Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ...ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.




ήλιος, θάλασσα και κώλος...

Η Ελλάδα είναι μια ευτυχισμένη χώρα.
Ποια χρεωκοπία, ποιοι αυτόχειρες, ποιοι άστεγοι και ποιοι άνεργοι;
Εξόν και αν εννοούμε τη χρεοκοπία του στοχασμού, τους αυτόχειρες της ποίησης, τους άστεγους των ιδεών και τους άνεργους των οραμάτων.
Γιατί εκεί βρίσκεται ο πυρήνας της Κρίσης.
Τα υπόλοιπα είναι ήλιος, θάλασσα και κώλος...




Σαν την Ελλάδα της χρεωκοπίας, δεν έχει!
Κι οχι δηλαδη οτι ειναι πραγματικα η χωρα του ελευθερου ερωτα.
Οχι!
Ουτε γι αυτο δεν ειμαστε ικανοι.

Η "απελευθερωση" και το "γκρεμισμα των ταμπου" ειναι αποκλειστικα υποθεση του Σαββατοκυριακου.
Δευτερα πρωι, ξανακλεινουν τα ποδια και οι παντες επιστρεφουν στα πρεπει τους.
Πλην των επαγγελματιων της προκλησης, ολα τα αλλα ξεφρωνημενα που πετανε τα βρακακια τους στους παγκους των μπαρ, θα τα βρειτε μετα απο λιγα χρονια εγκλωβισμενα σε αδιεξοδους γαμους, ασφυκτικες οικογενειες, κακοπληρωμενες δουλειες, παραφρονημενες πεθερες και αδηφαγα σογια.

Συμπεριφερονται σαν σκυλες, για να καλυψουν τον εσωτερο τρομο τους πως ειναι απλως κατοικιδια...





Και οι ξαπλώστρες δωρεάν!
Η Ελλαδα εχει κολλησει στη μουρη της, τη μασκα αυτωνων ακριβως που ερχονται δω για να βγανουν τα χειροτερα ενστικτα τους.

Στιόν Κάβο, στα Μαλλια, στην Χερσονησο, στη Μυκονο, στη Ροδο, καταφτανουν καθε χρονο εκατομμυρια φτωχων και καταπιεσμενων ανθρωπων, που τους εχουν πεισει οτι σ' αυτο εδω το μπουρδελο, ολα επιτρεπονται.
Μεθανε, ξερνουν, σερνονται, γαμιουνται, ξεβρακωνονται, αλυχτανε προσπαθωντας στις πεντε-δεκα μερες που εχουν αγορασει κοψοχρονια απο τους τουριστικους πρακτορες, να λησμονησουν το ποιοι πραγματικα ειναι και ποσο μιζερα κυλα η ζωη τους.



Χυνουν την απελπισια τους και τον τρομο του Μηδενος τους, καπου μακρια απο το δικο τους το σπιτι, εκει οπου κανεις δεν θα τους γνωριζει κι οπου θα μπορουν ανετα να νιωθουν σαν ασκια γεματα παθη, χωρις ονομα, χωρις αξιες, χωρις ιστορια.
Κι οταν γυρνανε στις χωρες τους, το παιζουν παναγιες, μιας και τα καταφεραν επιτελους να ξεχαρμανιασουν.
Οπως ο καθε πελατης των μπουρδελων, που μπορει να νιωθει ανετα, επειδη δεν χρειαζεται να λογαριασει την πουτανα, παρα μονον ως τρυπα πλασμενη για την ικανοποιηση του.
Και φευγοντας, φτυνει στο κρεβατι της.

Αυτη τη φτυσια, εμεις την εχουμε παρει και την εχουμε καμει προσωπειο.
Ενσωματωσαμε την αηδια αυτωνων που μας γαμανε επι πληρωμη.
Μετατρεψαμε σε "στυλ" το ξεχαρμανιασμα των απανταχου καταπιεσμενων και εγκαθιδρυσαμε ως αισθητικη, την ασχημια εκεινων που δεν αντεχουν τον εαυτο τους...

Δεν ειμαστε απλως χωρα διακοπων, ενα απεραντο resort center.
Ειμαστε χωρα πτυελοδοχειο.
Μια απεραντη ξαπλωστρα, που διδεται δωρεαν...




