Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Άντε να δω τι άλλη μαλακία θα ακούσω αυτές τις ήμερες.



Λείπει, μου έλεγε, ένα αμιγώς εθνικιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είχαμε.
-Και το ΛάΟΣ;
-Ποιο ΛάΟΣ; Πολύ light για εθνικιστικό.
-Η "χρυσή αυγή";
-Ε, καλή είναι αλλά και αυτοί, αν πάρουν εξουσία, θα γίνουν σαν τους άλλους;
-Ναζί, δεν είναι αυτοί;
-Εμ, χμ, πολλά λένε για αυτούς αλλά, είναι καλά παιδιά.
- Για γαμπρούς τους θέλουμε;
-Όχι, ρε συ αλλά μια χαρά είναι. Και χρειάζονται. Πώς εμένα μου αρέσει η ροκ μουσική κι εσένα η κλασική. Το ίδιο είναι και τα κόμματα.
- Οι ναζιστική οργάνωση, είναι κόμμα ή κλασική μουσική;
-Δεν είναι αλλά, χρειάζεται. Και είμαι υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.
-Αν επιτρέπεται, τι δουλειά κάνετε;
-Δάσκαλος μουσικής σε Δημοτικό σχολείο.
-Δηλαδή, αν αύριο κλείσουν τα σχολεία για "μεταρρύθμιση και εξυγίανση", θα είστε υπέρ;
-Τι λέτε, κύριε η Ελλάδα είναι χώρα των γραμμάτων, των τεχνών, της παιδείας και του Πολιτισμού.
-Κατάλαβα. Καληνύχτα, κύριε!

Τρομοκράτες με γραβάτες.......


Μητσοτάκης στο Focus: Θα φροντίσω να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό είτε με τη βία

Η φράση αποδίδεται στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και δημοσιεύεται σε σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Focus υπό τον τίτλο «Στην ανάγκη με τη βία».

Στο εκτενές ρεπορτάζ του Focus φιλοτεχνείται το πορτρέτο του νέου υπουργού καιπεριγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον διογκωμένο δημόσιο τομέα.
«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στον δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα» γράφει το περιοδικό.
Στο δημοσίευμα του Focus επισημαίνεται ότι ο 46χρονος υπουργός είναι «πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow» και καλείται να μειώσει ως το 2016 τον διογκωμένο δημόσιο τομέα κατά 100.000 θέσεις.
Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει στο περιοδικό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Αν θα έπρεπε να αποφασίσει κανείς με βάση μόνο τους αριθμούς, τότε θα έπρεπε να κυβερνούν μόνο λογιστές» λέει χαρακτηριστικά.
Επίσης ο νέος υπουργός διευκρινίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση την απόδοσή τους και όχι τη συγγένειά τους με πολιτικά πρόσωπα. Σε αυτό το σημείο οι δηλώσεις του παίρνουν προσωπικό τόνο αφού όπως εξηγεί ακόμη και σε ό,τι αφορά τον ίδιο «θέλω να με συνδέει κανείς με το όνομα Κυριάκος και όχι με το επώνυμο της οικογένειάς μου», αναφέρει, όπως αναμεταδίδει το Εθνος.
Απαντώντας στο ερώτημα του γερμανικού περιοδικού Focus γιατί δέχτηκε να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια απρόσμενη απάντηση η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον γερμανό δημοσιογράφο.
«Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου» απάντησε στο ερώτημα περί ηλεκτρικής καρέκλας ο κ. Μητσοτάκης.
«Τέτοια παθιασμένα λόγια δεν είναι συνηθισμένα σε μια πολιτική τάξη που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή μόνο για το πως η ίδια προσπαθούσε να πλουτίσει», γράφει.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α για το «Μαύρο» στον πομπό της ΕΡΤ στον Αίνο



Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής έκοψαν το ρεύμα από τον πομπό της ΕΡΤ στον Αίνο, εκτελώντας τις εντολές της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η επίθεση των ντόπιων μίσθαρνων οργάνων της τρόικα απέναντι στα δικαιώματα του λαού στην δημοκρατία και την εργασία ,κλιμακώνεται.Ο Κ. Σακκάς κρατείται χωρίς δίκη προφυλακισμένος τρία χρόνια προς δόξα της «τυφλής» δικαιοσύνης του εισαγγελέα υπουργού.
Ολόκληρη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραβιάζει ανενδοίαστα και απροκάλυπτα την απόφαση του ΣΤΕ που έλεγε όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ!
Αλήθεια οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής που πήγαν στον Αίνο κι έκοψαν το ρεύμα, δεν παρανόμησαν ευθέως και καθαρά αφού καταστρατηγούν την απόφαση του ΣΤΕ;Δεν θέλουν την πλουραλιστική δημοκρατική ενημέρωση , θέλουν μόνο τους συνεργάτες τους διαπλεκόμενους καναλάρχες-εργολάβους να συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων , θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο μπροστά στα επόμενα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν.
Καλούμε τον δημοκρατικό και ριζοσπάστη λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να διατρανώσει με κάθε τρόπο την αντίθεση του σ αυτή την βάναυση προσβολή.
Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους ανέργους, τους μη προνομιούχους Κεφαλλονίτες και Θιακούς να στρατευθούν στον μεγάλο αγώνα για την ματαίωση των σχεδίων τους και την ανατροπή της συγκυβέρνησης.
Και όσοι και όσες παρανομούν απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα των πολιτών αυτού του τόπου να γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους αυτές.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος 
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α