Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου 20.03.2014 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

20.03.2014 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 20/3 συζήτηση οι Υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαξίωσαν για άλλη μια φορά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς δεν παρέστησαν στην Ολομέλεια της Βουλής γα να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, σχετικά με το ζήτημα της απόλυσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ζήτημα το οποίο δεν παίρνει άλλη παράταση, καθώς στις 22/3 λήγει το οκτάμηνο. Ενώ έχουν ήδη αποφύγει να απαντήσουν σε σχετικές γραπτές ερωτήσεις βουλευτών και περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, ο μεν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει αναρμόδιος (!), ο δε Υπουργός Παιδείας δηλώνει κώλυμα, χωρίς να αντικαθίσταται καν από τον Υφυπουργό του.
Καλούμε την ύστατη στιγμή τον Υπουργό Παιδείας να πάψει να κρύβεται και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των χειρισμών του Υπουργείου του για το ζήτημα των διαθέσιμων εκπαιδευτικών. Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας να παραστεί στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για το αν θα βάλει την υπογραφή του σε απολύσεις εκπαιδευτικών ή αν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του στις οποίες επέμενε όλο αυτό τον καιρό ότι θα απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας και Θρησκευμάτων

«Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα αν χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης που τα δημιούργησε.» Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ



      


Μάκης Δημητράτος 
  






Αν κοιτάξουμε προσεκτικά όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης για την αίτηση χρηματοδότησης προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ , μόνο ανησυχία μπορεί να προκληθεί:

<< ...η Περιφέρεια όσο και περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης ,έχουν δώσει στο αρμόδιο Υπουργείο όλα εκείνα τα στοιχειά που απαιτούνται για το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται>>.

Έχουν περάσει επτά εβδομάδες και στις δέκα λήγει η προθεσμία υποβολής,ενώ η καταγραφή.. συνεχίζεται !!!κανείς δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που καταγράφεται και ποιος το καταγράφει.

Διαβάζουμε από την ημερησία διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Το περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε η Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο: 


<<Κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις σεισμόπληκτων κτιρίων και καθαιρέσεις πάσης φύσεως εξ αιτίας των προσφάτων σεισμών >>, μεταξύ των συμβαλλόμενων Υπουργείου Υποδομών μεταφορών και Δικτύων, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & του Δήμου Κεφαλονιάς, Προϋπολογισμού 460.000,00 ε.
Το ποσό των 360.000 ευρώ θα διατεθεί στο Δήμο, για τις κατεδαφίσεις και το ποσό των 100.000ευρω θα παραμείνει στην Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τις καθαιρέσεις πάσης φύσεως>>.

Γιατί αυτό το ποσό (το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο) πρέπει να επιβαρύνει τον κρατικό η δημοτικό προϋπολογισμό,όταν στις δράσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης αναφέρεται:<<καθαρισμός των περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές,συμπεριλαμβανομένων των φυσικών ζωνών>>.

Οι κατεδαφίσεις ,η απομάκρυνση των μπαζών, η αποκατάσταση των κατολισθήσεων σε όλη την Κεφαλονιά (Παλλικη,Αθερας,επαρχιακοί οδοί Αργοστολίου-Ληξουρίου, Αργοστολίου-Φισκαρδου και άλλων) δεν θα συμπεριληφθούν στο ελληνικό αίτημα!!! 

Όταν όλες οι κινήσεις αποκατάστασης και προστασίας πρέπει να συνοδεύονται από ενέργειες διατήρησης της αισθητικής του τοπίου είναι φυσικό να αυξάνεται το ύψος της  ζημιάς και το απαιτούμενο ποσό .(Ελπίζουμε να υπάρχει δεύτερη σκέψη η κατεδάφιση κτηρίων και η απομάκρυνση των μπαζών να μην παραμείνει όπως αναφέρει το ΦΕΚ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά,υποχρεωση και δαπάνη των ιδιοκτητών).

