Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

απλά.... λαγός.


Enjo Sifo
είναι ρε παιδί μου κάποιοι που τους αρέσει να σέρνονται....... τους αρέσει να ακολουθούν, να παρακαλούν, να κτυπούν πόρτες, να ανήκουν σε κάποιον......

Λαγός

Ο λαγός ο κοινός Αρχαία ονομασία: αρχ. ελλ.: «λαγωός» ή «πτώξ».
Λατινική ονομασία: «Lepus»

Ετυμολογία

ΛΑΓΟΣ
Πτωξ γεν. πτωκός σημαίνει γενικά το «εκ φόβου συνεσταλμένον ζώον» και κατά συνεκδοχήν τον λαγό.*
* Από την ίδια ρίζα προέρχεται ο πτωχός, πτωχεύω,
πτώχευσις, και όλα αυτά τα σύγχρονα.

Ο Ομηρος αναφέρει το «πτώξ» σαν επίθετο του λαγού.
διὰ νεφέων ἐρεβεννῶν ἁρπάξων ἢ ἄρν᾽ ἀμαλὴν ἤ πτῶκα λαγωόν
Ομηρος - Ιλιάδα 22.310
την περιοδο του Αιλιανού (~200 μ.Χ.) εθεωρειτο το «πτώξ» ποιητικότερη απόδοση του ουσιαστικού «λαγός».
οἱ λαγῴ, οὓς δὴ καὶ πτῶκας οἱ ποιηταὶ καλοῦσιν.
Αιλιανός - Περὶ Ζῴων Ἰδιότητος Κ. 7. στ.17
Οι μεταγενέστεροι συγγραφείς χρησιμοποιούν το «πτώξ» ως ουσιαστικό συνώνυμο του λαγού.


anexarttitosblog.gr

“ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ” ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΤΑ “ΕΣΠΑΣΑΝ” ΕΥΡΩΠΗ-ΣΥΡΙΖΑ

“ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ” ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΤΑ “ΕΣΠΑΣΑΝ” ΕΥΡΩΠΗ-ΣΥΡΙΖΑ
Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, συνέβη! Το τέλος της συνέντευξης τύπου βρήκε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να εξαπολύει μύδρους κατά της Τρόικα και τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup να αποχωρεί εμφανώς εκνευρισμένος…Προηγουμένως ο Ντάισελμπλουμ είχε απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνή συνδιάσκεψη του ελληνικού χρέους λέγοντας πως αυτό το κάνει το Eurogroup. Πλέον όλοι είναι “παγωμένοι”, πολλοί υποστηρίζουν ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα.
Υ.Γ.: Θα συνιστούσα στην κυβέρνηση το διάγγελμα που προβλέπω να βγάζει, αυτή τη φορά να το κάνει από κάποιο νησί του Ιονίου. Ο Γιωργάκης είχε διαλέξει το Καστελλόριζο, ο Αλέξης μπορεί να πάει στους Βαρδιάνους…

Η στιγμή που ο Βαρουφάκης εξόργισε τον Ντάισελμπλουμ

Ήταν η στιγμή που η ένταση ήταν τόσο μεγάλη στην συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο υπουργείο Οικονομικών που ο Πρόεδρος του Eurogroup ήταν έτοιμος να εκραγεί.

Ήταν η στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε:
«Με μια τριμερή επιτροπή ενταγμένη στο πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει και που σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».
Την στιγμή αυτή περιγράφουν ξένοι ανταποκριτές που ήταν παρόντες στην συνέντευξη Τύπου.
Όπως διηγείται για τον Guardian η απεσταλμένη του Helena Smith:
«Η αποστολή στην Αθήνα για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε μια απίστευτη κατάληξη: Ο Βαρουφάκης τον σόκαρε με την δήλωσή του για την τρόικα. Ο Ολλανδός εξοργισμένος, έσκυψε μπροστά και του ψιθύρισε κάτι στο οποίο ο Βαρουφάκης δεν απάντησε: Ακουγα πίσω μου τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών να λένε: Θεέ μου!
Ενας μάλιστα είπε: «Αναρωτιέμαι αν είναι ώρα να τα μαζέψω».

Χαρακτηριστική είναι η γλώσσα του σώματος των δυο ανδρών μόλις έληξε η συνάντηση:



Από το newsit.gr

ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ



ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
29 & 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 

Από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ........



Θα ήταν χαρά μας να επισκεφθείτε το φαρμακείο μας, για να ενημερωθείτε σχετικά με νεότερες εξελίξεις στο διαβήτη.

Παράλληλα, μπορείτε να παραλάβετε δωρεάν ενημερωτικό υλικό για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Ειδική προσφορά θα ισχύει στα προϊόντα της Abbott Diabetes Care

  
     

o manager ΠΑΡΙΣΗΣ και οι "αποστολές"...




Διαβάζοντας το κείμενο-απάντηση  από "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ μεριά" καταλαβαίνω απόλυτα  την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ....

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  "θα δίνει αποστολές..."και η ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ θα πρέπει να τις εκτελεί.......

ΥΓ: Να λέμε ευτυχώς που δεν πεθαίνει ο κόσμος από κόμπλεξ... Θα είχαμε κλάψει πολλούς ως τώρα  (ο Δήμαρχος με την βουλευτίνα…)


  
ΘΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΥΧΝΑ…
http://anexarttitosblog.gr/ 30-01 -2015

Πάντως καλό θα είναι, για ένα τόσο ασήμαντο ζήτημα, να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους ο Δήμαρχος με την βουλευτίνα…Φρονώ ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να τα λένε συχνά…Τόσα ζητήματα έχει το νησί μας που πρέπει να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ και πλέον η βουλευτίνα είναι κυβερνητική και θα μπορεί να ανοίγει πόρτες
Έχει να τις δώσει αποστολές  υπέρ της Κεφαλονιάς ο Δήμαρχος για να φέρει σε πέρας…



Θεοπεφτάτου: «Άγριες εποχές θύμισε ο Παρίσης »


http://www.kefalonitikanea.gr/  29-01-2015

"ασήμαντο ζήτημα"

Στα χνάρια του αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως επέλεξε να βαδίσει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος, μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον, 5 δηλαδή ημέρες μετά την εκλογή της κ. Θεοπεφτάτου στη βουλευτική θέση, αρνήθηκε να κάνει κάτι που ακόμη και οι αντίπαλοι της έχουν ήδη κάνει: να της δώσει συγχαρητήρια για την εκλογή της.

Όπως είπε και η ίδια στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου στο Cosmos 96.5 οι πρακτικές αυτές θυμίζουν «άγριες εποχές στους Κεφαλονίτες, όταν ο Δήμος Αργοστολίου και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δέχτηκε τις δυνάμεις κατοχής». Αναφερόμενη μάλιστα σε παλαιότερη ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν συμφέρουν την Ελλάδα οι πολιτικές πόλωσης, αναρωτήθηκε για το «ποιος υποδαυλίζει σήμερα τέτοιες πολιτικές πόλωσης» συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο μοιάζει ο κ. Παρίσης να μην αναγνωρίζει τους θεσμούς αυτής της πολιτείας.

«Οι θεσμοί αντιπροσωπεύουν τη βούληση του ελληνικού λαού και δεν μπορείς να τη γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια, γιατί είναι προσβολή για τον ίδιο τον λαό», κατέληξε η κ. Θεοπεφτάτου.