Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ξε-Τσίπας

Θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά θα λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

   


Ξε-Τσίπας: "Έχουμε καθαρή εντολή να τολμήσουμε τις μεγάλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις..."

 

Ξε-Τσίπας: "Ο ελληνικός λαός, δικαίωσε με την κρίση και τον σκληρό και έντιμο αγώνα που δώσαμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο του την περίοδο της διαπραγμάτευσης, αλλά και τη δύσκολη επιλογή να προχωρήσουμε σε έναν συμβιβασμό, σε μια συμφωνία με τους εταίρους μας... 

Έχουμε καθαρή εντολή να τολμήσουμε τις μεγάλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις... βασικός στόχος της κυβέρνησης, είναι να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται από τη συμφωνία με τους δανειστές..."


Ξε-Τσίπας: "... βασικός στόχος της κυβέρνησης, είναι να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται από τη συμφωνία με τους δανειστές..."
     

Πόσο υποκριτές.....



Την 1η Οκτωβρίου η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η έπαρση της παλαιστινιακής σημαίας ψηφίστηκε στη Συνέλευση του ΟΗΕ από 119 χώρες. 8 την καταψήφισαν. 45 απείχαν. Ανάμεσα στις απέχουσες και η Ελλάδα.

Κάποιοι συριζαίοι -υποστηρικτές του ρεαλισμού της συμμαχίας με τον εκάστοτε ισχυρό- θεωρούν πως η ενέργεια αυτή της υπηρεσιακής κυβέρνησης που στήριξε το κόμμα τους ήταν άψογη.

Άλλοι, που ενοχλούνται από τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή την άθλια πράξη, σωπαίνουν.

Κάποιοι άλλοι μας λένε και εχθρούς, επειδή καταγγέλλουμε το αίσχος.

Ε, ναι! Αφού αντιτασσόμαστε σε μια εξωτερική πολιτική που εγκρίνουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, είμαστε εχθροί!
Τίνος;



Ο ξεΤσίπας...
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ; Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πάμε να δούμε τα γεγονότα:
Στις 11 Σεπτέμβρη η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποφάσισε την έπαρση της σημαίας της Παλαιστινιακής Αρχής στην έδρα του οργανισμού.
Ανεξαρτήτως του χαρακτήρα που έχει προσλάβει το λεγόμενο «Διεθνές Δίκαιο» και ο ρόλος του ΟΗΕ μέσα σε αυτό, επρόκειτο για μια ιστορική απόφαση, καθόλου μικρής σημασίας για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για ζωή και ελευθερία.

Υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης ψήφισαν 119 χώρες ενώ 8 χώρες ψήφισαν κατά (ανάμεσά τους, φυσικά, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ).