Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης (Ν.Δ) Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η μ@λακια που τον δέρνει...

    1. Η αμηχανία που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, οφείλεται και στις αναμενόμενες θετικές ειδήσεις, που δεν τον βολεύουν...
      Απάντηση σε  
      H εικόνα θα εμφανιστεί ως σύνδεσμος
    2. χαχα καημμενουληδες. εσεις και ο μπολσεβικος Στουρναρας εχετε λιγες πολιτικες μερες.
    3. να τα λέτε σιγά σιγά τα θετικά παιδιά, μη πάθουμε κάτι απο τη πολύ χαρά
    4. ντύνομαι και βγαίνω να πάω μπουζούκια να γιορτάσω τις θετικές ειδήσεις.
    5. Κόψτε τη πρωινή εσείς οι παρατρεχάμενοι του some-are-ass.Τυφλώνει

πάλι καλά που ο Σαμαράς τσάκισε τούς ναζί....

Νεοναζί απειλούν την Αριστερή Ενότητα Παντείου

Φασιστική επίθεση με απειλητικά σημειώματα δέχτηκε η Αριστερή Ενότητα Παντείου. Τα σημειώματα υπογράφονταν με φασιστικό σύμβολο και με το όνομα της νεοναζιστικής οργάνωσης Α.Μ.Ε. (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές).

          

Φιλανθρωπική καμπάνια τραπεζιτών- καναλαρχών

                        Φιλανθρωπική καμπάνια τραπεζιτών- καναλαρχών





Aποχαλίνωση του φασισμού και ενορχήστρωση της αντιαριστερής αντικομμουνιστικής επίθεσης από την κυβέρνηση Σαμαρά

Tην «ανθρωπιά» τους διαφήμισαν τραπεζίτες και καναλάρχες μέσα από μία εθελοντική καμπάνια που διοργάνωσαν EΘNIKH Tράπεζα και ΣKAΪ «όλοι μαζί για το παιδί» προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για παιδιά φτωχών πολύτεκνων οικογενειών. Xωρίς να ξοδέψουν ούτε μία δεκάρα από τα αμύθητα κέρδη που βγάζει πρώτα και κύρια η EΘNIKH Tράπεζα εις βάρος του Eλληνικού λαού και στη συνέχεια κανάλια όπως ο ΣKAΪ συγκέντρωσαν σχολικά είδη και παιχνίδια από οικογένειες μεσαίων και φτωχών στρωμάτων προκειμένου να τα παραδώσουν σε φτωχότερες οικογένειες πολυτέκνων.

Tραπεζίτες που καταλήστεψαν τα ελληνικά νοικοκυριά, που στέκονται όρθιοι από τα πακέτα ενίσχυσης και την ανακεφαλαιοποίηση που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν σκόντο ούτε ένα ευρώ στα υπερδιογκωμένα από τα πανωτόκια χρέη φτωχών οικογενειών, που δεν έχουν κανένα δισταγμό να τους πάρουν ακόμα και τα σπίτια, πουλάνε με περισσή υποκρισία μπροστά στις κάμερες το ανθρώπινο πρόσωπο της τράπεζας.

Mεγαλοκαναλάρχες διοργανώνουν καμπάνιες «συμπόνιας» του άνεργου, του φτωχού, της εξαθλιωμένης οικονομικά πολύτεκνης οικογένειας, αφού προηγουμένως φροντίζουν να στήσουν ανθρωποφαγικά πάνελ για τα «λαμόγια» και τους «τεμπέληδες» εργαζόμενους-«προνομιούχους» που πρέπει να καταλάβουν πλέον ότι πρέπει να πληρώσουν, και αν χρειαστεί ακόμα και να απολυθούν. Oι φιλεύσπλαχνοι τραπεζίτες, μεγαλοαστοί, βιομήχανοι που πλουτίζουν στις πλάτες εκατομμυρίων εργαζομένων οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους σε τέτοια οικονομική εξαθλίωση ώστε να μην μπορούν να αγοράσουν στο παιδί τους τετράδια τσάντες και μολύβια, ώστε να μη μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τροφής και στέγης, στη συνέχεια πετάνε λίγα ψίχουλα κερδίζοντας από τη μία φοροαπαλλαγές και διαφήμιση ενώ από την άλλη απαιτούν ευγνωμοσύνη για το φιλάνθρωπο έργο τους.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΏ...... ΞΕΡΆΣΤΕ...


το προφίλ έπεσε πριν από λίγο..... προλάβαμε  κάποια μαργαριτάρια  στο τοίχο της........ δεν υπάρχει ελπίδα !!!!ΥΓ: τη φωτογραφία της δε την ανεβάζουμε.......βρωμαει!!!

Katerina Yfanti

4 hours ago
Για πρώτη φορά στη ζωή μου αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω Μετρό..Ειλικρινά γνώριζα ότι τα κατώτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και πνευματικά στρώματα χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, αλλά οι φάτσες που έβλεπα, οι κουβέντες που άκουσα, τα ρούχα που φορούσαν ειλικρινά με ξεπέρασαν. Είδα μέχρι και μετανάστες που μύριζαν από τα 10 μέτρα! Όσο και να με έχει αγγίξει η κρίση, ορκίστηκα, πως δε θα ξαναπροδώσω το αγαπημένο μου ταξάκι, εκτός αν το εισιτήριο στο μετρό φτάσει στα 10-15 ευρώ και μπαίνουν κανονικοί άνθρωποι μέσα.


Katerina Yfanti
58 minutes ago
Η τεράστια επιτυχία του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας πρέπει να μας διδάξει ότι τα πρώην μέλη κομμάτων της "άκρας δεξιάς" -όπως συχνά τα αποκαλούν αριστερά μορφώματα- έχουν έναν δεξιόστροφο ακτιβισμό και μια δύναμη στη θέληση που μπορεί να εκσυγχρονίσει τη χώρα και να τη φέρει πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα. Τα πιο διαλεκτικά και φιλειρηνικά μέλη της Χρυσής Αυγής -ναι, υπάρχουν- σίγουρα θα μπορούσαν να απαλλάξουν τη χώρα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο και την αριστερίστικη αναρχία σε πολλούς τομείς. Σκέψου το λίγο, πριν με πατάξεις.

www.facebook.com/katerina.yfanti.3?fref=ts

Katerina Yfanti

αφού δεν καταλαβαίνουν με την επιστράτευση πρέπει αν ξεκινήσουν απολύσεις, διώξεις και εξάντληση πολιτικής βίας

Χωρίς Μετρό & Ηλεκτρικό την Πέμπτη
novel918.gr
Joomla! - the dynamic portal engine and content management system

εξαιρετικό.. Ένα γράμμα που δεν γράφτηκε ακόμα…



Ένα γράμμα που δεν γράφτηκε ακόμα…
Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα έχει και θα δίνει ελπίδα, μια Ελλάδα που δεν θα φωτίζεται μόνο από το φως των αρχαίων προγόνων. Μια Ελλάδα που θα δώσει και πάλι σ’ αυτό τον σκοροφαγωμένο διεθνή ορίζοντα φως από τον σύγχρονο πολιτισμό της, τη σύγχρονη φιλοσοφία της, τη σύγχρονη έρευνα και τις επιστήμες, τη σύγχρονη ανθρωπιά και το φιλότιμό της, θα φωτίσει με τον κόσμο της εργασίας, θα ξαναδιδάξει τη Δημοκρατία.

Προς ένα Έλληνα του μέλλοντος,
Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα, στην εποχή των μνημονίων και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Άγνωστε μου Έλληνα, σου γράφω από μια εποχή που για σένα είναι πολύ μακρινή και από μια χώρα που ελπίζω να υπάρχει όταν θα διαβάζεις τούτες τις γραμμές. Ίσως από την Ιστορία γνωρίζεις το τί πέρασε τούτος ο τόπος πριν πολλά χρόνια, όταν του κήρυξε τον οικονομικό πόλεμο μια αυτοκρατορία της Ευρώπης, η Γερμανία, σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες και τις λεγόμενες αγορές, στις οποίες υποτάχθηκε η ελληνική πολιτική και προσπάθησε να κυριαρχήσει και στην κοινωνία.

Σου γράφω για να σου πω ότι φταίξαμε κι εμείς οι απλοί για τον πόλεμο. Φταίξαμε ποικιλοτρόπως. Γιατί συναλλαχθήκαμε με κυνικούς, ιδιοτελείς κι ανίκανους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν επί 40 χρόνια. Ξεπουλούσαμε την ψήφο μας έναντι διορισμών και δανείων και υπογράφαμε λευκές και διαρκείς εξουσιοδοτήσεις σε όσους δεν άξιζαν. Μα επειδή ήταν οι εκπρόσωποί μας, μοιάζαμε κι οι δυο πλευρές, σα να βλέπαμε τον καθρέπτη. Φταίξαμε γιατί μικρύναμε τον Άνθρωπο σε άτομο και καταναλωτή, πελάτη ενός εγχώριου και διεθνούς συστήματος των αγοραίων πολιτικών και της αγοράς. Ανταλλάξαμε τη γνώση και τη δημιουργία με βολέματα. Ανταλλάξαμε ένα καλό βιβλίο με μια καλή μηχανή.
Ανταλλάξαμε το μέλλον των παιδιών μας με ένα δανεικό αύριο, που έπεσε σαν χάρτινος πύργος.

Πολλοί καταλάβαμε ότι μας παγίδευσαν για να συμπεριφερθούμε αναλόγως και να οδηγηθούμε σ’ αυτό τον πόλεμο. Αλλά οι πολύ περισσότεροι συνέχιζαν να βλέπουν στον καθρέπτη της ιδιοτέλειας και να αναδεικνύουν αυτούς που τους έμοιαζαν και τους βόλευαν.

Άγνωστο αλλά αγαπημένο παιδί μου,
Στην εποχή μου μας πληγώνει αυτή η χώρα! Σα να μας εκδικείται που ξεσκίσαμε τις σάρκες της και τις πουλήσαμε για μερικές χρυσές λίρες, από τον 19ο ακόμη αιώνα… Ακόμη και μερικοί από εκείνους τους παππούληδες που έδωσαν τη ζωή τους για να μας έχουν σήμερα λεύτερους, δεν άντεξαν στον πειρασμό. Απ’ τη μια τουφεκίζανε για να διώξουν τους Τούρκους, κι από την άλλη τρώγανε τα πρώτα δάνεια για τον επαναστατικό αγώνα.

Φανταστείτε οι επίγονοι πόσο πιο εύκολα βάλανε το χέρι στο βάζο με το μέλι. Έγινε πλέον εθνικό σπορ να τρώμε τις σάρκες της μικρής πατρίδας. Κι εκείνη αποφάσισε να τιμωρήσει τα παιδιά της, να τα κάνει να πονέσουν πολύ γιατί την κακομεταχειρίστηκαν… Και τα εκδικήθηκε γιατί τα πάτησε εκεί που πονούν, στον ευαίσθητο οικονομικό «κάλο» τους. Πολύ φυσικός ο πόνος, αλλά εντελώς αφύσικα τα παιδιά της δεν πόνεσαν νωρίτερα όταν έσβησαν τα φώτα της μόρφωσης, του πολιτισμού, όταν η ζωή στη χώρα έγινε μια απέραντη αγορά, όπου όλα πωλούνταν κι όλα αγοράζονταν, επειδή ακυρώθηκαν οι αληθινές αξίες του βίου που μας παρέδωσαν χιλιάδες χρόνια πριν οι πρωτοπόροι και σοφοί αρχαιοέλληνες.

Αλλόκοτη τούτη η χώρα που έδωσε τα φώτα της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, των τεχνών και των επιστημών σ’ όλο τον κόσμο. Πολλοί καταγγέλλουν, συνήθως εκείνο που δεν τους αρέσει επειδή δεν τους συμφέρει προσωπικά , ακόμη κι αν αυτό είναι καλό για το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Κι ως είναι φυσικό, μέσα σ’ αυτό τον ατομισμό που μάθαμε, ουδείς βγαίνει μπροστά για να πει, «θα πάρω την ευθύνη μου, για την Ελλάδα και τους επόμενους, ρε γαμώτο». Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που τελευταία φορά ακούσαμε αυτή τη φράση, που μάλιστα μας έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, ώστε την αναδείξαμε σε εθνικό σύνθημα, μόνο και μόνο επειδή ήταν παράξενη και εύηχη κι όχι επειδή είχαμε καμιά διάθεση να την κάνουμε σημαία μας;

Την στραπατσάραμε την Ελλάδα οι σύγχρονοι. Της κλείσαμε τα φώτα του πολιτισμού και της μόρφωσης, ακυρώσαμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Και τη γεμίσαμε χρέη να πληρώνουν μέχρι και τα δισέγγονά μας.

Όμως δεν την γεμίσαμε μόνο χρέη, αλλά και με κυβερνώντες πολιτικούς που νόμιζαν ότι η κρατική καρέκλα έγινε ιδιοκτησία τους από τότε που στρογγυλοκάθισαν κι άρα το να λένε ψέματα ήταν προϋπόθεση για να ξανακάθονται στη θέση εξουσίας, κι όχι ευθύνης τους, όπως πρέπει να την αντιλαμβάνονται. Τη γεμίσαμε επίσης με ανθρώπους βολεψάκηδες, χωρίς αλληλεγγύη προς το διπλανό, χωρίς ενδιαφέρον για το συλλογικό καλό, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η πάρτη και η βολή τους, πώς να τη βγάλουν ακόμη και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ή του γείτονα.

Έτσι χάσαμε την αληθινή έννοια του πολιτικού και του πολίτη.

Αγαπημένο παιδί από το μέλλον,
Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτός ο κόσμος δεν μας ανήκει, δεν ανήκει μόνο στον καθένα μας, αλλά σ’ όλους μας, όλοι μαζί πρέπει να τον χαρούμε κι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε σ’ αυτόν. Και, κυρίως, επειδή είμαστε προσωρινοί χρήστες, δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ανήκει περισσότερο σ’ εσάς, τους επόμενους στους οποίους θα έπρεπε να τον παραδώσουμε, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστο όχι χειρότερο απ’ ό,τι τον παραλάβαμε απ’ τους προηγούμενους. Για να μπορέσετε κι εσείς να τον χαρείτε, να χαρείτε τη ζωή και τη δημιουργία, μαζί με την αυτονόητη αγωνία της επιβίωσης.

