6 hrs
Ντροπή
Αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες ο Δήμος Κεφαλονιάς, όπως γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλο...
KEFALONITIKANEA.GR
Comments
Virginia Gasparatou ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.....ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ HOT SPOTS - ΓΚΕΤΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ.....'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΑΤΕ? ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!\
Irini Sivropoulou ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙ ΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.ΜΟΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΠΟΙΗΣΟΥΜΕ .
Γιάννης Χρηστάτος όσοι είμαστε κεφαλονίτες ξέρουμε ότι ο γραμματέας του συριζα κυριος βασιλάτος είναι ένας ιδιαίτερα εύπορος άνθρωπος με πολλα σπίτια, πολυκατοικίες, διαμερίσματα. γιατί δεν τα ανοίγει αυτά για τους πρόσφυγες αλλά απλά σέρνεται στα δημοτικά σύμβούλια για να πουλάει ανθρωπισμό εκ του ασφαλούς
Damianos Vasilatos Μάλλον αγαπητέ Γιάννη ζεις σε άλλη χώρα..
1) Το αν ο κ. Βασιλάτος ειναι ιδιαίτερα εύπορος το ξέρει η εφορία, οι τραπεζικοί που έχουν εικόνα των λογαριασμών του, οι κοντινοί του άνθρωποι και ο ίδιος. Αν όμως δεχτούμε την απατηλή προσέγγιση σου ως προς τον πλούτο, τις πολυκατοικίες, τα σπίτια του κτλ θα πρέπει εσυ να δεχτείς το ποσό για τους φόρους που καταβάλει οποίος εχει ακίνητα, με Ενφια και φόρους ενοικίων στο κράτος (δίκαια/άδικα αναλόγως τη σκοπιά που το βλέπει κάποιος). Ακομη και στην περιπτωση αυτη όμως δεν απαγόρευσε ποτε κανεις σε αυτούς που 40 χρόνια δουλεύουν 12+ ωρες την ημέρα για να ταΐσουν 10 στόματα να μπορούν να επενδύσουν το λιγοστό χρόνο τους για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά του τόπου τους (ακομη κι αν αυτο γίνεται αυτο με λάθος για κάποιους εκφράσεις), Ποσο μάλλον οταν κόντρα σε όλους και όλα εχει εμπράκτως δώσει το ειναι του για το κοινό συμφέρον.
2) Το αν η προσωπική προσφορά του καθενός (ανιδιοτελής ή μη) ειναι μεπτη για κάποιους, θα πρέπει πρώτα με αυτοκριτική και έμπρακτη συμμετοχή να δείξουν τη σωστή οδό, πρώτου ψάξουν για αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα. Δυστυχώς στις μερες μας το ευκολότερο ειναι να κρίνουμε δίχως να συμμετέχουμε.
3) Το πως "πουλάει" ο καθένας τον ανθρωπισμό του ειναι σε θέση να το κρίνουν αυτοί που είχαν πραγματική ανάγκη, ζήτησαν και έλαβαν βοήθεια. Σε πληροφορώ λοιπόν αγαπητέ Γιάννη οτι καθημερινά ο κ. Βασιλάτος όχι απλά προσφέρει απο το υστέρημά του αλλα το κάνει τοσο συχνά που ακομη και εμείς η οίκογενεια του δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Αναρωτιόμαστε πολύ συχνά λοιπόν για το μέγεθος της υπερηφανιας του και της ανθρωπιάς του, που προτιμάει ακομη και να θυσιάσει αγαθά για τον ίδιο για να τα δώσει σε ανθρώπους που υποφέρουν. Το πως προςφερει λοιπόν και το αν προσφέρει το ξέρουμε όλοι αυτοί που ζούμε δίπλα του και όσοι έχουν λάβει τη βοήθεια του. Εξάλλου ειναι υπέρμαχος του "κάνε το καλό και ριχτο στο γιαλό" όπως είθιστε άλλωστε απο έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει πραγματικά και ανιδιοτελώς.
Ολοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα..
4)Για ενημέρωση λοιπόν εσένα και τον υπολοίπων φίλων που συμπαθείτε τον κ. Βασιλατο εύχομαι πραγματικά να φτάσετε τα χρόνια του, να ασπρίσουν τα μαλλιά σας και να ιδρώσατε, να μοχθησετε, να στηρίξετε, να προσφέρετε, να επενδύσετε,να θυσιαστειτε, να ορθοποδήσετε παρα τις τεράστιες κόντρες, να κάνετε μια πολυμελή οικογένεια, να επιτύχετε και να ειςτε αγαπητοι τοσο και ακομη περισσότερο οσο ο ίδιος κατάφερε. Ο μόχθος είναι το νήμα που σε δένει με την αλήθεια και την προκοπή. Γι’ αυτό καταστραφήκαμε. Επειδή ολα αυτα τα χρόνια ξεχάσαμε τι θα πει «μόχθος».
Θα ήθελα τέλος να σε ενημερώσω πως 45 χρόνια ο κ. Βασιλάτος μένει πιστός στις αξίες, τα ιδανικά και τα ιδεώδη του, που σε αντίθετη περιπτωση θα μπορούσε τωρα απλά να απολαμβάνει, όπως κάποιοι άλλοι, τα τεράστια κέρδη απο τις μη νόμιμες αποδοχές του και να ζει άνετα χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται 12+ ωρες την ημέρα σαν το σκύλο (περάστε απο το γραφείο του να το δείτε) για να τα βγάλει πέρα. Σαν άνθρωπος εχει κανει πολλούς συμβιβασμούς στη ζωη του, οπως ολοι μας άλλωστε. Αυτο όμως που δεν έκανε ποτε ηταν να ξεπουλήσει την ψυχή του και για τούτο θα πρέπει σιωπηρά έστω να χαιρόμαστε το έργο του, κι ας μη συφνωνουν κάποιοι με τις επιλογές του. Η διαφωνία με ορθά επιχειρήματα άλλωστε ειναι η μαγεία της δημοκρατίας.
21 hrEdited

Γιάννης Χρηστάτος ουαί υμιν φαρισαίοι υποκριτές . είμαι παλιός κεφαλονίτης και ξέρω σαν την κάλπικη δεκάρα τους πάντες . άρα αφήστε τις δήθεν ευαισθησίες . το νησί μας είναι μικρό
12 hrs