Στην επιστολή του επιτρόπου Περιφερειακής ανάπτυξης κ.Χαν,διαβαζουμε: 

<<Το 2014 το κατώτατο όριο που υφίσταται στην Ελλάδα για την κινητοποίηση του Ταμειου Αλλυλεγγυης της ΕΕ είναι για άμεση ζημιά πάνω από 1.168 δις ευρώ (0,6 του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος) Κάτω από το όριο το Ταμείο θα μπορούσε να κινηθεί κατ `εξαίρεση..>>

Αν κρίνουμε από τον προϋπολογισμό του έργου της κατεδάφισης, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση και δεν γίνεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να πλησιάσουμε το μέγιστο ποσό.   Εμείς που δεν θέλουμε να επιδοθούμε σε   
<< λαϊκισμό>>, λέμε ότι δεν είμαστε εκείνοι που γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει ο προϋπολογισμός του κόστους.

Η <<δημιουργική λογιστική>> δεν είναι στις δικές μας προθέσεις και οι κρατούντες φαίνεται να την χρησιμοποιούν μόνο σε βάρος των πολιτών.

Υπαρκτά γεγονότα όμως μας υποχρεώνουν να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον όποιο από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπολογίζουμε τις ζημιές, να οικοδομούμε ,να στήνουμε τις δημόσιες υποδομές και τελικά τις ζωές μας στο συγκεκριμένο σεισμογενή τόπο:


1. Η καταγραφή πρωτοφανούς μεγέθους επιταχύνσεων, η αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους, η άγνωστη ακόμα κατάσταση του υπεδάφους πάνω στο οποίο υπάρχουν κτίσματα και δημόσιες υποδομές , η ομόφωνη πρόβλεψη των σεισμολόγων για σεισμό μεγάλου μεγέθους τα προσεχή χρόνια και η ανάγκη αναθεώρησης του αντισεισμικού κανονισμού πρέπει να μας οδηγήσουν στην αναθεώρηση προς τα πάνω του τρόπου με τον οποίο προϋπολογίζουμε και δημιουργούμε τις κρατικές υποδομές ( δίκτυα,λιμάνια, δρόμοι ,δημόσια κτήρια, σχολεία κλπ).

2. Αντί για αναθεώρηση όλων αυτών, συνεχίζουμε να προβλέπουμε ,να προϋπολογίζουμε και να χτίζουμε με τον 
<< παλιό>> τρόπο ( Ξεκίνησαν οι εργασίες του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ ,μελετημένου με τις παλιές προδιαγραφές , σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Και με τον ίδιο<< παλιό>> τρόπο φαίνεται να προχωράνε και οι προϋπολογισμοί όλων των άλλων αναγκαίων έργων).

3. Φαίνεται ότι και στον προϋπολογισμό της ζημιάς από τους σεισμούς ,η λογική της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμου είναι η μη υποβολή <<υπερβολικών>> αιτημάτων. Μην τυχόν και ενοχληθούν οι συμπαθείς σε αυτούς αρμόδιοι , εντός και εκτός Ελλάδος. 
Όμως υπερβολικό είναι που ζούμε σε κατάσταση οικονομικού και φυσικού σεισμού και κάποιοι χαρακτηρίζουν <<υπερβολικό >> το κάθε αίτημα μας. Υπερβολικό είναι να ζούμε στο πιο σεισμογενές σημείο Ευρώπης και Αφρικής και να μην μας επιδοτούν για να ζούμε εδώ.

4. Είναι απολύτως ρεαλιστική η αύξηση του κόστους των δημοσίων υποδομών και η ανάλογη ποσοτική μεγέθυνση των αιτήσεων οικονομικής συνδρομής προς κάθε αρμόδιο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι 

α) οι δρόμοι, τα λιμάνια και τα κτήρια πρέπει να έχουν νέα ενισχυμένη αντισεισμική έδραση και θωράκιση
 
β) απαιτείται έλεγχος του υπεδάφους για όλη την πόλη του Ληξουρίου και την Παλλική, και επανεξέταση αντοχών σε περίπτωση νέου σεισμού

γ) η αποκατάσταση των δεκάδων κατεστραμμένων Μνημείων Πολιτιστικής κληρονομιάς και έργων μνημειακής τέχνης και αρχιτεκτονικής (εκκλησίες, Σαμόλι, Ιακωβάτειος, Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου και η προσωρινή μεταφορά του) απαιτούν ένα ποσό που δεν προϋπολογίζεται , αθροίζοντας τσιμέντα και εργατικά

δ) η αισθητική αποκατάσταση δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, παράλληλη με τις απαραίτητες αντισεισμικές επεμβάσεις , δημιουργούν ένα κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ τους <<παλιούς>> τρόπους προϋπολογισμού.

Σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε ότι ο Χάρακας ,του οποίου τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν 31 χρόνια μετά το σεισμό του 1983, είχε για οριστική λύση μια πρόταση διάνοιξης σήραγγας.
Η πρόταση απορίφθηκε σαν δαπανηρή , και σήμερα εισπράττουμε τα αποτελέσματα εκείνων των πολιτικών αποφάσεων. Η αίσθηση όλων είναι ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των ζημιών και του τωρινού σεισμού , έχει ανάλογη αντιμετώπιση.

Και ας γίνουμε συγκεκριμένοι¨ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αρκεί να θέλουμε και να μπορούμε να τα πάρουμε.

1. Υπερβολικώς απαράδεκτο είναι να υπάρχουν διαθέσιμα 500 εκατομμύρια στο ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και εμείς να επιλέγουμε την κατάθεση φακέλου λιτών προϋπολογισμών , αντί για μια πραγματική οικονομική εκτίμηση των αναγκών μας.

2. Υπάρχουν τα ΕΣΠΑ

3. Υπάρχει το <<Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών>>

4. Θα μπορούσε να έχει υπάρξει Ειδικό Ταμείο σεισμόπληκτων Κεφαλονιάς , για τις εισφορές ιδιωτών, όπως υπήρξε για τους πυροπαθείς της Ηλείας το 2007 και όπως υπήρξε για τους πυροπαθείς της Κεφαλονιάς στο τέλος της δεκαετίας του 80 ( το οποίο οι Kεφαλονίτες ουδέποτε είδαν γιατί το συγκεκριμένο ποσό μεταφέρθηκε για να γίνει Ίδρυμα συνεδρίων).Αλλά κανείς δεν το σκέφθηκε!!!

5. Θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί (και υπάρχει ακόμα καιρός ) λυόμενα κτήρια προσωρινής στέγασης τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του ΟΑΣΠ και τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάθε σεισμό , μετά το 1995. Το μόνο κόστος είναι τα μεταφορικά. Και αντί αυτού υιοθετήθηκε η λύση των σκηνών και των πλοίων μακριά από εκεί που βρίσκονται και ζουν οι σεισμόπληκτοι . Και η αποκατάσταση της στέγασης των σεισμοπλήκτων θα πάρει χρόνια.

6. Κάτι που δεν αναφέρει κανείς , είναι πολύ σημαντικό και βέβαια οι επιπτώσεις θα είναι τρομακτικές για την επιβίωση των νησιών μας είναι οι Υδρογονάνθρακες.
Επειδή δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην ικανότητα,τις προθέσεις και την ελεγχτικη ικανότητα του κράτους έως ότου έρθει η δημοκρατία και η διαφάνεια στην Ελλάδα  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ  στην πλέον σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης και της Αφρικής.

Όποιος αμφιβάλλει για τις διαθέσεις των Κεφαλλονιτών, 
ας διοργανώσουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Όταν μιλάμε για δημοκρατία πρέπει να το αποδεικνυουμε. 

Πριν πεινάσουμε πρέπει να μαγειρεύουμε.


Τελειώνοντας θα πω μόνο ότι οι Ληξουριώτες αλλά και όλοι οι Κεφαλονίτες πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανό το θυμό και την εξέγερση μας μέχρι να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών μας.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Τραπεζιτών ,των δανειστών , της συγκυβέρνησης με τα μνημόνια τους δεν είναι φίλοι μας είναι απέναντι μας.

Πέρα από αυτά που υποβάλλουμε και διεκδικούμε, υπάρχουν και αυτά που μπορούμε να κάνουμε μονοί μας. 

Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, δράσης με δημοκρατία αλληλεγγύη και συνεργασία.

ψηφίζουν µνηµόνια και στήνουν µονταζιέρες ......

Άλλαξε ξαφνικά ο λαός άποψη και θέλει να στηρίξει μνημονιακά κόμματα εξαφανίζοντας ολόκληρο σχεδόν το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ή κάνουν λάθος οι δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις κόβουν το δρόμο προς την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ!!!
   
Μελετώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα πράγμα εξάγεται. Ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο δύσκολος έως αδύνατος. Τι συμβαίνει και άλλαξε ο λαός ξαφνικά άποψη τόσο πολύ, χωρίς να το πάρουμε είδηση;

Συγκεκριμένα, παρατηρούμε τρία περίεργα δημοσκοπικά ευρήματα, σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις:...
  
Πρώτον, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να ξεχωρίζει δημοσκοπικά από τη ΝΔ και να κερδίζει ξεκάθαρα και την παράσταση νίκης, ξαφνικά μειώθηκε και πάλι η μεταξύ τους διαφορά  στα όρια του στατιστικού λάθους. 
 
Δεύτερον, το ίδιο ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίζονται μνημονιακά κόμματα, όπως το Ποτάμι και η Ελιά, τα οποία παρουσιάζουν εκρηκτική  δημοσκοπική άνοδο. Ας σημειωθεί ότι τα νέα αυτά κόμματα, δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη ΝΔ σε μια νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Τρίτον, κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ τα οποία θα αποτελούσαν σίγουρα κυβερνητικά στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ, τείνουν να εξαφανιστούν  δημοσκοπικά.
Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και τη ΧΑ, που κατά σύμπτωση είναι τα κόμματα που δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν με κανέναν,  μένουν κατά έναν περίεργο τρόπο,  ουσιαστικά απείραχτα δημοσκοπικά!!!
Δεν μιλάμε φυσικά για τα κόμματα που υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτά δεν υπάρχουν καν στον δημοσκοπικό πίνακα. Η ίδια περίπου δημοσκοπική εικόνα παρατηρείται και στις δημοσκοπήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τι έγινε λοιπόν; Άλλαξε άραγε τόσο ξαφνικά ο λαός άποψη και θέλει να στηρίξει μνημονιακά κόμματα και μνημονιακούς υποψήφιους, εξαφανίζοντας ολόκληρο σχεδόν το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ή κάνουν λάθος οι δημοσκοπήσεις;

Μιχελάκης ..η "σοβαρή" ΧΑ ..έρχεται στη Κεφαλονιά...




Αποσύρθηκε εκ νέου η τροπολογία για τους μετανάστες



                                       

Αφού «πήγε και ήρθε» τρεις φορές, τελικά αποσύρθηκε ολόκληρο το άρθρο 19 του μεταναστευτικού κώδικα. Αλλαγές και νέα κατάθεσή του αναμένεται, έπειτα από περαιτέρω συζητήσεις στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα
Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση εκτίμησε όλες τις συζητήσεις και αποσύρει το άρθρο 19 για καλύτερη συζήτηση την επόμενη εβδομάδα».

Είχε προηγηθεί έντονο πολιτικό παρασκήνιο με διαβουλεύσεις στη Βουλή και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνηση Ε. Βενιζέλου, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr η επίμαχη τροπολογία, βάσει της οποίας προβλέπεται η απέλαση μεταναστών που καταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας εις βάρος του, θα υποστεί «φραστικές αλλαγές» και θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν πέρασαν χρόνια από τότε που ήμασταν μάρτυρες των βασανισμών μεταναστών στο Τμήμα Ομονοίας. Το κράτος έχει de facto το πάνω χέρι», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουκουλόπουλος, επιβεβαιώνοντας την ενδοκυβερνητική διάσταση απόψεων.

Ο Π. Κουκουλόπουλος συμπλήρωσε ότι «η διάταξη κινείται στα όρια του ιδιωνύμου», σημειώνοντας πως το μεταναστευτικό είναι για τον ίδιο, ότι το μνημόνιο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε καταθέσει νωρίτερα αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για τη ρύθμιση, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να επιβάλλει ακροδεξιά ατζέντα με σκοπό τον εύκολο λαϊκισμό και την πολιτική κερδοσκοπία.
Νωρίτερα:

Μιχελάκης: «Ξεπερνάμε τα περί 'ακροδεξιού βραχίονα'. Αυτό που οι αλλοδαποί είχαν καταλάβει τα κέντρα των πόλεών μας, έχει τελειώσει. Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας απ τους μετανάστες. Είτε σας αρέσει, είτε όχι».
Επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τη ρύθμιση του άρθρου 19 στον Κώδικα Μετανάστευσης, την οποία πριν από μια ώρα είχε αποσύρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.


