Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η κάθαρση των Σωμάτων Ασφαλείας

Η κάθαρση των Σωμάτων Ασφαλείας-Της Λώρης Κέζα  Αναρτήθηκε από 















                               


Οι ένστολοι πρέπει να ελέγχονται. Δεν επιτρέπεται να συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους όσοι αμφισβητούν τη Δημοκρατία


Υπάρχει το φολκλόρ στις συλλήψεις των χρυσαυγιτών:
φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη με τις σβάστικες, σημαίες της χούντας.


Μαζί και η ποινική πλευρά, που σχετίζεται με προστασία τη νύχτα,
με διακίνηση γυναικών.


Μαζί και η νοητική τρικυμία,
όπου οι μαίανδροι σε τατουάζ συναντούν τα άναρθρα ελληνικά.


Μαζί και το ψυχιατρικό πρόβλημα, του μίσους και της βίας.


Αυτά αφορούν πολίτες και πολιτευτές που διώκονται.


Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται η διάβρωση του ελληνικού κράτους.
Το να μη λειτουργεί δίκαια η Αστυνομία ή να κουνιούνται ορισμένοι στον στρατό αποτελεί θεσμικό πρόβλημα που ζητεί επίλυση ταυτόχρονα με τη δίωξη συγκεκριμένων προσώπων.


Πολύ πριν από τη δολοφονία στο Κερατσίνι καταγράφονταν ενδεικτικές συμπεριφορές.


Τα ακροδεξιά στοιχεία, ενδεδυμένα με τη φανέλα του κόμματος, σε δημόσιους χώρους αναμειγνύονταν με αστυνομικούς. Αυτά τα έχουμε δει σε βίντεο πολύ προτού μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, υπήρχε πλήθος καταγγελιών για την άρνηση αστυνομικών οργάνων να ερευνήσουν επιθέσεις που έγιναν οργανωμένα από μέλη του κόμματος, κυρίως σε αλλοδαπούς.


Επιπλέον, έφευγαν πληροφορίες από τις υπηρεσίες, από όλα τα κλιμάκια:
αστυνομικοί φίλα προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή ενημέρωναν για τα πάντα, από το μικρό συμβάν στο τμήμα της γειτονιάς ως τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής.


Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν στις εθνικές εκλογές.
Οι μισοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή και τούτο προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων εκεί όπου τοποθετήθηκαν κάλπες με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.


Αν συνδυαστούν οι στατιστικές με τις καταγγελίες πολιτών και τις εκκαθαρίσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες μέσα στο Σώμα, ανακύπτει η ανάγκη για γενναία αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.


Η Αστυνομία κάλυπτε μια εγκληματική οργάνωση και τούτο δεν είναι αφηρημένη ιδέα.
Υπάρχουν πρόσωπα, γνωστά σε συναδέλφους και προϊσταμένους, που ολιγώρησαν, που συνέδραμαν, που συγκάλυψαν.


Εχουν μερίδιο ευθύνης και θα περιμέναμε μερίδιο τιμωρίας.


Ανάλογο ακροδεξιό κλίμα αναπτύχθηκε στον στρατό, αν και δεν σημειώνεται η εξάπλωση του φαινομένου τόσο εντυπωσιακά και οργανωμένα.


Απλώς ο στρατός έχει επιβαρημένη ιστορία και βαρύ οπλισμό.


Δεν επιτρέπεται να συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους όσοι αμφισβητούν τη Δημοκρατία. Και η Δημοκρατία δεν αμφισβητείται για πλάκα, άντε αρχίζουμε τους ύμνους στη χούντα για να περάσει η ώρα. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πού βρίσκονται σήμερα οι Ευέλπιδες που έπαιξαν με το ζήτημα πριν από δύο χρόνια. Σε τελετή της σχολής τους επαίνεσαν το καθεστώς της επταετίας, αλλά έπεσαν στα μαλακά - ειπώθηκε ότι κατά τα άλλα είναι καλά παιδιά, καλοί σπουδαστές, άξιοι να γίνουν αξιωματικοί.


Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Κυνηγά τα εγκλήματα της Ακροδεξιάς με όσα εργαλεία παρέχουν το σύνταγμα και η νομοθεσία. Οι υπηρεσίες του Δημοσίου μπορούν να πάρουν ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για εκκαθάριση. Δεν είναι ιδεολογική μια τέτοια δίωξη ούτε λειτουργεί εκφοβιστικά για εκείνους που επιθυμούν να εκφράζονται πολιτικά.


