Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.


Ρένα Δελα
ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Διονυσης Σαρακινης
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ......ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΑΚΙΝΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 14945.. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..............................................................................................Κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΕΣΟΔΩΝ ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗ ....ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ...ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ .....
     

Δημήτρης Στρατούλης... ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ



Δημήτρης Στρατούλης
Ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ  
                    
                             


άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...



H ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς
"Η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία εμφανίστηκε ήδη από τον...


αρμόδιο υπουργό τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα αποτελεί κεντρικό κοινωνικό πρόβλημα" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: "Οι πιέσεις της τρόικας για την άρση της αναστολής στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης της αξίας των ακινήτων από την «υπερπροσφορά» σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών και τις ελληνικές ιδιομορφίες της ιδιοκατοίκησης. Η Δημοκρατική Αριστερά είχε ήδη καταθέσει τροπολογία και εμμένει στη θέση της για την επέκταση τουλάχιστον για ολόκληρο το 2014 της αναστολής".

facebook....Update Status...


Niki Vikou
Οι πλειστηριασμοί πρώτης κοινωνίας θα γίνεται με κοινωνική ευαισθησία.
Οι δικαστικοί επιμελητές θα ρωτούν πρώτα τους δυστυχείς ποια είναι η τελευταία τους επιθυμία, ένα ποτήρι κρασί ή να μετακομίσουν στο παγκάκι συνοδεία περιπολικού, τιμής ένεκεν;

Νανσυ Πανταζη
ΦΠΑ: στο όρθιο 23% ... στο καθιστό 13%...
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο είναι στα τέσσερα...;;;

Manolis Mavrantonakis
Τιμή και δόξα στη γριά που που 'κανε τη ληστεία στην Γιουρομπανκ στην Κρήτη απειλώντας με μια ξιφολόγχη του 40.

Ψόφο στα ΜΜΕ που το θάψανε!

Μητροπούλου Διονυσία
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alfavita
Κώστας Ιωάννου

Το μάθημα των 20 ευρώ
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές...
Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ ;

Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι. Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε....
''Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;

Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι. Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του.

Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο , λερωμένο , λασπωμένο. Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση :
''Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ ;''

Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

"Παιδιά μου" τους είπε
'' Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. Ό,τι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ !! Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα. Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει ''.

ΔΙΆΓΓΕΛΜΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΈΣΩ TWITTER...


μαρία αλεξανδράκη
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΣΩ TWITTER....ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΙΑ ΛΑΘΗ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ...."ΣΥΝΤΡΟΦΕ" ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΖΕΥΕΙΣ Τ ΑΜΑΖΕΥΤΑ....ΑΡΓΑ..ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ... —

Οι τελευταίες ημέρες της Δημόσιας Εκπαίδευσης…

Οι τελευταίες ημέρες της Δημόσιας Εκπαίδευσης…
Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, παρά με το success story της κυβέρνησης μοιάζει ο ξαφνικός θάνατος της τεχνικής εκπαίδευσης. Η Παιδεία βάλλεται από παντού. Και βάλλεται συστηματικά και οργανωμένα. Αποδομείται με κάθε τρόπο.
 Ο Στόχος: Ταξική Παιδεία για λίγους.                                                                
Ένα σχολείο σε ακριτική περιοχή με πεντακόσιους μαθητές αποχωρίζεται το δυναμικότερο κλάδο του: αυτόν της Υγείας. Είκοσι δύο καθηγητές και τέσσερις φύλακες είδαν μέσα σε μια νύχτα την πόρτα της εξόδου, όχι απλώς από το Δημόσιο, αλλά από το χώρο που τους έδινε ζωή. Το χαρτί της απόλυσης δεν αφήνει μόνο άδειες τάξεις, αλλά και οικογένειες σε απόγνωση.
Οι προσχηματικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις για τo σχολείο του μέλλοντος το αφήνουν κενό. Άλλωστε, ο μόνος τρόπος να αντισταθμίσεις την κοινωνικοοικονομική ένδεια είναι να εμφυσήσεις ιδέες και ιδανικά στους αυριανούς πολίτες. Όταν καταργείται ο θεσμός που προσφέρει στους νέους όλα αυτά τα αγαθά, μένουν έκθετοι. Βγαίνουν σε ένα πόλεμο άνισο, χωρίς εφόδια, τη στιγμή που οι έχοντες και κατέχοντες ξεκινούν με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Γιατί- χαρακτηριστικά στον κλάδο της Υγείας- πλέον οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να καταφύγουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κάτι που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν.
Ενώ οι περισσότεροι μαθητές του συγκεκριμένου κλάδου κατάφερναν να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πλέον για τους επόμενους έχει χαθεί αυτός ο δρόμος. Αναφερόμαστε σε έναν κλάδο που εκπροσωπήθηκε επάξια. Πέραν αυτού είχε έντονη παρουσία μέσα από σεμινάρια σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διαλέξεις, κοινωνική προσφορά, πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις που έφερναν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου και παράλληλα τους έκαναν μέρος μιας ομάδας με κοινούς στόχους και ιδανικά.
Όσον αφορά τους φύλακες, πολύτιμοι αρωγοί της ομαλής λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, μπορούν να προσμετρηθούν στις παράπλευρες απώλειες αυτού του ανηλεούς πολέμου.
«Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη»
Ρήγας Φεραίος
Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών