωθεί, στις επόμενες μέρες.
Γρηγορείτε!!!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑΣ



  Titsa Tsimara

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της Οικονομικο – Κοινωνικής αποσύνθεσης με την μπόχα από τα πτώματα των ζωντανών να μολύνει την καθαρότητα των αριθμών για συνέχιση των μνημονιακών προγραμμάτων της σωτηρίας μας προέκυψε και η « ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑ ».
Η καθολική συμμετοχή μας στο νέο αυτό σπορ δικαιολογεί και την έλλειψη διαμαρτυρίας για αυτά που μας συνέβηκαν. Καταλαβαίνουμε επιτέλους γιατί δεν υπάρχει κόσμος να ξεσηκωθεί. Γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να φωνάξουν αλλά να σχολιάσουν!!!
Η κοινωνική δικτύωση, η ενασχόληση με φατσοβιβλία, τρία πουλάκια κάθονται και σελίδες που "έχει ανάψει η συζήτηση" είναι το κύριο μέλημα απ ότι φαίνεται και της νέας γενιάς πολιτών. Των καλωδιωμένων ανθρώπων. Με τη χρυσαυγειάδα το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις πραγματικά γελοιότητας.
Ολοι μετράνε πόσο μεγάλο τον βαθμό του Αντιφασισμού τους . Την ώρα που αντιτρομοκρατική ψάχνει για ευρήματα που να ενοχοποιήσουν τη Χ Α, οι καλωδιωμένοι πολίτες ψάχνουν για κείμενα και σχόλια που να τους ενθουσιάσουν ή να τους εκνευρίσουν ανάλογα με την διαβάθμιση του Αντιφασισμού τους..
Με σύμμαχο τη σιγουριά της « Ενημέρωσης » μόλις το χαζοκούτι σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της συμφοράς αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο "καυτό θέμα" ανοίγει το πορτάκι σ΄ ένα δρόμο και τότε όλοι να στήνονται στην ουρά χωρίς καν να μπουν στο κόπο να επεξεργαστούν όπως στις ταινίες τρόμου, καλά ,αυτή η πόρτα ήταν σφραγισμένη, μήπως δεν πρέπει να μπω? Μήπως περιμένει από πίσω κάποιος χασάπης να μου πάρει το κεφάλι?
. Ας κάνει λοιπόν ο καθένας ότι νομίζει. Αυτό το καραγκοζιλίκι που συμβαίνει να το χαίρεστε. Ενθουσιαστείτε, τσαντιστείτε, βγάλτε συμπεράσματα με αυτοπεποίθηση, περιμένετε να ακούσετε τι λένε οι πολλοί για να κολλήσετε μαζί τους οι έχοντες ανασφάλεια. Βρείτε που κρύβεται ο φασίστας, που κρύβεται ο επαναστάτης, που κρύβεται ο δημοκράτης, που είναι ο πατριώτης, που είναι αριστερός ή ο δεξιός ψάλτης. Κάντε την επανάστασης με like ή διαγραφές ανάλογα.
Η δική μου συμμετοχή θα είναι να προσπαθήσω να ανακαλύψω τις ειδήσεις που απορρίφθηκαν από τα δελτία όλες αυτές τις μέρες. Εκείνες τις ειδήσεις που λογοκρίθηκαν από τους διευθυντές παραγωγής της σαπουνόπερας. Την ορθάνοιχτη πόρτα από την άλλη μεριά που δεν ενδιαφέρεται κανείς πλέον να δει τι υπάρχει.

Δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα



Η Χρυσή Αυγή έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αν και οι «αποκαλύψεις» πέφτουν βροχή, εγώ δεν έχω μάθει τίποτα καινούργιο. Ήταν γνωστά εδώ και χρόνια όλα αυτά για τον βίο και την πολιτεία των μελών της Χρυσής Αυγής. Αυτό που άλλαξε ήταν η στάση της κυβέρνησης, της Δικαιοσύνης -μετά από εντολή της κυβέρνησης- και των ΜΜΕ απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Ανεξάρτητα από το αν οι συλλήψεις και οι διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έγιναν μετά από απαίτηση των ΗΠΑ και της Κομισιόν (όπως δήλωσε χτες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης) ή ήταν επιλογή της κυβέρνησης για να ανακόψει την άνοδο της Χρυσής Αυγής και να κερδίσει ψήφους -ή ήταν και τα δυο μαζί-, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε και αποτελεί το καλύτερο πλυντήριο για την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν να κυβερνούν την χώρα αν και την οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής λειτούργησε διχαστικά και διασπαστικά για τους Έλληνες πολίτες και νομιμοποίησε ως δημοκρατική την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά.

Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή αποσπούσε μόνιμα την προσοχή από τα Μνημόνια και τις ευθύνες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την χρεοκοπία της χώρας.

Αν δεν ήξερες τι συμβαίνει στην Ελλάδα, θα νόμιζες πως το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν πάνω από 20%. Δεν ήταν.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, γιατί η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας είναι πολύ σκληρή, πολύ ρευστή και δεν χωρούν προβλέψεις.

Άλλωστε, «όποιος προβλέπει δεν γνωρίζει κι όποιος γνωρίζει δεν προβλέπει».

Εκείνο που ξέρω είναι πως χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Και οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Οι ευκαιρίες υπήρξαν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Τα πάντα στην Ελλάδα φωνάζουν «αλλάξτε» αλλά, ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των πολιτών αρνείται να κάνει την παραμικρή αλλαγή.

Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν τα πάντα, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα. Ε, αυτό δεν γίνεται.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, πρέπει να αλλάξεις κι εσύ αν θέλεις να παραμείνεις ο ίδιος.

Αν δεν αλλάξεις, σαπίζεις.

Κι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή.

Και χωρίς επιστροφή.

Για όλα φταίει η Αριστερά

Πιτσιρίκο καλησπέρα! Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί στέλνω σε εσένα αυτό το μήνυμα. Ίσως γιατί μέχρι τώρα δεν με έχεις απογοητεύσει και γενικώς τα κείμενα σου με βρίσκουν σύμφωνο. Ίσως γιατί έχω πιει δυο τρία κρασάκια και οι σκέψεις μου πλέον είναι ανεξέλεγκτες!!

Για φαντάσου λοιπόν καλέ μου πιτσιρίκο την ψυχολογία του μέσου αριστερού…γύρω στα σαράντα με σαρανταπέντε, οικογενειάρχης(πλέον), με ανησυχίες, περήφανος για τους παλιότερους αγώνες της αριστεράς, αγωνία για το μέλλον των παιδιών του και της κοινωνίας γενικότερα…

Όταν η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, αυτός ήταν αντίθετος. Ήταν όμως μειοψηφία…

Όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ, αυτός ήταν πάλι αντίθετος. Είπαμε όμως…

Όταν στους πολέμους των Αμερικανών η Ελλάδα παραχωρούσε εναέριο χώρο και βάσεις για να ανεφοδιάζονται οι «συμμαχικές δυνάμεις», αυτός και πάλι ήταν αντίθετος… Ας μην τα ξαναλέμε…

Όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, αυτός ήταν ξανά αντίθετος…αφού όμως ήταν μειοψηφία!!

Όταν οι παλιοί συμμαθητές του έπαιζαν στο χρηματιστήριο ελπίζοντας σε ένα limit up, αυτός τους έκραζε και έλεγε ότι χρήμα χωρίς εργασία είναι βρώμικο χρήμα…

Όταν γίνονταν απεργίες αυτός εκεί…κι ας του έλεγαν ότι οι συνδικαλιστές είναι λαμόγια και δεν πατάνε ποτέ στη δουλειά…αυτός απεργούσε για τον κλάδο και για την συνείδηση του…

Όταν η Ελληνική διπλωματία δια χειρός Πάγκαλου παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους…αισθάνθηκε ντροπή (μεγάλη) και βγήκε πάλι στο δρόμο. Αλλά όπως είπαμε η αριστερά=μειοψηφία.

Αυτό το βιολί συνεχίστηκε για χρόνια… οι αριστεροί ήταν οι γκρινιάρηδες της υπόθεσης… σκάνδαλα, υπουργοί, παπάδες, δεσποτάδες, δημαρχαίοι, δικαστικοί, εφοριακοί, αστυνομικοί, καναλάρχες, μίζες, θαλασσοδάνεια……..ένα κουβάρι σκέτη μπόχα και δυσωδία…

Και παρότι αποδεικνύονταν σωστοί, παρέμεναν μειοψηφία. Ποτέ τους δεν ένιωσαν την γλυκιά αισιοδοξία ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο…τα ποσοστά στις εκλογές δεν τους βοηθούσαν!!

Ώσπου φτάσαμε στην εποχή του μνημονίου. Κομβικό σημείο για την Ελληνική πραγματικότητα (ή μήπως Ελληνική αθλιότητα;), με αμφίβολη μάλιστα εξέλιξη.

Ύστερα από τόσα χρόνια υπομονή και σφίξιμο στα δόντια…τόσες απογοητεύσεις, αγώνες, διεκδικήσεις, αντιπαραθέσεις…να σε σέρνουν οι άλλοι σε έναν χορό που δεν θες με τίποτα να χορέψεις και να το υπομένεις απλά και μόνο γιατί είσαι μειοψηφία…

Και ενώ πάντα η αριστερά προειδοποιούσε για τα τερτίπια του συστήματος,φτάσαμε να ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ;;; Είμαστε με τα καλά μας;

Οι ευθύνες της αριστεράς είναι πράγματι μεγάλες, αλλά όχι έτσι όπως τις εννοούν αυτοί.

Ευθύνεται (μεταξύ άλλων) γιατί δεν βρήκε τρόπο να βοηθήσει τον μέσο πολίτη, να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και να καταλάβει πού ανήκει!!

Ευθύνεται γιατί άφησε την προπαγάνδα των καθεστωτικών κομμάτων (μέσω των καναλιών) να δρα ανενόχλητη και φυσικά ευθύνεται γιατί μέχρι και αυτή την ύστατη ώρα είναι τραγικά νωχελική στις αντιδράσεις της.

Αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν ευθύνεται για τα χάλια μας. Ίσα ίσα, πάντα προειδοποιούσαν, «μην τσιμπολογάτε το τυράκι, υπάρχει φάκα».

Τι σόι λαός είναι αυτός που μετά από τόσα χρόνια κοροϊδίας, ανακαλύπτει ότι του ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όχι τα κόμματα που άσκησαν εξουσία;

Και όχι μόνο δήθεν φταίει… αλλά να γίνονται προσπάθειες να ταυτιστεί με την ακροδεξιά και τη ναζιστική ΧΑ?

Έλεος πια με αυτή την διαστροφή του νεο-Έλληνα…δεν είναι πλέον αστείο!

Σόρυ αν σε ζάλισα…είναι οι μέρες περίεργες!

(Αγαπητέ φίλε, τα κόμματα της Αριστεράς πάντα τρομάζουν τους προλετάριους γιατί -με την ύπαρξή τους- τους θυμίζουν το ποιοι πραγματικά είναι, ενώ αυτοί πιστεύουν πως θα γίνουν όλοι Ωνάσηδες. Βέβαια, κάποια στιγμή τα ψέματα τελειώνουν και βλέπεις τον πραγματικό εαυτό σου στον καθρέφτη. Εκεί οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα. Βλέπουν στον καθρέφτη τον ίδιο άνθρωπο που έβλεπαν και χτες. Μη σας κάνει εντύπωση που οι Έλληνες -σε μεγάλο ποσοστό- στηρίζουν ακόμα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Δεν σάπισε μόνο το πολιτικό σύστημα, σάπισαν και οι άνθρωποι. Εντελώς. Να είστε καλά. Στην υγειά σας!)
Εγραψε:Pitsirikos

H ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ καλεί όλους όσους έχουν οφειλές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ καλεί όλους όσους έχουν οφειλές (προς ΟΑΕΕ,ΙΚΑ,εφορία,τράπεζες….)την Κυριακή 06/10/2013 και ώρα 11:00 στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Χιλιάδες ‘Ελληνες πολίτες βρίσκονται σε δεινή θέση, μεταξύ των οποίων και εμείς. Απειλούμαστε με φυλακίσεις και κατασχέσεις και δεν έχουμε άλλα περιθώρια αδράνειας και σιωπής.

Εν τη ενώσει η ισχύς και ζητάμε τη συμπαράσταση όλων σας.

                 


Ειδικά για όλους όσους έχουν λάβει ειδοποίηση – ενημέρωση αναγκαστικής είσπραξης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών- καλούνται να μας προσκομίσουν αντίγραφο του ειδοποιητηρίου ,και φωτοτυπία ταυτότητος, προκειμένου να κατατεθούν ομαδικές αγωγές κατά του ΟΑΕΕ.

Το ΙΝΚΑ Ελλάδας έχει αναλάβει την κάλυψη των εξόδων και οι Νομικές Υπηρεσίες του επεξεργάζονται το πλαίσιο νομικής αντίδρασης. Ο Πρώην Εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς σε ανοιχτή τηλεφωνική συνομιλία , θα απευθύνει χαιρετισμό, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Το Δ.Σ της Ενωσης

Η νύχτα των μεγάλων αγγουριών


  
Έχω καλά νέα και κακά νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, η Χρυσή Αυγή τελείωσε. Πάπαλα. Είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανιστεί από τις ζωές μας μια για πάντα. Και είμαι τόσο απόλυτος για αυτό όχι επειδή έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ή τις αγνές δημοκρατικές προθέσεις του Σαμαρά και του Δένδια, αλλά επειδή το επικοινωνιακό στραπάτσο που υπέστη το ναζιστικό μόρφωμα είναι μη αναστρέψιμο.

Ο Μιχαλολιάκος γελοιοποιήθηκε παγκοσμίως, κι ακόμα κι αν κάποτε αθωωθεί και το παίξει δικαιωμένος θα τον συνοδεύει για πάντα η πασίγνωστη πλέον εικόνα με το τσαντάκι και το μουτρωμένο ύφος. Ανεξάρτητα από το αν για μας είναι φασίστας, δολοφόνος, χαφιές, παρανοϊκός ή οτιδήποτε άλλο, αυτό που μετράει πιο πολύ για τους (πρώην) οπαδούς του είναι ότι ο αρχηγός ξεφτιλίστηκε.



Δολοφονηθείς υπό των φωτογραφικών φακών...
Και τους πούλησε, αφού προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα απαρνήθηκε στην ανάκριση όλα του τα ιδεώδη με τη χαρακτηριστική ευκολία που οι φασίστες έχουν μάθει να κρύβονται στις τρύπες τους κάθε φορά που τα βρίσκουν σκούρα. Έχει ξανασυμβεί και παλιότερα χωρίς να δώσει κανείς σημασία βέβαια, αλλά τότε η Χρυσή Αυγή ήταν μια περιθωριακή ομάδα γραφικών που δεν αφορούσε σχεδόν κανέναν. Ενώ αυτή τη φορά το είδαν όλοι. Και φάνηκε άσχημα στα φώτα.

Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι προσπαθήσουν να εκθρονίσουν από την ηγεσία της οργάνωσης τον Μιχαλολιάκο και τη φαμίλια του, πολιτική συνέχεια δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο Παππάς, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός, ο Μίχος, ο Παναγιώταρος κι οι υπόλοιποι υπερπροβεβλημένοι τραμπούκοι επίσης απομυθοποιήθηκαν μια για πάντα.
Γιατί όσο και να φτύνουν, όσο και να φωνάζουν, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι είναι Ναζί και άνθρωποι της νύχτας. Και μη μου πείτε ότι το ξέραμε αυτό ήδη, γιατί το κοινό τους δεν ενημερώνεται από τις ίδιες πηγές που ενημερωνόμαστε εμείς. Τον κώλο της Μις Τουρισμός και τη μαγκιά του να κατουράς τον τοίχο του Μέγκα ήξερε, τα στημένα ρεπορτάζ με τις γριούλες που σηκώνουν λεφτά από το ΑΤΜ, τα χαστούκια στην παλιολεσβία κομμουνίστρια ήξερε, και τις αλβανικές κωλοτρυπίδες των αναρχοάπλυτων καλλιτεχνών που τολμούν να προσβάλουν τα Θεία. Κι όσο και να μας φαίνονται αποκρουστικά όλα αυτά, για πάρα πολλούς Έλληνες ήταν ακριβώς ο τσαμπουκάς που τους εξέφραζε.



Ούτε μια γαλανόλευκη για δείγμα κι αυτός ο κερατάς στο σπίτι του…


Κι εξακολουθεί να τους εκφράζει, αρκεί να μην προέρχεται από τους τυχάρπαστους νταβατζήδες και τους κοκάκηδες που από αντισυστημικοί πατριώτες μετατράπηκαν σε “τους είδαμε κι αυτούς τι κουμάσια είναι” μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Ξοφλήσανε, ό,τι και να κάνουν από δω και πέρα.

Απόδειξη ότι ο κόσμος τους δεν πήγε να τους συμπαρασταθεί. Γιατί αν πιστεύει κάποιος ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία της Μέρκελ και των εβραιομασώνων που θέλουν να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, όσο θρασύδειλη κότα κι αν είναι παίρνει το τουφέκι του και πάει να τους απελευθερώσει με κάθε κόστος. Έλα όμως που απέναντι του έχει την ελληνική αστυνομία και μια ακροδεξιά κυβέρνηση που υπόσχεται τάξη και ασφάλεια, και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό για έναν συντηρητικό νοικοκυραίο από αυτό. Μόνο ο καλός Θεούλης ίσως, αλλά οι επίγειοι εκπρόσωποι του εγκαταλείπουν κι αυτοί ο ένας μετά τον άλλον τη “γλυκιά ελπίδα” που κατέληξε “καυτή πατάτα”. Ζωή σε λόγου μας.



Απλά φανταστείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο στην ηγεσία του ΚΚΕ. Μέχρι κι ο Ψαριανός θα κατέβαινε!


Τα κακά νέα είναι ότι η εν εξελίξει συντριβή της Χρυσής Αυγής δεν έγινε από κάποιο αντιφασιστικό κίνημα, όσο κι αν μερικοί επιμένουν να πιστεύουν ότι ο λαός ήταν αυτός που έτριξε τα δόντια στον φασισμό μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Ο λαός απλά γύρισε την πλάτη στους συγκεκριμένους φασίστες επειδή τους είδε να συνδέονται με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Έλληνα και να αποκαθηλώνονται από τα Μέσα που μέχρι πριν από δυο-τρεις βδομάδες τους ξέπλεναν με κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ και εξυπναδούλες στα πάνελ. Τώρα όλοι οι Μπάμπηδες κι οι Πρετεντέρηδες κάνουν ότι δεν τους ξέρουν κι ότι έπεσαν από τα σύννεφα μόλις αποκαλύφθηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση. Ποιος να το περίμενε;

Όσο έκθετη κι αν είναι η κυβέρνηση για το γεγονός ότι τους άφηνε τόσα χρόνια να αλωνίζουν ατιμώρητοι, όσο αναξιόπιστη κι αν είναι η Δικαιοσύνη που δεν έκανε για άλλη μια φορά σωστά τη δουλειά της, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας είναι όλοι δεξιοί μέχρι το μεδούλι. Ενώ οι αριστεροί είναι κομπάρσοι. Στην καλύτερη, γιατί στα μάτια πολλών είναι το άλλο άκρο, που είναι εξίσου επικίνδυνο με τους μαχαιροβγάλτες γιατί κλείνει τους δρόμους και πετάει γιαούρτια, θέλει να μας βγάλει από το Ευρώ και φταίει συλλογικά για το έγκλημα της Μαρφίν. Ελάχιστη σημασία έχει ότι κάποτε μπορεί να αποδειχτεί ότι αυτοί που έριξαν τις φονικές μολότοφ ήταν ασφαλίτες, χρυσαυγίτες ή χαπακωμένα χουλιγκάνια χωρίς ιδεολογία. Λέγε λέγε, η ρετσινιά έμεινε και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.




Οι άνθρωποι που προσκυνάνε σβάστικες μεταμφιεσμένες σε μαίανδρους και διψάνε για αίμα Πακιστανών δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά επειδή μια αναποδιά γκρέμισε τα όνειρα τους να καμαρώσουν τον Κασιδιάρη δήμαρχο. Θα συνεχίσουν να είναι αμόρφωτοι και κομπλεξικοί ρατσιστές, θα συνεχίσουν να λένε κάθε τρεις και λίγο “α ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται”, κι απλά θα στηρίξουν τον εθνικιστή ηγέτη που επιδεικνύει μεγαλύτερο τσαμπουκά από τους άλλους. Δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά, που αφού πήρε τη γενναία απόφαση της εξάρθρωσης των κακών Ναζί υπόσχεται ότι δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του μόνο σ’ αυτούς.
Παρέα με ένα all-star επιτελείο “σοβαρών” νεοχουντικών θα βάλει στη θέση τους όλους αυτούς τους ανθέλληνες εργατοπατέρες που κατέστρεψαν τη χώρα με το να κάνουν συνέχεια απεργίες και να κανακεύουν λαθρομετανάστες. Και να κάνουν το ένα επικοινωνιακό χαρακίρι μετά το άλλο θα πρόσθετα εγώ, αλλά ελάχιστη σημασία έχει πλέον. Η αριστερά δεν εξελίχθηκε αρκετά γρήγορα ώστε να απεγκλωβιστεί από το μίζερο παρελθόν της και να πείσει πως έχει όραμα και μπορεί να κυβερνήσει, κι όποιος πιστεύει ότι η επανάσταση όπου να’ναι έρχεται καλά θα κάνει να μάθει να παίζει φυσαρμόνικα γιατί στη φυλακή θα παίζει μόνο ΣΚΑΪ.

