Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η μονταζιέρα..και ο λαγός.... (τι δεν καταλαβαίνεις;)



ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.....




ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ....http://anexarttitosblog.gr/

Στην προεκλογική μάχη έχει μπει για τα καλά η τοπική ΝΔ αφού δημιούργησε δύο προεκλογικά σποτ με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της απερχόμενης βουλευτού Α. Θεοπεφτάτου. 

Το ένα έχει θέμα το “ΟΧΙ” στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το άλλο την “απουσία” της κ. Θεοπεφτάτου την περίοδο των σεισμών 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.......
u5e3jlzq

      


Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαξίωσε το Κοινοβούλιο φέρνοντας τη τελευταία στιγμή πρόχειρες τροπολογίες, με πληθώρα ετερόκλητων διατάξεων, σε άσχετα νομοσχέδια με εκβιαστικό για τους Bουλευτές τρόπο.

Χθες ψηφίστηκε στη Bουλή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που είχε υποβληθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος»(λαϊκές αγορές). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία δεν παρευρισκόταν ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ ακόμα και η κα Παπακώστα της ΝΔ) έθεσαν θέμα παραβίασης του κανονισμού της Βουλής με την εφαρμογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος σε άσχετο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα για ένα νευραλγικό Υπουργείο όπως είναι αυτό της Παιδείας.
Το εν λόγω Υπουργείο επέλεξε να φέρει μαζί με τους πάγκους των λαϊκών αγορών τροπολογία με 15 διαφορετικές διατάξεις, η οποία παραδίδει ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η παιδεία, στα χέρια των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, με καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αφαιρώντας την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση για τους μη έχοντες, σε μια περίοδο που το σύνολο της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από τα ακραία μέτρα λιτότηταςΠαράλληλα, το Υπουργείο έφερε την ίδρυση του νέου τμήματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αλλά χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στους βουλευτές να ψηφίσουν ξεχωριστά τις διατάξεις.
Στις 4 Απριλίου 2014, υποβάλαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ένταξη στα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών εξετάσεων το νέο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων «Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας», όπως είχε ανακοινωθεί μετά τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, στην οποία ο Υπουργός δεν απάντησε ποτέ. Η λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ είναι σημαντική για τον τόπο μας και την κοινωνία του νησιού μαςΕίναι όμως εξίσου σημαντικό να σταματήσει με τέτοιες διατάξεις η καταλήστευση ενός φτωχού λαού, η τρομακτική ανεργία των νέων παιδιών από τη μια, και από την άλλη η προσπάθεια να βουτήξουμε ό,τι έχει απομείνει στις ελληνικές οικογένειες, δημιουργώντας προσδοκίες πτυχίων και επαγγελματικών αποκαταστάσεων. Τα θέματα της παιδείας απαιτούν σοβαρότητα, μακροχρόνιο σχεδιασμό και διαβούλευση με την κοινωνία έτσι ώστε να δοθεί πραγματική προοπτική στους νέους μας.
Αθήνα, 7 Μαϊου 2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2014/05/blog-post_6739.html#ixzz3P42VubdQ

Ακούστε πως λειτουργούσε η κυβέρνηση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.....


(ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ (ΑΠΟΥΣΙΑ)ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ.......)