Σ’ αυτό τον έρημο τόπο λένε πολλοί ότι σταματήσαμε να ονειρευόμαστε. Ότι χάσαμε τον ύπνο και το χαμόγελό μας, υπό το βάρος των προβλημάτων. Σκέφτομαι όμως ότι κάποτε άλλοι Έλληνες, όταν ακόμη και να δηλώνεις Γραικός ήταν απαγορευμένο κι επικίνδυνο, όχι μόνο ονειρεύονταν αλλά αποφάσισαν και τη ζωή τους να δώσουν ώστε να κάνουν πράξη τους στόχους, που δεν ήταν παρά: να ονειρεύονται, έστω, οι επόμενες γενιές. Και σκέφτομαι ότι επειδή πλέον δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με την προγονολατρεία, καιρός είναι βάλουμε τους δικούς μας στόχους, πάντα με τη σκέψη στη ρήση του Καζαντζάκη – ελπίζω να τον ξέρεις- για την ευθύνη και το χρέος του ανθρώπου, αλλά και στη βεβαιότητα του Πλάτωνα ότι είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος, αν δεν βελτιωθούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ” αυτόν.

Εδώ και χρόνια ζούμε μέσα σε μιζέρια, σ’ ένα περιβάλλον μαζικής κατάθλιψης. Κι αυτό μας κάνει να μην μπορούμε ούτε το χέρι να σηκώσουμε για να δείξουμε τον ένοχο, έναν ένοχο που εξουσιοδοτήσαμε εμείς να εγκληματήσει. Είναι ώρα όμως να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε. Γιατί χωρίς όνειρα είμαστε νεκροί. Και ο νεκρός είναι αντίπαλος μόνο στη μνήμη.

Άγνωστό παιδί του 2100 μΧ.,
Σου γράφω το δικό μου όνειρο για τον τόπο μου. Ονειρεύομαι την Ελλάδα και τους Έλληνες, πολύ διαφορετικούς από σήμερα και χθες:

-Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν μπορεί να μη λειτουργούν η Δημοκρατία και οι θεσμοί της. Δεν μπορεί για άλλα να ψηφίζονται οι πολιτικοί και άλλα να κάνουν, γιατί αυτή είναι απάτη, δεν είναι Δημοκρατία. Δεν μπορεί να ψηφίζω τον πολιτικό με κριτήριο την προσδοκία ότι θα με εξυπηρετήσει, ακόμη και στην παράλογη ή παράνομη αξίωσή μου, κι όχι επειδή θα κάνει καλό στον τόπο.

Δεν είναι δυνατό οι πολιτικοί όσο πιο δημαγωγοί και παγαπόντες είναι τόσο πιο λαοφιλείς να καταγράφονται. Θέλω λοιπόν να δω σοβαρούς κι ειλικρινείς –ακόμη και μη ευχάριστους- πολιτικούς, με απόφαση συμμετοχής σε ένα βωμό θυσίας και προσφοράς, όπως είναι η συμμετοχή στη δημόσια ζωή, κι όχι σε ένα φαγοπότι με χρυσά και ασημένια κουταλοπίρουνα. Και παράλληλα, υπεύθυνους κι όχι βολεψάκηδες και συμφεροντολόγους πολίτες.

-Θέλω οι θεσμοί της πολιτείας, η αυτοδιοίκηση, η δημόσια διοίκηση, η δικαιοσύνη, η ίδια η νομοθετική εξουσία να λειτουργούν. Ο πολίτης να εξυπηρετείται κατά καθήκον της διοίκησης και των ανθρώπων της και όχι με βάση γνωριμίες και κουμπαριές. Η δικαιοσύνη να αποτελεί πρότυπο και όχι να τιμωρεί τον κλέφτη του ψωμιού και να είναι τυφλή στον παράγοντα που έκλεψε απ’ το δημόσιο ταμείο ή τον χρυσαυγίτη που σκότωσε επειδή δεν του άρεσε το χρώμα του περαστικού.

-Να διακινηθεί και πάλι απ’ αυτή τη χώρα το πραγματικό νόημα της έννοιας της Δημοκρατίας: αρχή και ευθύνη εκ μέρους των πολιτών και στο όνομα των πολιτών.

-Οι εκπρόσωποι των πολιτών, με την έννοια των υπηρετών του κοινού συμφέροντος, να δίνουν δημόσια λόγο για όσα έκαναν και για όσα δεν έκαναν. Και με βάση αυτά να κρίνονται.

-Τα κόμματα να πάψουν να είναι σφηκοφωλιές παραγωγής υποψήφιων θεσιθήρων, και να γίνουν φορείς δημοκρατικής εξάσκησης των μελών τους και της κοινωνίας.

Το κάθε κόμμα να έχει πρώτο στόχο το καλό της χώρας και το συμφέρον των πολιτών κι όχι την εξουσία επί της χώρας και την ψήφο των πολιτών. Ξέρεις, εδώ στην Ελλάδα ξεχάσαμε το δημόσιο συμφέρον, ξεχάσαμε τη δημοκρατία, πολύ πριν την καταργήσουν τα μνημόνια, και τη μετατρέψαμε σε μια κομματική ολιγαρχία.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα:
-Που επενδύει στην παιδεία και την εκπαίδευση, στη μόρφωση. Γιατί αυτή είναι επένδυση σ’ ένα καλύτερο αύριο. Τα σχολειά μας, σ’ όλες τις βαθμίδες, όπως λειτουργούν σήμερα, δεν εξοπλίζουν τη νέα γενιά με τα απαιτούμενα εφόδια, με τις δεξιότητες και τον τρόπο σκέψης που αντιστοιχούν στη σύγχρονη εποχή, δεν διαμορφώνουν ανθρώπους που θα αναζητήσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και κοινωνικής συμβολής. Ονειρεύομαι ένα σχολειό ναό της μετάδοσης της γνώσης, όχι μουσειακής, αλλά ζωντανής και κοινωνικά χρήσιμης. Ένα σχολειό που από το νηπιαγωγείο ακόμη θα εντοπίζει και θα ενισχύει τις δεξιότητες του παιδιού. Γιατί δεν είναι απαραίτητο το σχολειό να βγάλει μόνο επιστήμονες. Πολλοί άλλοι θα γίνουν έμποροι, εργάτες, αγρότες, αλλά το σχολειό θα πρέπει να «βγάζει» ανθρώπους που θα νιώθουν ότι είναι μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Πολίτες, μ’ άλλα λόγια.

-Που θα επιδιώκει να δημιουργεί, να αναπτύσσει και να στηρίζει όλο και περισσότερες βιβλιοθήκες, γιατί εκεί μέσα είναι το φως της γνώσης και της αλήθειας. Γιατί χωρίς γνώση και αλήθεια ο νους και η ψυχή του ανθρώπου είναι νεκρά φέροντα στοιχεία.

-Που θα επενδύει στον πολιτισμό, δεν θα κατεδαφίζει τα θέατρα για να κάνει πολυκατοικίες και μπαρ, δεν θα «καίει» τα βιβλία, ούτε θα κλείνει τα μουσεία. Αντιθέτως θα είναι γεμάτη με χώρους ψυχαγωγίας κι όχι απλής διασκέδασης για να ξεχνιούνται οι πολίτες με το φραπέ ή το ουίσκι στο χέρι.

-Στην οποία να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Να μην υπάρχουν γιατροί και φάρμακα για πλούσιους και φτωχούς. Να μην πεθαίνουν οι φτωχοί, επειδή ακριβώς είναι φτωχοί, και να επιβιώνουν οι πλούσιοι, μόνο επειδή είναι πλούσιοι.

-Που δεν θα κάνει οικονομία στην επένδυση στην παιδεία, τον πολιτισμό, τη γνώση και την υγεία. Που θα αναμετράται με το μέλλον με όσο περισσότερα σχολεία, βιβλιοθήκες και δημόσια νοσοκομεία θα έχει και όχι με τις φυλακές για τους απατεώνες.

-Που δεν θα κλείνει σχολεία, βιβλιοθήκες και νοσοκομεία, στο όνομα των αγορών.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα:
-Που δεν θα δολοφονεί τους ανθρώπους, στο όνομα των αγορών.

-Στην οποία το δικαίωμα στην εργασία θα το έχουν όλοι οι πολίτες, ως αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Που δεν θα χρειάζεται ο πατέρας να βάζει μέσο τον πολιτικό για να βρει μια δουλειά των 500 ευρώ στο παιδί του…

-Χωρίς φτωχούς και πεινασμένους, χωρίς ανθρώπους που κοιμούνται στα παγκάκια ή αναζητούν ένα χτυπημένο φρούτο στα σκουπίδια της λαϊκής αγοράς και των σούπερ μάρκετ, για να φάνε, ή ένα παλιό σακάκι στον κάδο των σκουπιδιών, για να μην κρυώνουν.

-Που δεν θα αναγκάζει τα παιδιά της να φεύγουν στα ξένα για να εκτιμηθεί η αξία τους, ή απλώς για να επιβιώσουν.

-Στην οποία ο καθένας θα αμείβεται ανάλογα με όσα προσφέρει ως εργασία και θα επιστρέφει στο κράτος ανάλογα με το πραγματικό του εισόδημα.

-Που θα αποφασίσει αμετάκλητα να έχει παραγωγή κι όχι μόνο υπηρεσίες, που θα στηρίζει τους τομείς της οικονομίας της, αξιοποιώντας τη σημαντική έρευνα που γίνεται στα ιδρύματά της. Έρευνα την οποία δεν θα πρέπει να βάζει στο ζύγι των μνημονιακών λογικών.

-Που δεν θα κυνηγά –και με τη γραφειοκρατία- την επιχειρηματικότητα σαν έγκλημα, αλλά θα τη στηρίζει ως ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας. Και δεν θα επιτρέπει να κάνουν κουμάντο μόνο οι τραπεζίτες.

-Που θα σέβεται και δεν θα απαξιώνει τον απόμαχο της δουλειάς, δεν θα του παίρνει απ’ αυτά που εργάστηκε μια ζωή για να απολαύσει ως συνταξιούχος.

-Που δεν θα καταδικάζει τη μάνα επειδή έκανε δυο ή τρία παιδιά, αλλά θα την τιμά και θα τη στηρίζει με το κράτος πρόνοιας, το οποίο δεν αρκεί να το θαυμάζουμε ως μοντέλο που μόνο αλλού, π.χ. στις σκανδιναβικές χώρες, μπορεί να εφαρμοστεί.

-Που θα σέβεται το περιβάλλον, γνωρίζοντας ότι το έχει δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Με ανθρώπινες συνθήκες ζωής, χωρίς τσιμεντοποίηση των πάντων. Με ανάπτυξη που δεν θα ακυρώνει το περιβάλλον και την ιστορία, αλλά θα τα αξιοποιεί.

-Με μια κοινωνία ανοικτή, που ουδείς θα κρίνεται και θα καταδικάζεται με βάση το χρώμα του δέρματός του, την προέλευση ή τις απόψεις του.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα:
-Με μέσα ενημέρωσης που θα συμβάλλουν στην πραγματική ενημέρωση και επιμόρφωση του κόσμου και δεν θα επενδύουν στο σκοταδισμό, την τρομολαγνεία, το αίμα και το σπέρμα, δεν θα διαμορφώνουν έναν ψεύτικο κόσμο τον οποίο θα ονειρεύονται και θα παραζαλίζονται οι Έλληνες, ξεχνώντας την πραγματικότητα του αληθινού κόσμου.

Ονειρεύομαι, μ’ άλλα λόγια, μια Ελλάδα που θα έχει και θα δίνει ελπίδα, μια Ελλάδα που δεν θα φωτίζεται μόνο από το φως των αρχαίων προγόνων. Μια Ελλάδα που θα δώσει και πάλι σ’ αυτό τον σκοροφαγωμένο διεθνή ορίζοντα φως από τον σύγχρονο πολιτισμό της, τη σύγχρονη φιλοσοφία της, τη σύγχρονη έρευνα και τις επιστήμες, τη σύγχρονη ανθρωπιά και το φιλότιμό της, θα φωτίσει με τον κόσμο της εργασίας, θα ξαναδιδάξει τη Δημοκρατία.
Άγνωστε Έλληνα του μέλλοντος,
Σου γράφω αυτό το γράμμα για να καταλάβεις ότι εμείς οι μακρινοί σου πρόγονοι δεν πεθάναμε χωρίς να προσπαθήσουμε να μείνουμε ζωντανοί. Δεν μείναμε τρομαγμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις. Δεν σκύψαμε φοβισμένοι το κεφάλι όταν μας έδειχναν απειλητικά το δάχτυλο Σαμαράς και Βενιζέλος. Ούτε όταν ο νταβατζής που έβαλαν στην κοινωνία, η συμμορία των χρυσαυγιτών, μας κολλούσε το όπλο στα μηλίγγια.
Αν τελικά το όνειρο κατάφερε να μας συνεπάρει και να σηκωθούμε όρθιοι, δεν το ξέρω ακόμα. Αλλά εσύ το ξέρεις.

Έχεις το σεβασμό και την αγάπη ενός μακρινού προγόνου σου, μαζί με τη συγγνώμη του για τα δικά του λάθη.

αυτή την "Ελλάδα" σας τη χαρίζουμε...



Παίρνουν το σπίτι πολύτεκνου για χρέος 2.268 ευρώ    http://simantro.gr
/
Στην κατάσχεση σπιτιού, όπου μένει μια εξαμελή οικογένεια, προχωρά το κράτος, για χρέη στην Εφορία ύψους 2.268 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», πρόκειται για την οικογένεια 45χρονου συμβασιούχου στην ΙΔ” Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο νομό Λέσβου, του οποίου, μάλιστα, η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου.

