Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επιλέγουμε τη σύγκρουση. Παντού....



     


Πόσα χρόνια ακόμη θα βλέπω το ίδιο ρεπορτάζ σε διακαναλικές διασκευές; Μεσήλικες στη λαϊκή να απευθύνονται οργισμένοι στις κάμερες λέγοντας πως «θα μπούμε στη Βουλή», υπάλληλοι γραφείων που συνωμοτούν την ώρα του καφέ κάτω από τη μύτη του προϊστάμενου, μιλώντας για την απεργία που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν μπορούν λόγω δανείων και πιστωτικών καρτών ή το φόβο της απόλυσης, χιλιάδες διαδηλωτών να στρέφουν τις ανοιχτές παλάμες στο κοινοβούλιο ελπίζοντας σε «μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή» με τον Τσίριζα στην εξουσία, και άλλοι, ΠΑΜίτες εργαζόμενοι, να την περιφρουρούν γιατί αυτοί μόνο ξέρουν να διαμαρτύρονται όπως πρέπει.

Οι επαναστάτες του facebook, εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμο της διαδικτυακής εκτόνωσης να εξυβρίζουν νύχτα-μέρα πολιτικούς, δημοσιογράφους, τηλεπερσόνες και «αντίπαλους» bloggers… Διανοούμενοι και «αριστεροί» του Κολωνακίου να γράφουν ευχολόγια βρισκόμενοι στο δικό τους μεταξωτό κόσμο, ενώ άλλοι συνεχίζουν να απευθύνονται στον κόσμο μη απευθυνόμενοι, χρησιμοποιώντας την ίδια ξύλινη γλώσσα, που μυρίζει πτωματίλα από την πολυετή κι ανέξοδη χρήση.

Τα δελτία ειδήσεων να μασάνε συνεχώς την ίδια τσίχλα της «ανάπτυξης που έρχεται» και της ανάγκης «πάταξης των δύο άκρων», τσίχλα που έχει ολοφάνερα χάσει τη γεύση της και συνεχίζει να μασιέται από συνήθεια ή/και ηλιθιότητα. Την ίδια στιγμή η απάθεια φουντώνει ακόμη περισσότερο, και ιδιαίτερα μετά τις απανωτές ήττες που δέχεται η επαναστατική μειοψηφία και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φθάσει οι παραδοσιακές μορφές αντικρατικής/αντικαθεστωτικής δράσης. Η μπατσοφοβία έχει εξαπλωθεί και ο φόβος αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής της πλειοψηφίας των επι μέρους δράσεων.

Το τηλεγαμήσι του εγκεφάλου πλέον έχει αφεθεί σε διάφορα αστεία
blogs, video στο γιουτουμπι και σελίδες σε κοινωνικά δίκτυα, που αναπαράγουν κάθε συνωμοσιολογική αρλούμπα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Το ξεκατίνιασμα έχει μεταφερθεί από τα τηλεοπτικά παράθυρα στους τοίχους του facebook και όλοι δείχνουν να σέρνονται σαν νήπια πίσω από κηδεμόνες που καθορίζουν την ατζέντα.

Λοιπόν, μέσα απ' αυτή τη φαρσοκωμωδία δεν ξέρουμε αν θα βγούμε νικητές ή χαμένοι. Δεν ξέρουμε αν θα βγούμε καν σωματικά υγιείς. Ξέρουμε όμως πως σίγουρα θα βγούμε (αν βγούμε) ψυχικά υγιείς.

Ξέρουμε πως είμαστε τα «κωλόπαιδα», οι «αλήτες», κι αν χρειαστεί, ω ναι, οι κουκουλοφόροι. Ξέρουμε πως η λύσσα μας για ελευθερία δεν έχει όρια, και πως δεν έχουμε τίποτε πια να χάσουμε, πέρα από τα μικροαστικά ταμπού, τις φοβίες, τη γαμημένη ηττοπάθεια.