Και γαμώ τα παιδιά!
Οτι μας αρεσει, οτι ονειρευομαστε, οτι προσδοκαμε, οτι νοσταλγουμε, μπορουν να χωρεσουν σε ενα συνοικιακο γυμναστηριο.
Οτι πιστευουμε οτι αξιζει να προβαρουμε ως το Εγω μας, ειναι μια εικονα παρμενη απο τηλεοπτικες διαφημισεις.
Ειμαστε και γαμω τα παιδια!

Κι οσο πιο πολυ βαθαινει η κριση, τοσο πιο πολυ σφιγγουμε τους κοιλιακους μας.
Τη γυμνια των ιδεων μας, την εχουμε μπερδεψει με τη γυμνια των κορμιων μας. Ακουμε πως η Ελλαδα κινδυνευει να βγει απο τη σκηνη της ιστοριας και νομιζουμε οτι αυτο που χρειαζεται ειναι συσφιγξη και διαιτα, για να της χωρεσει το μαγιω...




Hot Greece
Καραγουσταρω! Hot Greece! Η χωρα της ανεμελιας και του κουραδοκοφτη.
Το μονο λαβαρο που μας ταιριαζει πια, ειναι το στρινγκ...

Αλλα ποσο κραταει ενας κωλος, ρε παιδια;
Ισαμε τα τριαντα; Ισαμε τα τριαντα πεντε; Βια, ισαμε τα σαραντα...
Και μετα;
Μετα, η κυτταριτιδα...

τσ
ι γινεται και με τους λαους.
Ή κλεινουν συμβολαιο με την αιωνιοτητα ή πεθαινουν.
Οπως και στους μεγαλους ερωτες, δεν χωραει εδω ηξεις αφιξεις και ναι μεν αλλλα και καλα ειμαστε τωρα αλλα ασε να δουμε...
Ή ειναι ή δεν ειναι.
Ή το παν ή το τιποτα.
Δεν μπορεις να ξεγελας τον εαυτο σου με το: "ενταξει, τωρα την κουτσοβγαζουμε, για αυριο εχει ο θεος..."

Γιατι ολη η Ελλαδα ειναι σημερα στις παραλιες και ξεσαλωνει. Σαν να μην βυθιζεται το καραβι. Σαν να μην την εχουνε ζωσει οι βαρβαροι απο παντου.

Δεν υπαρχει ομως: "ενταξει μωρε, ασε να το γλεντησουμε τωρα που μπορουμε και μετα κατι θα βρουμε να κανουμε..."

Ενας ωραιος και σφιχτος κωλος εχει ημερομηνια ληξεως. Κι αμα στηριξεις τη ζωη σου απανω του, θα ρθει η ωρα που η ζωη σου θα κρεμεται σαν σταφιδιασμενο κωλομαγουλο.
Και θα την κοιτας εσυ ο ιδιος και θα την φτυνεις...
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ 

Ένα γιατρό ρε παιδιά..... Γρήγορα ένα γιατρό!

                  



Βρέθηκε το φασιστοψυχάκι που κοντράρει στα ίσια τον Λιάκο, την καλαματιανή "άρια" 
βιοκουράδα     



           

Γιατί ρε κοιτάτε έξω από το παράθυρο…;




Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο DELIRIUM
Πλησιάζοντας στα «κοντέηνερς των ανθρώπινων ψυχών» όπως γράφεται, ξαναγράφεται και έχει καταντήσει λογοτεχνία, οποιαδήποτε εικόνα ή συνειρμός μένει στην άκρη. Μόνο μια περίεργη αίσθηση οικειότητας. «Είμαι ελεύθερος και άνθρωπος μόνο στο βαθμό που αναγνωρίζω την ελευθερία και την ανθρώπινη υπόσταση αυτών που βρίσκονται γύρω μου», έγραφε ο Μ. Μπακούνιν στο «Θεός και Κράτος». Εδώ λοιπόν δε βλέπεις ούτε ελευθερία ούτε ανθρωπιά. Οι κρατούμενοι μαζεύονται να σου τα πουν μεμιάς όλα, να προλάβουν να μοιραστούν λίγη από την δική σου «ελευθερία». …

