Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο τόπος ξερνά διαπλοκή

                         
Του Γιώργου Τούλα
H σχέση των media με την πολιτική στην Ελλάδα, κυρίως μετά τη μεταπολίτευση, ήταν μια σχέση ασφυκτικού εναγκαλισμού. Ο τρόπος που παραδοσιακά συγκροτήματα ενισχύθηκαν ή διευκολύνθηκαν στις διάφορες επιδιώξεις τους, από μπίζνες μέχρι τον ‘’Πολιτισμό’’, και νέα τζάκια εργολάβων μπήκαν το παιχνίδι. έγιναν παντοδύναμα, εξοβέλισαν τους επιχειρηματικούς τους αντιπάλους και έγιναν μοναδικοί διεκδικητές όλων των μεγάλων δημοσίων έργων, κερδίζοντας τα άνετα, υποβάλλοντας από νομοσχέδια μέχρι ονόματα υπουργών-υπηρετών.
Όσες φορές άνθρωποι προσπάθησαν να μιλήσουν ανοιχτά για τη διαπλοκή αναγκάστηκαν να σωπάσουν ή περιθωριοποιήθηκαν, ενώ πολιτικοί που πήγαν να το παίξουν παλικάρια, όπως ο Κώστας Καραμανλής, σύντομα έφαγαν τη σφαλιάρα και σιώπησαν για πάντα μαζί με τον ανένδοτο αγώνα τους στη διαπλοκή, τους βασικούς μετόχους κλπ...
Η κατάσταση στα media, με την ανοχή των εργαζομένων αλλά και τον Ενώσεων που και έβλεπαν και γνώριζαν και σιωπούσαν μπροστά στη γιγάντωση των νοσηρών φαινομένων, επιδεινώθηκε επικίνδυνα με την Κρίση. Οι άνθρωποι που άντλησαν από το χρηματιστήριο πάνω από 800 εκατομμύρια και τα εξαφάνισαν σε φαιδρές επενδύσεις που δεν έβγαζαν πουθενά βρέθηκαν με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων να κλείνουν άρον άρον τίτλους και να προσπαθούν να κρατήσουν τις ναυαρχίδες τους για να πιέζουν για νέες μπίζνες.
Έφθασε όμως η Τρόικα που ζήτησε να μπει μια τάξη σε ένα χώρο που επικρατεί το χάος, τα χρέη, το πλιάτσικο. Και τότε έπρεπε επειγόντως να μείνουν πάλι στο παιχνίδι οι ισχυροί.
Και έτσι μέσα στον Αύγουστο, σε ένα νομοσχέδιο για ογκολογικά νοσοκομεία με μια τροπολογία στο άσχετο 22 σελίδων ανοίγουν το δρόμο στις συγχωνεύσεις υπερχρεωμένων ομίλων που χρωστούν στις διασωσμένες από το ελληνικό κράτος τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας τους την ευκαιρία να -συγχωνεύσεις, κάθετες και οριζόντιες επιτρέποντας τις συνέργειες, την χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών, την κατάργηση ορίων δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων, την κατάργηση των επιστροφών στη διαφήμιση με τους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν την πολιτική αυτή, την απαλλαγή από το αγγελιόσημο των διαφημίσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς όριο και των ραδιοφωνικών επίσης, την κατάργηση των ορίων στις χαρακτηριζόμενες ως διαφημίσεις αυτοπροβολής των ΜΜΕ.
Και όλα αυτά με ένα διαφαινόμενο πακέτο χαριστικών διατάξεων για τα χρέη και ενίσχυση της παντοδυναμία των ολιγοπωλίων, Κάτι στο οποίο συνετέλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και η ψηφιακή παράδοση των πάντων στη DIGEA.
Αυτό το φθινόπωρο η parallaxi κλείνει 25 χρόνια ζωής. Έχοντας βιώσει χιλιάδες φορές των αποκλεισμό από τη διαφημιστική αγορά, διότι ότι βρίσκεται έκτος μεγάλων ομίλων έχει ελάχιστες πιθανότητες να κρατηθεί ζωντανό, τα εμπόδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον και έχοντας επιβιώσει ένα τέταρτο του αιώνα χωρίς να δανειστούμε ούτε μισό ευρώ από πουθενά, έχουμε μάθει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα παρουσιάζουν.
Αυτό που συμβαίνει αυτό τον Αύγουστο, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η διαπλεκόμενη ισορροπία τρόπου των media με την εξουσία είναι ακραίο. Οι Ενώσεις των Συντακτών αντιλήφθηκαν δυστυχώς πολύ αργά και μόνο όταν αυτό που συμβαίνει τις απαξιώνει πια τελείως σε τι έπρεπε να είχαν αντιταχθεί από χρόνια.
Αν περάσει και αυτό το νομοσχέδιο αναίμακτα, που θα περάσει διότι δεν υπάρχουν βουλευτές να εναντιωθούν τότε το τοπίο στα media τα επόμενα χρόνια θα είναι εκείνο του Μεγάλου Αδερφού. Αλλά όταν έχεις να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ Αύγουστο μήνα θα ασχοληθείς με τη διαπλοκή; Άσε το Βενιζέλο να το κάνει. Έχει ειδικευθεί σε αυτό. 
- See more at: http://www.parallaximag.gr/parallax-view/o-topos-xerna-diaploki#sthash.vUgM93No.F9UEEFDs.dpuf

Φτάνει πια. Κυνηγήστε τους....

