Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

μια φόλα στο ..ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ παρακαλώ...


Μα τον κύνα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΔIAΓΩNIΩΣ


ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Το περιοδικό Time τον είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις εκατό προσωπικότητες που επηρεάζουν τον κόσμο πριν από δύο ή τρία χρόνια. Κι ας ήταν τετράποδος και αδέσποτος. Παρ’ ημίν έγινε διάσημος για τα προοδευτικά του αισθήματα ή μάλλον για τα εχθρικά του γαβγίσματα κατά της αστυνομίας, τα οποία οι κήνσορες των πολιτικών μας φρονημάτων και παντός μολότοφ είχαν μεταφράσει στη γλώσσα της Αριστεράς και της Προόδου.
 Η αλήθεια είναι ότι είχε πλάκα ο συμπαθέστατος Λουκάνικος. Τον είχα δει στην τηλεόραση σε πλήρη ανάπτυξη του αγωνιστικού του σθένους να ωρύεται μπροστά στις ασπίδες των κρανοφόρων αστυνομικών, αψηφώντας τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου και λάμψης. 
 Το πιθανότερο είναι ότι θα είχε φάει καμιά κλωτσιά από κάναν ένστολο και έκτοτε, όποτε έβλεπε στολή γινόταν έξαλλος, κοινώς είχε πολιτική κρίση εφάμιλλη των δίποδων συντρόφων του που φωνάζουν «Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι» περίπου με τα αντανακλαστικά του σκύλου του Παβλόφ. Και μέχρι εδώ καλά. Ηξερα ένα σκύλο στο νησί που γάβγιζε έξαλλος μόλις έβλεπε παπά, γιατί κάποτε ένας παπάς τον είχε κλωτσήσει και έκτοτε θεωρούσε κυνικό του καθήκον να εχθρεύεται τα ράσα.

      

Ο παπα- Ανδρέας, προσπαθούσε να πείσει τους χωριανούς πως ο σκύλος είναι δαιμονισμένος και ζητούσε να τον βγάλουν απ’ τη μέση για να βρει κι αυτός την ησυχία του, όμως οι χωριανοί γελούσαν. Ακόμη κι αν ως λαός δεν περάσαμε από διαφωτισμό κάποτε τουλάχιστον ξέραμε να γελάμε. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Λουκάνικο, τον εξαρχειώτη και συμπαθέστατο κοπρίτη τον οποίον τα λοιπά μέλη της φυλής των Εξαρχείων ανέδειξαν σε ήρωα των ταξικών αγώνων. Τον περασμένο Μάιο, κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Λουκάνικος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Τον θρήνησαν, αλλά φαίνεται πως δεν αισθάνθηκαν ότι τον θρήνησαν αρκετά κι έτσι προχθές αποφάσισαν να τον ξαναπεθάνουν με νεκρολογίες στην «Αυγή» και θρηνητικά μελό στο Διαδίκτυο. Να ’ναι καλά εκεί που βρίσκεται, υποθέτω πως όλ’ αυτά θα τα κοιτάζει αφ’ υψηλού περιμένοντας υπομονετικά την επόμενη ζωή του. Αντιμετωπίζοντας εξίσου αφ’ υψηλού και την απαραίτητη καταγγελτική σάλτσα εννοείται, αφού ανεκοινώθη πως πέθανε, αν και μόλις δέκα ετών, διότι ο οργανισμός του είχε καταπονηθεί από τα δακρυγόνα του αυταρχικού μας κράτους. Προφανώς του έκαναν νεκροψία, μα τον κύνα που έλεγε και ο Σωκράτης!





"Γράφω όπου μου δίνουν να φάω και γαβγίζω όποιους μου πει το αφεντικό." Τάκης Θεοδωρόπουλος



O άλλος άρθρο στη Καθημερινή να μας εξηγήσει ότι ο Λουκάνικος θα μισούσε τα ΜΑΤ λόγω καμιας κλωτσιάς κ άρα δεν είχε σωστά πολιτικά κριτήρια.

«Τα καλύτερα σκυλιά κουράστηκαν…»

της Μ.Τζιαντζή
Εκρηξη συγκίνησης και τρυφερών αποχαιρετισμών προκάλεσε στα σόσιαλ μίντια η είδηση για το θάνατο του Λουκάνικου, του καφετή μπασταρδάκου που έγινε διάσημος καθώς δεν έλειπε ποτέ από τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις της εποχής των Αγανακτισμένων, και μάλιστα στην πρώτη γραμμή απέναντι στις διμοιρίες των ΜΑΤ αψηφώντας χημικά και δακρυγόνα.
Μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι οι αναρίθμητες νεκρολογίες και τα σχόλια εμφανίστηκαν με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, μια που ο Λουκάνικος πέθανε φέτος την άνοιξη....

