Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΝ είχαν χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν στη Βουλή με πλαστικά τσεκούρια από το τζάμπο.


θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

 


ΑΝ είχαν χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν στη Βουλή με πλαστικά τσεκούρια από το τζάμπο. Αλλά δεν έχουν...




σέλω να ζίνω υπουργός υγείας μόνον για έλληνες!!!
LikeLike ·  · 



Τι ξέχασε ο φεύγοντας από τη Βουλή via



Αντιναζιστικό – αντιρατσιστικό σποτ της Borussia Dortmund


Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Γερμανία, εκφράζει τη στάση της κατά του ρατσισμού σε ένα πολύ τολμηρό σποτ. Το βίντεο παρουσιάζει μια ομάδα νεοναζί να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά όλα τους πάνε στραβά και στο τέλος εμφανίζεται το μήνυμα: “Ποδόσφαιρο και Ναζί δεν ταιριάζουν – Η Borussia Dortmund ενώνει κατά του ρατσισμού”. Το σποτ αυτό είναι η πρόσφατη προσπάθεια του συλλόγου για την καταπολέμηση μιας μικρής, αλλά σημαντικής ομάδας ακροδεξιών που έχει διεισδύσει στους οπαδούς της.


θα τολμούσαν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο εδώ; αμφιβάλλω.

ΑΣΤΡΑΙΟΣ - ΕΥΑΝΘΙΑ ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ


ΑΣΤΡΑΙΟΣ




Ο Αστραίος δεν είναι το κτίριο που βρίσκεται στο Κάστρο, στο μπαλκόνι της Λειβαθούς με τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και τις εξαιρετικές βραδιές με το ολόγιομο φεγγάρι.

Ο Αστραίος δεν είναι ο εξαιρετικός πιανίστας Διονύσης Φραγκόπουλος που παίζει πιάνο και νομίζεις ότι ακούς ολόκληρη ορχήστρα.


Ο Αστραίος δεν είναι το υπέροχα τραγούδια μεγάλων μουσικών σε στίχους των καλλίτερων στιχουργών και ποιητών που μας ανεβάζουν, μας διαπαιδαγωγούν και μας παρηγορούν.

Ο Αστραίος είναι όλα αυτά μαζί σε ένα ενιαίο αδιάσπαστο σύνολο που μαζί με τους φίλους του και τους τακτικούς του επισκέπτες προσφέρουν στη μικρή μας κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια, πολιτισμό. Υψηλής ποιότητας πολιτισμό. Πολιτισμό που κάνει αγωγή ψυχής, όχι διασκέδαση. 
Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι, πολλές φορές μετά από κοπιαστική εργασία 15 ή 18 ωρών , πήγαινα στον Αστραίο και έφευγα χωρίς ίχνος κούρασης. Παράλληλα λειτουργούσε σαν ένα ασφαλές μέρος για την πρώτη προσέγγιση με την εργασία, πολλών παιδιών μας, που πέρασαν από εκεί βγάζοντας το χαρτζηλίκι τους.

Πολιτισμό που η οργανωμένη πολιτεία δεν παρείχε ποτέ, ούτε τώρα στις σημερινές συνθήκες της μεγάλης κρίσης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και των μνημονίων που την ακολουθούν. Αυτή η κρίση που καταστρέφει όλη την μεσαία τάξη για να συνεχίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, καταστρέφει ακόμα και εκείνους που κατάφεραν μέχρι σήμερα να επιβιώσουν με μεγάλο κόστος.

Ο πολιτισμός αυτός περιλαμβάνει την ψυχή του καλλιτέχνη που καταθέτει κάθε βράδυ τραγουδώντας τραγούδια, που εκφράζουν τον ίδιο αλλά και αυτούς που καταλαβαίνουν αυτά τα τραγούδια και τραγουδάνε μαζί του, «όχι για να ξεχωρίσουν από τον κόσμο, αδελφέ μου, αλλά για να ενώσουν τον κόσμο» ,χωρίς να αλλάζει το πρόγραμμα με ένα πιο εύπεπτο ρεπερτόριο ώστε να έχει περισσότερους πελάτες..