Καμαρώστε τους 27 που θεωρούν απαράδεκτο τον ΕΝΦΙΑ που οι ίδιοι ψήφισαν.Πρώτος και καλύτερος ο Σκατό Παξιμάδης



Μόνο για φτύσιμο είναι και εμείς τους ψηφίζουμε.

Από www.hellasforce.com


Οι επαγγελματίες επαναστάτες βουλευτές με τα ντεμέκ αντάρτικα συνεχίζουν να μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας και να θεωρούν μάλλον ότι τρώμε κουτόχορτο.
Με μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο και «αντάρτη» Ιορδάνη Τζαμτζή οι 27 αφού ψήφισαν τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, για να υπερασπιστούν το μαγαζάκι που θέλουν να αποκαλούν κυβέρνηση, τώρα ζητούν εξηγήσεις για τις χρεώσεις.
Πάντως έρχονται δεύτεροι γιατί τους πρόλαβε ένας ακόμη αδιάβαστος, ο Σαχινίδης, ο οποίος χθες ζήτησε την συνάντηση με τον Χαρδούβελη ώστε να ενημερωθεί για τον ΕΝΦΙΑ.
Οι Αντάρτες λοιπόν στην ερώτηση τους αναφέρουν:
«Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί πολλοί συμπολίτες μας εξαιτίας των υπερβολικών και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εξωπραγματικών χρεώσεων, του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Σε οικόπεδο στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, αντικειμενικής αξίας 98.670 ευρώ το 2013, υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ το 2014, με νέα αντικειμενική αξία 815.568 ευρώ.
Στο ορεινό χωριό Πολυνέρη Τρικάλων, παλιό κτίσμα του 1930, 30 τμ, με 1500 τμ οικόπεδο, υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ με αντικειμενική αξία 168.062 ευρώ και καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ.
Κάτοικος ορεινού χωριού της βόρειας Κεφαλλονιάς κλήθηκε να πληρώσει 10πλάσιο φόρο για το ακίνητο που διαθέτει. Συγκεκριμένα, για οίκημα 75 τμ. ο φόρος είναι 3.636 ευρώ από 323 ευρώ που πλήρωσε το 2013.
Οι αντικειμενικές αξίες πάνω στις οποίες γίνεται ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ είναι εξωπραγματικές. Εδώ όμως έχουμε δυο ειδών προβλήματα.


Α) Στις περιοχές που υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, λόγω κατάρρευσης των πραγματικών αξιών των ακινήτων, οι χρεώσεις ΕΝΦΙΑ είναι πολύ μεγάλες ακόμη και για μικρά σπίτια πχ ένα δυάρι διαμέρισμα, σε μια όχι ακριβή περιοχή της Αθήνας, ή για ένα αγροτικό σπίτι, μέσα σε ένα οικόπεδο στα όρια του σχεδίου πόλεως.

Β) Στις περιοχές που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, έχει ορισθεί η υψηλότερη τιμή του Νομού. Με εγκύκλιο της Γεν. Γραμματέως Πληροφοριακών Συστημάτων στις 31-7-2014, ορίζονταν ότι εάν ο πολίτης δεν σημείωνε στο Ε9 την τιμή ζώνης, ή έκανε λάθος, τότε ως τιμή ζώνης θα ορίζονταν η υψηλότερη στον Νομό. Δηλαδή το κράτος έλεγε στον πολίτη: «Αν κάνεις λάθος χάθηκες». Όμως πέρα απ ότι η ενημέρωση έπρεπε να γίνει πριν την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και όχι μετά, πρέπει να τονισθεί ότι συγκεκριμένο σημείο καταγραφής της ζώνης δεν υπήρχε στην δήλωση.
Ακόμη πρέπει να τονιστεί ότι κατά την υποβολή του Ε9, αν δεν καταχωρηθούν τα στοιχεία που θεωρούνται αναγκαία, η φόρμα «κοκκινίζει» και δεν δέχεται την υποβολή της δήλωσης μέχρι να συμπληρωθεί σωστά. Στην περίπτωση της τιμής ζώνης δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο που σημαίνει, ότι δεν είναι η τιμή ζώνης, αναγκαίο στοιχείο.

Τα παραπάνω δυστυχώς, δείχνουν μια αντιστροφή στην σχέση πολίτη-κράτους. Οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από τις κακοτοπιές και το κράτος να τους βοηθά.
Θύματα αυτής της λογικής είναι οι κάτοχοι οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως ή εντός οικισμού στην περιφέρεια στα χωριά και τις κωμοπόλεις, όπου δεν έχουν καθοριστεί αντικειμενικές αξίες και ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ γίνεται με βάση την υψηλότερη αξία στον Νομό.
Στα προβλήματα που δημιούργησαν οι τεράστιες αντικειμενικές αξίες στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, πρέπει να προστεθούν και τα προβλήματα και οι ανισότητες που έχει δημιουργήσει ο καθορισμός τιμής ζώνης στα χωριά της περιφέρειας.
Εάν εξετάσει κάποιος τις τιμές ζώνης, θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας σε απομονωμένα χωριά ή σε ακατοίκητα χωριά, αδικούνται κατάφορα με τις ανεξήγητα υψηλές τιμές ζώνης.
Γ) Οι κάτοχοι μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων α) Αυτών που ο ιδιοκτήτης έκοψε το ρεύμα γιατί δεν το εκμεταλλεύεται και δεν έχει έσοδα, απαλλάσσονταν πλήρως από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
β) Αυτών που τα κτίσματα είναι ημιτελή, και ο ιδιοκτήτης δεν έχει ολοκληρώσει για διάφορους λόγους και φυσικά δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στον ιδιοκτήτη, καλούνται να πληρώσουν.
γ) Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων οι οποίοι μέχρι σήμερα πλήρωναν φόρο ακίνητης περιουσίας, αν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ.
δ) Ιδιοκτήτες οικοπέδων με κτίσματα τα οποία δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.
ε) Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της πιλοτής ως πάρκινγκ.
Κατά την συζήτηση του ΕΝΦΙΑ στην Βουλή, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα αυτά αλλά δεν εισακουστήκαμε. Σήμερα η εξέλιξη της κατάστασης μας δικαιώνει.
Δ) Όπως παραδέχτηκε με χθεσινή δήλωση του το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ στον ΕΝΦΙΑ προβλέπονταν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων, έγινε εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πχ σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλους χωρίς να συνυπολογιστεί η έκπτωση φόρου.
Ε) Τέλος πάρα πολλά είναι τα λάθη που έχουν γίνει από τις Εφορίες αλλά και από τους πολίτες κατά την συμπλήρωση του Ε9.
Προτάσεις
α) Σε κάθε νομό να συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ, εκπροσώπων των Δήμων και της Περιφέρειας, εκπροσώπου των φοροτεχνικών και των κατασκευαστών ακινήτων , η οποία θα καθορίσει άμεσα τιμές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ στις περιοχές που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες ή να γίνει ανάρτηση των περσινών συγκριτικών πινάκων τιμών, κατά νόμο, πόλη, χωριό και οικισμό, που υπέβαλαν οι Δ.Ο.Υ για τον καθορισμό του Φ.Α.Π. Αυτοί οι πίνακες ,μπορούν προς το παρόν να ληφθούν υπ” όψη, μέχρι να προχωρήσετε στον καθορισμό νέων ,αναθεωρημένων αντικειμενικών τιμών .
β) Εφόσον δεν είναι εύκολο να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες, θα πρέπει για όλες τις περιοχές της χώρας, να καθοριστεί ποσοστό έκπτωσης ή στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ σε όλες τις περιοχές της χώρας, οι αντικειμενικές αξίες να υπολογιστούν για τα επόμενα 3 χρόνια, μειωμένες για τον υπόχρεο καταβολής ΕΝΦΙΑ, ώστε να μειωθεί το τελικό ποσό φόρου και να μπορέσουν οι πολίτες να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
γ) Πρέπει να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ τα ημιτελή κτίσματα, τα αδόμητα και ανεκμετάλλευτα οικόπεδα, καθώς και τα κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, δηλαδή τα μη αποδίδοντα εισόδημα, διότι ενώ ο κάτοχος δεν έχει κανένα έσοδο από εκμετάλλευση αυτών των ακινήτων, εμείς τον θεωρούμαι πλούσιο και του «ζητάμε» να πωλήσει κάποια από αυτά τα ακίνητα, ή άλλα περιουσιακά στοιχεία του, για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
δ) Μέχρι σήμερα ο φορολογούμενος που έχει εισόδημα από τα ακίνητα άνω των 12000 ευρώ, έχει συντελεστή φορολόγησης 33%. Να ισχύσει για όλα τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, ένας ενιαίος συντελεστής που να προσεγγίζει το 11% όπως ισχύει για εισοδήματα από ακίνητη περιουσία ως 12.000 ευρώ.
ε) Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων ο οποίος έχει όριο τις 300.000 ευρώ αντικειμενική αξία ή να γίνει αναπροσαρμογή του ορίου προς τα πάνω
στ) Πρέπει να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης που έχει ορισθεί για το τέλος Αυγούστου, ώστε το Υπουργείο να έχει ικανό χρόνο, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά και να τροποποιήσει σημεία στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Ακόμη πρέπει να αυξηθούν οι δόσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από 5 σε 10.
Επειδή η υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων δεν πρέπει να αίρει τον σκληρό πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
Τα προτίθεσται να πράξεται, σχετικά με α) την υπερβολική φορολογική επιβάρυνση που έχει επιφέρει ο ΕΝΦΙΑ σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας λόγω εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών, β) την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που δεν αποδίδουν έσοδα, γ)τα λάθη που έχουν γίνει από το Υπουργείο και τους πολίτες, δ) τις αλλαγές στην φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητα, ε) την κατάργηση του συμπληρωματικοί φόρου, στ) την αναβολή πληρωμής της πρώτης δόσης, αλλά και ζ) την δυνατότητα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις και όχι μόνο 5;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
1) Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Πέλλας
2) Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Τρικάλων
3) Τσιάρας Κώστας Βουλευτής Καρδίτσας
4) Τζαβάρας Κώστας Βουλευτής Ηλείας
5) Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης
6) Βλάχος Γεώργιος Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής
7) Στυλιανίδης Ευριπίδης Βουλευτής Ροδόπης
8) Δαβάκης Αθανάσιος Βουλευτής Λακωνίας
9) Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Αχαΐας
10) Λυκουρέντζος Ανδρέας Βουλευτής Αρκαδίας
11) Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ξάνθης
12) Καράμπελας Γιάννης Βουλευτής Βοιωτίας
13) Κόλλιας Κώστας Βουλευτής Κορινθίας
14) Κλειτσιώτης Κώστας Βουλευτής Καβάλας
15) Κοντογιάννης Γεώργιος Βουλευτής Ηλείας
16) Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Γρεβενών
17) Μανδρέκα Ασπασία Βουλευτής Φωκίδας
18) Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ημαθίας
19) Σολδάτος Θόδωρος Βουλευτής Λευκάδος
20) Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Λέσβου
21) Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Βοιωτίας
22) Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β Αθηνών
23) Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Μεσσηνίας
24) Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ηλείας
25) Δήμας Χρήστος Βουλευτής Κορινθίας
26) Κουτσογιαννακόπουλος Κώστας Βουλευτής Φθιώτιδας
27) Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Καβάλας»



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/08/27.html#ixzz39XAEvY9o

ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!!

 



Tony Fotinos ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!!

Γιάννα Οικ " Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα 3 ,...στην περίπτωσή τους όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος..." θα κοπεί σε πολλά κομμάτια. Ολόκληρη η κυβέρνηση έχει μερίδιο σ ΄αυτόν τον έρωτα.

Είπατε τίποτα για πολιτισμό?

To βίντεοπαιχνίδι, που έκανε την εμφάνισή του την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσει, κατέγραψε πάνω από 1000 downloads, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ προκάλεσε "τσουνάμι" αρνητικών σχολίων και απειλών για μποϊκοτάζ της Google, στη σελίδα του Google Play, που το φιλοξενούσε. Το "Bomb Gaza" όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δημιουργήθηκε από την εταιρεία PLAYFTW και το όνομα του υπευθύνου της, που μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο, είναι Roman Shapiro. O Guardian αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο ακόμα εφαρμογές για smartphones και tablets με θέμα την συνεχιζόμενη σύρραξη στην περιοχή που έχει κοστίσει τη ζωή 1800 Παλαιστινίων πολιτών, μεταξύ των οποίων και 400 παιδιά, εκ των οποίων η μία δεν έχει αποσυρθεί ακόμα από την Google.

 
Giannis Giannoulakis

Μόλις πήρε το μάτι μου ότι βγήκε παιχνίδι για smartphones με όνομα "Bomb Gaza"
Είπατε τίποτα για πολιτισμό?

Απογοήτευση...

           


http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/bomb-gaza-users-call-on-google-play-to-remove-game-that-lets-users-carry-out-israeli-air-strikes-on-palestinians-9647579.html

'Bomb Gaza': Users call on Google Play to remove game that lets users carry out Israeli air strikes on Palestinians



Google is facing criticism for continuing to allow Android mobile users to download a game called “Bomb Gaza”, in which players are required to “drop bombs and avoid killing citizens”.
The app, which was uploaded on 29 July, has been installed up to 1,000 times and received at least one report as “inappropriate”. As of Monday evening, the game was no longer available on Google Play.
According to the game’s description and a series of screenshots, users gain points by controlling aircraft marked with Israeli flags as they drop bombs on cartoon Hamas militants.
It comes as more than 1,800 Palestinians have been killed in the ongoing Gaza conflict. Israel has confirmed that 64 of its soldiers have died in combat, while three civilians have been killed by cross-border shelling from Gaza.
Responding to the game in its review section online, Iqra Iqbal wrote that it was an “abomination”, adding: “This is a violation of human rights. My beloved brothers and sisters are dying in Gaza and some stupid ignoramus decides to make a game like this.
Others said it was a “messed up game” and “disgusting”, while Saadat Ali said: “Request all to scroll to the bottom and flag this app as inappropriate to Google.”



http://bcove.me/bwpqm2i8

A spokesman from Google said that the company does not comment on specific apps, but that it "remove[s] apps from Google Play that violate our policies."

Πρέπει να ‘σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα !!!

http://corfu4all.blogspot.gr/


Στην Ελλάδα, για να λειτουργήσει ακόμη και περίπτερο, χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Ένα κανάλι όμως μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια. Τώρα πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μια χώρα που όπως λένε την τακτοποιούν και την κάνουν να λειτουργεί με...
κανόνες είναι άλλο καπέλο. 

Τα χειρότερα νομοσχέδια, τροπολογίες που φωτογραφίζουν συμφέροντα περνάνε με το επιχείρημα πως είναι προαπαιτούμενα της τρόικας, αλλά ούτε η τρόικα, ούτε βέβαια η κυβέρνηση εμφανίζουν κάποιο προαπαιτούμενο που να σχετίζεται με το χάος που υπάρχει στο τηλεοπτικό τοπίο. Εκεί δεν λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς, αλλά αγοραίοι νόμοι.
Με τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου για το Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», η κυβέρνηση δίνει όσα ζητούν οι καναλάρχες. Με τη γνωστή μέθοδο «περνάω ό,τι θέλω Αύγουστο και νύχτα». 
Σε αυτή την τροπολογία, δίνει στους καναλάρχες τη δυνατότητα συγχωνεύσεων και απολύσεων ,το δικαίωμα να ανταλλάσουν προσωπικό ως αδελφές εταιρείες, το δικαίωμα να συγκεντρώνουν πολλά Μέσα Ενημέρωσης στα χέρια τους ή να αλλάζουν μορφή από ενημερωτικά σε μουσικά με μια απλή αίτηση.
Η κυβέρνηση τα δίνει όλα, κρατώντας, όπως συμβαίνει πάντα με τη μαφία, τη δυνατότητα στον εκβιασμό. Πρόκειται για τη διατήρηση του καθεστώτος των μη μόνιμων αδειών. Τα κανάλια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσκαιρες άδειες οι οποίες μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. 
Όταν δηλαδή ο μιντιάρχης κριθεί πως δεν είναι όσο πρέπει κυβερνητικός.Έτσι όπως αρμόζει στη μαφία, μέσα από τον πιο πρωτόγονο εκβιασμό, διαμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας για το μέλλον: «Κάνεις ό,τι θέλω για να σου κάνω ό,τι θες».
Ο πρώτος χαμένος είναι η αλήθεια και ο δεύτερος οι δημοσιογράφοι. Το ήδη στεγανοποιημένο σύστημα ενημέρωσης, δεν θα έχει τίποτα από την υγρασία της αλήθειας, ούτε καν τα δάκρυα μιας χώρας που υποφέρει, αφού εκτός των άλλων ρυθμίζεται και το διαφημιστικό πακέτο το οποίο θα αφήνει έξω την ανεξάρτητη ενημέρωση και τα μικρά Μέσα Ενημέρωσης. Βλέπετε όταν υπάρχει θέμα συμφερόντων, ούτε νόμοι αγοράς υπάρχουν, ούτε αθέμιτος ανταγωνισμός.
Λειτουργεί ο κρατικός προστατευτισμός της διαπλοκής. Αντί να κλείσουν τα χρεωμένα και ξεφτιλισμένα παραμάγαζά της, ρυθμίζονται με καθαρή κρατική παρέμβαση.
Οι δημοσιογράφοι είναι το μεγάλο θέμα. Δημοσιογράφοι θα απολυθούν και οι περισσότεροι ίσως σιωπήσουν για να μην απολυθούν. Θα διαιωνιστεί έτσι η τακτική που έβγαλε το δημοσιογράφο από το πλαίσιο λειτουργίας του που είναι η έρευνα και η αλήθεια. Θα προσπαθεί να είναι αρεστός και σιωπηλός. Δούλος και κωπηλάτης στη γαλέρα.
 Και όταν στον ορίζοντα εμφανίζεται κάποια φωνή διαμαρτυρίας, κάποιος ξεροκέφαλος που επιμένει, αυτοί που ήταν αναγκαίο να μιλάνε αλλά δεν μιλούσαν όταν έπρεπε, θα σφίξουν τα κουπιά της γαλέρας και θα διευκρινίσουν προς τους άλλους αλλά κυρίως προς τον εαυτό τους «έλα μωρέ τον γραφικό. 
Ποιός ξέρει ποιός είναι από πίσω του και φωνάζει». Όταν δεν λες την αλήθεια την ώρα που πρέπει, πολύ γρήγορα θα αναγκαστείς να απολογείσαι στο ψέμα που κυριαρχεί και φαντάζει ως μοναδική αλήθεια. Μάλλον έφτασε αυτή η ώρα. Συνάδελφοι με τις υγείες μας.

«Ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή» και γίναμε Ελλάδα (video)





"Ευτυχώς δε γίναμε Αργεντινή" και γίναμε Ελλάδα

Ευτυχώς δε γίναμε Αργεντινή, αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Γιούνκερ στην Αθήνα.

