Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Άκου φασιστάκο..



Ο φονιάς ο Ρουπακιάς δήλωσε από την φυλακή ότι 
"για να είσαι μέλος στην ΧΑ πρέπει να εισαι και πολύ Ναζί". 

Άκου φασιστάκο, το κρανίο σου θα γίνει μια μέρα πτυελοδοχείο στα γραφεία των διευθυντών των hedge funds. 

Για αυτούς δούλεψες, για να συνεχίζουν να σταλάζουν τον φόβο στις μάζες, τον τρόμο ότι δίχως τις αγορές θα σβήσει η ύπαρξη μας. 



Ζούμε την εποχή της παγκόσμιας τρομοκρατίας των αγορών. Αυτές εξαγοράζουν πολιτικούς και φασιστοειδή που τους υπηρετούν τρομοκρατώντας τους ότι θα ξεσκεπάσουν τις βρωμιές τους. Οι πολιτικοί (βλέπε Σαμαράς-Βενιζέλος-Σημίτης-Παπανδρέου) που γέννησαν την οικονομική κρίση, με την σειρά τους καταστροφολογούν οτι χωρίς τις αγορές θα έρθει το τέλος. 

Το νομικό σύστημα και οι δικαστές σε φοβίζουν ότι χωρίς αυτούς να σε προστατεύουν χάθηκες αλλά αθωώνουν τις αγορές και τα μίσθαρνα όργανα τους. 

Οι τραπεζίτες (βλέπε Παπαδήμος -Στουρναρας-Χαρδουβελης) ότι θα εξαφανιστούν τα λιγοστά ή τα πολλά ευρώ σου χωρίς αυτοί να στα φυλάνε όπως ξέρουν, τραβώντας δάνεια από το κράτος στηρίζοντας τις αγορές. 

Οι επιχειρηματίες μας φοβίζουν ότι θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν αν πληρώσουν τον φόρο που πρέπει. Τέλος τα ΜΜΕ που δουλεύουν για όλους τους προηγούμενους σε πείθουν ότι πρέπει να κάτσεις ήσυχος να ζεις μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο, γιατί αυτοί ξέρουν το καλό σου διαφορετικά αν τολμήσεις να ψελλίσεις "κι αν υπάρχει άλλος δρόμος? 
αν πώ ένα φτάνει πια?" έρχεται ο τρόμος και το σκοτάδι. 

Αυτός είναι ο φασισμός του φόβου που πάνω του θησαυρίζουν οι αγορές, τον τροφοδοτεί ο Σοιμπλε, τον διανέμει ο Σαμαζέλος, τον επικοινωνούν τα media, τον προστατεύει η δικαιοσύνη και τον εκτελεί ο Ρουπακιάς.
..................................................................................................................................................................
Όλοι στη συναυλία στο Σύνταγμα απόψε για να κοπεί το φονικό χέρι του φασίστα, για να φοβηθούν και οι αγορές έναν κυρίαρχο λαό!

Μια οφειλόμενη υπόσχεση στον Παύλο Φύσσα…


http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/

Της Γιώτας Ιωαννίδου*

 


«...Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είμαστε και τώρα, να κάνουμε την οργή αποφασιστικότητα και τη στάση σου διδασκαλία. Πήραν προβάδισμα πάλι οι φόβοι και οι ανημποριές. ‘’Να μην πεινάσουμε, αλλά όχι και να σκοτωθούμε’’. Αυτό που επιτρέπει τελικά στο θάνατο να είναι καθημερινά παρών. Περίσσεψε η αποφασιστικότητα των ηλιθίων και πήραν μπόι οι ανασφάλειες των συνετών...»

Ήταν Σεπτέμβρης όπως τώρα… Με τη χλομάδα του Φθινόπωρου και το μισό γέλιο του Καλοκαιριού

Με ένα Μάη των καθηγητών που είχε γεννήσει ελπίδες και είχε οπισθοχωρήσει από το αβάσταχτο βάρος της πολιτικής ελαφρότητας, που έχουν ονομάσει εφικτό.

Η ελπίδα της αντίστασης, οδηγούσε ένα βήμα μετέωρο. Ένα βήμα που δεν ολοκληρώθηκε. Ένα περπάτημα που λύγισε μπροστά στην επιστράτευση και τις διαθεσιμότητες των καθηγητών. Που ''μαζεύτηκε'' μπροστά στην κυβερνητική απειλή που ορθώθηκε σαν σπαθί κρεμάμενο πάνω από τα κεφάλια όλης της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αλλά και κάθε ρωγμής της κοινωνίας που ανάσαινε, στον κήπο της κατειλημμένης ΕΡΤ. Σιγουρεμένη μα και θρασύδειλη, μέσα από τα κάστρα της, η εξουσία απειλούσε χλευάζοντας: δεν μπορείτε, θα κάνετε πίσω.

Κι όμως στις 16 Σεπτέμβρη, ένα κίνημα παλλόμενων ανθρώπων πλαισίωνε την απεργία διαρκείας που είχαν αποφασίσει με συντριπτικές πλειοψηφίες οι Συνελεύσεις των καθηγητών. Όχι χωρίς φόβο και μέτρημα. Μα έπαιρνε πάλι μπόι η ελπίδα και ζέσταινε καρδιές, κάνοντας καυτές τις καρέκλες της εξουσίας και ενός πολιτικού συστήματος που πυορροούσε.