Πιο πριν, απέσυρε ξανά πριν από λίγο την επίμαχη τροπολογία για τους μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά τις αντιδράσεις ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα στόματα όσων μεταναστών προχωρούν σε καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά.

Η ενέργεια του κ. Γρηγοράκου η οποία προφανώς τελούσε εν αγνοία του Μαξίμου και της κυβέρνησης προκάλεσε την οργή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Κάπως έτσι λίγη ώρα αργότερα ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μπήκε στην Ολομέλεια και ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την ενέργεια του κ. Γρηγοράκου να αποσύρει τη ρύθμιση και την επανέφερε αδειάζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

"Την πολιτεία δεν θα την διαλύσουμε. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους άνδρες του λιμενικού από τους δουλεμπόρους, οι οποίοι δασκαλεύουν τους λαθρομετανάστες και τους λένε να καταθέτουν ότι έπεσαν θύματα βιας από τους άνδρες του λιμενικού. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι όταν βλέπουν στολή έχουν πρόβλημα" είπε ο κ. Μιχελάκης.

Η απόφαση του Υπουργού χαιρετίστηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Μάκη Βορίδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι ενοχολούνται οι προστάτες των δουλεμπόρων.

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση του άρθρου 19 στον Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές.


Μιχελάκης: «Αυτό που οι αλλοδαποί είχαν καταλάβει τα κέντρα των πόλεών μας, έχει τελειώσει. Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας απ τους μετανάστες. Είτε σας αρέσει, είτε όχι».
Η "σοβαρή" ΧΑ ... είναι εδώ ...

το μόνο πλεόνασμα που δεχόμαστε...........

5 hours ago · Edited · 



                         

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι φτιαγμένο από αίμα και δάκρυ, ζωές κατεστραμμένες, όνειρα κρεμασμένα στα τσιγκέλια του μνημονίου, νιάτα ξενιτεμένα, γηρατειά απελπισμένα, παιδιά που δεν θα γεννηθούν ποτέ, εκτελεσμένους έρωτες στο βωμό της ανάγκης, νεκρούς που γυρεύουν εκδίκηση, ζωντανούς που τους κλέψανε την ελπίδα.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι η σαδιστική υπογραφή της άρχουσας τάξης, πάνω στα γυμνά πληγωμένα μας κορμιά, είναι ο θρίαμβος των αριθμών, πάνω στον άνθρωπο, είναι τα ψίχουλα που μας πετά η πλουτοκρατία, για να της επιτρέψουμε να συνεχίσει να διαφεντεύει τη ζωή και τον τόπο μας.

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ο θρίαμβος της απαξίωσης μας, είναι το δόλωμα για να μας κλείσουν σε χειρότερη φυλακή, είναι όμως και η τελευταία, απέλπιδα προσπάθειά τους να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το λαοκτόνο έργο τους.

Όχι δεν τέλειωσαν όλα. Όχι δεν τους πιστεύουμε, δεν τους εμπιστευόμαστε, όχι, το μόνο πλεόνασμα που δεχόμαστε, είναι αυτό της αντίδρασης, της κάθαρσης, της αλλαγής πολιτικής, της αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προσωπικής, της ταξικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Πλεόνασμα ρατσισμού



                                

Κάποτε διαφημιζόταν (πιθανότατα μόνο στο εσωτερικό της χώρας μας) πως είμαστε μία παραδοσιακά φιλόξενη χώρα. Μάλλον αναφερόμασταν στην θαλπωρή που δείχνουμε στις επισκέπτες από τις ευρωπαϊκές χώρες που νιώθουμε πως είναι σε ανώτερα επίπεδα από μας διότι για τους μετανάστες των υποδεέστερων ασιατικών και αφρικανικών χωρών προσπαθούμε "να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο".

Η βία που ασκείται στα αστυνομικά τμήματα (και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ομόνοιας) είναι σε όλους γνωστή. Ένα γεγονός που παραδέχθηκε σήμερα στη Βουλή ακόμα κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος.

