Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η 'σοβαρή Χ.Α.' εκφράζεται πλέον μέσα απο τους συριζανελλ



Κατάπτυστη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου..

Εξίσωση 'αγανακτισμένων' με αλληλέγγυους.

Η 'σοβαρή Χ.Α.' εκφράζεται πλέον μέσα απο τους συριζανελλ


ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Η μικρή μειοψηφία ακραίων δεν εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Για πρωτοφανείς καταστάσεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Στην ανακοίνωση σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών συνεχώς στα γεγονότα τα οποία αποτιμά με «νηφαλιότητα και χωρίς αυθορμητισμούς».

«Μια μικρή μειοψηφία ακραίων, που δεν εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία, χρησιμοποιήσε την αγανάκτηση συγκεκριμένων κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού που πλήττονταν από το κλείσιμο του λιμανιού και δεν άργησε η αγανάκτηση να μετατραπεί σε επικίνδυνο όπλο στα χέρια τους.

Αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να μας φοβίσουν, να μας αλλάξουν. Αντίθετα οφείλουμε να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κάνει αναφορά σε «δήθεν αλληλέγγυους» που εκμεταλλεύονται τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους «με παραπλανητικές ελπίδες, όπως το άνοιγμα των συνόρων ή και σε προτροπές για κλείσιμο λιμανιών και δρόμων».

Η Νομαρχική Επιτροπή καταλήγει ότι θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και μεταναστών και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ασύλου καθώς και να προστατευτούν και να αισθανθούν ασφαλείς οι κάτοικοι των γύρω από την ΒΙΑΛ περιοχών.

«Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αισθήματα αδιαπραγμάτευτα και αυτά πρέπει να κυριαρχήσουν στο νησί μας», καταλήγει η ανακοίνωση