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και μας ζητούν να τηρήσουμε την ειρήνη. Την ίδια στιγμή που οι μπάτσοι μπαίνουν στα σπίτια μας, την ίδια στιγμή που η «Δικαιοσύνη» λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα των από πάνω και κατόπιν των εντολών τους, το ίδιο λεπτό που μας πνίγουν με χίλιους δυο τρόπους, μας ζητούν να αναπαυθούμε βολικά στον καναπέ, καταδικάζοντας τη βία, καταδικάζοντας τη σύγκρουση, καταδικάζοντας τον εαυτό μας σε θάνατο.

Επιλέγουμε να μην σταματήσουμε. Επιλέγουμε να μην φοβηθούμε. Επιλέγουμε να επιτεθούμε. Να δημιουργήσουμε τώρα τις εργατικές συμμαχίες μιας πολιτικής απεργίας διαρκείας. Να δημιουργήσουμε τώρα τις μαχητικές ομάδες προστασίας της κοινωνίας και των εαυτών μας από τις κρατικές επιθέσεις. Να δημιουργήσουμε τώρα πυρήνες ελευθερίας, που θα διαχύσουν τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης και της αυτοθέσμισης σε κάθε γειτονιά και χωριό.

Επιλέγουμε τη σύγκρουση. Παντού....

Επιλέγουμε τον πόλεμο. Για την Ειρήνη...Για την Αναρχία

αμέτοχοι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...







«Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή. Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική. Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ’ την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ’ όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, oι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών…». Μπέρτολτ Μπρεχτ

Tα νεοφιλελεύθερα γερμανοτσογλανάκια της δωσίλογης ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... «Μοιράζουν» τα... νοσοκομεία!






Την ώρα των Λαϊκών Δικαστηρίων, με λαϊκούς δικαστές, τα γελάκια θα γίνουν πικρά...

 

Τον «συντονισμό» έχουν αναλάβει οι Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης.

Τελικά, σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν αλλάζει... Πυρετώδεις είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συσκέψεις στα επιτελεία των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στελέχη πηγαινοέρχονται στα γραφεία με φακέλους, σημειώσεις, έγγραφα κ.λπ.
Οχι, μη φανταστεί κανείς ότι ασχολούνται με τα "καυτά" θέματα της καθημερινότητας (βλ. πετρέλαιο θέρμανσης, φόροι ακινήτων κ.ο.κ.). Τα πρόσωπα για τα νέα ΔΣ στα νοσοκομεία ψάχνουν... 50-50
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να... μοιράσουν την "πίτα" σε ό,τι αφορά τις θέσεις ευθύνης και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα συμφωνήσουν.
Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται είναι πως η αναλογία θα είναι 50-50, μια επιλογή που δεν βρίσκει σύμφωνους τους βουλευτές του πρώτου κόμματος, οι οποίοι θεωρούν ότι οι διορισμοί πρέπει να είναι ανάλογοι των ποσοστών που είχαν οι... δύο κυβερνητικοί εταίροι στις εκλογές του '12... Πρόοδος
Οπως και να έχει, παρά τις διαφωνίες έχει αρχίσει να σημειώνεται πρόοδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο "Μεταξά" βρίσκεται ήδη πρόσωπο που είχε προταθεί από τη ΝΔ, ενώ το Τζάνειο "πήγε" στο ΠΑΣΟΚ.
Στο Κρατικό Νίκαιας ο διοικητής "χρεώθηκε" στη ΝΔ, μέσα από την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή.
Τέλος, το Θριάσιο φαίνεται ότι το "παίρνει" το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ασκληπιείο η ΝΔ... Ενταση
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε περιφέρειες που τα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι περισσότερα από δύο, στις... διαπραγματεύσεις συμμετέχουν ενίοτε και οι τοπικοί βουλευτές.
Σε αυτές τις συσκέψεις, η ένταση δεν λείπει, καθώς οι... υποχρεώσεις είναι πολλές και συχνά αντικρουόμενες.
Τελικά, ο στίχος "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση στη χώρα - με εξαίρεση, βεβαίως, τους μισθούς και τις συντάξεις...

