Τρίτη 27 Μαΐου 2014

και τώρα «μαστίγιο»




Και τώρα «μαστίγιο»-Εκδόθηκαν 10.000 εντολές κατάσχεσης


Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου....


Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις- είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση -έως και 24 δόσεις- είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση.


ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

kartesios260514


Η ΝΔ ταύτισε προεκλογικά μία πιθανή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόματη καταστροφή της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ κρυμμένο στην κουφάλα μιας Ελιάς εκβίαζε ανοιχτά ότι μία πιθανή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα διέλυε τη σταθερότητα της χώρας και θα την οδηγούσε στο γκρεμό. Το ΚΚΕ τα έδωσε όλα προεκλογικά έχοντας ως πρώτο στόχο τη μείωση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την αύξηση της δικής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κουράστηκε στιγμή να βάζει αυτογκόλ στην προεκλογική του προσπάθεια.

Η πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ έχωνε στο τσουβάλι των ευρωσκεπτικιστών τη Λεπέν με τον Τσίπρα. Τα ελληνικά ΜΜΕ συσπειρώθηκαν γύρω από τη γραμμή Μαξίμου δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση που εμφανίστηκε ποτέ στην Ελλάδα παράγοντας τρόμο και πανικό μπροστά σε μία πιθανή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του διευθυντηρίου της Ε.Ε. έτρεχαν πίσω από τον Σόιμπλε και επαναλάμβαναν σαν ηχώ τις προβοκάτσιες, τις απειλές και τους εκβιασμούς του που είχαν στόχο την ενίσχυση του φοβικού συνδρόμου των Ελλήνων. Τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης με αρχηγό τον Άδωνη Γεωργιάδη ευχαριστούσαν καθημερινά ως γιουσουφάκια τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ για την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια που τους προσέφεραν απέναντι στον διαβολικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εκκλησία δια των μητροπολιτών της σταμάτησε τον ιερό της πόλεμο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν διαβεβαιώσει ότι όσοι τον ψηφίσουν θα πάνε στην κόλαση. Γενικώς, υπήρχε μία περίεργη συμμαχία – ακόμη και φαινομενικά εντελώς διαφορετικών πολιτικών χώρων- που επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με διάρκεια και πάθος. Με βολές που περνούσαν πάνω από το Μαξίμου και τη Χ. Τρικούπη κι έβρισκαν την Κουμουνδούρου

Ύστερα από όλα αυτά, οι κυβερνητικοί εταίροι απαξιώνουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σφυρίζουν αδιάφορα για τη μεγαλοπρεπή τους ήττα και αποδίδουν το αποτέλεσμα στη «χαλαρή ψήφο». Αν αυτή η ψήφος μετά από αυτό το προεκλογικό περιβάλλον θεωρείται «χαλαρή», τότε δεν ξέρω ποιες είναι οι προϋποθέσεις μίας «σκληρής ψήφου». Ίσως να εννοούν αυτές που υπάρχουν σήμερα στην Ουκρανία.

Αυτή, όμως, δεν ήταν μία νίκη που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν ένα μήνυμα των ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ να κόψει τις ευγένειες, τις γκάφες και τα μισόλογα. Ήταν ένα μήνυμα ότι το μεγάλο ποσοστό όσων ψήφισαν δε φοβούνται την ανατροπή. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να πιστεύει ότι το κατάλληλο όπλο απέναντι στη βαρβαρότητα, που και ο ίδιος διαπιστώνει και καταγγέλλει, είναι ο πολιτικός πολιτισμός και ο πληθυντικός ευγενείας θα χάσει την ευκαιρία που του δόθηκε την Κυριακή και θα μειώσει την αξία μίας νίκης της Αριστεράς στην Ελλάδα. 
 
Όσο για το θέμα της Χρυσής Αυγής και του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές, είναι εμφανές ότι αυτοί που τη δημιούργησαν και τη στήριξαν, τώρα πάλι τη χρησιμοποιούν ως χαλί για να κρύψουν από κάτω του την ήττα τους. Η θέση πολλών κυβερνητικών ότι «δε μας αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μας ανησυχεί κυρίως η δύναμη της Χρυσής Αυγής» είναι χυδαία υποκρισία.

Οι γεννήτορες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται εντός του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των εργολαβικών ΜΜΕ. Όσο βαθιά κι αν έθαψαν το θέμα του Μπαλτάκου, υπάρχει μία πολιτική ανεκτικότητας, προβολής και ενίσχυσης του εκτρώματος αυτού. Επίσης, όσο οι κυβερνητικοί εταίροι θα συναινούν με τη σιωπή τους σε δηλώσεις τύπου Σόιμπλε ότι «Δεν ευθύνεται η λιτότητα για την αύξηση της λαϊκιστικής ψήφου στην Ευρώπη», τόσο θα σπέρνουν νεοναζί και θα θερίζουν μαχαιρωμένους. Διότι όταν τη λιτότητα σού την επιβάλλουν ξένες κυβερνήσεις και συμφέροντα κι εσύ την αποδέχεσαι ως επιτυχία τότε ένα από τα εγκλήματα που κάνεις είναι να ταΐζεις τον εθνικισμό.