Η γυναίκα του είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων στο ορεινό χωριό Ασώματος στην περιφέρεια της Αγιάσου. «Ζούμε με 800 ευρώ και, απ” το τέλος του χρόνου, ούτε αυτά δε θα έχουμε», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με το οποίο τους ειδοποιούσαν ότι δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της γυναίκας του στην τράπεζα -ο οποίος είχε μέσα το ποσό των 0,03 ευρώ- μέχρι του ποσού των 2.268 ευρώ! Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο δικαστικός κλητήρας έφερε το ειδοποιητήριο κατάσχεσης του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με αυτό, το σπίτι δεσμεύεται για χρέη προς την Εφορία ύψους 2.268 ευρώ. Από αυτά, τα 210 ευρώ αφορούν το «χαράτσι» του 2011 (ΕΕΤΗΔΕ) και τα 1.300 ευρώ οφειλές της γυναίκας του από το 2006. Τα υπόλοιπα, μέχρι το τελικό ποσό, αφορούν τους τόκους επί των οφειλών. Οι οφειλές των 1.300 ευρώ, προκύπτουν από το φόρο εισοδήματος του 2006, όταν το διάστημα 2004 – 2006 είχαν περίπτερο στη Μυτιλήνη, στο όνομα της συζύγου.

«Ολα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει ο 45χρονος, «τα ειδοποιητήρια από την Εφορία στέλνονταν σε λάθος διεύθυνση όπου μέναμε το 2005, ενώ από τότε εμείς μένουμε στον Ασώματο». Το αποτέλεσμα ήταν ο συμβασιούχος και η οικογένειά του να μην ειδοποιηθούν για τα χρέη προς την Εφορία και ως εκ τούτου να μη μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα τον απαραίτητο διακανονισμό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πλειστηριασμού έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτη προσφορά τα 35.139 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, άμεσα αντέδρασε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο που με έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει την Πέμπτη στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Μυτιλήνης.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Nα μην ξεχάσουμε να εκθειάσουμε τη δημοκρατία για άλλη μια φορά.Και 4000 αυτοκτονίες, και 10.000.000 στην κατάθλιψη, και εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση, και 2 εκατομμύρια μαυρο-ανέργους. Σήμερα η Δημοκρατία έκρινε πως πρέπει να διαβαστεί σε 10 εκατομμύρια η "ηρωική" επιστολή του Αρχι-γερμανοτσολιά Φίρερ που μιλά για "ιδέες", για "φωτιά", για "πολιτική δίωξη", για το ότι "η χρυσή αυγή είναι παντού". Έτσι είναι η Δημοκρατία, άλλωστε. Όταν το ΚΚΕ ή οι τροτσκιστές ήταν στην παρανομία, πάντα το ραδιόφωνο έπαιζε τους πύρινους λόγους των φυλακισμένων και τις επιστολές τους, για να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη. Η σκατίλα της δημοκρατίας του Σαμαρά δεν έχει όρια και πρέπει να τη γκρεμίσουμε-κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζική συμμετοχή και τον ξεσηκωμό του φτωχού κόσμου. Το ίδιο σκατίλα βρωμάει και το δημοκρατικό τόξο, και η από όλα τα χείλη "σωτηρία της οικονομίας και της χώρας". Η λέξη σοσιαλισμός πρέπει να επανέλθει πάραυτα και να μη χρησιμοποιείται μόνο στα κείμενα.Δε γίνεται να επικαλείται μόνο ο "κυνηγημένος" γερμανοτσολιάς οράματα και ιδέες. Αν κάποιοι ονειρεύονται "Αντρέα Παπανδρέου", ακόμα κι αυτός (όπως σημείωνε ένας σύντροφος) έκλεινε το "σοσιαλισμό" σε όλους τους χρόνους.και πτώσεις. Εμείς που αρνούμεθα μετα βδελυγμίας ότι είμαστε το νέο ΠΑΣΟΚ,και το σοσιαλισμό τον εννοούμε, γιατί δεν το λέμε? Εκτός κι αν κάποιοι ανάμεσά μας δεν ονειρεύονται ούτε καν Αντρέα αλλά Σημιτογιωργάκη ή ΑΚΕΛ. Επίσης, το CNN, λέει, (το "πρότυπο κανάλι" για κάποιους...) αναρωτιέται αν η ΧΑ είναι κόμμα ή συμμορία.Ας απαντήσει πρώτα για την ΚΚΚ, που ζει και βασιλεύει με τις ευλογίες του αμερικάνικου success story. Το επιχείρημα της αμφιβολίας για ΧΑ συγκλονιστικό, θυμίζει Δένδια: "μα να υπάρχει νεοναζιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας?". Ξεράστε.

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει....

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει....


Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, άρχισαν να επιστρέφουν οι χρυσαυγίτες 
στη Νέα Δημοκρατία.
Τα πολιτικά κριτήρια αυτή είναι φορά είναι υψηλότερα:

"Ν.Δ ΣΥΓΟΥΡΓΙΑ! 
Εδό δεν θα κλήσουν τον αρχυγό μας στι φηλακύ!"

Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Οι μελανοχιτώνες στο γήπεδο


                         
της Αλέκας Ζουμή και της Μαρίας Λούκα
«Όλα όσα ξέρω για την ηθική μου τα έμαθε το ποδόσφαιρο» έλεγε ο Αλμπέρτ Καμύ. Πολλά χρόνια μετά η διδασκαλία του ποδοσφαίρου φαίνεται να άλλαξε στο αντίθετο της, δίνει μαθήματα ανηθικότητας πλέον , αφού η μπάλα έχει φύγει από το γήπεδο του αγνού λαϊκού αθλήματος και το παιχνίδι παίζεται εκτός έδρας, εκεί που διασταυρώνονται η απήχηση του νεοναζισμού με τα κυκλώματα της νύχτας και τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Η διείσδυση στο οπαδικό κίνημα από τους απολογητές του Χίτλερ ήταν στρατηγική επιδίωξη της Χρυσής Αυγής εδώ και μια δεκαετία. 

                         

Ξεκίνησε με την Εθνική Ελλάδος στις αρχές του 2000 και χρησιμοποίησε ως στολή παραλλαγής τη «Γαλάζια Στρατιά». Η πρώτη εμφάνιση της «Γαλάζιας Στρατιάς» έγινε τον Οκτώβριο του 2000 στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και προκλητικά πανό, που επαναλήφθηκαν και τον Μάρτιο του 2001 στο ματς της Εθνικής με τη Γερμανία. Τον Νοέμβριο του 2001 η οργάνωση πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ για να εκφράσει την αντίθεσή της στην υποβολή κοινής υποψηφιότητας της ελληνικής ομοσπονδίας με την αντίστοιχη τουρκική για τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2008, με σύνθημα «Υπεράνω όλων η Ελλάς».

Το 2004, οι πανηγυρισμοί για το Euro συνοδεύτηκαν από βίαιες επιθέσεις εις βάρος μεταναστών και στρώθηκε το έδαφος για την 4η Σεπτεμβρίου 2004, όταν η νίκη της Αλβανίας επί της Εθνικής Ελλάδος οδήγησε σε ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, με απολογισμό πολλαπλές μαχαιριές στα σώματα μεταναστών και έναν δολοφονημένο μετανάστη από την Αλβανία στη Ζάκυνθο. Η οργάνωση δε δίστασε να φανερώσει τη σχέση της με τη Γαλάζια Στρατιά.

Ο νυν βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος και αρχηγός τότε της Γαλάζιας Στρατιάς ομολογούσε : «Κι εγώ είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής και είναι τιμή μου. Πάρα πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής είναι και μέλη της Γαλάζιας Στρατιάς και το ανάποδο». Ενώ η Γαλάζια Στρατιά και η Τοπική Οργάνωση Παγκρατίου της Χρυσής Αυγής συστεγάζονταν στην ίδια διεύθυνση (Προκλού και Αρχύτα 1), απ’ όπου επέδραμαν συχνά πέριξ της πλατείας Βαρνάβα εναντίον όσων ήταν «διαφορετικοί»


Ολυμπιακός: Όταν το ερυθρόλευκο αναμιγνύεται με το μαύρο

Έρευνα του καθηγητή Γιάννη Ζαϊμάκη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης την περίοδο 2009 - 2010, που πραγματοποιήθηκε σε 650 οπαδούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, εκτιμά την απήχηση της Χρυσής Αυγής στους οργανωμένους οπαδούς σε ποσοστό 12%. Αν η έρευνα γίνονταν σήμερα ίσως δυστυχώς τα νούμερα να ήταν υψηλότερα. Ο Γιάννης Ζαιμάκης μιλάει για μια «νέα ταυτότητα που συνδυάζει την πολιτικοποίηση του χρυσαυγίτη και την κουλτούρα του οπαδισμού» Όσον αφορά το προφίλ των συγκεκριμένων οπαδών, συνήθως προέρχονται από λαϊκά στρώματα με χαμηλό ή μεσαίο μορφωτικό επίπεδο, έχουν αντισυστημικό προσανατολισμό χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, η ρητορική τους όμως βασίζεται σε συνθηματικό και συνωμοσιολογικό λόγο. Το εκρηκτικό μείγμα δημιουργείται αφού συνήθως τα ίδια πρόσωπα που έχουν ηγετικές θέσεις σε οπαδικούς πυρήνες εμπλέκονται και στην παραβατικότητα που έχει σχέση με τον έλεγχο της νύχτας και χρησιμοποιούνται συχνά από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ με όρους εκφοβισμού και επιβολής.

Αρχής γενομένης από το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο σύνδεσμο της χώρας , τη Θύρα 7, η εισχώρηση της Χρυσής Αυγής στα γήπεδα δεν είναι κίνδυνος για το μέλλον αλλά συντελεσμένο γεγονός. Η εμπέδωση του συνθήματος No politica αξιοποιήθηκε κατά κόρον από τη Χρυσή Αυγή για να ενισχύσει έναν στρεβλό αντισυστημικό λόγο ότι «φταίνε όλοι οι πολιτικοί». Στην πραγματικότητα το No politica είναι βαθιά πολιτικό και ενισχύει αυτήν ακριβώς την πολιτική αντίληψη της Χρυσής Αυγής που θέλει να απλοποιήσει τα νοήματα και να ενοχοποιήσει συλλήβδην και αδιακρίτως τα πάντα.

Αυτό αποτυπώθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα, με την εξέδρα του Ολυμπιακού να παραμένει ασυγκίνητη από τη δολοφονία και το Πόρτο Λεόνε – παρά το γεγονός ότι έχει έδρα στο Κερατσίνι να εκδίδει με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από κατακραυγή ανακοίνωση για τη δολοφονία η οποία παρέμεινε στα υποκριτικά όρια των συλλυπητηρίων και όχι της καταδίκης της ακροδεξιάς βίας.

Τα φιλοναζιστικά σύμβολα στις εξέδρες και τα γκράφιτι «Αλήτες, Ρουφιάνοι, Πολιτικοί» επικυρώνουν σε επίπεδο αισθητικής τη σύμπραξη που έχει επιτευχθεί καταρχήν σε άλλα επίπεδα.
Η ένταξη του Ανδρόνικου Σίμου, αρχισυνδεσμίτη της Θύρας 7 μέχρι πρόσφατα, στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εκλογές είναι μια πτυχή αυτής της διελκυστίνδας. Πλέον ο Σίμος είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τη Θύρα 7, όσοι βέβαια γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα υποστηρίζουν ότι εξακολουθεί να ελέγχει την κατάσταση, αφού αυτοί που τον διαδέχτηκαν βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Οργανωμένος οπαδός του ολυμπιακού ήταν επίσης και ο Κωσταντίνος Κοντόμους, που σκόρπιζε τον τρόμο σε όποιον μετανάστη πετύχαινε στο δρόμο του στις περιοχές της Μεταμόρφωσης και του Ηράκλειου Αττικής με αποκορύφωμα το Σεπτέμβριο του 2012, όταν με τους συνεργούς του κατέστρεψαν ολοσχερώς το κουρείο ενός Πακιστανού στη Μεταμόρφωση και μαχαίρωσαν έναν Έλληνα οδηγό ταξί που προσπάθησε να τους σταματήσει. Οι αρχές τον συνέλαβαν και εντόπισαν στο σπίτι του μεταξύ άλλων φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι -σύμφωνα με οπαδούς του Ολυμπιακού - μετά τη σύλληψη του το Club Athens Gate του Ολυμπιακού από κοινού με το καθαρά ναζιστικό Getto της ΑΕΚ κάνανε μαζί μια εκδήλωση υπεράσπισης του, ενώ οι οργανωμένοι θυμούνται καλά και το πανό «Κώστα κράτα γερά».

Ο πιο πρόσφατος κρίκος όμως αναφέρεται στην κατάθεση ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες , ο οποίος κατονομάζει ως εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής, το Γίωργο Α. Πρόκειται για στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Ανατολική Αττική, που έχει φωτογραφηθεί να επεδράμει μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες και τους άνδρες των ΜΑΤ εις βάρος αντιφασιστών διαδηλωτών το 2009 , ενώ είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην επίθεση στο παλιό Εφετείο την άνοιξη του 2009.

Ο Γιώργος Α. είναι χούλιγκαν του Ολυμπιακού και μάλιστα εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , κατοχή και χρήση εκρηκτικών για την υπόθεση Φιλόπουλου. Τελικά κρίθηκε αθώος σε μια δίκη που πολύ λίγο μετράει για το αίσθημα δικαίου και το νομικό πολιτισμό η τελική ετυμηγορία. Η μητέρα του πάντως ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παλαιού Φαλήρου. Άλλη μια λεπτομέρεια που έχει σημασία είναι ότι δικηγόρος κάποιων εκ των συνδεσμιτών της Θύρας 7 για την υπόθεση Φιλόπουλου ήταν ο Παναγιώτης Μιχαλόλιας – αδερφός του «Φύρερ» με εξίσου ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα. Ο Παναγιώτης Μιχαλόλιας εξάλλου έχει μια ισχυρή παράδοση στη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός , μεταξύ των οποίων και του ίδιου του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη για τα «στημένα».

Το ιστορικό όμως της σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με τους συνδέσμους του Ολυμπιακού ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μετράει διάφορα στιγμιότυπα. Αναφέρουμε δύο ενδεικτικά. Το 2010 στα πλαίσια περιοδεία του συνδυασμού Ελεύθερη Αττική, ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Νίκος Μπελαβίλας δέχτηκε φραστικούς προπηλακισμούς από το μπαλκόνι του συνδέσμου του Ολυμπιακού. Λίγες μέρες πριν επίθεση είχε δεχτεί και ο Αλέκος Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα. Επίσης, πρόσφατα πριν μερικούς μήνες στα πλαίσια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια, οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεσης επίσης από το μπαλκόνι της Θύρας 7 στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται ένας πολύ γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού ο Γιάννης Ανδρόνικος με το ψευδώνυμο «Χάρος». Αν και δεν πρόκειται για τον αδερφό του Σίμου Ανδρόνικου - όπως εσφαλμένα έχει γραφτεί – οι πολιτικές αντιλήψεις κινούνται μάλλον σε παρόμοια κατεύθυνση. Για παράδειγμα ο «Χάρος» , που επίσης είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση Φιλόπουλου και έχει γενικώς ένα βεβαρημένο παρελθόν που ξεκινά από την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος» του Δημήτρη Καπέ – Καπετανάκη και φτάνει μέχρι τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου της εφημερίδας «Γάβρος» , ενώ ορκίζεται στο «No politica» στις εκλογές του 2009 έκανε προεκλογική καμπάνια από το μπλογκ του υπέρ του Μιχάλη Δαλαμάνη, υποψήφιου τότε με το ΛΑΟΣ. Στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ το 2012 με τον Παναθηναϊκό φαίνεται καθαρά στη μέση του γηπέδου να απειλεί με μαχαίρι οπαδό της αντίπαλης ομάδας, ενώ είχε αναρτήσει στο «αποπολιτικοποιημένο» κατά τα’ άλλα μπλογκ του το βίντεο με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη με προσβλητικά σχόλια για την τελευταία.

                         

Το πάζλ συμπληρώνεται την παραδοσιακή σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, που αποτελεί φυτώριο εθνικιστικών και εξτρεμιστικών πρακτικών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού από κοινού με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα στιγμάτισαν με τη συμπεριφορά τους το «ντέρμπι της ντροπής», ξυλοκοπώντας, μεταξύ άλλων, τον Τζιμπρίλ Σισέ και άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Η σχέση αυτή μάλιστα αναπτύχθηκε το 1986 σε έναν αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα. Στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Delije τους επισκέφτηκε ο «Υποβρύχιος» , παλιός οργανωτής της εξέδρας του Ολυμπιακού, γνωστός για τις φιλοναζιστικές του απόψεις, που την περίοδο 1995 – 1996 είχε τυπώσει κάρτες του συνδέσμου με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Ο «Υποβρύχιος» μόλις έγινε γνωστή η ιδεολογική του ταυτότητα απομακρύνθηκε από την εξέδρα των φανατικών , αφού η προηγούμενη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν επιθυμούσε την παρείσφρηση τέτοιων στοιχείων στη Θύρα 7. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Σωκράτης όσο και ο Πέτρος Κόκκαλης είχαν καταστήσει σαφές σε εσωτερική σύσκεψη στελεχών ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα ακραία στελέχη από τους συνδέσμους. Δεν ισχύει το ίδιο απαραίτητα με την τωρινή διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Επί προεδρίας του αφέθηκαν ελεύθεροι να αλωνίζουν στη Θύρα 7 οι φασίστες, ενώ είναι γνωστό ότι η εφημερίδα της οποίας φέρεται ως χρηματοδότης τα «Παραπολιτικά» λειτούργησαν επί μακρόν ως “πλυντήριο” της Χρυσής Αυγής.

Ο Έλληνας εφοπλιστής με σημαία των Νησιών Μάρσαλ θορυβήθηκε ύστερα από μια σειρά δημοσιευμάτων μετά τις διώξεις εις βάρος της Χρυσής Αυγής και προσπαθεί σύμφωνα με μαρτυρίες να τηρήσει αποστάσεις από τη ναζιστική γκρούπα. Ο προβληματισμός για το λιμάνι της ακροδεξιάς πάντως έχει ξεφύγει από τα εθνικά σύνορα… οι οργανωμένοι οπαδοί Carsi της τουρκικής Μπεσίκτας ανήρτησαν πανό που έγραφε τα εξής: «Αν σκοπεύετε να δείτε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, προσοχή στους Ολυμπιακούς Ναζί»

ΠΑΟ: Από τη ΝΟΠΟ στον Παναγιώταρο και τον… Νίκο Α.

Ήταν πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωνε ευθαρσώς ότι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης «δεν είναι Ελληνας». Ο διεθνής σέντερ του απάντησε πως «δεν θα σχολιάσω απλά θα θυμίσω ότι αγωνίζομαι στις εθνικές ομάδες από τα 12 μου»... Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ο οποίος, τι ειρωνεία, ήταν τότε παίκτης του Παναθηναϊκού, της αγαπημένης ομάδας δηλαδή του Ηλία Παναγιώταρου.
Ξεκινώντας την αναζήτηση της σχέσης των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών με την Χρυσή Αυγή, δεν θα μπορούσαμε παρά να θυμίσουμε την εποχή εκείνη που ο Ηλίας Παναγιώταρος δραστηριοποιούνταν στον Παναθηναϊκό και τους MAD BOYS, τότε που φωτογραφίζονταν με πανό του Παναθηναϊκού με το σήμα της Χρυσής Αυγής, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του και σε χώρο με αφίσες των SS. Αλλά και τότε που διατηρούσε κατάστημα στον Κολωνό με στρατιωτικά είδη και στο οποίο μεταξύ άλλων, εμπορεύονταν και προϊόντα της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού.

                              

Η δραστηριότητα του Παναγιώταρου στην θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, ελαχιστοποιήθηκε πριν από δέκα περίπου χρόνια, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέλαβε τα σκήπτρα της Γαλάζιας Στρατιάς. Και φυσικά, ήταν αρκετά μεταγενέστερη της δράσης της ΝΟΠΟ, της πρώτης Ναζιστικής ομάδας φιλάθλων που φορούσε «πράσινα» και που διαλύθηκε επί εποχής Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Τα... σταγονίδια, ωστόσο, δεν έπαψαν να υπάρχουν. Υφίστανται ακόμη και σήμερα και παρά την έντονη αντιφασιστική «κλίση» του μεγαλύτερου μέρους της κερκίδας του Παναθηναϊκού. Γνωστός και μη εξαιρετέος στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού ο υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην Καρδίτσα, Χρήστος Αθανασάκος. Εθεάθη δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη, στην διάρκεια της δίκης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό φοιτητή, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς οπαδούς των «πράσινων», όπως... φάνηκε στον αγώνα που ακολούθησε στο ΟΑΚΑ. Πασίγνωστος, όμως, στις τάξεις των οπαδών και συνδεσμίτης που πριν από έναν περίπου χρόνο θέλησε να ανοίξει γραφεία της Χρυσής Αυγής σε περιοχή του κέντρου, εγχείρημα που δεν πήρε σάρκα και οστά, μετά την άρνηση των γηπεδικών «συντρόφων» του να τον στηρίξουν.