Πριν όμως ειπωθεί η παραπάνω άποψη του κ. Κουκουλόπουλου, ακούσαμε το ακροδεξιό παραλήρημα του Μιχελάκη, ο οποίος αναφερόταν για ανακατάληψη των πόλεών μας από τους μετανάστες. Αυτή ήταν η φασιστική δικαιολογία του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών για να υποστηρίξει το ρατσιστικό άρθρο 19 του κώδικα μετανάστευσης το οποίο τρομοκρατεί όλους τους μετανάστες που δικαιούνται να καταγγείλουν την άσκηση αστυνομικής βίας εναντίον τους.

Επίσης για το εθνικιστικό παράλληλο σύμπαν του υπουργού εσωτερικών, πραγματικά θύματα είναι οι λιμενικοί και όσοι φοράνε στολή. Δεν είναι τυχαίο πως τη στάση του υπουργού εσωτερικών την υποστήριξε θερμά ο Μάκης Βορίδης, αφού κι αυτός ξεκίνησε την "πολιτική" του καριέρα ως ένστολος παρακρατικός που κυκλοφορούσε με ρόπαλα και τσεκούρια στους δρόμους της Αθήνας.

Πραγματικά περιμένω τη στιγμή που ανέμελοι πια θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε. Ελπίζω να μην αργήσει κι άλλο διότι φοβάμαι πως η κατάσταση στο παρακρατικό σύστημα έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Όλοι γνωρίζουμε πως ούτε εμείς ως Έλληνες μπορούμε να βγάλουμε άκρη με την ελληνική αστυνομία. Η γραφειοκρατεία αλλά και η αλληλοκάλυψη των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας (μίας συμπεριφορά που έχουν κρατήσει από τους γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους μέχρι τους βασανιστές της χούντας) μπορεί να εκνευρίσει και τον πιο υπομονετικό πολίτη και να περιπλέξει και τον πιο έξυπνο και σχολαστικό άνθρωπο. Αν εμείς που μιλάμε την ίδια γλώσσα τα βρίσκουμε σκούρα, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε σε πόσο δυσκολότερη θέση μπορούν να βρεθούν οι άμοιροι μετανάστες που από τη φύση τους δε θα μπορούν να συνεννοηθούν με κανέναν από μας.

Για να ράψουν λοιπόν οι ακροδεξιοί πολιτικοί, τα στόματα αυτών των ανθρώπων τους απειλούν με απελάσεις. Δε ξέρω ποια είναι η γενική κοινή γνώμη γι' αυτό το ζήτημα διότι έχουμε γεμίσει με ακροδεξιούς και νεοναζί, όμως ξέρω πολύ καλά πως το ελληνικό παρακράτος θα βρει παρόμοιες μεθόδους για να τρομοκρατήσει στη συνέχεια και τους Έλληνες πολίτες (αν και το χει κάνει ήδη με την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία στις πορείες του Ιουνίου του ΄11 και του Φλεβάρη του '12).

Πάντως βλέπουμε πως για μία ακόμη φορά το ακροδεξιό καθεστώς της χώρας μας χαϊδεύει τους ενστόλους. Από την μία τους ετοιμάζει δωράκια για το Πάσχα κι από την άλλη τους δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων και άσκησης βίας.

Τι άλλο θέλουμε να δούμε για να καταλάβουμε πως η δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο έχει πεθάνει;

Αναρτήθηκε από laternative

" Μπαμπά, ανήκουν οι αστυνομικοί στις ευπαθείς ομάδες;"





                                  

Οι δύο κόρες ενός αστυνομικού με 29 χρόνια στο σώμα, μας έστειλαν την επιστολή που ακολουθεί. Συγκρατείστε τα εύλογα ερωτήματα των δύο κοριτσιών.


"Το όνομά μου είναι Λιάνα και της αδερφής μου Αναστασία. Είμαστε παιδιά του .... (για ευνόητους λόγους δεν αναγράφουμε το όνομά του για να μην στοχοποιηθεί), ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. εδώ και 29 χρόνια.

Είμαστε περήφανες και οι δύο για τον χαρακτήρα του πατέρα μας και για τη δουλειά του.

Οι αρχές που μας έχει δώσει από μικρές είναι ο σεβασμός στον άλλο, η αλληλεγγύη και το δίκαιο.

