Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση Ρωμανού: «Γιατι η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας»



Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολακι".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά,πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι,βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.
Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν

''Βραχιολακια'' για τον Αθανασιου -ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ



είμαι κάθετα & απόλυτα αντίθετος με το βραχιόλι. Όμως δεν μπορώ να συνδέω την αντίθεσή μου με τις αποφάσεις του #NRomanos 

Ναι ρε σεις εννοείται οτι κανείς δεν γουστάρει το βραχιολάκι αλλά στην προκειμένη περίπτωση προέχει η ζωή του!! #NRomanos
Παγκόσμια μέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα. Όχι στη χώρα που ζούμε. Εμείς σήμερα δολοφονούμε τον #NRomanos



 
  
 


·Ο #NRomanos όταν είχε όπλο και παιζόταν η ελευθερία του δεν έριξε. 
Η κυβέρνηση όταν παίζονται οι καρέκλες της δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές

 ·
                                                                                                                                             Το "όχι για το Ρωμανό" του Καραγκούνη είναι ακριβώς ίδιο με το "δεν είμαι Χρυσαυγίτης αλλά"








 · μπράβο Αθανασίου ο χιτης πατέρας σου θα ηταν περήφανος για σενα 

 Συγκλονιστική επιστολή ιερωμένου για τον Ρωμανό


Ντίνα Δασκαλοπούλου


«Τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν», σημειώνει στην επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας.

«Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι», τονίζει ο πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος.

Ο Ρωμανός δεν αυτοκτονεί. Αγαπά πολύ τη ζωή, αλλά την θυσιάζει για το δίκιο, για τη δυνατότητα ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εισήλθε δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Αγαπά πολύ τη ζωή, άλλως δεν θα πονούσε τόσο από την δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αγαπά τη ζωή γι’ αυτό μετείχε στη διαδικασία εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη φυλακή, γιατί η γνώση εμπλουτίζει τη ζωή. Αγαπά, τιμά και σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των άλλων, γι’ αυτό απελευθέρωσε τους ομήρους, αντί να τους χρησιμοποιήσει και να είναι ίσως τώρα ελεύθερος. Ευρισκόμενος σε θέση ισχύος έναντι των αστυνομικών στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον δολοφόνο του φίλου του και κατέχοντας επιθετικό οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησε για να μη τραυματιστούν μη εμπλεκόμενοι. Σεβάστηκε τη ζωή για να λάβει ως ανταπόδοση σκληρότατα βασανιστήρια.

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν.

Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. 
Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν.

Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Με σεβασμό και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού

Πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας

Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας»

Πηγή: efsyn.gr

οι ρουφιάνοι του ΜΕΓΑ....ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...




Φρ. Ραγκούσης: Πισώπλατη μαχαιριά στη Βουλή στο Νίκο Ρωμανό:
  





 · 
 
''Βραχιολακια'' για τον Αθανασιου -ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛυσιμελής @lysimelis · Το ποτάμι καλύτερο και από Αθανασίου, έσπευσε να πάρει το μέρος των δυνάμει δολοφόνων χωρίς να τους ζητηθεί κιόλας. Απολιτίκ Χ.Α