-

και είμαστε…

1η θέση στον κόσμο στη λίστα για χρεοκοπία

4η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο

5η θέση στον κόσμο στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας

80η θέση στον κόσμο & τελευταία θέση στην Ε.Ε. στις χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά

134η θέση στον κόσμο στην προσωπική ελευθερία

92η θέση στον κόσμο στην ελευθερία του τύπου

στις τελευταίες θέσεις στον κόσμο όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας

-

Μία χώρα στην οποία

έχουν γίνει 6 πολιτικές επιστρατεύσεις εργαζομένων την τελευταία 4ετία

οι εφοπλιστές απολαμβάνουν αφορολόγητα έσοδα 140δισ. ευρώ

30 βουλευτές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα

52 βουλευτές αποφάσισαν την εγκατάσταση φυλακών τύπου Γ’

1.000.000 άνθρωποι είναι αόρατοι εργαζόμενοι

ενώ βγάζεις 20.000€ σε αφήνουν να ζεις με 8 ευρώ τη μέρα


http://www.jodigraphics.net/

ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/08/blog-post_5.html




Εάν κάτι θαυμάζω στην Χρυσή Αυγή είναι η πίστη  της στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια.
Πως μπορείς να μην θαυμάσεις την πίστη στην Πατρίδα του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου όταν τον βλέπεις να χαιρετάει με φόντο το, στα εθνικά χρώματα βαμμένο,γνήσιο ελληνικό και πατριωτικό σύμβολο της σβάστικας;



Άλλωστε την βαθειά του πίστη στα εθνικά ιδεώδη την έχει αποδείξει έμπρακτα όταν διάλεξε για σύντροφο της ζωής του μια γυναίκα γαλουχημένη στα ίδια ιδανικά, την κόρη ενός άλλου γνησίου Έλληνα πατριώτη που στην κατοχή είχε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του προς την Ελλάδα.


Αλλά εξίσου πατριώτης είναι και ο υπαρχηγός του Χρήστος Παππάς, που αποτίνει φόρο τιμής όχι μόνο στον ναζισμό αλλά και στον φασισμό, που με την επίθεση του στην χώρα μας μπορέσαμε και δημιουργήσαμε το έπος της Αλβανίας και δώσαμε έτσι την δυνατότητα σε πολλές ελληνικές οικογένειες να έχουν ενδόξους ηρωικώς πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος.





Και αυτός βέβαια προέρχεται από οικογένεια που έδωσε στην Ελλάδα έναν από τους συναγωνιστές και στενούς συνεργάτες του  ένδοξου ηγέτη μας Γεωργίου Παπαδόπουλου.Αν και απλός ταγματάρχης   με την ευρυμάθεια του διέπρεψε  ως κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος .

Αλλά εκτός από την Πατρίδα η Χρυσή Αυγή έχει βαθιά πίστη και στην Θρησκεία, της οποίας ,σύμφωνα με τα  εθνικά ιδεώδη που ενστερνίζονται οι αρχηγοί της,  ο Μεσσίας είναι ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος δεν γεννήθηκε αλλά «ενανθρωπίστηκε, και προτείνεται βέβαια και αλλαγή του ημερολογίου και θέσπιση ως έτους 1 της ημερομηνίας γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ (Ιων Φιλίππου, «Αριος Πολιτισμός», Νέα Σπάρτη, Αθήνα 2008).
Ίων Φιλίππου είναι το ψευδώνυμο του Γιάννη Περδικάρη που είναι ένας από τους επτά «συνιδρυτές» της οργάνωσης στις 9.2.1986 και πολύ στενός συνεργάτης του Αρχηγού.



Όμως η Χρυσή Αυγή διαθέτει  τρυφερές και αισθαντικές ποιητικές μορφές που προτιμούν να εκφράσουν την πίστη τους στην Θρησκεία με στίχους και μουσική ,όπως ο Καιάδας ο κατά κόσμον βουλευτής της Γερμενής:

 «Κάποτε είδα μια χριστιανική εκκλησία /
 Μου μύρισε τη σαπίλα του Ιεχωβά /
Αυτή τη φτήνια του υπάνθρωπου του σταυρού /
Είδα τις φλόγες να καίνε το γιο του Θεού και τους αγίους του /
 Ονειρεύομαι τον κόσμο χωρίς τον υπάνθρωπο του Ιεχωβά /
αναγγέλλω την επιστροφή του Υπεράνθρωπου».

Όμως εκεί που η Χρυσή Αυγή μεγαλούργησε είναι στην προάσπιση της Οικογένειας, του ιερού αυτού θεσμού που αποτελεί στυλοβάτη της Ελληνικής κοινωνίας.
Κατ΄αρχάς ο αρχηγός φρόντισε να εκλεγεί, όπως είναι λογικό, βουλευτής η γυναίκα του, που έχει καταξιωθεί στον κόσμο ως ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου ημιδιαμονής, ξενοδοχείου που έχει προσφέρει τα μάλα στους νεοέλληνες που επιθυμούν διακριτικότητα και άνεση στις ιδιαίτερες στιγμές τους όταν βρίσκονται εκτός της οικογενειακής τους εστίας.