Αφορμή αυτής της επιστολής μας είναι η ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί από το λεγόμενο ‘’πρωτογενές πλεόνασμα’’ στις ευπαθείς ομάδες.
Θέλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε τον πατέρα μας:

Θεωρεί ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα, η οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους δασκάλους, τους εργάτες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους απλούς δημοσίους υπαλλήλους, τους σχολικούς φύλακες (που πρόκειται να απολυθούν), τις ηρωίδες καθαρίστριες (που πρόκειται να απολυθούν), τους ανέργους περισσότεροι από τους οποίους δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα ανεργίας;

Θεωρεί ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα, η οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους συνανθρώπους μας που τρέφονται στα συσσίτια, από ηλικιωμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια, από παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία;
Θα δεχθεί ή θα καταδεχθεί να λάβει οποιοδήποτε μέρισμα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα προέρχεται από τις ΘΥΣΙΕΣ και το ΑΙΜΑ του Ελληνικού λαού;
Θα δεχθεί ή θα καταδεχθεί να καρπωθεί τις ΘΥΣΙΕΣ του συνταξιούχου παππού μου, του άνεργου πατέρα της φίλης μας, του γείτονά μας που έκλεισε το μαγαζί που είχε και τώρα τον βλέπουμε να κάθεται μέρα-νύχτα στο μπαλκόνι με το βλέμμα χαμένο;

Θα λερώσει τα χέρια του με το ΑΙΜΑ των συνανθρώπων μας που από απόγνωση και απογοήτευση έδωσαν τέλος στη ζωή τους, αφήνοντας πίσω οικογενειακά δράματα;
Επειδή λοιπόν ξέρουμε τον χαρακτήρα του πατέρα μας, επειδή ξέρουμε ότι για άλλη μια φορά θα μας κάνει περήφανες, θα περιμένουμε να δούμε ότι οι αρχές που μας έδωσε για σεβασμό, αλληλεγγύη και δίκαιο δεν είναι μόνο λόγια αλλά γίνονται και ΠΡΑΞΗ."




bloko.gr

ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΑΛΕΊ ΜΙΧΕΛΑΚΗ .......














Ο Υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Κεφαλονιά.

               
    


                             

Την ημέρα των ευρωεκλογών θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα






Εγραψε: Pitsirikos



Ενθουσιασμός επικρατεί στην ελληνική κοινωνία μετά το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανακοίνωσε πως τον Μάιο θα μοιράσει 500 εκατομμύρια από το πρωτογενές πλεόνασμα σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους. Πολλοί Έλληνες ψάχνουν να βρουν στολή να φορέσουν για να καταφέρουν να πάρουν το επίδομα αλλά η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, το επίδομα θα δοθεί στους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους στις 25 Μαΐου, την ημέρα των ευρωεκλογών.

Την ημέρα των ευρωεκλογών θα στηθούν ειδικές κάλπες για τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δικαιούνται το επίδομα.

Οι ένστολοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα προσέρχονται σε αυτές τις κάλπες, θα παίρνουν μόνο το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα το βάζουν στον φάκελο, θα το ρίχνουν στην κάλπη και συνέχεια θα παίρνουν το επίδομα.
Όσοι ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι αρνηθούν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, δεν θα δικαιούνται το επίδομα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μοιράσει το επίδομα την ημέρα των ευρωεκλογών -και όχι νωρίτερα- ώστε να είναι βέβαιο πως οι ένστολοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος κάποιοι να έπαιρναν το επίδομα, να τα τίναζαν μέχρι τις ευρωεκλογές και να πήγαιναν χαμένα τα χρήματα.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μοιράσει 500 εκατομμύρια την ημέρα των ευρωεκλογών σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους που θα ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία έχει ενοχλήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ζητά να δοθούν χρήματα και σε όσους ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους ψηφίσουν την Ελιά του ΠΑΣΟΚ.

Ελπίδα του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι με τα χρήματα που θα μοιράσουν στους ψηφοφόρους να καταφέρουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να πιάσουν μαζί στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 20%, ώστε να συνεχίσουν να κυβερνούν την χώρα δημοκρατικά.

(Δεν είναι που η χώρα χρεοκόπησε από χυδαίους και αδίστακτους πολιτικούς. Είναι που συνεχίζει να κυβερνάται από τους ίδιους χυδαίους πολιτικούς που αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν ζητιάνους. Και πολλοί πολίτες δέχονται να παίξουν αυτό το ρόλο.)

http://pitsirikidotnet.gr/