Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Eπειδή δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο Μαξίμου.....

Αυτό ακριβώς,επειδή δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο Μαξίμου

Σιγανο Παπαδιά
48 λεπτά ·

Οι Συριζαίοι χαίρονται γιατί δεν θα μπουν οι α΄κατοικίες στη πώληση κόκκινων δανείων στα ξένα funds (τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληφορορίες..) και γιατί "απεφεύχθη" το ξένο μάνατζμεντ στον ΑΔΜΗΕ.

   


Να πούμε στα παπαγαλάκια που μάλλον ενημερώνονται μόνο απ΄τις εκπομπές του κόκκινου και τα non paper του Μαξίμου ότι,

1) Οι α΄κατοικίες προστατεύονται μόνο όταν αφορούν στεγαστικά δάνεια. Επιχειρηματίας που΄χει υποθηκεύσει την α΄κατοικία του για επιχειρηματικό δάνειο χάνει τη προστασία και κατ΄επέκταση κινδυνεύει με άμεση εκποίηση.

2) Με τον τρόπο αυτό, "μεταφέρεται" σε ξένα χέρια μέρος της παραγωγής της Ελλάδας. Κτίρια, εγκαταστάσεις και υλικό που εξυπηρετούσαν την παραγωγή της Ελλάδας και αφορούσαν μη εξυπηρετούμενα κόκκινα δάνεια (δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις) μεταφέρονται σε ξένα χέρια και ξένη ιδιοκτησία και πολύ πιθανόν και σε ξένη παραγωγή.

3) Άνοιξε ολότελα η πόρτα των ξένων funds, που μέχρι τώρα δεν συζητιόταν ούτε καν από δεξιές κυβερνήσεις. Προβλέπεται δυσοίωνο μέλλον.

4) Ο Αδμηε που παρουσιάζεται σαν "επιτυχία" (!), είναι μία κανονικότατη ιδιωτικοποίηση δημόσιου φορέα, έστω και μερική. Ο δ/νων σύμβουλος (και κατ΄επέκταση οι αποφάσεις) θα επιλεχθεί σε πλήρη συμφωνία με τον ξένο παράγοντα, ο οποίος θα είναι "ευρωπαική εταιρεία διαχείρισης δικτύων". Με τον ίδιο τρόπο έχουν ιδιωτικοποιηθεί αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί (αρχικά μερικώς και τελικά στο 100%), όπως ο ΟΤΕ. Το ίδιο έπεται και με ΑΔΜΗΕ και αργότερα ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ, κλπ