Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΑΝΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΜΑΡΑ ΤΙΤΣΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ..."Εμείς οι Συριζαίοι"

     

Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοιοι το παίζουν αντιμνημονιακοι και επαναστάτες.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ !!!!!!
Υπουργείο Οικονομικών


Επιστολή στον Στουρνάρα ο Κουρής για τη ΔΟΥ Αργοστολίου Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013


                




Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια πρόσφατης ενημέρωσής μας, για τo ζήτημα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) και της επικείμενης παύσης λειτουργίας και μεταφορά στην Πάτρα των τμημάτων δικαστικού και ελέγχου της ΔΟΥ Αργοστολίου -σε συνέχεια της αντίστοιχης κατάργησής τους στην ΔΟΥ Ληξουρίου και Ιθάκης-, δηλώνουμε τον έντονο προβληματισμό και εκφράζουμε την ισχυρή διαμαρτυρία όλων μας, για την κατάσταση στην οποία οδηγείται η χώρα μας και ειδικά τα νησιά μας που πλήττονται επιπρόσθετα από σωρεία προβλημάτων λόγω της νησιωτικότητας και των χαρακτηριστικών που συνθέτουν την φυσιογνωμία τους.

Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών που λειτουργούν εις βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, με αρνητικές επιπτώσεις και στο ίδιο το κράτος οικονομικά και διαδικαστικά. Είναι γεγονός, ότι την εποχή που διανύουμε, στην οποία αφενός παρατηρείται σημαντικός περιορισμός εισοδημάτων και εσόδων σε όλα τα επίπεδα, οι πολίτες από την μία βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται τραγικά, από την άλλη καλούνται να επιδείξουν συνέπεια και φιλότιμο, σε μία τόσο δυσβάστακτη φορολόγηση.

Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των ΔΟΥ, στα ήδη εξαιρετικά σοβαρά τους προβλήματα, θα προστεθεί επιπλέον ταλαιπωρία και δαπάνη- για τα ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιών φορολόγησης-, γεγονός που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην προσπάθεια όλων μας να επιδείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του κράτους μέσω της επιβολής φόρων. Αντίστοιχα προβλήματα θα υπάρξουν και στις διοικητικές και οικονομικές υποθέσεις των ίδιων των κρατικών φορέων και υπηρεσιών, τα οποία προϋποθέτουν συνεργασία με τις ΔΟΥ. Τελικώς, ο αποδέκτης των συνεπειών θα είναι η ίδια η οικονομία μας προς «όφελος» της οποίας, δρομολογούνται όλες αυτές οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις.

Συγκεκριμένα δε για το νησί μας, η ΔΟΥ Αργοστολίου, μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Ληξουρίου και Ιθάκης, φέρει την πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη των δικαστικών και ελεγκτικών θεμάτων σε όλη την Κεφαλονιά και Ιθάκη και ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στον ρόλο της. Με την μεταφορά στην Πάτρα των τμημάτων της ΔΟΥ οι συμπολίτες μας (φορολογούμενοι, λογιστές , υπάλληλοι φορέων κτλ)που εξυπηρετούταν από τις υπηρεσίες του Αργοστολίου, θα αναγκαστούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την διεκπεραίωση των θεμάτων τους, γεγονός που για την δια θαλάσσης μετακίνηση-η οποία χαρακτηρίζει το νησί μας αλλά και γενικά τις νησιωτικές περιοχές-, αντιστοιχεί σε υψηλότατο κόστος και δυσκολία στην έγκαιρη και τακτή πρόσβαση ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Ενδεικτικά και υπό κανονικές συνθήκες η μετακίνηση από Κεφαλονιά προς την Πάτρα διαρκεί περί τις 4 με τεσσεράμισι ώρες από την Κεφαλονιά με κόστος μετ΄ επιστροφής περίπου 200 ευρώ εάν δεν απαιτηθεί διανυκτέρευση. Ωστόσο συχνά η διανυκτέρευση επιβάλλεται, εξαιτίας της ελλείψεως δρομολογίων που να διευκολύνουν τις αυθημερόν μετακινήσεις ή λόγω του ότι οι διαδικασίες απαιτούν συνεργασία τμημάτων και υπαλλήλων γεγονός που καθιστά μη εφικτή την περαίωσή τους εντός μίας μέρας..

Είναι προφανές ότι η πλήρη απογύμνωσή της περιοχής μας από τμήματα ελέγχου και δικαστικού θα δημιουργήσει δυσθεώρητες δυστοκίες στην περαίωση των φορολογικών υποθέσεων των πολιτών και των υπηρεσιών, με ασύγγνωστες συνέπειες, καθώς έως της παρούσης δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού μας συστήματος με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και φορέων .

Επιπλέον θα ακυρωθεί αβίαστα το συγκριτικό πλεονέκτημα όλων των υπάλληλων που έτη υπηρετούν τον συγκεκριμένο ρόλο έχοντας αποκτήσει συσσωρευμένη εμπειρία. Οι εν λόγω υπάλληλοι γνωρίζουν ενδελεχώς και επί της ουσίας τα οικονομικά δεδομένα αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας και τους πολίτες. Αυτοί οι υπάλληλοι, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά σε ένα λειτουργικό σύστημα ελέγχου και φορολογίας, -συνδυαστικά με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή η οποία κρίνεται ως απολύτως επαρκής,- τώρα θα κληθούν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, σε νέο ρόλο.

Με γνώμονα τα παραπάνω θεωρούμε απολύτως άστοχη και εξαιρετικά πρόχειρη και βεβιασμένη, την απόφαση συγχωνεύσεων και καταργήσεων των ΔΟΥ πολλών δε αυτών που εξυπηρετούν τα νησιά, όπως η ΔΟΥ Αργοστολίου.

Με όλες αυτές τις στοχευόμενες παύσεις λειτουργίας, συγχωνεύσεις και μεταφορές αρμοδιοτήτων, δεν μπορούμε να μην διακρίνουμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια ακύρωσης του ρόλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με απώτερο στόχο την τελική της κατάργηση, γεγονός το οποίο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση. Η επιβεβαίωση της συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης θα προκαλέσει την συστράτευση και την εκρηκτική αντίδραση, σύσσωμου του πληθυσμού των Ιόνιων Νησιών, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους φορείς με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Είμαστε όλοι από κοινού αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, για να προασπίσουμε την δυναμική και τον ρόλο της περιφέρειάς μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την επανεξέταση των πράξεων και αποφάσεων που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, με μελέτη και συνεκτίμηση όλων των δεδομένων και παραγόντων που αφορούν σε κάθε περιοχή και προσβλέπουμε στο άμεσο της παρέμβασής σας.


     

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ



Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