Ως στοργικός δε πατέρας φρόντισε να "παραιτηθεί" ο εκλεγείς βουλευτής Νικήτας Ζώης  για να πάρει την θέση του ο εκλεκτός της κόρης του Ουρανίας, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Μπορεί βέβαια ο Μιχαλολιάκος σαν γνήσιος λαϊκός και εθνικός αγωνιστής να έχει σούρει τα εξ αμάξης στον κοινοβουλευτισμό, για την Βουλή όμως έχει την καλύτερη γνώμη και γι΄ αυτό και διόρισε εκεί ως επιστημονικούς συνεργάτες από την γραμματέα του και οικογενειακή του φίλη, μέχρι και τρία  ανίψια  του.
Αρχικά  τον ένα γιό του αδελφού του Παναγιώτη Μιχαλόλια, Γιώργο στο γραφείο του Νίκου Μίχου, και τον άλλο Νικόλαο στο γραφείο του Κασιδιάρη.



Όμως επειδή δεν πρέπει συμφωνα με τα ελληνοχριστιανικά ήθη  να δημιουργούνται προνομιακές διακρίσεις μεταξύ των αδελφιών, την κόρη του άλλου αδελφού του, συνονόματη με την κόρη του Ουρανία, αφού την διόρισε αρχικά στο γραφείο του Κασιδιάρη, της βρήκε καλύτερη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο στον ευρωβουλευτή Γιώργο Επιτήδειο.



Αντίστοιχα και αυτός απέδειξε πως είναι στοργικός πατέρας αφού διόρισε την δική του κόρη  στο γραφείο του άλλου ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη. Στην στοργική δε αγκάλη του γραφείου του Επιτήδειου βρίσκεται επίσης και η κόρη  του τρίτου ευρωβουλευτή Συνοδινού.



Όμως και η σύζυγος του αρχηγού Ελένη Ζαρούλια δεν μπόρεσε να αφήσει παραπονεμένη, ιδίως τώρα που είναι προφυλακισμένος ο άνδρας της, την γυναίκα του υπαρχηγού Χρήστου Παππά, Γεωργία-Ειρήνη Δημοπούλου  και την διόρισε στο γραφείο της στην Βουλή.
Ο υπαρχηγός βέβαια φρόντισε να διοριστεί  ως επιστημονική συνεργάτις του Γιώργου Γερμενή στη Βουλή  ηΕλευθερία Σταύρου-Τσάγκα. 
Είναι η σύζυγος του δικηγόρου Χριστόφορου Τσάγκα, ο οποίος παρουσιάζει τις εκπομπές της ΧΑ στο διαδίκτυο. 


Με την σειρά του βέβαια και ο Γερμενής διόρισε ως επιστημονική συνεργάτιδα την γυναίκα του Ευγενία Χρήστου, στο γραφείο της Βουλής του Γιάννη Λαγού.
Συνολικά μόνο 31 άτομα της Χρυσής Αυγής έχουν διοριστεί ως επιστημονικοί συνεργάτες στην Βουλή αλλά και όταν τελειώσουν αυτές οι θέσεις μπορούν να αρχίσουν να διορίζουν και μετακλητούς  υπαλλήλους.
Υπάρχουν λοιπόν ελπίδες να διοριστούν και  άλλοι αξιόλογοι συγγενείς των επιφανών στελεχών της Χρυσής Αυγής για να μπορέσουμε έτσι να ξεπεράσουμε αριθμητικά και ουσιαστικά την μέχρι τώρα επικρατούσα οικογενειοκρατία των Καραμανλήδων, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδων.
Ενισχύοντας την Χρυσή Αυγή με την ψήφο σας θα εκλέγονται περισσότερα άτομα από το εκλεκτό και υψηλής στάθμης επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, οπότε όλο και περισσότεροι συγγενείς τους θα μπορούν να διοριστούν και έτσι θα δικαιωθεί έμπρακτα τελικά ο αγώνας απέναντι στις απολύσεις που προβαίνουν οι μνημονιακοί  προδότες  που κυβερνούν την χώρα.
Τελικά μέσα σε αυτό το ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον  που έχει δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή με τόσους συγγενείς και φίλους γύρω σου , έχεις την αίσθηση πως σε λίγο δεν μένει παρά  να  πεταχτεί ο χρυσαυγίτης βουλευτής  Ηλιόπουλος και να αναφωνήσει όπως ο μακαρίτης συνονόματος του ηθοποιός:

Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!


Για τους νεοφιλελέδες κάθε νεκρό παιδί στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνει την ιδεοληψία τους...





                          

Θυμάστε τον Σπύρο Παπαδόπουλο στους "Απαράδεκτους" να κοκαλώνει κάθε φορά που τον φώναζαν "μαλάκα"; Το ίδιο παθαίνουν και οι νεοφιλελέδες όταν ακούν τις λέξεις "επανάσταση", "εξέγερση", "αγώνας", "ανταρσία" και τα "παράγωγά" τους. 