«Τρώμε τρεις φορές την ημέρα», λένε. «Είναι πολύ λίγο, πεινάμε. Κι άμα διαμαρτυρηθούμε, τρώμε ξύλο». Δεν προλαβαίνω να σημειώνω. «Άσε το νερό, γράψε ότι θέλουμε φαγητό σωστό», φωνάζει επίμονα ένας κρατούμενος όταν του λέω ότι μου παραπονιούνται για το νερό. Με τα 5,87 ευρώ που αναλογούν ημερησίως στον κάθε ένα, αντιλαμβάνεται κανείς την ποιότητα σίτισης: ζυμαρικά, όσπρια, ένα πορτοκάλι την εβδομάδα, «και αν» που λέμε. Υπάρχει και μια καντίνα, είπανε, που έρχεται μερικές φορές και ψευτοαγοράζουνε κάτι για να φάνε – κυκλοφορεί ότι «είναι πιο ακριβά απ’ ότι ‘έξω στο εμπόριο’», λένε κάποιοι – «όχι, όχι» διαψεύδουν οι της αστυνομίας.

Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία απέλασης καθώς και οι απορρίψεις των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο (πάνω από 900 έχουν ζητήσει) φέρνουν αρκετούς από αυτούς αντιμέτωπους με 1,5 χρόνο κράτησης – τους τα’ χαν πει οι κοινωνικοί λειτουργοί, όταν φτιάχτηκε το στρατόπεδο. Μερικοί απειλούνται μάλιστα ότι αν κάνουν τώρα αίτηση για άσυλο θα μείνουν μέσα τουλάχιστον έξι μήνες.

«Να, δες το χαρτί», μου το περνάει μέσα από το φράχτη ο Α. Ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του διαδικασία απέλασής, παρατάθηκε ο χρόνος κράτησής του. Στη δικαιολόγηση της απόφασης λέει ότι χρειάζεται ραντεβού με το προξενείο της χώρας του· με τη λεπτομέρεια πως αυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

«Εντάξει, μπήκα παράνομα αλλά τώρα γιατί με κρατάνε έτσι; Θέλω να φύγω», λέει άλλος κρατούμενος. «Αν συνεχίσουν έτσι εδώ μέσα, θα έχουμε αυτοκτονίες, δεν αντέχουν άλλο μερικοί. Τις προάλλες κάποιοι ήπιαν σαμπουάν για ν’ αυτοκτονήσουν, καταλαβαίνεις;».

                                       

Φωτό: Νικόλας Γεωργίου

Στο βάθος ορισμένοι φύλακες έχουν το νου τους ποιοι μιλάνε στους απρόσκλητους επισκέπτες. Ορισμένοι κοντοστέκονται, δεν θέλουν να μιλήσουν. Ήδη υπάρχει προηγούμενο. Στις 23 Απριλίου εκδικάζεται η υπόθεση δυο αστυνομικών για ξυλοδαρμό, υπόθεση η οποία έχει ήδη αναβληθεί δυο φορές. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση» που παρέχει ιατρική και ψυχολογική στήριξη στους κρατούμενους, υπάρχουν 10 περιπτώσεις όπου καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός. Οι χρυσαυγίτικες προτιμήσεις των ενστόλων δεν κρύβονται, κι ας έχει καταγγελθεί πολλές φορές. Μερικοί κρατούμενοι μου δείχνουν: «σφαλιάρες, όχι πολύ ξύλο» – άλλοι πάλι δεν φοβούνται και μιλάνε καθαρά για στοχοποιήσεις· «μας- περιμένουν-έξω».

«Οι γιατροί φεύγουν στις 14:00· άμα πάθουμε τίποτα, δεν υπάρχει κάποιος», λένε.

«Οι γιατροί φεύγουν στις 16:00», λέει ένας αξιωματικός. «Και μετά τι γίνεται», ρωτάμε. «Αν υπάρχει περιστατικό, μεταφέρουμε τον κρατούμενο σε δημόσιο νοσοκομείο, όποιο εφημερεύει». «Και πόσο συχνά γίνεται αυτό», ξαναρωτάμε. «Σε καθημερινή βάση», μας απαντάει, διαψεύδοντας καταγγελίες για μη δυνατότητα μεταφοράς σε ψυχιατρείο ή νοσοκομείο· ακόμη και για μη δυνατότητα επαφής με τους συνηγόρους τους.

«Έχω δώσει λεφτά σε δικηγόρο, τίποτα δεν έχει γίνει», διαμαρτύρονται ορισμένοι. «Ένα 10% από τους δικηγόρους έρχεται εδώ», συμπληρώνουν.

Οι βάρδιες των ανθρωποφυλάκων αλλάζουν, τρεις καθημερινά· ο αξιωματικός λέει δυνατά μπροστά σ’ όλους ότι ο προαυλισμός είναι από τις 9 μέχρι τη μία, και από τις πέντε μέχρι τις 8. «Μιλάμε σε καθημερινή βάση μ’ όλους. Οτιδήποτε χρειαστεί για να βελτιωθεί η κατάσταση, θα το κάνουμε», λέει έξω από το φράχτη.

Περίπου 20 λεπτά μέσα στο στρατόπεδο. Όλα στριφογυρίζουν, πιο πολύ αυτό: κάποιοι μου έγνεψαν «τρώμε ξύλο, έτσι». «Πως έτσι, τι γίνεται;», λέω. «Τίποτα, μπαίνουν μέσα και φωνάζουνε»

Γιατί ρε κοιτάτε έξω από το παράθυρο…;

Σκηνές-σοκ στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού



Η μεγαλύτερη ήττα για την Ελλάδα είναι να εδραιωθεί η αντίληψη στην κοινωνία μας ότι ο άπορος, ο ανασφάλιστος και ο άνεργος, δεν μπορεί να βρει την υγεία του, όπως συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες στις ΗΠΑ. Αυτή την άποψη δεν πρέπει να τη συνηθίσουμε. Αυτή η βάρβαρη κατάσταση δεν είναι το αυτονόητο, που μας παρουσιάζουν όλοι όσοι αφήνουν τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα, χωρίς ιατρική φροντίδα».

Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στο Γιώργο Βήχα, καρδιολόγο του ...
ΕΟΠΥΥ του Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ), που μαζί με άλλους 230 εθελοντές, εκ των οποίων οι 90 είναι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και οικονομολόγοι, καθηγητές, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι, δίνουν μάχη κάθε μέρα, για να συνεχίσουν να έχουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας το δικαίωμα πρόσβασης στην Υγεία.
Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) κάθε μέρα γράφεται η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας στον καιρό του Μνημονίου.
Στο ιατρείο της ανθρωπιάς καταγράφεται καθημερινά η αγωνία καρδιοπαθών που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και αρνούνται, κλαίγοντας να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν.
Καταγράφεται ακόμη το δράμα καρκινοπαθών που λιώνουν, διότι έχουν διακόψει τη φαρμακευτική τους αγωγή ή τη χημειοθεραπεία τους, επειδή δεν έχουν 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ που απαιτούνται συνήθως, για να αναχαιτίσουν την ασθένεια που τους κατατρώει.
Μάλιστα, μία τέτοια περίπτωση είναι η 45χρονη ανασφάλιστη καρκινοπαθής, που έκανε επέμβαση στο στήθος, έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο θεραπείας και χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα το δεύτερο, για να μην κινδυνέψει η ζωή της. Η θεραπεία της κοστίζει συνολικά 4.432,76 ευρώ.

Το δράμα με τα υποσιτισμένα βρέφη
Από τις πλέον τραγικές περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι εθελοντές στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι εκείνες που αφορούν φτωχά νεαρά ζευγάρια, που δεν έχουν να πληρώσουν τα δημόσια μαιευτήρια, μετά τον τοκετό ή ακόμα και να ταΐσουν τα μωρά τους.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε την περίπτωση ενός μωρού τριών μηνών που η μητέρα του το πήγε στο ιατρείο. Η παιδίατρος, όταν το έγδυσε, έβαλε τις φωνές: «Πάρτε το από εδώ, δεν αντέχω να το βλέπω», είπε και λύγισε, κλαίγοντας.
Το μωρό ήταν 700 γραμμάρια κάτω από το φυσιολογικό βάρος, που σε αυτή την ηλικία υπολογίζεται πάνω από τεσσεράμισι κιλά.
Οι εθελοντές μας λένε για ακόμη δύο περιπτώσεις με υποσιτισμένα μωρά. Πρόκειται για δύο βρέφη τεσσάρων και πέντε μηνών που ζύγιζαν 600 και 700 γραμμάρια κάτω από το φυσιολογικό τους βάρος: «Ήταν άρρωστα. Το ένα έπρεπε να πάρει αντιπυρετικό και το άλλο αντιβίωση. Μόλις τους δώσαμε το φάρμακο, αυτά από την πείνα τους άρπαξαν με τα χεράκια τους τη σύριγγα, την έβαλαν στο στόμα τους και δεν την άφηναν. Μάλιστα, το μωρό που ήταν πέντε μηνών και ήπιε αντιβίωση, που είναι πικρή, σπάραξε από το κλάμα, μόλις του πήραμε τη σύριγγα», είπε η κ. Μπαζακοπούλου.
Οι γιατροί κατάλαβαν ότι τα παιδιά πεινάνε, τα ζύγισαν και τους έδωσαν γάλα. Φεύγοντας οι άνεργοι γονείς τους πήραν μαζί τους βρεφικά γάλατα και κρέμες. Τώρα, ξέρουν ότι το ιατρείο θα είναι ανοιχτό, όποτε θα χρειαστούν πάλι βοήθεια.
Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

"Κατηγορώ" από ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα



Ολόκληρη η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, έχει ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και ... εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους. Η απόγνωση, και μαζί η ματαιωμένη ελπίδα για ζωή και ελευθερία, είναι οι αιτίες της εξέγερσης των φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα. Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου. Η βίαιη καταστολή της εξέγερσης, τα χημικά και ορισμένα κίτρινα "ρεπορτάζ" δεν μπορούν να κρύψουν άλλο ένα αποτυχημένο “success story” της κυβέρνησης. Ζητάμε να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό. Κυρίως, όμως, ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια, και αντί γι' αυτά, να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εξατομικευμένη κρίση για μετανάστες και πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνή προστασία.

ΟΤΑΝ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ




Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του εκφασισμού της κοινωνίας μας που προκαλεί η ταξική κυβερνητική πολιτική, τα Μνημόνια των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ο εκβαρβαρισμός των ΜΜΕ αποτελεί το παρακάτω δημοσίευμα του μιλιταριστικού defence point με τίτλο "Μήπως να τους πηγαίναμε στο Χίλτον για… κατευνασμό;".
Tα ερωτήματα που θέτει με αδίστακτο τρόπο το άρθρο για τον τρόπο σύλληψης, εγκλεισμού και διαβίωσης των μεταναστών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Χρυσοχοίδη-Δένδια, θα μπορούσαν να απαντηθούν με βάση την ναζιστική τεχνογνωσία και εμπειρία. Καταλληλότεροι για αυτό είναι σαφώς η ακροδεξιά γκρούπα που μας κυβερνά και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Όμως το κείμενο αδυνατεί να κρύψει την απανθρωπιά, τη χυδαιότητα και την υποκρισία του αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πρόσφατο ταξίδι των Σαμαρά-Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε την συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Αλλά κυρίως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να μετατρέψει την χώρα μας στο πιο σημαντικό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο στη Μεσόγειο.


Και τι σημαίνει αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι λαοί των Βαλκανίων, της Μ.Ανατολής, Αφρικής και Ασίας, από όπου προέρχονται εξάλλου και τα μεγαλύτερα προσφυγικά-μεταναστευτικά ρεύματα που φτάνουν σε Έβρο και Αιγαίο, αναζητώντας διέξοδο στην "πολιτισμένη Ευρώπη" που τους βομβαρδίζει, δολοφονεί και επιβάλλει καθεστώς στυγνής καταοχής και εκμετάλλευσης.

YΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1ο: προς το παρόν στο Χίλτον φιλοξενούνται μόνο οι επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις τους, οι εκπρόσωποι των ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., οι τοκογλύφοι, Έλληνες και ξένοι, όλοι αυτοί που κατακλέβουν το Παρόν και Μέλλον του εργαζόμενου λαού μας.
Και σε αυτούς βαρά προσοχή το defence point, απαιτώντας νέους εξοπλισμούς και περισσότερη αστυνόμευση και καταστολή!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες των μεταναστών αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου.
Επίσης, το κλίμα στο Κέντρο άρχισε να βαραίνει, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετανάστες που εκτελούσαν, στο πλαίσιο του μπαϊραμιού, τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, δέχθηκαν παρενοχλήσεις από τους φρουρούς.
Τέλος, ο χρόνος εγκλεισμού τους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης -που σημειωτέον η λειτουργία τους χρηματοδοτείται και στηρίζεται σε πολιτικές αποφάσεις της Ε.Ε. καθώς το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει το ρόλο Τείχους της Ευρώπης Φρούριο- αυξήθηκε από τους 12 σε 18 μήνες!