Τις τελευταίες ημέρες και με την δημοσιοποίηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προέκυψε σύνδεση συνδεσμίτη του Παναθηναϊκού – αναφέρεται ως Νίκος Α. στην δικογραφία – ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων για την επίθεση οπαδών του «τριφυλλιού» στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, το 2008 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκπομπή της Θύρας 7. Από την κατάθεση του μάρτυρα, προκύπτει πως ο Νίκος Α. είχε συμμετάσχει σε επίθεση σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια και μάλιστα ως πυρηνάρχης του Πειραιά.

«Μπήκαμε με διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια μαζί με 14 ακόμη άτομα» αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.
Οπαδός του Παναθηναϊκού και ο «πρώην Χρυσαυγίτης», Παναγιώτης Μανάβης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την δράση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως «σιχάθηκα και έφυγα», φωτογραφισμένος για... πρωτοσέλιδο με το σήμα του Παναθηναϊκού στο μπουφάν του (κάτι που βέβαια δεν αποδεικνύει εάν ανήκει σε θύρα οργανωμένων). Και τέλος ποιος πολιτικός άραγε της κυβέρνησης «καθάρισε» τα μπλεξίματα του γίου του – γνωστού οπαδού του Παναθηναικού (όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται με πανό και μαρτυρίες οι οπαδοί του Ολυμπιακού); Ηταν σε γνώση του Πρωθυπουργού όταν ήταν παρών στην αποφοίτηση του από τις Ενοπλες Δυνάμεις;

                        

ΑΕΚ σε κίνδυνο

Το νεοναζιστικό χνάρι δεν αφήνει ανεπηρέαστη σε πολύ μικρότερο βέβαια βαθμό την ομάδα των προσφύγων. Στην ΑΕΚ προσπάθησαν να διασώσουν τη μνήμη του Σ. Κοντούλη που εκτελέστηκε από τους Ναζί το 1944 και να εμπεδώσουν αντιφασιστικά αντανακλαστικά στους οπαδούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καταδίκη των ΑΕΚτζήδων στη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της Ενωσης Γιώργου Κατίδη ήταν άμεση και κατηγορηματική, όπως επίσης στην επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο γήπεδο.

Παρ’ όλα αυτά στην ΑΕΚ είχε ιδρυθεί η φιλοφασιστική ΤΟΦΑ (Τρομοκρατική Οργάνωση Φιλάθλων ΑΕΚ), γρήγορα όμως απομονώθηκε και μετονομάστηκε σε GETTO. Βασικό στέλεχος του Getto τότε ήταν ο Βασιλόπουλος , πλέον όμως διαχέει τη ρατσιστική ρητορική του στις εξέδρες της Προοδευτικής. Κατά καιρούς αναρτούν φασιστικά πανό, αλλά μέχρι στιγμής η δράση τους παραμένει περιορισμένη και ελεγχόμενη. Ακόμα και ο Γιάννη Λαγός, προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και άνθρωπος της νύχτας δεν κατάφερε να στεριώσει στις κερκίδες της ΑΕΚ, σταμάτησε να τις επισκέπτεται εδώ και χρόνια. Στις μέρες μας όμως το Getto από κοινού με το club των Πατησίων – και τα δύο ακροδεξιών αποχρώσεων – αποτελούν το δεύτερο πόλο μετά την Original. Έναν πόλο που η νέα διοικηση του Δημήτρη Μελισανίδη ίσως αξιοποιήσει για την επιβολή στην ομάδα. Προς το παρόν πάντως ο «Τίγρης» αρέσκεται στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης της Original. Η αποχώρηση του οργανωτή της Original Δημήτρη Χατζηχρήστου μόνο συναινετική δεν ήταν.

Για τη θέση του προωθείται άτομο προερχόμενο από το Αγρίνιο ακροδεξιών καταβολών – ο πατέρας του υπήρξε υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας - που στην εσωτερική σύσκεψη που έγινε στο «δωματιάκι» μετά τη δολοφονία του Φύσσα, διαφώνησε με την ανάρτηση πανό κατά του ναζισμού αλλά δεν επικράτησε η γραμμή του. Ο Μελισσανίδης μάλιστα τοποθέτησε στη συντονιστική επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος το Φώτη Παπαγεωργίου, πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ με ειδικό ρόλο στην ανάκριση του Σάββα Ξηρού , ανάκριση η οποία μάλλον δε θα διδάσκεται ως μνημείο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα παιχνίδια και οι τραμπουκισμοί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ ήταν ακόμη ένα δείγμα του προσανατολισμού της νέας διοίκησης, η οποία στο παρελθόν με τον τρόπο για παράδειγμα που χειρίστηκε την αντιπαράθεση της με το περιοδικό Unfollow με νομικό εκπρόσωπο το σκληρό ακροδεξιό στέλεχος της ΝΔ Φαήλο Κρανιδιώτη, έδωσε δείγματα γραφής.


Η νέα τριγωνομετρία που αναδεικνύεται έχει στις άκρες της τη Χρυσή Αυγή, τους πληρωμένους οπαδούς και κάποιους εφοπλιστές. Για τη σχέση τμήματος του εφοπλιστικού κεφαλαίου με τη Χρυσή Αυγή και ειδικά τη χρηματοδότηση της πολλά έχουν ειπωθεί, λιγότερα όμως μπορούν να αποδειχθούν , αφού όπως είναι προφανές οι υπόγειες γραμμές χρηματοδότησης μάλλον δεν περνούσαν από τα ΑΤΜ, το πολύ πολύ να καταγράφονταν σε ανεπίσημα τεφτέρια μπράβων και οδηγών. Τα γήπεδα αποτελούν το παραπέτασμα του καπνού… μιας φωτιάς που μένει στους ίδιους τους οπαδούς να σβήσουν. Το αυγό του φιδιού, εν κατακλείδι, εκκολάφτηκε και μέσα στις κερκίδες των οργανωμένων οπαδών... Το στοίχημα (και) της γηπεδικής «κοινωνίας» είναι πλέον το πώς θα το εξαφανίσει...

μπορείτε να παραμείνετε μαλάκες...




Τις τελευταίες ημέρες τα mail χιλιάδων χρηστών του ίντερνετ κατακλύζονται από το παρακάτω χιουμοριστικό μήνυμα το οποίο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. 
            
                

“Είστε μαλάκες; Πιστεύετε σε καθαρές φυλές, και στον Αδόλφο Χίτλερ;
Είστε μέλος της χρυσής αυγής και όλοι γελάνε με τα τατουάζ σας;
Κανένα πρόβλημα!


Ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς έχει την λύση και για εσένα βλαμμένε ναζιστή.
Έλα τώρα και αφαίρεσε τα τατουάζ σου- σβάστικες, χάιλ χίτλερ κλπ- ανώδυνα με λέιζερ, από το ειδικευμένο προσωπικό μας.

Σας μετατρέπουμε εξωτερικά σε φυσιολογικό άνθρωπο, ενώ εσωτερικά μπορείτε να παραμείνετε μαλάκες ώστε να επιστρέψετε άνετα στην Νέα Δημοκρατία”.