Με τα ταπεινωμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής υπό διωγμό και τους οπαδούς της τρομοκρατημένους που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς μαντρί, ο μεγαλοαστός πιτσαδόρος παίζει χωρίς αντίπαλο. Και το οικονομικό κατεστημένο δεν έχει την πολυτέλεια να ποντάρει σε νέα σχήματα και να αναδείξει άφθαρτα πρόσωπα. Θα χοντρύνει το παιχνίδι όσο πάει και σιγά μην απαρνηθεί το παρακράτος του, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστεί προς το παρόν με ό,τι έχει απομείνει στη διάθεση του. Στη χειρότερη να δώσει το πράσινο φως για να μπουν μερικές βόμβες, που είτε χρεωθούν σε αριστερούς είτε σε αμετανόητους νοσταλγούς της Χρυσής Αυγής το ίδιο κάνει.




Και το μνημόνιο, κύριε; Η φτωχοποίηση; Δεν είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να διασπαστεί το μεγάλο εθνικοπατριωτικό μέτωπο και να ξαναβγεί ο κόσμος στους δρόμους;

Πρώτον, το μεγάλο εθνικοπατριωτικό μέτωπο αποτελείται από λοβοτομημένους ηλίθιους που έχουν μάθει να λατρεύουν τη δύναμη της εξουσίας και το πολύ-πολύ να ζωγραφίσουν καμιά μούτζα σε ψηφοδέλτιο αν θέλουν να την αποδοκιμάσουν. Αν και τώρα πια θα φοβούνται μήπως τους ανακαλύψουν και τους πάνε κι αυτούς μέσα.

Δεύτερον, όλες οι απεργίες, όλες οι πορείες και όλα τα μπάχαλα ως τώρα έχουν φέρει μηδενικό αποτέλεσμα. Ακόμα χειρότερα, έχουν καταφέρει να απογοητεύσουν πολλούς από εκείνους που κάποτε πίστεψαν ότι η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Λίγοι σχετικά θα τολμήσουν να εξεγερθούν με τόση καταστολή που έχει να πέσει από δω και πέρα (ναι, ακόμα χειρότερη τώρα που κανείς δεν θα μπορεί να κατηγορήσει για ναζισμό τους ανθρώπους που δημόσια και πανηγυρικά τον εξαρθρώνουν).

Κι απέχουμε πάρα πολύ από το να κατανοήσουμε πώς στήνεται και λειτουργεί μια προπαγάνδα που σέβεται τον εαυτό της. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ακόμα και τα ανορθόγραφα χρυσαύγουλα μας είχαν πάρει φαλάγγι. Μπορεί η παραστρατιωτική τους οργάνωση να μην έχει πια κανένα μέλλον, αλλά η κουλτούρα που προώθησε την ιδεολογία τους ήταν και παραμένει κυρίαρχη.

Από εμάς εξαρτάται αν θα συνεχίσει να είναι για πολύ ακόμα.


ΠΗΓΗ:
ελεύθερος δικτυογράφος

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΈΣ ΚΌΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΎΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΚΟΤΈΤΣΙ

                        Η απόφαση ανακριτή κι εισαγγελέα να μην προφυλακίσουν τους τρεις υπόδικους ναζί, η θρασύδειλη συμπεριφορά των ναζήδων κατά την έξοδο τους από την Ευελπίδων με χειροδικίες κι απειλές κατά δημοσιογράφων έσπασε ξαφνικά το πανηγυρικό κλίμα που η ηγετική κυβερνητική ομάδα είχε καλλιεργήσει από το Σάββατο και γι’ αυτό η αμηχανία κυβέρνησης και ΜΜΕ ήταν ενδεικτική.

Ταυτόχρονα η αποφυλάκιση με όρους( δεν αθωωθήκατε ηλίθιοι!) κατέδειξε, όχι μόνο τα πολιτικά όρια της αστικής δικαιοσύνης αλλά και το βάθος που φαίνεται να έχει ησύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο στρατόπεδο της αντεπανάστασης. Μια σύγκρουση που δεν αποκλείει τις προσπάθειες εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων μιας και τα δύο μέρη αφενός αποτελούν δύο ξεχωριστά σχέδια της αστικής αντεπανάστασης, αφετέρου αλληλοκαλύπτονται και συνυπάρχουν ιδεολογικά και υλικά στα πεδία του βαθέος κράτους και μερίδων της αστικής τάξης.

Η προφυλάκιση Πατέλη, Παππά και Μιχαλολιάκου εντάσσεται σε αυτή την αντιφατική κίνηση σύγκρουσης και συμβιβασμού κι ισορρόπησε κάπως τις εντυπώσεις, λειτουργώντας ως δικλείδα ασφαλείας για το κύρος του ίδιου του πρωθυπουργού και του πολιτικού προσωπικού που είναι ο κυρίαρχος εκπρόσωπος της άρχουσας τάξης. Αν αποφυλακιζόντουσαν όλοι οι συλληφθέντες αυτό θα σήμαινε την αρχή εντονότατης πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και θα οδηγούσε πολύ πιθανά στην ηγεμονία των ναζί στο αστικό μπλοκ που λόγω δομικής κρίσης είναι εγγενώς αντεπαναστατικό. Όσο κι αν εκνευρίζεται ή απεχθάνεται αισθητικά(λέμε τώρα) το μεγάλο κεφάλαιο τη ναζιστική μαφία, την αναγνωρίζει ως εφεδρεία.

Η αστική τάξη, ακόμα κι αν δεν είναι ενιαία, ως πολιτικά συγκροτημένη τάξη ενοποιείται μέσω του κράτους. Από τη σκοπιά των συμφερόντων της ως τάξη λοιπόν, έχει αντιληφθεί πως η μόνη διέξοδος από την κρίση, είναι η βίαιη υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης, η εκ θεμελίων αλλαγή των όρων εκμετάλλευσης και ένα νέο νομικό πλαίσιο-μορφή κράτους, έτσι ώστε να πραγματωθεί εκ νέου η αναπαραγωγή του κεφαλαίου όχι μόνο στο πεδίο της παραγωγής, αλλά στο σύνολο του κοινωνικού σχηματισμού, γιατί το κεφάλαιο είναι κοινωνική σχέση που συγκροτεί την πραγματικότητα. Αν αυτό το στόχο μπορεί να τον πετύχει ο Σαμαράς και ένα δημοκρατικό κράτος έκτακτης ανάγκης(ΚΕΑ), τότε κι οι ναζί θα πρέπει να υποτάξουν το δικό τους σχέδιο και να πάψουν να αμφισβητούν το μονοπώλιο της κρατικής βίας και το αστικό πολιτικό προσωπικό. Ακριβώς όπως επιμέρους μερίδες του μεγάλου κεφαλαίου ή του μεσαίου-μικρού θα πρέπει να υποταχθούν στο ηγεμονικό τμήμα της αστικής τάξης.

Εξάλλου αν και οι ναζί δεν είναι απλά το παρακράτος ή το μαντρόσκυλο του συστήματος, δεν πρέπει να αγνοείται από κανέναν(κάτι μάλιστα που διαφαίνεται κι από τα στοιχεία της δικογραφίας) πως: δίχως την υλική κι ιδεολογική στήριξη του βαθέος κράτους(αστυνομία-δικαιοσύνη-στρατός), δίχως τη διαπλοκή κράτους-μαφίας(που είναι κεφάλαιο), δίχως τον κρατικό ρατσισμό και τη στήριξη από μερίδες αστών και των καναλιών τους, οι ναζί δε θα είχαν ποτέ αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό. Να θυμίσουμε εδώπως ο υπόκοσμος ως μορφή κεφαλαίου αφενός δε χωρίζεται με τείχη από το νόμιμο κεφάλαιο, πολλές φορές είναι ένα και το αυτό αφετέρου στην κρίση αναδύεται από το περιθώριο και διεκδικεί συμμετοχή στο μπλοκ εξουσίας και πολιτική έκφραση γιατί έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: απεριόριστη ρευστότητα και «εργασιακές σχέσεις» όπως αυτές που η αστική τάξη επιθυμεί να εγκαθιδρύσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Από την αντιεξέγερση του 2009 και τη στήριξη του όψιμου «αντιφά» Μαρκογιαννάκη που νομιμοποιούσε τα αυγά στον Άγιο Παντελεήμονα, τη στήριξη στο δρόμο από τα ένστολα τάγματα-λόγω ιδεολογικών αλλά κι υλικών σχέσεων, μίζες από λαθρεμπόριο πορνεία-ναρκωτικά κτλ-μέχρι την εθνική αφήγηση για την κρίση ο ναζισμός στήθηκε από τα πάνω, χωρίς αυτό να αθωώνει το «λαό που τον ακολούθησε» κι ως εκ τούτου είναι επιεικώς απλοϊκή η αναγωγή του στην κρίση.

Ο φασισμός κι ο ναζισμός στηρίχτηκαν στην κυρίαρχη συνείδηση που παρήχθηκε ομαλά όλα τα προηγούμενα χρόνια της «ευμάρειας». Στις αξίες ενός λάιφ στάιλ που σχετικοποιούσε τα πάντα, που χλεύαζε κάθε κοινωνική κριτική ως μιζέρια, κάθε έννοια συλλογικότητας κι αλληλεγγύης εκτός φυσικά από τη γαλανόλευκη. Υλικό υπόβαθρο αυτής της σαπίλας εκτός από τα φτηνά δάνεια, τις κάρτες κτλ, θεωρούμε την αλλαγή της ταξικής διάρθρωσης απόρροια της παρουσίας ξένων προλετάριων που εκτός από υψηλά επίπεδα υπεραξίας παρήγαγε και έντονη κοινωνική κινητικότητα σε τμήματα της ντόπιας εργατικής τάξης, αλλά κυρίως παγίωσε μέσω της αναπαραγωγής και της συνήθειας αυτή τη διάσπαση του προλεταριάτου.