Είναι αλήθεια ότι το εγχώριο και διεθνές ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα για το μακαρίτη ήταν πολύ πιο ζωηρό απ’ ό,τι, π.χ. το ενδιαφέρον για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτή η φιλολογία δεν είναι δείγμα αποπολιτικοποίησης ή συναισθηματολογίας. Οι ελεγείες για τον Λουκάνικο δεν μαρτυρούν απλώς τη δύναμη του Διαδικτύου αλλά τη δύναμη της νοσταλγίας, όπως και την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι γενναίο, αθώο και ανιδιοτελές (έστω και άμυαλο!), να αναζητήσουμε κάποιες ιδιότητες που με δυσκολία φαίνεται ότι εντοπίζουμε στα πολιτικά κόμματα και τους προβεβλημένους εκπροσώπους τους: την ανάγκη για σύμβολα αλλά και την ανάγκη να επιδείξουμε ή να εκφράσουμε τη δική μας ευαισθησία.

Πάνω από τρία χρόνια έχουν περάσει από τη σύντομη εποχή των Αγανακτισμένων, της αντιφατικής αντιμνημονιακής αντίστασης και της Αραβικής Άνοιξης. Χωρίς να το επιδιώξει, ο Λουκάνικος έγινε τραγούδι και εξώφυλλο, έγινε θέμα στο BBC, το CNN, το Ρόιτερς και το Aλ Τζαζίρα, έγινε κομμάτι ενός μυθολογικού κύκλου που παραμένει ανοιχτός.
Ας μην πούμε ακόμα ότι «τα καλύτερα σκυλιά κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι». Ας μην πούμε «ένας σκύλος και μια πλατεία ήταν όλη μου η ζωή… τώρα ο σκύλος έφυγε, από ντροπή και μόνο που ’βλεπε μένα σ’ άδεια πλατεία απ’ τον πόνο μου να λιώνω».

Κουρασμένος, πρόωρα γερασμένος και άπρακτος, ο αδέσποτος σκύλος βρήκε φιλοξενία σε ένα σπίτι όπου πέθανε ήρεμα. Η ιστορία όμως διδάσκει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε καν τα γαβγίσματα του Λουκάνικου προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Τα τέκνα και τα εγγόνια του Λουκάνικου, βιολογικά και πνευματικά, θα αποδείξουν ότι γαβγίζει καλύτερα όποιος γαβγίζει τελευταίος. 





Ο  θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και στον κώλο σας. 


Αν ο είναι τόσο δυνατό σύμβολο που φτάνει ολόκληρη Καθημερινή να γράφει άρθρα γ να τον αποδομήσει,Φανταστείτε τον πανικός τους!!


της πουτ@νας γίνεται...αλλά εμείς μόκο!!!

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK........ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

έμπολα


Ο έμπολα πλησιάζει την Ελλάδα, επειδή ήταν το μόνο που έλειπε για να διαφέρει από τις τριτοκοσμικές χώρες.

  1. Σκεφτείτε ποιοι θα διαχειριστούν τον έμπολα εάν σιάξει κατά 'δώ. Αυτοί ->


ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ ΓΊΝΕΤΑΙ...








  1. ΜΝΗΜΟΝΙΑ


"...Ο Economist επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, γεγονός που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή..."

Είχαμε "μεγάλο αριθμό ιδιόκτητων οικιών", μετά είχαμε "μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων", τώρα έχουμε "μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων"...

Πάντως, κι ο πληθυσμός... Είναι εξαιρετικά μεγάλος... Μήπως να... Ξέρω γω... Και... εκείνα τα φουρνάκια... δουλεύουν ακόμη ?

Επιτέλους οι ναζί έμαθαν να "τεκμηριώνουν" τις απόψεις τους...


 · 
αυτά ψιθυρίζονται στα τραπεζικά σαλόνια.....
η Αλφα ήδη άρχισε απολύσεις, στόχος να κλείσουν 800 καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά
Η Alpha Bank θα εξαγοραστεί από την Εθνική και η Eurobank από την Πειραιώς,έχει προαποφασιστεί. 
Τα χρέη τους φυσικά θα τα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο, ο Έλληνας πολίτης..


Αναρωτιούνται μερικοί πως ειναι δυνατόν κάποιοι να γλεντούν πάνω στους τάφους των πεζοναυτών.
Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατι οι στρατιωτικοί ψηφιζαν πάντα δεξιά?



ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Έχω την αίσθηση,ότι ανέβηκε το κασέ των ''ανεξάρτητων'' εθνοπατέρων,πού θα κληθούν να ψηφίσουν νέο Παπούλια.....
‪#‎Μπόμπολα_ξηλώσου‬  



Με εντολή Σαμαρά διορίστηκε ο γιος του βουλευτή Καριπίδη που αρνήθηκε να ψηφίσει το Β' Μνημόνιο! Το γαλάζιο προσκλητήριο μόλις άρχισε..



Τελικά, χωρίς φούντα αυτή η χώρα πρόεδρο δε βλέπει.
Αποφασισμένη να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη διαδικασία του Φεβρουαρίου είναι η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκη Φουντά. Έτσι...
KONTRANEWS.GR
LikeLike ·  · 


...αχαριστία !!
- Η κυρία Νίκη Φούντα εκλέχτηκε με τη δημαρ στην Αιτωλοακαρνανία,
όπου ήταν υποψήφιος και ο φώτης. Ο πρόεδρος, όμως, επέλεξε να
πάρει την έδρα στη β΄Αθήνας, οπότε "καθάρισε" τον φίλτατο δημητράκη
Χατζησωκράτη, που, διαφορετικά, θα εκλέγονταν!
Τώρα η κυρία δηλώνει πως θα ψηφίσει "βάσει αξιοσύνης" (!!) τον επόμενο ΠτΔ, κόντρα στην απόφαση της δημαρ.
...Συμπαρίσταμαι απολύτως στον πρόεδρο και τον "άτυχο"και καταδικάζω
την...αχάριστη !! 


Ψήφος στη Bουλή μαύρο στη ζωή

 

Χωρίς αέρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση-ΠΡΙΝ
Προεξοφλημένο το αποτέλεσμα της «ψήφου εμπιστοσύνης» στη Βουλή: Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πήρε 155 «ναι», δεν μπόρεσε δηλαδή να κερδίσει ούτε ένα βουλευτή εκτός από το… φίλο του Σαμαρά, τον Νικήτα, ο οποίος επέστρεψε στο γαλάζιο μαντρί. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε περιχαρακωμένη (μόνο δύο ήταν τα «παρών»), αλλά και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιχαίρει, καθώς δεν καταγράφηκαν επιπλέον ρωγμές στο κυβερνητικό μπλοκ....

Σαμαράς και Βενιζέλος υπερασπίστηκαν με πάθος την πολιτική τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Αλ. Τσίπρα και επιβεβαίωσαν ότι θα κλιμακώσουν την αντιδραστική επίθεση. Στόχος τους: να εφαρμόζουμε μόνοι μας την καταστροφική για τους εργαζόμενους και το λαό πολιτική του Μνημονίου, χωρίς τρόικα και τυπικό Μνημόνιο, υπό την ασφυκτική επιτήρηση της ΕΕ και την παρακολούθηση του ΔΝΤ. Ο Αλ. Τσίπρας εμφάνισε ένα ήπιο προφίλ, σε θεσμικό ρόλο, προβάλλοντας μια διορθωτική πολιτική εντός του πλαισίου της ΕΕ και των αγορών. Οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σε άλλη κατεύθυνση από την ανάγκη για ένα πρόγραμμα ανατροπής της μνημονιακής – καπιταλιστικής κόλασης, που να ανταποκρίνεται στα ζωτικά αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η επόμενη μέρα θα σημαδευτεί από την προσπάθεια του μαύρου μετώπου να ρίξει περισσότερο μαύρο στη ζωή του λαού. Με τα νέα μέτρα που προωθούν τρόικα, κυβέρνηση και κεφάλαιο, αλλά και με τη «ρύθμιση» του χρέους, που θα αποσκοπεί στο να παραμείνουμε αλυσοδεμένοι για πολλές δεκαετίες. Το αστικό μπλοκ εξουσίας επιδιώκει να κολλήσει ο λαός στον καναπέ, να παραλύσει από την εκλογική αναμονή, για να έχει λυμένα τα χέρια του για την προεδρική εκλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραβήξει χειρόφρενο στο κίνημα και τα δίνει όλα για τις εκλογές, διεκδικώντας το χρίσμα κύκλων της ολιγαρχίας. Το ΚΚΕ μένει μόνο στις συμβολικές κι ελεγχόμενες κινητοποιήσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ψηφίζουν τα έδρανα και σιωπούν οι δρόμοι. Η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διαδήλωση την ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης έριξε μια τροχιοδεικτική βολή, αλλά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.