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δημήτρης Στρατούλης Η αριστερή κυβέρνηση θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες

Δημήτρης Στρατούλης
Η αριστερή κυβέρνηση θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες
Αρθρο στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου 9/10 Αυγούστου
Δημήτρης Στρατούλης
Βουλευτής Β Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερή κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσει τα καταστροφικά μνημόνια. Θα διεκδικήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και θα προωθήσει την εθνικοποίηση – δημόσιο έλεγχο - κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ώστε να λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά κριτήρια, την φορολόγηση των πλουσίων και του πλούτου, την επανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας και την δημοκρατική ανασυγκρότηση, κοινωνικό έλεγχο και εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, ώστε να έχει τους αναγκαίους πόρους και αναπτυξιακά εργαλεία για να στηρίξει και χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Προτεραιότητες αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αποκατάσταση και ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων και των κοινωνικών πολιτικών. H επαναφορά του μηνιαίου κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, η αποκατάσταση και αναβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας, η θέσπιση φραγμών στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και η απαγόρευσή τους στο δημόσιο. Η οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, η διασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους και η αποκατάσταση κατ’ αρχή των κατώτερων συντάξεων. Η κατάργηση των χαρατσιών στα ακίνητα και στα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών, η ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών με μερική ή και ολική διαγραφή των χρεών τους, ανάλογα με τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στα εισοδήματά τους. Η στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Η ανεργία θα αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως με δημόσιες και κοινωνικές επενδύσεις, στήριξη με το αναγκαίο προσωπικό της δημόσιας υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, αποκατάσταση των λαϊκών εισοδημάτων, χρηματοδότηση από τις τράπεζες της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανάσχεση των απολύσεων, αύξηση και αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών πόρων για την απασχόληση και μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών.
Το αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου, περί διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας ή εξόδου της από το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον συμμετέχει σε μία αριστερή κυβέρνηση, με βάση το πρόγραμμά της και την λαϊκή στήριξη και ενεργοποίηση, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τα πιθανά ενδεχόμενα, με κριτήρια και μοναδικά όρια την επιβίωση του λαού και την αξιοπρέπεια της χώρας μας.


Καλήμερα Αδέρφια.....Όσο γίνεται......



Μητροπούλου Διονυσία

Όταν σαν λαός έχεις ζήσει την προσφυγιά και την μετανάστευση......
Δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνεις αυτά η να παραμένεις απαθής .....
Καλήμερα Αδέρφια ,,,Όσο γίνεται,,,,,,, ...............................
 

Μισώ τους αδιάφορους



      Iacovatos Typaldos Gerassimos
 «Μισώ τους αδιάφορους. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι   δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου»

ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ
(κωμόπολη Άλες Σαρδηνίας, 22 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας.