Είν΄ επικίνδυνον πράγμα η βία; Ε τότε, πήγαινε αργά!!!

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

 

Στους δρόμους της Αθήνας. Κόκκινο κατακόκκινο φόντο, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΝ ΠΡΑΓΜΑ Η ΒΙΑ, με την υπογραφή του Καβάφη. Ο συμβολισμός και η παραχάραξη είναι σαφής ή μόνο στα δικά μου μάτια; Στο ποίημα ο Αλεξανδρινός ποιητή αναφέρεται στη βιασύνη. Το παραθέτω:

Ελένη Λαμπροπούλου
“Ἐν Mεγάλῃ Ἑλληνικῄ Ἀποικία, 200 π.Χ.”

Ὅτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ εὐχήν στήν Ἀποικία
δέν μέν’ ἡ ἐλαχίστη ἀμφιβολία,
καί μ’ όλο πού ὁπωσοῦν τραβοῦμ’ ἐμπρός,
ἴσως, καθώς νομίζουν οὐκ ὀλίγοι, να ἔφθασε ὁ καιρός
νά φέρουμε Πολιτικό Ἀναμορφωτή.

Ὅμως τό πρόσκομμα κ’ ἡ δυσκολία
εἶναι πού κάμνουνε μιά ἱστορία
μεγάλη κάθε πρᾶγμα οἱ Ἀναμορφωταί
αὐτοί. (Εὐτύχημα θα ἦταν ἄν ποτέ
δέν τούς χρειάζονταν κανείς.) Γιά κάθε τί,
γιά τό παραμικρό ρωτοῦνε κ’ ἐξετάζουν,
κ’ εὐθύς στόν νοῦ τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
μέ τήν ἀπαίτησι νά ἐκτελεσθοῦν ἄνευ ἀναβολής.

Ἕχουνε καί μιά κλίσι στές θυσίες.
Παραιτηθεῖτε ἀπό τήν κτήσιν σας ἐκείνη∙
ἡ κατοχή σας εἶν’ ἐπισφαλής:
ἡ τέτοιες κτήσεις ἀκριβῶς βλάπτουν τές Ἀποικίες.
Παραιτηθεῖτε ἀπό τήν πρόσοδον αὐτή,
κι ἀπό τήν ἄλληνα τήν συναφῆ,
κι ἀπό τήν τρίτη τούτην: ὡς συνέπεια φυσική∙
εἶναι μέν οὐσιώδεις, ἀλλά τί νά γίνει;
σας δημιουργοῦν μιά ἐπιβλαβή εὐθύνη.

Κι ὅσο στόν ἔλεγχό τους προχωροῦνε,
βρίσκουν καί βρίσκουν περιττά, καί νά παυθοῦν ζητοῦνε∙
πράγματα πού ὅμως δύσκολα τά καταργεῖ κανείς.

Κι ὅταν, μέ τό καλό, τελειώσουνε τήν ἐργασία,
κι ὁρίσαντες και περικόψαντες τό πᾶν λεπτομερῶς,
ἀπέλθουν, παίρνοντας καί τήν δικαία μισθοδοσία,
νά δοῦμε τί ἀπομένει πιά, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική. –

Ἴσως δέν ἔφθασεν ἀκόμη ὁ καιρός.
Να μή βιαζόμεθα∙ εἶν’ ἐπικίνδυνον πρᾶγμα ἡ βία.
Τά πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Ἔχει ἄτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, ἡ Ἀποικία.
Ὅμως υπάρχει τί τό ἀνθρώπινον χωρίς ἀτέλεια;
Καί τέλος πάντων, νά, τραβούμ’ ἐμπρός.

Κ.Π. Καβάφης (1928)


ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ........ΚΑΙ  ΤΡΟΛΛΑΡΕΙ
Ι 



Η πραγματικότητα είναι σκληρή.....



  



καταδικάζουμε τους ρουφιανους απ όπου και αν προέρχονται ..Πρετεντέρης - Ρίψη Αντικειμένων

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΈΝΤΑΣΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ RHESUSGR WEB TV