Η φωνή βρέθηκε.


Του Θάνου Αθανασιάδη


Η ανάλυση που ακολουθεί είναι αμιγώς πολιτική.

Αφορά στα πεπραγμένα των ημερών, των πολιτών, των κομμάτων.

Αφορά, τόσο στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όσο και στην εκτίμηση τωναποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών του 2014.

Δεν είναι πρόχειρη, έλκει όμως, κατ' αρχήν, τα συμπεράσματά της από τη στάση ενός ανθρώπου.

Και εξάγει συμπεράσματα από τη στάση του Ελληνικού Λαού απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο.

Ο Μανώλης Γλέζος είναι γνωστός στο πανελλήνιο από την αντιπαράθεσή του προς τη γερμανική επικυριαρχία, στους παλαιότερους δε περισσότερο για το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας κατά το Β' Π.Π.

92 ετών άνθρωπος, πώς να τα καταφέρει;

Πού να βρει ικμάδα, έστω, δύναμης, να σταθεί κόντρα στο θεριό;

Ποιον στέλνει ο Ελληνικός Λαός στο Ευρωκοινοβούλιο; Τον παππού; Γιατί;

Τι σημαίνει "Γλέζος στην Ευρωβουλή";

Η συνέχεια είναι "χωριάτικη". 

  • Αυτό λένε οι άνθρωποι στα καφενεία.
  • Αυτό συζητούν οι νοικοκυρές στα παντοπωλεία.
  • Αυτό λέει το οικοδομικό συνεργείο στο μεσημεριάτικο διάλειμμα.
  • Αυτό κουβεντιάζουν οι ψαράδες μεταξύ τους, όσο δεν τσιμπάει.
  • Αυτό ψιθυρίζεται στα έδρανα της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής στα δικαστήρια, ανάμεσα στους δικηγόρους.
  • Αυτό ομολογούν οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες.

Αυτό 

Αυτό λένε οι γιατροί με τους νοσηλευτές στους ασθενείς στο επισκεπτήριο.

" 'Άντε, βρε, δεν παθαίνεις τίποτε, για δες το Γλέζο, που έχει περάσει δέκα φορές τα δικά σου!"

Αυτό λέει ο Αλέξης ο Τσίπρας, πριν μπει να μιλήσει στη Βουλή:

"Να τα πω σαν το Γλέζο".

  • Με ακατάβλητο πάθος.
  • Με κοινωνική συναίσθηση.
  • Με φωνή δικαίου.
  • Με ιστορική αλήθεια.
  • Με νομικά επιχειρήματα.
  • Με αξιοπρεπή εντιμότητα.
  • Με αδήριτη ντομπροσύνη.

Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε Γλέζο, για να πει αυτός στην Ευρωβουλή, για όλους εμάς, αυτά που ο ίδιος ο λαός φοβάται να πει.

Επειδή ο λαός δεν είναι ήρωας, φοβάται πολύ.

  • Κι ας πεινάει.
  • Κι ας μην έχει ρεύμα.
  • Κι ας μην έχει σχολεία.
  • Κι ας πεθαίνει σε διαδρόμους νοσοκομείων.
  • Κι ας μην έχει δουλειά.
  • Κι ας έχει αποδειχθεί αυτός ο λαός κατώτερος των περιστάσεων.

Αυτό βλέπει ο κύριος Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της εδώ Κυβερνήσεως και αρνούνται τις εκλογές.

Οι δεύτεροι και οι τέταρτοι αρνούνται στους πρώτους.

Οι εξαφανισμένοι ΔΗΜΑΡίτες συστρέφονται και αναζητούν κονάκι και φαγάκι εκεί κοντά.

Αυτό βλέπουν οι Ευρωπαίοι και αρνούνται αυτό που λένε οι εφημερίδες τους.

Αυτό βλέπουν οι Άγγλοι και τους λένε "ευρωσκεπτικιστές".

Δεν είναι κομμουνιστές, ούτε αντεξουσιαστές με κουκούλες, οι Άγγλοι.

Την ενωμένη Ευρώπη και την κατάντια της βλέπουν και δεν επιθυμούν να κάνει κουμάντο στη χώρα τους.

Ένας άνθρωπος θα τα πει όλα αυτά, εκεί στο άντρο της κυριαρχίας των πλουσίων.

Και ιδού η κατακλείδα αυτής της πολιτικής ανάλυσης:

Οι Έλληνες δεν επιθυμούν η ενωμένη Ευρώπη να καταστεί τάφος ενός λαού.

Απαιτείτο μια γενναία φωνή να μιλήσει εξ ονόματος όλων.

Η φωνή βρέθηκε.

Από το Manic Nirvana