Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ..

<



Λαϊκή εντολή φωνάζει ο Παρίσης.....για τη λαϊκή εντολή της 25 Ιανουαρίου δεν ξέρει τίποτε.....για αυτόν δεν έγιναν εκλογές ..... το Δημαρχείο δεν ήταν εκλογικό κέντρο της Ν.Δ.......ποτέ δεν υποστήριξε τις μνημονιακές πολιτικές ....δεν ξέρει τίποτε για το PSI στα ασφαλιστικά ταμεία ..........για τις περικοπές των συντάξεων... μισθών....για την αύξηση της ανεργίας....για την ανθρωπιστική κρίση ......... ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΞΙΑ.....




............................................................................................................. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΥΧΕ...........(ΕΝΩ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ)..........................


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ   ................

Still Free - Μαχαίρι στη καρδιά



Με αφορμή την σημερινή μαύρη επέτειο και όλων όσων διαδραματίστηκαν χθες στον Κορυδαλλό αποφασίσαμε να εκφέρουμε την άποψή μας έτσι όπως έχουμε μάθει...με στίχους και μουσική και όχι με μακροσκελή κείμενα...


Το κομμάτι μας αυτό είναι από το άλμπουμ που βγάζουμε σε λίγο καιρό και είναι μια αναφορά σε όλη την ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα...το γράψαμε στην μνήμη του Παύλου Φύσσα ή αλλιώς  “Killah-P και το αφιερώνουμε σε όλους όσους πολεμάνε ενεργά και μαχητικά τον φασισμό "

Συντροφικούς χαιρετισμούς
[Still Free]


Πως η διαπλοκή κατασκευάζει «ειδήσεις» εναντίον της κυβέρνησης μέσω Facebook






Του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Η Κυβέρνηση – και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ – βρίσκονται μπροστά σε ένα πολύ συστηματικό και συγκροτημένο σχέδιο επικονωνιακής, και επομένως πολιτικής, υπονόμευσης. Το σχέδιο αυτό θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και επομένως απαιτείται αντίστοιχα συστηματική απάντηση.

Το επικοινωνιακό επιτελείο των κομμάτων της διαπλοκής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί αναλλοίωτο το ηθικό του πλεονέκτημα έναντι του παλιού συστήματος εξουσίας. Αυτό προκύπτει από τις ειδικές ποιοτικές έρευνες που διενεργούν τον τελευταίο μήνα διάφορα πολιτικά και οικονομικά κέντρα. έχουν πλήρη επίγνωση επομένως ότι κάθε προσπάθεια αντιπολιτευτικής φθοράς θα πέφτει στο κενό, αν δεν πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς στο σημείο αυτό. Υπενθυμίζω ότι ένα βασικό στοιχείο του κομματικού και πολιτικού ανταγωνισμού είναι ότι την πολιτική πρωτοβουλία την έχει πάντοτε το κόμμα εκείνο που διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα, όσα καθαρώς πολιτικά σφάλματα κι αν κάνει στην άσκηση της εξουσίας.

να χαίρεστε το πουλί σας...





Καλημέρα ....τιμή στους αγωνιστές ....

 

Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση για την 21η Απριλίου. Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τα στελέχη της



Γενέθλια
21 Απρ, ’15,

Πιτσιρίκο καλησπέρα.
Πάει που λες η μαμά μου έγκυος τέτοιο καιρό πριν χρόνια (είκοσι έξη στον αριθμό) στον γυναικολόγο και του λέει «να το πάρουμε το παιδί γιατρέ, να το βγάλουμε» και της λέει ο άνθρωπος «γιατί να το πάρουμε κυρία μου; Αφού του αρέσει εκεί μέσα, θα βγει όποτε θέλει, στην ώρα του». «Να το πάρουμε γιατρέ μου σιγά-σιγά», να επιμένει η μητέρα μου μιας και πλησίαζαν οι μέρες, ανένδοτος ο γιατρός. Του λέει κάποια στιγμή στο τέλος «μα θα βγει καμιά ώρα χουντάκι το κοπέλι γιατρέ». Εντάξει, το παραπάνω είναι σε ελεύθερη απόδοση, μιας και ό,τι ξέρω είναι από διηγήσεις.


