Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Θαυμάστε τους πολιτικούς γυρολόγους της οργάνωσης-φάντασμα


Έπεσαν οι μάσκες για το σκοπό  της οργάνωσης-φάντασμα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ με την ανοχή και την κρυφο-υποστήριξη της "νομαρχιακής"



.......................................


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ:‏ Η Ελπίδα δεν χάθηκε. Ο δρόμος είναι δύσκολος . Όμως οι αξίες και οι ιδέες της αριστεράς για μια ελεύθερη ,δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη πατρίδα δεν ηττήθηκαν. Τον αγώνα τον συνεχίζουμε και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.

    Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ:‏ Η Ελπίδα δεν χάθηκε. Ο δρόμος είναι δύσκολος . Όμως οι αξίες και οι ιδέες της αριστεράς  για μια ελεύθερη ,δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη πατρίδα  δεν ηττήθηκαν.  Τον αγώνα τον συνεχίζουμε και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ 
Αύγουστος 2015 
Οι τελευταίοι μήνες είναι σίγουρα οι πιο δραματικοί μήνες ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που έχει βιώσει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της μεταπολίτευσης , τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαικό επίπεδο.


Η νίκη της αριστεράς στις 25 Γενάρη , η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές ( κατά την οποία όλοι μας φτάσαμε στα όρια της αντοχής μας), το δημοψήφισμα του Ιούλη, η επίτευξη μιας συμφωνίας που δεν προσδοκούσαμε , κάτω από πιέσεις , εκβιασμούς , τελεσίγραφα , πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες , αλλά και η μετατροπή της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε μειοψηφία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , σηματοδοτούν την αρχή μιας καινούργιας περιόδου την μεταπολιτευτική ελληνική πραγματικότητα , όπου η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις και δεδομένα πέρα από την ιδεολογική αντίληψή τους, πέρα από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Έχοντας πετύχει η κυβέρνηση το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει την δεδομένη χρονική στιγμή και με δεδομένο ότι αυτό έγινε μετά από υποχωρήσεις και λάθη, καλείται με υπευθυνότητα να τηρήσει αυτή την συμφωνία, δίνοντας καθημερινά μάχη για την ελαχιστοποίηση όλων των αρνητικών της συνεπειών, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών. Με στόχο να ξανακερδίσει την κυριαρχία του ελληνικού λαού έναντι των δανειστών, πολεμώντας τις εργασιακές αγριότητες , τις οριζόντιες περικοπές, την αφαίμαξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Όμως δεν είναι μόνο ο τομέας της διαπραγμάτευσης που η σημερινή κυβέρνηση έχει να επιδείξει τελείως διαφορετική πολιτική βούληση σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι απολύσεις στο Δημόσιο αποτελούν παρελθόν. Οι καθαρίστριες , οι διοικητικοί των πανεπιστημίων , οι σχολικοί φύλακες γύρισαν στις δουλειές τους. Η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης άνοιξε δύο εργοστάσια . Με αποφασιστική παρέμβαση σταμάτησε το περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ συμβάλει στην ανάπτυξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Υλοποιήθηκε η ρύθμιση των 100 δόσεων . Τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση , ο νόμος για την ιθαγένεια αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μια τελείως διαφορετική πολιτική βούληση.
Αυτή την διαφορετική πολιτική βούληση θα την μετατρέψει σε πολιτική πράξη ,δίνοντας μάχες ενάντια στην διαφθορά ,στην διαπλοκή ,στην φοροδιαφυγή και σε κάθε είδος κοινωνικής αδικίας όπου οι πλούσιοι και οικονομικά ισχυροί ήταν πάνω από τους νόμους και την δικαιοσύνη. 
Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης για προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι μία τίμια και καθαρή πολιτική επιλογή. Αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή είναι αναγκαία μια ξεκάθαρη λαική εντολή σε μία ισχυρή κυβέρνηση με σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις πορεία . Μια λαική εντολή που θα εξουσιοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τον αγώνα για την απομείωση του χρέους και για να βάλει σε τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης την ελληνική οικονομία. 
Η Ελπίδα δεν χάθηκε. Ο δρόμος είναι δύσκολος . Όμως οι αξίες και οι ιδέες της αριστεράς για μια ελεύθερη ,δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη πατρίδα δεν ηττήθηκαν. Τον αγώνα τον συνεχίζουμε και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.