Κλειστή φιλοξενία



Εγραψε:Pitsirikos

Εξέγερση ξέσπασε χτες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, επειδή οι άνδρες του ΣΔΟΕ ήταν απασχολημένοι με τις τηλεοπτικές εφόδους στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούν ο Κιάμος και ο Ρέμος.
Οι μετανάστες εξεγέρθηκαν όταν έμαθαν πως ο χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί στους 18 μήνες, από 12 που ήταν μέχρι σήμερα.
Οι μετανάστες απαιτούν να παραταθεί ο χρόνος κράτησής τους όχι μόνο για έξι μήνες αλλά επ’ άπειρον, ώστε να πεθάνουν σε βαθιά γεράματα στην Αμυγδαλέζα, αλλά το αίτημά τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γιατί η Αμυγδαλέζα είναι ελληνική και θα πρέπει κάποια στιγμή να φιλοξενήσει και Έλληνες.Οι μετανάστες προτίμησαν την εξέγερση από την ομαδική απεργία πείνας, επειδή είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση θα τους άφηνε να πεθάνουν από την πείνα.
Η Αμυγδαλέζα ονομάστηκε από τους εμπνευστές της «Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας», οπότε, αν γουστάρετε καμιά γκόμενα, μπορείτε να της βάλετε χειροπέδες, να την μαντρώσετε στο σπίτι σας, και να την φιστικώνετε αβέρτα, και, αν κάποια στιγμή σας συλλάβουν για απαγωγή και βιασμό, να τους πείτε πως της κάνατε κλειστή φιλοξενία.
Κλειστή φιλοξενία είναι να φιλοξενείς κάποιον χωρίς τη θέλησή του. Με το ζόρι. Γατάκι Όργουελ, ο Χρυσοχοΐδης και ο Δένδιας σε ξεπέρασαν.
Οπωσδήποτε είναι τεράστιο το θράσος των μεταναστών να θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι -αν και δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα πέρα από το να επιθυμούν μια καλύτερη ζωή όπως όλοι μας- αλλά μεγάλες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση που βάζει περιορισμούς και δεν αφήνει την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει.
Θα πρέπει να πάψουν οι περιορισμοί που βάζει το Κράτος στους μετανάστες, αφού οι μετανάστες θα πρέπει να πουληθούν ως σκλάβοι ή να πουληθούν για όργανα, ώστε η αγορά να είναι ελεύθερη.
Αν θέλουμε η χώρα μας να φτάσει στο πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάπτυξη, πρέπει να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά και οι μετανάστες να πωλούνται ελεύθερα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για το φθινόπωρο



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών

Ο κ. Στουρνάρας, που θαυμάζει τον κ. Σόιμπλε και εναρμονίζεται πλήρως μαζί του στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη, είναι αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τα έσοδα καταρρέουν και η ύφεση βαθαίνει, ετοιμάζει για το φθινόπωρο νέα δυσβάσταχτα μέτρα, αθρόες απολύσεις και κατασχέσεις σπιτιών.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας, που πλήττεται από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου δεν έχει άλλες αντοχές και, μέσα από τον αδιάκοπο αγώνα, μπορεί να ανατρέψει την πολιτική και την κυβέρνηση και να ανοίξει νέους δρόμους για μια κυβέρνηση της αριστεράς, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό και τον τόπο.

φασιστικό θρασίμι είχε το θράσος να ανεβάσει βίντεο της ντροπής .....



                         


Πέντε άνθρωποι κι ένας φασίστας… (video)
Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Όχι μόνο τραμπουκίζει έναν άνθρωπο, όχι μόνο απειλεί ότι θα τον σφάξει αλλά το φασιστικό θρασίμι είχε το θράσος να ανεβάσει και το βίντεο της ντροπής στο youtube…ένα μεγάλο μπράβο στις 3 γυναίκες που δεν φοβήθηκαν τον φασίστα και μίλησαν εκ μέρους όλων όσοι παραμένουν Άνθρωποι…

Υ.Γ. Όλως τυχαίως αυτές τις απειλές και μάλιστα κατά ζωής η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ Φάκου δεν τις παρακολουθεί…ίσως επειδή η ανάρτηση δεν έγινε στο facebook και δεν αφορά κάποιο μέλος ή υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ !


Αν είστε ανθεκτικοί στην αηδία, δείτε αυτό το βίντεο. Δείτε και ακούστε το παραλήρημα ενός θρασύδειλου ανθρωποειδούς «εθνικιστή», που επιτίθεται σε αλλοδαπό οικονομικό μετανάστη βιντεοσκοπώντας (δεν δίστασε να γυρίσει την κάμερα και να «πάρει» και το πρόσωπό του ο νεάντερνταλ!) το «κατόρθωμά» του. Όμως την πάτησε, αποδείχνοντας πως εκτός από πανίβλακας είναι και δειλός:

ο μετανάστης δε μάσησε από τις απειλές του. Και όταν τρεις γυναίκες που τον παρακολουθούσαν διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη συμπεριφορά του, ο ελληναράς (μη χέσω) επιτέθηκε και σ’ αυτές. Στη συνέχεια ο κρετίνος ανέβασε το βίντεο στο youtube, για να φάει το κράξιμο της αρκούδας ακόμα και από ομοϊδεάτες του... Μα, πόσα σκατά μπορεί να χωρέσει ένα ανθρώπινο κρανίο;!

ΥΓ. Το βίντεο πρωτοείδα στο revol-now.blogspot.gr