Φυσικά, ο αστυνομικός μπορεί να έχει άποψη, φυσικά ο στρατιωτικός μπορεί να πολιτικολογεί, όμως δεν μπορούν να αλλάζουν τους όρους με τους οποίους ασκούν τα καθήκοντά τους. Πληρώνονται για συγκεκριμένο έργο
και όχι για να προωθούν τις απόψεις τους.


Για τον έλεγχο των ενστόλων χρειάζεται άμεσο σχέδιο και αποφασιστικότητα.


Γνωρίζουν όλοι πόσο αστείες είναι οι πειθαρχικές διώξεις των δημοσίων υπαλλήλων, πόσο καθυστερούν τα πορίσματα, πόσο τρυφερές είναι οι ποινές. Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγες ημέρες. Διευκόλυνση των μαρτυριών και διάδοση της άποψης ότι η κάθαρση δεν είναι ρουφιανιλίκι. Νέος κανονισμός για τις πειθαρχικές διώξεις, ομάδες ελέγχου και κρίσης και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων.
Κακά τα ψέματα:
δεν αρκεί να φυλακιστούν οι βουλευτές και τα στελέχη.
Η κάθαρση αφορά και τις ίδιες τις δομές του κράτους.



*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο Βοριδης παρακαλάει για φιλους στο face!!!!



  1. Καλημέρα! Η νέα μου σελίδα στο Facebook:

τραγικό! δεν εχω κατι αλλο να πω....

Δείτε την εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μαρτίνου, κόρη ενός εφοπλιστή, με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ακούστε την να προσπαθεί να μιλήσει, γιατί ο θεός να την κάνει ομιλία αυτή. Δείτε πως στέκεται στο μικρόφωνο και αναρωτηθείτε αν είναι δική της η απόφαση να κατέβει στην πολιτική ή του μπαμπά της.
Παρατηρήστε τα καζάνια με το φαΐ που είναι στην άκρη και τον κόσμο να χειροκροτεί μηχανικά περιμένοντας το κλου της βραδιάς που είναι το δείπνο.
Δεν περιγράφω άλλο, απολαύστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ποιοι είμαστε, ποιους ψηφίζουμε να μας κυβερνούν, γιατί τους ψηφίζουμε και που πάει πλέον αυτή η ριμάδα η χώρα...

           

Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τους πλειστηριασμούς κατοικιών.


                             






Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ  
Με τη Μαρία Λούκα
Στην αρχισυνταξία ο Αλέξανδρος Ζέρβας
Στον ήχο και την παραγωγή πρωτότυπης μουσικής ο Γιώργος Μπαλούμης

«Από πού προέρχεται, λοιπόν, η στενότητα κατοικίας;… Είναι αναγκαίο δημιούργημα της αστικής κοινωνικής μορφής. Δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στενότητα κατοικίας μια κοινωνία όπου η μεγάλη εργαζόμενη μάζα εξαρτιέται αποκλειστικά από το μισθό της εργασίας… όπου… ισχυρές, τακτικά επαναλαμβανόμενες βιομηχανικές κρίσεις από το ένα μέρος προϋποθέτουν την ύπαρξη μιας πολυάριθμης εφεδρικής στρατιάς από εργάτες άνεργους… όπου οι εργάτες συνωστίζονται κατά μάζες στις μεγάλες πόλεις… όπου επομένως θα βρίσκονται πάντα ενοικιαστές για τα πιο απαίσια χοιροστάσια».

Το 1872 ο Ενγκελς με βασικό υπόδειγμα την κατάσταση των εργατικών κατοικιών στην ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανικά Γερμανία, αλλά και την εμπειρία που είχε ο ίδιος στο Μάντσεστερ της Βρετανίας έγραψε μια ενδελεχή μελέτη για το στεγαστικό πρόβλημα ως απόρροια της ίδιας της δομής και της δυναμικής του καπιταλιστικού συστήματος που δε θα μπορούσε να υπάρξει καμιά ουσιαστική και διαρκής λύση του στα πλαίσια του καπιταλισμού.

142 χρόνια μετά οι κρίσεις του καπιταλισμού ακολουθούν πιστά την κυκλική τους πορεία, ο εφεδρικός στρατός της ανεργίας είναι πιο πολυάριθμος από ποτέ και το στεγαστικό ζήτημα απέχει πολύ απ’ τη λύση του. Οι φτωχοί αυτού του κόσμου εξακολουθούν να στοιβάζονται σε μακρόστενα κουβούκλια χωρίς καμία πρόσβαση σ’ ένα κομμάτι ουρανού, υπό τη διαρκή απειλή στην Ελλάδα του Μνημονίου του πλειστηριασμού και της έξωσης που θα τους στερήσει αυτό το ελάχιστο δικαίωμα στη στέγη και μαζί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ύπαρξη

Την ίδια στιγμή το δικαίωμα στην κατοικία αναδεικνύεται σε ζωτικής σημασίας παρέμβαση στη Νότια Ευρώπη. Πολύμορφες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αναπτύσσονται από την Ανδαλουσία μέχρι τις φτωχογειτονιές του Πειραιά, όχι μόνο για να αποκρούσουν την κοινωνική βαρβαρότητα αλλά για να επανατοποθετήσουν το διακύβευμα της στέγης ως καθολικό δικαίωμα.

Μιλούν: Δημήτρης Στρατούλης, Παρις Κουκουλόπουλος, Κερασίνα Ραπτοπούλου, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Κατερίνα Κνήτου, Αργύρης Παναγόπουλος


http://stokokkino.gr/

τα ακρα του Καρατζαφυρερ και το τσεκουρι του Βοριδη..


Καρατζαφέρης: Θα έβαζα τον Βορίδη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ντρίμπλα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ


  
 



Με ...φόρα εμφανίζεται τελευταία ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ και με τον ανατρεπτικό του λόγο για άλλη μια φορά προκαλεί συζητήσεις. Η δήλωσή του πριν από λίγο στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι θα έβαζε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μάκη Βορίδη, φαίνεται ότι προκαλεί νέα δεδομένα στην κατεύθυνση της πολιτικής συζήτησης. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος βάζει μπρος και πάλι τις μηχανές του κόμματος, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι θολώνει τα νερά ο πρόεδρος με νέες προσπάθειες προσέγγισης.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή βοηθήθηκε από τα ΜΜΕ» και πρόσθεσε, μάλιστα πως ο ίδιος είχε πει από το Φεβρουάριο του 2012 ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι με τέτοια πολιτική, πάντα θα δημιουργείται κάποιο τέτοιο μόρφωμα, τονίζοντας ότι με αυτή την οικονομική «συνταγή» δεν πάμε πουθενά.
«Φοβούμαι ότι η ΝΔ δεν είναι πλέον γαλάζια. Έχει γίνει σομόν. Υπάρχουν δύο άκρα. Το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή. Το άλλο δεν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ελέχθη. Είναι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είμαι σίγουρος ότι ελέγχεται επαρκώς από τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας: «Και τα τάγματα εφόδου της ακροδεξιάς είναι τα ίδια με τα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων, τα οποία ζήσαμε, μετά τον Γρηγορόπουλο».

Το… τσιφτετέλι της ακροδεξιάς


Της Βίβιαν Μπενέκου http://left.gr/

Την ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έσπερναν τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας και στη Βουλή οι προπηλακισμοί των βουλευτών ήταν καθημερινοί, τις μέρες που μερίδα του Τύπου έδινε αγώνα για να καταδείξει το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης και η κοινωνία παρακολουθούσε σαστισμένη, οι λαμπεροί άνθρωποι του τραγουδιού στο όνομα των οποίων ο κόσμος... πίνει νερό, μιλούσαν υπέρ των νεοναζί.
Κάποιοι, μάλιστα, δεν δίστασαν να υψώσουν τα χέρια σε ναζιστικό χαιρετισμό, εις επίρρωση των δηλώσεών τους! Ήταν η εποχή που η Χρυσή Αυγή... άλωνε τις πίστες με σύμμαχο τους τραγουδιστές που «νομιμοποιούσαν» το έργο της.

Ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Βέρτης, αλλά και ο Πέτρος Γαϊτάνος, λατρεμένοι οι περισσότεροι από το κοινό, που σε ανύποπτο χρόνο πήραν... θέση, σήμερα παραμένουν σιωπηροί, αφού οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια υπεράσπισή της από δημόσια πρόσωπα. Πλέον, η βαρύτητα παρόμοιων δηλώσεων θα ήταν αβάσταχτη...