Στο δικό τους λεξιλόγιο είναι απαγορευμένες, δεν θέλουν ούτε καν να γνωρίζουν την ύπαρξή τους γιατί καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν για τη δική τους επιβίωση κι αυτών που προστατεύουν από συμφέρον ή από αφέλεια. Γι' αυτό ακόμα και τώρα που το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, εκείνοι επιμένουν να ταυτίζουν την αγανάκτηση απέναντι στη γενοκτονία των παλαιστίνιων με τον αντισημιτισμό. 

Στα πόσα νεκρά παιδιά άραγε θα αντιληφθούν τη δυσαναλογία των μέσων που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να αποκρούσει αυτούς που αγωνίζονται με νεροπίστολα; Και πώς περιμένουν από τους γονείς και τους συγγενείς των ανήλικων που κατακρεουργήθηκαν από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να μη ζωστούν με εκρηκτικά και να προχωρήσουν στην πρώτη τυφλή επίθεση αυτοκτονίας που θα "βρουν" μπροστά τους;...

Στη χώρα όπου βασιλιάς είναι ο πολιτικός ορθολογισμός και βασίλισσα η υποκρισία οφείλω να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: δεν αθωώνω τον παλαιστίνιο κομάντο αυτοκτονίας που θα μπει σε ένα λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και θα σκοτώσει άμαχο πληθυσμό. 
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει την ελευθερία του, όπως δεν θα το πετύχουν και οι δικοί μας αντάρτες πόλης όσες βόμβες κι αν βάλουν έξω από τράπεζες. Αφήστε που δεν θα δικαιούται κανείς τους τέτοιου είδους ελευθερία χτισμένη πάνω στο αίμα αθώων. Αλίμονο, ωστόσο, αν εξισώνουμε τον αγώνα ενός λαού για την ανεξαρτησία του με την τρομοκρατική δράση. Αλλωστε τέτοιου είδους κατηγορίες προέρχονται από ανθρώπους που παρευρέθηκαν στην κηδεία τού Νέλσον Μαντέλα για να του περιποιήσουν τιμή και ήταν οι ίδιοι που σε παρελθούσες δεκαετίες τον αποκαλούσαν τρομοκράτη. 

Οπως θα υποστήριζα, επομένως, τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους πριν το 1948 κι όπως υποστηρίζω σήμερα το δικαίωμα ύπαρξής του, για τους ίδιους λόγους επιθυμώ να δω μια ημέρα τους παλαιστίνιους να κατοικούν στη δική τους χώρα, δίχως να είναι αναγκασμένοι να ζουν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης όπως αυτό της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο μοιάζει τόσο μα τόσο πολύ με αυτά που επιφύλαξε ως μοίρα ο Χίτλερ στους προγόνους των σημερινών δολοφόνων γυναικόπαιδων...

Προφανώς το να έχεις σκοτώσει σχεδόν 2.000 ανθρώπους μέσα σε 20 ημέρες με βομβαρδισμούς κι άλλες πολεμικές μεθόδους δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να εξοντώνεις τους υπηκόους σου με φόρους και χαράτσια. Ωστόσο, είναι ίδια η λογική με την οποία οι νεοφιλελέδες υποστηρίζουν το Ισραήλ, την ελληνική κυβέρνηση, τους εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες της: "δίκιο είναι ο νόμος τού ισχυρού, ο οποίος έχει δικαίωμα να το επιβάλλει με κάθε μέσο και με όποιο κόστος". 
Στο δικό τους κόσμο δεν υπάρχει χώρος παρά μόνο για τους δυνατούς, για εκείνους που διαθέτουν την ισχύ και την ηθική αναισθησία ώστε να τη χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος κι όποιος αντέξει. 
"Δεν φταίμε εμείς αν οι παλαιστίνιοι δεν έχουν τις δικές μας ρουκέτες ούτε αν το πόπολο στην Ελλάδα αφαιμάσσεται για να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι εφοπλιστές και για να ανακεφαλαιώνονται συνεχώς οι τράπεζες. C'est la vie, που θα έλεγαν και οι γάλλοι, κι αν δεν σας αρέσει να πάτε αλλού". 

Δεν θα ακούσετε, βεβαίως, τους νεοφιλελέδες να σας το λένε τόσο απότομα, αλλά αυτό εννοούν όταν μιλούν για ευελιξία, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη κι άλλα ηχηρά παρόμοια. Πώς, λοιπόν, να μην επιχαίρουν για κάθε παιδί που σκοτώνεται στην Παλαιστίνη και για κάθε χρεοκοπημένο που αυτοκτονεί στην Ψωροκώσταινα; Για τους ίδιους δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιβεβαίωση της υπεροχής τής ιδεοληψίας τους...



Αναρτήθηκε από vromostomos

Απομακρυνετε τα παιδια απο την οθονη


http://anarhogatoulis.blogspot.gr/