Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα μέλι γάλα στο Μελιγαλά



του Κώστα Βαξεβάνη

Σε ποιόν ανήκει ο Μελιγαλάς;
Στην Χρυσή Αυγή, ή στη ΝΔ;
Ποιός είναι ο πάτρωνας του νεοεμφυλιοπολεμικού μίσους; Στον Άδωνη Γεωργιάδη που θυμάται τον Μελιγαλά στις αναρτήσεις του στο twitter, ή στον Παναγιώταρο που αρπάζει τα μικρόφωνα για να βροντοφωνάξει πως δική τους είναι η γιορτή;
Τι έγινε και εκεί που όλα ήταν μέλι γάλα, τους τάραξε ο Μελιγαλάς;
Μα το πολύ απλό. Η ΝΔ, επιλέγοντας μια ακροδεξιά ατζέντα, προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, σηκώνοντας τα λάβαρα της μάχης απέναντι στους ανθέλληνες. Όπου ανθέλληνες, οι άλλοι έλληνες. >>>
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε «η ιστορία και οι Νεκροί μας, ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους Χρυσαυγίτες;» 
Ποιοί είναι οι νεκροί τους;
Ποιούς θεωρεί δικούς του ο πρώην ΕΚΚΕτζής Τατούλης, και σε ποιούς θέλει προνομιακά να αποδώσει τιμή, μαζί με σύσσωμη τη ΝΔ σχεδόν;

Ας δούμε τα ιστορικά γεγονότα λίγο, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι ανιστόριτοι και όχι απαραίτητα οι μικροί.
Στις 26 Αυγούστου του 1944, πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσουν τα γερμανικά στρατεύματα από την Ελλάδα.
Για την ασφαλή αποχώρησή τους, έδωσαν βαρύ οπλισμό στα Τάγματα Ασφαλείας, τους συνεργάτες τους δηλαδή επειδή κατοχής.
Οι Ταγματασφαλίτες ήταν αυτοί που την εποχή εκείνη, αφού συγκρούονταν στο πλάι των Ναζί με τους αντάρτες, έβγαζαν ανακοίνωση «εκ των ημετέρων δυνάμεων, εις γερμανός νεκρός».
Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Οι δυνάμεις των ανταρτών, υπό τον Άρη Βελουχιώτη, δρώντας ως Συμμαχικό Στράτευμα (το επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η συμφωνία της Γκαζέρτας), υπό της εντολές της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής, πήρε εντολή να χτυπήσει τις εχθρικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο.
Δόθηκαν μάχες με τα Τάγματα Ασφαλείας, τα οποία τελικώς κατέφυγαν στο Μελιγαλά, που ήταν η έδρα των παλιών ιταλικών στρατευμάτων κατοχής και της Βέρμαχτ.
Στις μάχες που δόθηκαν μεταξύ 13 και 15 Σεπτεμβρίου, τα Τάγματα Ασφαλείας, αναγκάστηκαν αφού πολέμησαν όσο μπορούσαν στο πλευρό των Ναζί να παραδοθούν.
Μια βδομάδα πριν είχαν κάνει εκτεταμένες σφαγές στην Πελοπόννησο.
Η παράδοσή τους ακολουθήθηκε από σφαγές.
Κάτοικοι της περιοχής αλλά και αντάρτες, έσφαξαν με μανία (πέρα από κάθε κανόνα δικαίου πολέμου) τους αιχμάλωτους συνεργάτες των Ναζί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιατροδικαστικής υπηρεσίας,708 σκοτώθηκαν στο Μελιγαλά. Νεκροί από τις συγκρούσεις, παράπλευρες απώλειες και αιχμάλωτοι που εκτελέστηκαν. Περίπου 600 από τους νεκρούς δεν προέρχονταν από τον Μελιγαλά, άρα ήταν στρατιωτικές δυνάμεις των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Όταν λίγους μήνες αργότερα, τα Τάγματα Ασφαλείας στα πλαίσια του αντικομμουνισμού βαφτίστηκαν εθνικές πατριωτικές δυνάμεις, ο Μελιγαλάς εμφανίστηκε ως μνημείο φρίκης και σφαγών από τους αντάρτες.
Για δεκαετίες, σύσσωμη η Δεξιά, προσκυνούσε στο μνημείο του Εμφυλίου, το οποίο εμφάνιζε την απόδειξη των σφαγών με το κονσερβοκούτι.