Δε σε γνωρίζαμε μέχρι τότε Παύλο, παρά μονάχα από τους στίχους σου. Στις 18 Σεπτέμβρη σε γνωρίσαμε μέσα από τη δολοφονία σου… Φοβήθηκαν, γιατί εσύ διάλεξες να στέκεις όρθιος και ελεύθερος. Όλα τα κείμενα και οι ομιλίες μας μαζί. Κάτι είχαμε κάνει και εμείς: το κείμενό μας για τους μαθητές, τους καλούσε να διαλέξουν την όρθια περήφανη στάση, αντί να σφίγγουν τα δόντια και να θάβουν τις ψυχές τους.

Οι αφέντες, δεν άντεξαν ούτε δυο μέρες. Έσκασαν τους φασιστικούς – πυορροούντες θύλακές τους για να εξαπολύσουν το φόβο. Οι τηλεοράσεις πλημμύρισαν με περιοδεύοντες θιάσους σωτήρων, που τίποτα δεν γνώριζαν για το φόνο και τους δολοφόνους και ‘’καταδίκαζαν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται’’.

Είναι καθαρά τα πράγματα για αυτούς: Όταν η εξουσία κινδυνεύει, το προσωπικό της γίνεται επικίνδυνο.

Για μας πάλι, όχι, δεν είναι καθαρά. Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είμαστε και τώρα, να κάνουμε την οργή αποφασιστικότητα και τη στάση σου διδασκαλία. 
Πήραν προβάδισμα πάλι οι φόβοι και οι ανημποριές. 
‘’Να πεινάσουμε, αλλά όχι και να σκοτωθούμε’’
Αυτό που επιτρέπει τελικά στο θάνατο να είναι καθημερινά παρών. 
Περίσσεψε η αποφασιστικότητα των ηλιθίων και πήραν μπόι οι ανασφάλειες των συνετών.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε. Οι υπουργοί πάλι χλευάζουν. Θέλετε, καθηγητές μου, ένα κατοστάρικο παραπάνω για να ζήσετε; Ελάτε να σας αξιολογήσουμε εμείς. Έτοιμοι είναι οι 40.000 να δεχτούν την αξιολόγηση, λέει ο υπουργός. Κι αν δείξετε και καλή διαγωγή, αν συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις τόσο το καλύτερο. Θέλετε, μαθητές μου, να πάρετε απολυτήριο και να πάτε στο πανεπιστήμιο; Μα η κλίση σας είναι να γίνετε εργάτες. Δεν τα παίρνετε τα γράμματα. Σας το λέει ένα υπουργείο, αφού κανείς εργάτης δεν έγινε υπάλληλός του. Θέλετε δουλειά; Πάρτε μια κατά ΕΣΠΑ μαθητεία. Να πληρώνετε τον εργοδότη με τα λεφτά από τους φόρους των γονιών σας και να γίνεστε σύγχρονοι δούλοι.

Είναι τόσο απλό, όσο και τιτάνιο. Αντί να πεθαίνουμε κάθε μέρα ας σταθούμε όρθιοι και ελεύθεροι, για να κερδίσει η ζωή. Κανείς δε θα μας σώσει, εμάς και τα παιδιά μας, αν δεν φροντίσουμε εμείς γι αυτό. Αν δεν φροντίσουμε να μην υπάρξει επόμενη φορά, όχι γιατί κάποιοι δεν θα ξανασηκώσουν μαχαίρι, αλλά γιατί θα είμαστε έτοιμοι εμείς. Οφειλόμενη υπόσχεση σε ένα ελεύθερο άνθρωπου που δεν του ταιριάζουν επικήδειοι. Θα ξανασυναντηθούμε Παύλο και όχι τυχαία αυτή τη φορά…

*Η Γιώτα Ιωαννίδου ελιναι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα

Πηγή:αριστερό blog

Η μάχη με το φασισμό συνεχίζεται....


              Αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δολοφονία 
                              του Παύλου Φύσσα             
                       Αργοστόλι Πλατεία Καμπάνας

                                        




 


δείτε το video
Για τον Παύλο Φύσσα

http://li264-148.members.linode.com/~ankan/img/PavlosFyssas.html


Μια παραγωγή της Salmonella Typhi Inc. για την πολιτική ομάδα "Τραβέρσο" της Κεφαλονιάς.

Staring --------- Charlie Chaplin Rudolf Hess Adolf Hitler Νίκος Μιχαλολιάκος Ηλίας Κασσιδιάρης Bob Geldof 

Music -------- -Charlie Chaplin -Pink Floyd -Ολίγον κάτι βαρβάτοι Aριαναρέοι, ουχί της "εκφυλισμένης τέχνης" και ουχί -φευ!- μοντερνισταί και άπλυτοι, που γράφανε βαγκνερικά εμβατήρια για τη Wehrmacht. -Ολίγον ο CEO της Salmonella Typhi Inc.

Copyright annotation:
This video contains scenes from "Modern Times" (Charlie Chaplin), "The Wall" (Alan Parker), music by Charlie Chaplin & Pink Floyd.




Γκραφίτι στη Βαρκελώνη για τους αντιφασίστες Carlos Palomino, Roger, Sònia, Guillem Agulló, Clément Méric και Παύλο Φύσσα.

   


                                         


Οι εκτιμήσεις ειναι περι των 40.000 ανθρώπων σε όλη την χώρα
Κατέβηκαν στον δρόμο για να τιμήσουν
Τον Παύλο Φυσσα.
Λίγη η ευαισθησία
Αλλά τουλάχιστον
Υπήρξε.