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε», υποστήριζε έναν χρόνο πριν ο Νότης Σφακιανάκης, ενώ ο συνάδελφός του Σταμάτης Γονίδης, επικροτώντας είχε πει: «...ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή». Μάλιστα δεν δίστασε να «ντύσει» τις λέξεις με... εικόνα, χαιρετώντας και ο ίδιος ναζιστικά το έκπληκτο κοινό της Κουρούτας στην Αμαλιάδα, όπου βρέθηκε για συναυλία το καλοκαίρι που πέρασε.

«Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής», ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Γαϊτάνου, την περίοδο που ο... τσαμπουκάς αυτός εκδηλωνόταν με χειροδικίες ακόμα και σε βουλευτές. «Η Χρυσή Αυγή από τα εκατό που θα πει μπορεί τα δέκα να είναι καλά», είχε πει ο Νίκος Βέρτης, ενώ ακόμη και το «καλύτερο παιδί» του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιάννης Πλούταρχος, φαίνεται πως δεν είχε πρόβλημα να στηρίξει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, λέγοντας: «...θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»...
«Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή...», τραγουδούσε το 1986 ο Νότης Σφακιανάκης κι είχε δίκιο. Για τον καλλιτέχνη πρέπει να μιλάει το έργο του και μόνο. Γιατί, εάν ανοίξει το στόμα του, ποτέ δεν ξέρεις... τι θα ακολουθήσει!
Ο ίδιος ξέφυγε από τους στίχους του και σε δεκάδες συνεντεύξεις που έδωσε και δίνει τα τελευταία χρόνια πετάει... ασυστόλως ακροδεξιές κορώνες, ενώ όπως μας κοινοποίησε κάποια στιγμή σε μια «έκρηξη» αυθορμητισμού οι Πακιστανοί στα φανάρια χαλάνε την αισθητική του!
«Απόφαση του λαού»
Στις 23 Οκτωβρίου 2012, όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δημοφιλής τραγουδιστής, που έχει γράψει την ιστορία του στη μουσική, πήρε θέση για τον ακροδεξιό σχηματισμό που μόλις είχε μπει στη Βουλή: «Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε», είπε αρχικά και συνέχισε «δικαιολογώντας» τις τότε ενέργειες μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε Ραφήνα και Μεσολόγγι όπου οι κάμερες τους είχαν καταγράψει να σπάνε πάγκους μικροπωλητών: «Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια. Μπορεί να πάρουν τα προϊόντα και να τα δώσουν σε φτωχές οικογένειες. Μια χαρά. [...] Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα θα προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα, με τέτοια συχνότητα που κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα» κατέληξε ο Νότης Σφακιανάκης.

Ο τραγουδιστής συχνά πυκνά υιοθετεί έναν δημαγωγικό λόγο με ακροδεξιό περιεχόμενο και πολύ εξτρίμ απόψεις του τύπου... υπάρχουν εξωγήινοι και σουλατσάρουν κάθε τρεις και λίγο στη γη!

«Οι εξωγήινοι δεν έχουν φτιάξει την Ακρόπολη. Εσένα έχουν φτιάξει, κι εμένα. [...] Κατεβαίνουν συνέχεια εξωγήινοι. Είμαστε πειραματόζωα και υβρίδια. Ανάμεσά μας κυκλοφορούν τέτοιοι που ενδεχομένως έχουν την ίδια μορφή με εμάς και κάνουν επισκέψεις. Νοήμονα όντα από άλλες περιοχές του γαλαξία μας που έχουν άλλη αντίληψη για τα πράγματα, άλλες γνώσεις και άλλη τεχνολογία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταμάτης Γονίδης, του οποίου οι πολιτικές θέσεις αναδείχτηκαν, όταν ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε μέσα στο γήπεδο πανηγυρίζοντας για το γκολ της ομάδας του απέναντι στη Βέροια. Τότε ο λαϊκός τραγουδοποιός, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης που έριξαν στην «πυρά» τον ποδοσφαιριστή, δήλωσε: «Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπιστώνω ακόμα μία φορά ότι ζούμε την εποχή που κυβερνούν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης.

