Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Άσκηση πίεσης για καταστολή η αποχή των συμβολαιογράφων;




 
Γιώργος Αλεξάτος
Αποχή των συμβολαιογράφων από τους αυριανούς πλειστηριασμούς, γιατί δεν διασφαλίζεται η νόμιμη διεξαγωγή τους. Θα ήθελαν να αρπάζουν τα κοράκια τα σπίτια του κόσμου χωρίς αντίσταση.

'Αρα, αύριο πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν κι αυτό αποτελεί, αναμφίβολα, μια πρώτη νίκη. Και συνεχίζουμε!
...............................................................................................................
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνεδρίασή της σήμερα αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωση της τονίζει πως απαιτεί "από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας". 




Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει πως : "Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών".

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί αύριο στις 12.00μ.μ. τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου σε έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα τις θέσεις της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 Μάιος 2015
     

        Ζήσης Κλεισιάρης
Αυτά ζητούσαν σε ανυποπτο χρόνο, οι συνομιλητές του Αλέξη (Μάιος 2015 και προγενεστερα)....αστυνομία για να παταχθει όποιος διαμαρτυρόταν....είναι ξεκάθαρο με ποιανού το μέρος είναι οι συμβολαιογράφοι στον αγώνα αυτόν..... 

Και τα υπόλοιπα περί δικαιωμάτων των πολιτών είναι μόνο λόγια.... Η απόφασή τους, για την αυριανή έστω,αποχή, πάρθηκε κάτω από την πίεση των εξελίξεων, που το κίνημα κατά των πλειστηριασμών επέβαλε.... Συνεχίζουμε!!!!!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ .......




Stelios Nikitopoulos

Επιβεβαιωμένο: 
Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πήραν mail για να μπουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης. 

Για τους άλλους υπάρχουν τα ΜΑΤ. Σημείωση: πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι η κυρία της οποίας τη μαρτυρία για τους πλειστηριασμούς επικαλέστηκε στη βουλή ο πρωθυπουργός. 



Πηγή της εικόνας: newreport.gr

    

Παράξενο μέιλ Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Προσοχή, μπείτε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων


Δεν αναγράφεται η ημέρα, αλλά κάποιοι το συνδέουν με την αυριανη ημέρα Τετάρτη, για τους πλειστηριασμούς.....



  Οτιδήποτε αποκαλείται σήμερα ως προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας όσων την επικαλούνται !!!

Ο στόχος για την 31/12/2016 είναι 5.000 πλειστηριασμοί, όπως έχει επανειλημμένα διατυπωθεί από την ΤτΕ και έχει συμπεριληφθεί και στην συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ ο στόχος των ξένων για το 2017 είναι 50.000 πλειστηριασμοί.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι το πρωτοφανές επιχείρημα των θεσμών και της ΤτΕ, κατά τους οποίους, με την απειλή των πλειστηριασμών, πρέπει να εκφοβιστούν κατά τα ισπανικά πρότυπα όλοι οι Έλληνες δανειολήπτες, προκειμένου έτσι να τρέξουν στις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους ενώ, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΤτΕ, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι οι προτεινόμενες αυτές ρυθμίσεις, επειδή κινούνται εκτός πραγματικότητας, απέτυχαν παταγωδώς, όχι μόνο επειδή δεν ξεπέρασαν το 5% του συνόλου των κόκκινων δανείων, αλλά επειδή τελικά οδήγησαν και στο σκάσιμο κατά 80%, των ελάχιστων εκείνων περιπτώσεων από το 5% των δανειοληπτών, που πίστεψαν στις συγκεκριμένες αυτές ρυθμίσεις και, εξαπατηθέντες, τις υπέγραψαν.