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μάνος Λοίζος, ο Σταύρος Ξαρχάκος,, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Καλδάρας, αλλά και ο Άσιμος, ο Τσακνής, ο Μαχαιρίτσας,, ο Παπάζογλου και οι λαικοί Κεφαλλονίτες δημιουργοί είναι μερικοί από τους μουσικούς έργα των οποίων τραγουδάει ο Διονύσης. Ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Γκάτσος,, ο Βάρναλης , ο Λόρκα, ο Νερούντα, ο Καββαδίας, που εξαιρετικά ερμηνεύει, είναι μερικοί από τους ποιητές που εκφράζουν αυτόν τον πολιτισμό.

Τα εξαιρετικά αφιερώματα στην κλασική μουσική, την τζάζ, το ρεμπέτικο, την λατινοαμερικάνικη μουσική, την μουσική της ελληνόφωνης Ιταλίας, τα Δημοτικά, τις Καντάδες, αλλά και τις δικές του μουσικές δημιουργίες, που εκφράζουν την αγάπη του για την Κεφαλλονιά , μας έφεραν κοντά στα διάφορα είδη μουσικής , και μέσα από την πολυπλοκότητα της ύπαρξης τους, γίναμε πλουσιότεροι. πνευματικά.
Αυτός ο πολιτισμός συνδυάζεται άριστα με μια στάση ζωής, που βάζει στο προσκήνιο τον αγώνα για πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά όπως η Δημοκρατία, η Ειρήνη, η Αλληλεγγύη, η Αξιοπρέπεια και η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι αγώνες αυτοί πολλές φορές ήταν ντυμένοι μουσικά από τον Διονύση που έδινε έτσι το δικό του παρόν.
Όλα αυτά είναι ο Αστραίος, και όλα αυτά δεν μπορούν να χαθούν, όσο δεν χάνονται οι άνθρωποι που τα δημιουργούν. Πιστεύω πως η ανάγκη όσων ανθρώπων συγκινούνται ακόμα από αυτά ,και θέλουν να συνεχίσουν να ομορφαίνουν τη ζωή τους, δεν πρόκειται να εκλείψει, ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτιστική ένδεια.Απλά αλλάζει μορφές.

΄Ετσι, ίσως ήλθε η στιγμή να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας για υψηλό πολιτισμό , και να οργανώσουμε σε άλλη βάση την ανάγκη της ψυχής μας ,όπως έκαναν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που εξακολουθούν να αγωνίζονται, και εκπέμπουν με πολύ πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεση τους, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της ενημέρωσης, όπως οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας , που έφτιαξαν μια νέα εφημερίδα, την εφημερίδα των Συντακτών, που λειτουργεί σε άλλη βάση, στηρι γμένη στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, όπως πολλοί εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν τα εργοστάσια που κλείνουν, δουλεύοντας σε συνεταιριστική βάση αντιπαλεύοντας το τέρας της ανεργίας..

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα στον Διονύση να συνεχίσει να τραγουδάει τους καημούς μας και να μας συντροφεύει στους αγώνες μας για καλλίτερη ζωή.


ΕΥΑΝΘΙΑ ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ

Αναρτήθηκε από e-poros

HASTA SIEMPRE, COMANDANTE CHE GUEVARA



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ
HASTA SIEMPRE, COMANDANTE CHE GUEVARA

Μάθαμε να σ΄ αγαπάμε από τα ύψη της ιστορίας
όπου ο ήλιος της ανδρείας σου πολιόρκησε τον θάνατο.
[Aprendimos a quererte desde la histórica altura
donde el Sol de tu bravura le puso cerco a la muerte].


ΔΕΙΤΕ και ακούστε την καλύτερη ερμηνεία του τραγουδιού με φωτογραφίες του Τσε που τις διαμόρφωσα για να οπτικοποιήσω το βίντεο. Υπάρχουν οι στίχοι και η μετάφραση στα ελληνικά.
Παίζει ο Jan Garbarek

"Οι καλοί Έλληνες είναι ναζί μας"



Τι ξαφνιάζεστε ρε με το Βορίδη που είπε για καλούς Έλληνες. Οι χουντικοί κι ακόμη πιο πριν οι δεξιοί έτσι πάντα αποκαλούσαν τους ακολούθους τους.

"Οι καλοί Έλληνες είναι ναζί μας"

Οι καλοί Έλληνες του Βορίδη...