Η κρίση επομένως είναι το πλαίσιο δράσης, αναγκαία αλλά όχι επαρκής συνθήκη. Όποιος δεν το κατανοεί αυτό είναι ήδη έτοιμος είτε να δικαιολογήσει τους απελπισμένους κρυπτό-ναζί ψηφοφόρους, είτε να συμπαραταχθεί με τους «δημοκρατικούς φορείς» με αυτούς δηλαδή που όχι απλά άργησαν να χτυπήσουν το κτήνος, όπως τους κατηγορεί στο σύνολο της σχεδόν η αριστερά, αλλά ενεργητικά δημιούργησαν ένα φαιό alter ego τους

Αυτές οι οργανικές σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους ναζί, τα φαντάσματα που κοιμόντουσαν την ανάπτυξη και επανέρχονται στην κρίση και η αναγνώριση από την αστική τάξη των υπηρεσιών των ναζί ίσως να ερμηνεύει την αποφυλάκιση πρωτοκλασάτων στελεχών των ναζί. Πρακτικά αυτή η αποφυλάκιση βοηθά τις προσπάθειες των φυρερίσκων να συγκρατήσουν τη φυγή των θρασύδειλων οπαδών τους, που από το Σάββατο έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους(τη γη που θα έτρεμε κότες με τα μαύρα;). Αυτές οι οργανικές σχέσεις εξάλλου φάνηκαν κι από το γεγονός πως η πρώτη αντίδραση της αστυνομίας μετά τη δολοφονία Φύσσα ήταν η πεπατημένη, δηλαδή η ανοχή και η συγκάλυψη, όπως φαίνεται από την άνεση που είχε ο Ρουπακιάς να μιλά στο τηλέφωνο αν και κρατούμενος(αν και τελικά αυτή η άνεση πρόδωσε και την ηγεσία των αυγών), από τη μη εξέταση του αυτοκινήτου του από τη σήμανση αλλά κι από τους πρώτους χειρισμούς των καναλιών. Φυσικά η παρουσία αυτόπτων μαρτύρων, το πιθανό οπτικοακουστικό υλικό εμπόδισε τη συγκάλυψη μιας και η βέβαια αποκάλυψη της στο άμεσο μέλλον σε συνδυασμό με τον υπαρκτό μαχόμενο αντιφασισμό, θα πυροδοτούσε πραγματικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καθιστώντας τη δημιουργία αντιφασιστικών πολιτοφυλακών βέβαια σε μια νέα εκδοχή του κινήματος που ακολούθησε την υπόθεση Λαμπράκη. Από αυτή την άποψη η «όσμωση» μπάτσων-αυγών υποτάχθηκε στο γενικότερο αστικό συμφέρον.

Σχηματικά με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορούμε να πούμε πως το κράτος ως σύνολο, αν και δεν αποτελεί ενιαίο μπλοκ, προσπαθεί από τη μια να περιορίσει τους ναζί, αλλά όχι απαραίτητα να τους συντρίψει μιας κι εκτός των άλλων διαθέτουν ακόμα κοινωνική βάση, έστω ως πελατειακούς-παθητικούς ψηφοφόρους, αλλά και παραμένουν εφεδρεία σε περίπτωση ανεξέλεγκτης κατάρρευσης που θα φέρει ένα νέο κύμα παγκόσμιας κρίσης.

Από την άλλη ακριβώς επειδή το κράτος προσπαθεί να εκφράσει τα μακροπρόθεσμα και ολικά συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων φαίνεται να βάζει ένα όριο στο Σαμαρά και τις μερίδες που εκπροσωπεί, (ή τουλάχιστον να οργανώσει με τρόπο επωφελή την επιχείρηση εξάρθρωσης, για την αστική κυριαρχία στο σύνολο της), αναγνωρίζοντας όμως πως αυτές παραμένουν κυρίαρχες στο μπλοκ εξουσίας.

Ουσιαστικά αν η νέα κοινωνική συμμαχία οικοδομείται όπως έχουμε πει πολλές φορές στη βάση του νόμου και της τάξης, αν το μεγάλο κεφάλαιο απευθύνει ένα κάλεσμα στα απομεινάρια των μικροαστών να συμπαραταχθούν για να τσακίσουν ό,τι περισσεύει ώστε οι ίδιοι να εξαιρεθούν από αυτό, τότε υπάρχουν δύο πολιτικά σχέδια για την υλοποίηση της αντεπανάστασης: Το ΚΕΑ της αστικής δημοκρατίας(και του ευρώ) κι ένα ναζιστικό κράτος προφανώς(;) εκτός ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση αυτό το δίλημμα είναι σχηματικό κι η πραγματικότητα μπορεί να δώσει διάφορα μίγματα αυτών των δύο πλευρών. Κι ο εμφύλιος που μαίνεται ανάμεσα στα πολιτικά υποκείμενα των δύο σχεδίων-και ουσιαστικά ανάμεσα σε τμήματα του μπλοκ εξουσίας-αυτό πιστοποιεί. Την πολιτική ευθύνη της αντεπανάστασης θα την έχει ένα υποκείμενο κάθε φορά. Επομένως αν το κεφάλαιο είχε μιλιά θα έλεγε «ανταγωνιστείτε τώρα καλά μου παιδιά, αλλά όχι και να εξολοθρεύσει ο ένας τον άλλον μιας και στο άμεσο μέλλον και οι δύο είστε χρήσιμοι» Ή πιο σωστά ακόμα κι να καούν τα ναζίδια αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει επουδενί το συσχετισμό ανάμεσα στις τάξεις. Και το κυριότερο είναι πως η επιχείρηση εξάρθρωσης θα αφήσει φυσικά άθικτη την αστυνομία, εμβαπτίζοντας αυτή και τις πρακτικές της (υπόκοσμος, βασανιστήρια) στη δημοκρατική κολυμβήθρα κι επιτρέποντας στο κράτος όχι μόνο να εμφανιστεί ως ουδέτερο αλλά και να επιβεβαιώσει εκ νέου πως όλα τα κοινωνικά ζητήματα(sic) ακόμα και της αντιμετώπισης του ναζισμού επιλύονται μόνο θεσμικά κι όποιος σκεφτεί ή δράσει διαφορετικά είναι εκτός νομιμότητας, της νομιμότητας ενός κράτους έκτακτης ανάγκης.