Μιλάω για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργο Κατίδη που ενώ το παιδί τούς λέει ότι ήταν μια αυθόρμητη κίνηση αυτοί επιμένουν στην ''πυρά''. Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή».
Το παραλήρημα συνεχίστηκε με τον τραγουδιστή να συμβουλεύει τον Γιώργο Κατίδη για το πώς να χαιρετά από εδώ και στο εξής, λέγοντας ότι και ο ίδιος εφεξής θα χαιρετά όπως και ο ποδοσφαιριστής, γεγονός που είδαμε να συμβαίνει στην Αμαλιάδα.
Στήριξη με ψήφους και... ναζιστικούς χαιρετισμούς
Σχεδόν έναν μήνα μετά τον σάλο που προκάλεσε ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη στο γήπεδο, ο Νότης Σφακιανάκης, με τη σειρά του, έρχεται να προκαλέσει με τον ναζιστικό χαιρετισμό του στην πίστα.

Την ώρα που ερμηνεύει το τραγούδι «Η Πλατεία», όπου ακούγεται η φράση «Deutschland uber alles», σηκώνει το χέρι και χαιρετά με τον γνωστό τρόπο... Δεν είναι μόνο η ασέβεια προς τους θαμώνες που δεν είναι χρυσαυγίτες. Είναι και η κοροϊδία που ακολούθησε, αφού ορισμένοι δικαιολόγησαν τη στάση του υποστηρίζοντας... ότι αυτού του τύπου ο χαιρετισμός ανάγεται στην αρχαιοελληνική εποχή!

Ο μόνος κεραυνός που δεν έπεσε... εν αιθρία στους καλλιτεχνικούς κύκλους ήταν αυτός του Πέτρου Γαϊτάνου, του οποίου ο δρόμος είναι γνωστός. Είναι από αυτούς που έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ετσι δεν δίστασε να κοινοποιήσει τις προτιμήσεις του υπέρ της ΧΑ: «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ' αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο, παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της».
Τον Μάιο του 2013, ο Γιάννης Πλούταρχος, το αγαπημένο παιδί του ελληνικού τραγουδιού, σχολιάζοντας το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, υποστήριξε την άνοδο των άκρων ως κάτι το φυσιολογικό, και ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, και μιας τεράστιας αδικίας...«...Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ ''ακραία δεξιά'' ή ''ακραία αριστερά'' που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει», είπε τότε και ξέσπασε θύελλα στον χώρο των θαυμαστών του και μη.


«Δεν γίνεται ένας καλλιτέχνης να τάσσεται υπέρ της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αλλάξει αμέσως δουλειά...», ήταν η απάντηση του Στέλιου Ρόκκου στον Γιάννη Πλούταρχο. Λίγες μέρες μετά το «καλό παιδί» έκανε διορθωτική πορεία... χωρίς ποτέ όμως να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις.

λουκέτο - story


Κάθε μέρα κλείνουν 118 επιχειρήσεις
Στο απόλυτο λουκέτο - story με διαδοχικά "λουκέτα" και χιλιάδες απολύσεις εξελίσσεται η εικονική πραγματικότητα του "success story" που επιχείρησαν να φιλοτεχνήσουν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εργασίας Ν. Βρούτσης.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ, τουλάχιστον 70.804 επιχειρήσεις έκλεισαν και εξαφανίστηκαν από τα αρχεία του Ιδρύματος μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ την ίδια περίοδο οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων μειώθηκαν κατά 326.609 άτομα!
Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΙΚΑ, για τον Νοέμβριο του 2012, από τα τέλη του 2010 (έτος εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου) μέχρι και τον προτελευταίο μήνα του αμέσως προηγούμενου έτους, 118 επιχειρήσεις την ημέρα έβαζαν «λουκέτο» και σταματούσαν να φαίνονται στην απογραφή του ιδρύματος. Τα συνεχή κλεισίματα εταιρειών είχαν άμεση επίπτωση και στους ασφαλισμένους, ο αριθμός των οποίων από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και τον αντίστοιχο μήνα του 2012 μειώθηκε από το 1,77 εκατ. στο 1,44 εκατ. άτομα.
avgi.gr

Έρχονται απολύσεις στους δήμους. Σε ιδιωτικές εταιρείες η καθαριότητα



Συνεχίζεται η αναζήτηση για τις δεξαμενές "διαθέσιμων", στους δήμους. Φαβορί οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια "διευθέτηση" και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο.

Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ).

Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές "διαθέσιμων" και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις

Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα.
Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.

Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ” αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.


 RAMNOUSIA