«Όχι απλά ορίστηκε αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, αλλά φρόντισε με την τελευταία φράση του, να μας υπενθυμίσει ποιος είναι»…

Παρακολούθησα για
λίγο την ομιλία του Μ. Βορίδη, ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του πρωθυπουργού για την πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Έχει...
ευχέρεια λόγου, είναι άνετος στο βήμα, φαίνεται έξυπνος. Ίσως γι' αυτό το τελευταίο, να είναι και πιο επικίνδυνος από τους υπόλοιπους ακροδεξιούς. Αναρωτήθηκα αν όλοι όσοι τον έβλεπαν γνωρίζουν το παρελθόν του. Το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του. Και αν δεν το γνώριζαν, μήπως άραγε υποψιάστηκαν κάτι όταν τον άκουσαν να κλείνει την ομιλία του λέγοντας πως στον δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση «έχουμε μαζί μας όλους τους καλούς Έλληνες" !

Ας το σκεφτούμε λίγο. Ένας πολιτικός που έχει συνδέσει την πορεία του με φασιστικά σχήματα, όχι απλά ξεπλύθηκε, όχι απλά έγινε υπουργός, όχι απλά ορίστηκε αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, αλλά φρόντισε με την τελευταία φράση του να μας υπενθυμίσει ποιος ειναι. Ένας από αυτούς που χωρίζουν τους Έλληνες σε καλούς και κακούς. Μιάσματα και μη. Μια ακροδεξιά κορώνα του, ήταν ικανή να μας επιβεβαιώσει πως είναι ο Βορίδης του παρελθόντος.

Αποτελεί μια ντροπή αυτό που συμβαίνει. Ο άνθρωπος που διορίστηκε από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο πρόεδρος της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ, που κυνηγούσε ιδεολογικούς του αντιπάλους με τσεκούρι στους δρόμους της Αθήνας, που ως φοιτητής διαγράφτηκε από τη γενική συνέλευση των φοιτητών της νομικής, που συγχρωτίστηκε με ό,τι πιο φασιστικό σχήμα υπήρξε, που πέρασε από την ηγεσία του «Ελληνικού Μετώπου», σήμερα να πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή. Και αυτό να συμβαίνει με τη βοήθεια ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, το οποίο μπορεί κατά καιρούς να φιλοξένησε ή να φιλοξενεί ακόμα στο εσωτερικό του ακροδεξιούς πολιτικούς, αλλά ποτέ δεν τους έδωσε κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Και το χειρότερο: αυτό να συμβαίνει για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για να αποτελέσει δηλαδή η παρουσία Βορίδη ανάχωμα και να περιοριστούν οι διαρροές ψήφων προς το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Προφανώς και όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Στην περίπτωση Βορίδη ωστόσο, δεν μιλάμε γι' αυτό. Είναι ενα συνεχές και μακροχρόνιο λάθος που ποτέ ο ίδιος δεν το είδε ως τέτοιο. Όχι απλά δεν εχει καταδικάσει ευθέως το παρελθόν του. Αλλά και η φράση περί «καλών Ελλήνων», το επιβεβαίωσε...

Γιάννης Παντελάκης  http://nonews-news.blogspot.gr/ 

"Δημοκράτης" τωρα και ο Βοριδης και ο Αδωνις. Τα πλυντήρια των ΜΜΕ κανουν τους φασιστες αόρατους.


.
..γεννηθήκαμε " μιάσματα ". Θα πεθάνουμε " κακοί έλληνες "...- Ε και;;!! 


UnlikeUnlike ·  · 



α, ναι..."άλλο χουντικός, άλλο ναζιστής" όπως θα έλεγε και ο ιδεολογικός σκερβελές Άδωνις........(σε λίγη ωρα, ο Βορίδης θα είναι ο "πρωθυπουργεύων" αυτής της χωρας)

卐Μάκης Βορίδης卐:"Θα φύγει το μνημόνιο.Θα φύγουν οι βαρβαροι και τότε τι θα λέτε ;" Ρωτας; θες κι άλλα ;

LikeLike ·  · 

αν ήταν έξυπνος ο Χίτλερ, αντί να αυτοκτονήσει, θα έκοβε το μουστάκι και θα γινόταν.........Βορίδης....
έχω αρχίσει να φοβάμαι 
LikeLike ·  ·  
NASIA

Εγώ δίνω στην κυβέρνηση ψήφο φασιστοσύνης.

Καλώς ανησυχούσαν οι τΣΥΡΙΖΑιοι:) Μάκης "προχωράμε κι έχουμε μαζί μας όλους τους καλούς Έλληνες". Τσεκουράτη ομιλία:)

Βορίδης: "Έχουμε όλους τους καλούς έλληνες μαζί μας"... Για να μην έχετε απορία τι θα ακολουθήσει τους "κακής ποιότητας μετανάστες"