Μετά το 1982,η ΝΔ, αποφάσισε να απέχει από αυτές τις γιορτές.
Μοναδικός προσκυνητής έμεινε την εποχή εκείνη ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μέσω του γραφείου του έστελνε δελτίο τύπου για να ενημερώσει πως θα παραβρεθεί «στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές».

Τα χρόνια πέρασαν, η ψυχραιμία επικράτησε, ο εμφύλιος έδειξε να μένει πίσω, αλλά απ ό,τι φαίνεται για λόγους πολιτικής τακτικής ο Μελιγαλάς επανέρχεται για να αποδείξει πως οι σχέσεις ΝΔ και Χρυσής Αυγής μπορούν να είναι μέλι γάλα ακολουθώντας την κοινή ατζέντα της ακροδεξιάς.
Προς το παρόν μαλώνουν ποιανού χαρά είναι τα μνημόσυνα στο Μελιγαλά.
Σε ποιόν ανήκουν οι νεκροί ταγματασφαλίτες.
Βρείτε τα…

ΕΛΜΕ-ΚΙ 16-9-2013

                   


                          


                             

Παύλος Παπαδάτος...... Όρθια κωμωδία...

Παύλος Παπαδάτος   (Real news 15.9.2013)

              


Αν και είμαστε στην αρχή του δρόμου, αρχίσαμε να μοιράζουμε πλεονάσματα αγνοώντας τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούνται αν στο τέλος του χρόνου αντί πλεονάσματος αναγκαστούμε να κόψουμε ακόμη και τις επικουρικές συντάξεις! Εξ άλλου, η Τράπεζα της Ελλάδος ταυτίζεται με τους σοφούς επιχειρηματίες που πρωτίστως ενδιαφέρονται για το τι υπάρχει στο ταμείο και όχι για τον ισολογισμό!

Εξαναγκασμένη η κυβέρνηση από τα μνημόνια, εστιάζει την προσοχή της στη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος – με δυσβάστακτο οικονομικό και κοινωνικό κόστος – παραγνωρίζοντας όμως το γεγονός ότι ποτέ δεν πρόκειται να δημιουργηθεί υγιές δημοσιονομικό πλεόνασμα μέσω αντιαναπτυξιακής φορολογικής πολιτικής και όχι μέσω δραστικών διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις.

Έτσι τα κλειστά επαγγέλματα παραμένουν κλειστά, ο ΟΟΣΑ απαριθμεί εκατοντάδες λόγους που εμποδίζουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και οι πλείστοι από τους 1700 οργανισμούς που είχε απαριθμήσει ο κύριος Πάγκαλος παραμένουν ανοικτοί. Την ίδια στιγμή αγνοούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αποτελούν την αναπτυξιακή ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και ασχολούμεθα με εκπροσώπους πολυεθνικών που δεν πρόκειται να επενδύσουν ούτε ένα ευρώ στη χώρα μας. Αντίθετα μάλιστα, υπάρχουν πολυεθνικές εταιρίες που θέλουν να φύγουν άρον άρον από την Ελλάδα και κυριολεκτικά «δωρίζουν» τις υφιστάμενες δομές και εγκαταστάσεις τους και ευελπιστώ να μην θεωρούμε αναπτυξιακή επένδυση τη δυνατότητα που, δυστυχώς, έχει ο αγοραστής του ΟΠΑΠ να «σπείρει» δεκάδες χιλιάδες «φρουτάκια» σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Δεν μπορούμε να ενδιαφερόμαστε δήθεν για το αν μειώθηκε το κόστος διατροφής κατά 1% ή 2% (πράγμα που σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα εξοικονομεί κάτι λιγότερο από 100 ευρώ ετησίως), όταν οι νέοι φόροι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρικού ρεύματος, κλπ. σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ το συνολικό ετήσιο κόστος διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας που είναι περίπου 4.000 ευρώ.

Όσες αδικίες όμως και όσα λάθη και αν γίνονται δεν μπορούν να συγκριθούν με την εθνικά καταστροφική άποψη που καλλιεργούν κάποιοι ότι θα εκβιάσουν τους δανειστές μας να μειώσουν τα χρέη της χώρας κατά 50% και αν δεν δεχθούν, θα καταγγείλουν μονομερώς τα μνημόνια! Σίγουρα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Σημείωση

Ο Φάουστ πούλησε την ψυχή του στον Μεφιστοφελή προκειμένου να του χαρίσει ξανά τη νεότητα. Κοιτάζοντας τη σύναξη του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτεμβρίου -αρχικά πίστευα ότι πρόκειται περί μνημόσυνου- αντιλήφθηκα ότι οι συνδαιτυμόνες προσπαθούσαν να “αγοράσουν” ξανά τη νεότητά τους. Αυτό όμως που δεν αντιλήφθηκα ήταν τι ακριβώς προσπαθούσαν να πουλήσουν, ή τι τέλος πάντων θα αντικαθιστούσε το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!

Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς


Γράφει η Τ. Γ.

Συνάδελφε/ισσα σε όποιον τομέα του δημοσίου κι αν εργάζεσαι, πριν ξεκινήσεις για δουλειά τις μέρες των απεργιών σκέψου:

Σε κυβερνά μια κλίκα ανήθικων, ανεύθυνων, ασυνείδητων, άτιμων, χυδαίων, προκλητικών, ξετσίπωτων, δωσίλογων, ρεμπεσκέδων που σου απομυζούν την ζωή και ξεπουλούν την πατρίδα σου.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι λογική είναι ο παραλογισμός, σωφροσύνη η υποταγή, νομιμότητα η αποδοχή κάθε ανομίας.

Χρησιμοποιώντας μια παρέα ξεπουλημένων καθαρμάτων δημοσιογράφων τάχα μου καλλιτεχνών και συγγραφέων προσπαθούν να σου στερήσουν την κρίση να σε έχουν δούλο και υποταγμένο, ένα ακόμα τούβλο στον τοίχο τους.

Αφού σου έστησαν περίτεχνα το παιχνίδι τους και σε έκαναν να πιστέψεις σε μια πλαστή ευμάρεια, στερώντας σου την πραγματική παιδεία και τον πολιτισμό, τώρα σε στοχοποιούν και σε ενοχοποιούν κουνώντας σου με θράσος και αλαζονεία το δάχτυλο .

Δεν φταίμε εμείς σου φωνάζουν που στα πήραμε όλα. Φταις εσύ που δεν είχες άλλα να δώσεις. Δεν φταίμε εμείς που σε πνίξαμε στο ψέμα. Φταις εσύ που μας πίστευες πάντα. Δεν φταίμε εμείς που σου στήσαμε φάκα. Φταις εσύ που είδες μόνο το τυράκι. Δεν φταίμε εμείς που είμαστε θύτες. Φταις εσύ που ήσουν εύκολα θύμα. Και εκτός από σένα φταίει και κάθε αδύναμος κατατρεγμένος αυτού του κόσμου. Κάθε απελπισμένος που ψάχνει για μια θέση στον ήλιο.

Έτσι σε αποπροσανατολίζουν απ’ τους πραγματικούς ενόχους που είναι οι ίδιοι. Μην τους ακούς πια. Μην τους πιστεύεις άλλο. Τώρα είναι η ώρα να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.
Μη σκεφτείς το μεροκάματο που θα χάσεις. Έτσι κι αλλιώς σου ‘χουν κλέψει πολλά και μαζί μ αυτά την ηρεμία σου, το γέλιο σου, την αξιοπρέπεια σου.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να σώσεις το τομάρι σου. Ψέμα. Το συναίσθημα της αλληλεγγύης της συντροφικότητας της αγωνιστικότητας είναι ότι πιο όμορφο. Είναι ανάταση ψυχής.

Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς. Κατέβα μαζί μας στην διαδήλωση και διεκδίκησε το δικαίωμα σου στην ελπίδα, το δικαίωμα σου για ένα καλύτερο μέλλον σ’ εσένα και τα παιδιά σου. Θυμήσου τα λόγια του Μπρεχτ και πάλεψε μαζί μας.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/
                                        

Αρχισε από τα χαράματα η αντιμετώπιση των απεργών με δημοκρατικές διαδικασίες - ΜΑΤ,ξύλο,δακρυγόνα κλπ