Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

2013 χρονια μ.Χ..


Τι εστί κατάντια / Νο 1

Καταντια εστι να βρισκεσαι ξαφνικα στην κουζινα του σπιτιου που νοικιαζεις κ εκει που απλως πλενεις τα πιατα σου, διχως λογο και αιτια ν' αρχιζεις να μη βλεπεις καθαρα γιατι τα ματια σου εχουν βουρκωσει χωρις να το καταλαβεις. Ν' αρχιζεις να νιωθεις τρελος, ενω παντα ενιωθες σιγουρος, γεματος αυτοπεποιθηση και γνωστικος.

Καταντια εστι ξαφνικα να συνειδητοποιεις οτι σε λιγους μονο μηνες κλεινεις τα 30! Και ομως, μια χουφτα ανθρωπων να σ' εχουν κανει να νιωθεις 100-120! Βαρυς κι ασηκωτος, διχως μελλον , διχως προοπτικη και γεματος φοβο οτι το τελος πλησιαζει.

Καταντια εστι να λαχταρας να κανεις οιογενεια, να παντρευτεις, να γινεις μητερα, να σφιξεις στην αγκαλια σου ενα τοσο δα ανθρωπακι που θα εχει βγει απο μεσα σου, απο τα σπλαχνα σου, αλλα δυστυχως να συνειδητοποιεις οτι τελικα σε τουτη τη ζωη δεν αρκουν μονο τα θελω σου.

Καταντια εστι ενω παντα το επαιζες εξυπνακιας και ξερολας (σαν Ελλην που εισαι) να πιανεσαι στο τελος κορόιδο, να τρως το παραμυθι οτι "ολα ειναι καλα κι οτι η γη γυριζει".

Και μια ακομα μεγαλυτερη καταντια; Οταν ερθει εκεινη η στιγμη που θα σου δοθει η ευκαιρια να μαυρισεις εκεινους που σου πουλησαν το παραμυθι, εσυ -δυστυχως- θα το ξαναπιστεψεις, γιατι τοσα χρονια σ' εχουν πεισει οτι πρεπει να το πιστευεις, οτι ετσι πρεπει να γινεται, οτι αυτη ειναι η λογικη σειρα, οτι εσυ εισαι το θυμα κι εκεινοι οι σωτήρες σου!

Καταντια εστι να νιωθεις φυλακισμενος μεσα στο ιδιο σου το σπιτι, γιατι οι παραπάνω "σωτηρες" σε εχουν κανει να πρεπει να κλειδαμπαρωνεσαι με ασφαλειες κ καγκελα αν δεν θελεις να εισβαλουν στο σπιτι σου, να σε ληστεψουν, να σε ξυλοκοπησουν, να σε βιασουν και τελος να σε σκοτωσουν!

Καταντια εστι να ανεχεσαι εστω και ν' ακους οτι παιδακια στα σχολεια πεφτουν λυποθυμα απο την ασιτια, αφου δεν εχουν φαει τιποτα για 4-5 μερες .

Μα ποτε γινονται αυτα; 2013 χρονια μ.Χ...
χρηστος π. , 43 χρ.

            
Ραντεβουδάκι στο περιστύλιο
Τι να πω, είμαι κατάπληκτος. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, αλλά κάθονται σπίτι και μεμψιμοιρούν κατά μόνας.

Αν δίναμε ένα ραντεβουδάκι στο περιστύλιο με μάσκες, κοντάρια και μερικές εκατοντάδες αυτοσχέδιες ασπίδες, νομίζετε ότι οι 20 διμοιρίες ανεγκέφαλων εκτελεστικών οργάνων θα είχαν καμιά τύχη στην προσπάθεια να μας σταματήσουν;
Hexagon

Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Το ημερολόγιο ενός ανέργου