Να μη στα πολυλογώ, με τούτα και με κείνα, βγήκα χουντάκι μεν (ευτυχώς μόνο ως προς την ημερομηνία γέννησης), υγιέστατο δε, οπότε όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

Έτσι λοιπόν πέρασα όλα μου τα παιδικά -και όχι μόνο- χρόνια να μου εύχονται όλοι οι γνωστοί και φίλοι σε δύο συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της ημέρας των γενεθλίων μου: στη μια το μεσημέρι και γύρω στις οκτώ το βράδυ.

Ήταν, βλέπεις, οι ώρες των δελτίων ειδήσεων, που πλάκωναν όλα τα ρεπορτάζ και τα «σαν σήμερα» σχετικά με την χούντα και όλα αυτά τα σιχαμένα, οπότε όλοι με θυμόντουσαν.

Και να με φέτος, πάλι γενέθλια. Τι να γιορτάσεις όμως; Έχει κανένα νόημα; Εντάξει, ας χαρούν οι γονείς μου που βλέπουν το παιδί τους υγιές να μεγαλώνει και λοιπά και λοιπά, αλλά, κατά τα άλλα, τι νόημα έχει να κάνουμε γιορτές και πανηγύρια, που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε άλλον ένα χρόνο καταναλωτισμού στον υπέροχο κόσμο του καπιταλισμού;

Μπορεί και να φταίει η απαισιοδοξία που με κατακλύζει τις τελευταίες μέρες, αλλά πώς αλλιώς όταν μόνο μετράς;

Μετράς ψυχές στην Μεσόγειο, ψυχές στην Συρία και στην Κένυα, μετράς αυτοκτονίες, φίλους σου μετανάστες πια, ανθρώπους που χάνονται λόγω ανεπάρκειας δομών παροχής υγείας και πόσα ακόμα.

Θυμάμαι άκουσα μια φορά ότι σε μια χώρα στην Αφρική στα γενέθλια εύχονται «να τα σαραντίσεις». Τότε είχα ανατριχιάσει. Μετά έμαθα ότι σε τέτοιες χώρες είναι κατόρθωμα ένα παιδί να φτάσει τα 5 χρόνια ζωής (μαλάρια, διάρροιες, HIV/AIDS, φυματίωση κλπ γαρ). Ε, εκεί το καταλαβαίνω να τα γιορτάζει κανείς.

Εγώ λέω να το κλείσω το κατάστημα για φέτος. Αντί να μου ευχηθούν οι άλλοι, φέτος λέω να ευχηθώ εγώ, όπως εκείνη την ευχή που κάναμε παιδιά πριν φυσήξουμε τα κεράκια: αλληλεγγύη από όλους σε όλους. Τότε μόνο μπορεί να ισιώσει το καράβι και να μην μπατάρει νομίζω.

Βέβαια, η αλληλεγγύη προϋποθέτει πολλά πνευματικά εφόδια, αλλά ελπίζω ότι και αυτό θα το κατακτήσουμε ως κοινωνία κάποια στιγμή. Και τότε θα βλέπουμε και θα ζούμε τα όμορφα της ζωής.

Γιατί κι αυτή τη ρημάδα, μια φορά τη ζει κανείς, δεν έχει δεύτερη, ας το θυμόμαστε πού και πού.

Σε φιλώ

Κρις

Υ.Γ. Πες σε παρακαλώ στον κομπανιέρο Άρη ότι, αν συνεχίζει να γράφει τέτοια κείμενα, κινδυνεύει να τον ερωτευτώ.

(Αγαπητή φίλη, αν περιμέναμε να υπάρξει ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα γιορτάζαμε ποτέ και τίποτα. Οπότε, γιορτάστε ελεύθερα. Όσο για τη χούντα, υπήρχε χούντα και πριν την 21η Απριλίου του 1967. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το λέμε. Πρέπει οι Έλληνες να νομίζουν πως η ζωή στην Ελλάδα την δεκαετία του 1960 ήταν σαν τις βλακώδεις ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, όπου οι πλούσιοι παντρεύονταν τίμιες φτωχές και όλοι ήταν αγαπημένοι και χόρευαν χάλι γκάλι. Χρόνια πολλά. Να τα χιλιάσετε!)



         

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως… ΧΟΥΝΤΑ