Όσο η κομμουνιστική προοπτική παραμένει ρητορεία μπορεί η πρώην χα να αστικοποιηθεί και σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού, μπορεί η ΝΔ να εγκολπώσει ναζί, δεν είμαστε προφήτες, μιας και ξέρουμε πως αν ο αντιφασισμός αφεθεί στο κράτος έκτακτης ανάγκης ακόμα κι αν δεν είναι συγκυριακός, θα αποτελέσει το καλύτερο πλυντήριο για τον κρατικό αυταρχισμό και την πολιτική κοινωνικής αντεπανάστασης που υλοποιείται απρόσκοπτα τα τελευταία χρόνια.

Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή αυτά που συμβαίνουν, δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για τους κρατικούς μηχανισμούς, αλλά ούτε θα το ρίξουμε σε συνωμοσιολογικές ερμηνείες. Ακόμα κι αν οι ναζί δεν είναι ένα με το κράτος και την κυβέρνηση, ακόμα κι αν έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε με την ξεφτίλα των ναζί και να συμμεριζόμαστε την πρόσκαιρη ανακούφιση των μεταναστών, θα ήμασταν αδαείς αν μέναμε εκεί. Γιατί μόνο η αμείλικτη κριτική, στα ιδεολογήματα περί ουδέτερου κράτους και «κακής κυβέρνησης που άργησε» και στις αυταπάτες για νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που «ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει αυτό που έπρεπε» (απόψεις που αποκρύπτουν ή αθωώνουν τα δομικά χαρακτηριστικά του αστικού κράτους και του φασισμού), αποτελεί προϋπόθεση ώστε ο αντιφασισμός να μη μοιράζεται με κανένα συνταγματικό τόξο, αλλά ούτε να θεωρείται και παρέκκλιση από το μονόδρομο του καθαρού ταξικού αντιμνημονιακού αγώνα. Η συντριβή των ναζί και μαζί με αυτούς, κάθε απόπειρας εθνικής ενότητας μπροστά στην κρίση, είναι μονόδρομος για όσους ούτε χάιδεψαν τις αυταπάτες του «αγνού λαού», ούτε κρυφοθαυμάζουν την αστική δημοκρατία, είναι ο μονόδρομος ενός ανελέητου αγώνα ενάντια στα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό, ενός αγώνα που προφανώς θα εκμεταλλευτεί τις όποιες αντιφάσεις κι αντιθέσεις του αντιπάλου, γιατί το ξέρουμε καλά πως σε αυτή τη σύγκρουση δε χωρά καμία συμβιβαστική λύση.

ΥΓ: Εδώ ας κάνουμε μια επισήμανση για κάθε αγωνιστή ή σκεπτόμενο άνθρωπο που δε θεωρεί πως από το ναζισμό θα τον γλυτώσει η αστική δημοκρατία ενός κράτους έκτακτης ανάγκης. Η εικόνα των ναζί να αρνούνται τις ιδέες τους κι ο ένας τον άλλον, να επικαλούνται τα νιάτα τους ή την κακιά στιγμή είναι ενδεικτική για τη θρασυδειλία τους. Αν μάλιστα αυτή η στάση συγκριθεί με εκείνη των κομμουνιστών ή των αναρχικών που έχουν υποφέρει εκτελέσεις, βασανιστήρια και διώξεις κι όχι να τους χαϊδεύουν στη ΓΑΔΑ αποκαλύπτει την ποιοτική διαφορά και καταδεικνύει το μέγεθος της ξεφτίλας των ναζί. Επίσης η απουσία των οπαδών, η θλιβερή μάζωξη για το φύρερ τους που οργάνωσαν τα πρωτοπαλίκαρα του δείχνει πως το πολυθρύλητα και πολυπληθή τάγματα εφόδου για τα οποία οι καθεστωτικοί κι όψιμοι “αντιφασίστες” δημοσιογράφοι μας «ενημέρωναν» συνεχώς για να τρομοκρατήσουν είναι απλά ναζιστικές κότες με τα μαύρα. Αυτά χωρίς καμία πρόθεση εφησυχασμού, απλά για να θυμόμαστε τι σημαίνει ανθρώπινη σκόνη.

‘Ακης Τζάρας              
http://avantgarde2009.wordpress.com/