Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Θέλουν νεκρό;


Sabaka Sabaki Sabakas


απo Γ.Κ Θέλουν νεκρό;

Κάποιες σκέψεις ως πολυτέλεια μπροστά στη στάση ενός γενναίου παιδιού, του Νίκου Ρωμανού, ενός ιερομάρτυρα του καιρού μας
Θέλουν νεκρό;

Α)Η κυβέρνηση, υπό πολιτική οπτική, μοιάζει με θηρίο πριν τη σφαγή του. Έπειτα από αλλεπάλληλες σφαλιάρες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα λόγω μη ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των γερμανών επικυρίαρχων, έχει καταστεί αφερέγγυα. Η πτώση της είναι σχεδόν σίγουρη αν και δεν αποκλείεται το να προστρέξει σε ένα αλισβερίσι με βουλευτές που θα της εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό 180. Σ’ αυτό ελπίζει η κυβέρνηση, σ’ αυτό ελπίζει και η Τρόικα, αν και φαίνεται αρκετά χλωμό. Ήδη οι γερμανικές εφημερίδες προετοιμάζουν το σκληρό πυρήνα με το ενδεχόμενο της εκλογής Τσίπρα προκειμένου να έχουν μια εναλλακτική κατοχική πολιτική, ενώ εσωτερικές ανακατατάξεις ψαχουλεύουν στα θολά: η παραίτηση υιού Ψυχάρη, σήμανε αριστερή αλλαγή πλεύσης στο ίδιο το συγκρότημα Λαμπράκη το οποίο εδώ και δεκαετίες διαδραματίζει ακριβώς τον ίδιο βρόμικο ρόλο.

Η κυβέρνηση δείχνει πυγμή, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος να συγκρατήσει μέσω αυτής της σκληρής στάσης το συντηρητικό τμήμα της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων, αυτών που κοιτούν «προνόμια» στο διπλανό τους. Αυτών που όμως θα ξεχάσουν οριστικά δεξιές ιδεολογίες και φούμαρα όταν θα δουν τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσουν για να σωθεί η πατρίς ή θα δουν ότι οι πενιχρές αποδοχές τους δεν ανταποκρίνονται και στις πιο βασικές ανάγκες. Αυτό προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας πριν το επόμενο μνημόνιο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

 Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού της ήρθε «κουτί», για να μπορέσει να προκαλέσει μια διαίρεση στο εσωτερικό της κοινωνίας. Διαίρεση, από την οποία περιμένει (όπως και τη διετία 2012-2013 που χρησιμοποίησε την Χρυσή Αβγή) μια στοιχειώδη ανάκαμψη.

2)Από άποψη κουλτούρας τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δεξιό-αντικομουνιστή πρωθυπουργό που στα νιάτα του ήταν ένας τραμπούκος; Ποιος δεν θυμάται το 1983 που ήταν ο ηγέτης των τραμπούκων στην Καλαμάτα; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δεξιό τραμπούκο που έχει βάλει στην κυβέρνησή του τραμπούκους σε καίριες θέσεις; Ποιος ξεχνάει τον Μάκη Βορίδη του 1984 με το τσεκούρι; Ποιος ξεχνάει τον ακροδεξιό Δένδια; Ποιος βλέπει τον Αθανασίου και δεν του θυμίζει τον κουστουμαρισμένο γυμνασιάρχη που έβγαζε φασιστικούς λόγους για την μαθητιώσα νεολαία; Είναι ζήτημα κουλτούρας λοιπόν, κι αυτό έγινε ακόμα πιο φανερό από τη σιχαμερή παρουσία του Σαμαρά στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής όταν αναφέρθηκε στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό προκειμένου να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, με το ΣΥΡΙΖΑ των… καλασνικοφόρων, ως αντίπαλο δέος.

Θέλουν νεκρό;

Μάλλον όχι, από άποψη πολιτικής επιβίωσης, αν και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι ακριβώς προβλέψιμος (είναι σίγουρο ότι έχουν άμεση ενημέρωση για την πορεία της υγείας του) όπως και η μωρία στην οποία έχουν περιπέσει, άνθρωποι του μηχανισμού Σαμαρά που πιθανόν και να προετοιμάζονται για μια εξέγερση θεωρώντας εαυτούς έμπειρους, έπειτα από την πανωλεθρία τους, το 2008. Αυτό που επιθυμούν είναι να λυγίσουν, παραδειγματικά, ένα παλικάρι που έφτυσε στα μούτρα τον υπουργό και τον πρωθυπουργό. Να λυγίσουν ένα παλικάρι που έφτυσε την τάξη του και τα καλά της και μπήκε στο κουρμπέτι με τον πιο άτσαλο και αθωράκιστο τρόπο. Να λυγίσουν το παιδί αυτό, παραδειγματικά, για όσους είναι ήδη κρατούμενοι στην καθημερινότητα της ανεργίας, της χρέωσης των νοικοκυριών, της ανέχειας, της φτώχειας, της μιζέριας και του αυτοχειριασμού.

Αυτή είναι περίπου η ερμηνεία για την δολοφονική συμπεριφορά των κυβερνητικών τραμπούκων απέναντι στον αναρχικό αγωνιστή Νίκο Ρωμανό του οποίου η συμπεριφορά τον έχει ήδη αναδείξει σε έναν ιερομάρτυρα του καιρού μας.

ΓΚ

Anarchian Air... σχολές για ιπτάμενους video

καλησπερα
Από φίλο της σελίδας


«low cost» προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων
Θεσσαλονικη - Εξαρχεια μονο με 37€. Anarchian Air #iptamenoi_anarxikoi

Δημητρης Αθανασακος

όμορφα και νοικοκυρεμένⒶ ..



@amantomatimou Μίλα καθαρά Βίρνα. Αυτοί που τόσα χρόνια έπεφταν από τα σύννεφα ήταν αναρχικοί;

Προφανώς και δεν είναι τόσο βλάκες στον ΑΝΤ1 ώστε να μιλούν για ιπτάμενους αναρχικούς. Απλά αδέξια προετοιμάζουν τους νοικοκυραίους για ντού των μπάτσων σε σπίτια και πολυκατοικίες χωρίς εισαγγελική κάλυψη και νομιμοποίηση.
Like ·  · 

 Πληροφορίες ότι το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ αναχαίτισε αναρχικά διαστημόπλοια δεν επιβεβαιώθηκαν, σύμφωνα με το left.gr

 


adiasistos @adiasistos

Άμα δώσεις θάρρος στα αναρχοκομμούνια θα πετάει κανά F-16 πάνω από Εξάρχεια και θα λένε για παραβίαση εναέριου χώρου.

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί αρκετά σπίτια στα Εξάρχεια δεν έχουν ασανσέρ.‪#‎iptamenoi_anarxikoi‬

Πάντως εμείς οι ρομαντικοί του μετώπου της λογικής όταν βλέπουμε αναρχικό να πέφτει από ταράτσα, δηλαδή πεφταναρχικό, κάνουμε μια ευχή.

αν υπάρχει θεός, θα πέσουν ιπτάμενοι αναρχικοί να τον κάψουν. #Samaras
Π. Γκίκας

επειδη καθε λαος,εχει τα δελτια ειδησεων που του αξιζουν...
για τοσο καθυστερημενους σας εχουν νοικοκυραιοι!


  

Δηλαδή στην επόμενη διαδήλωση-πορεία,οι νοικοκυρές που θα απλώνουν μπουγάδα στις ταράτσες των Εξαρχείων θα κατηγορούνται για συγκάλυψη;


Giannis
xristos @xsview ·
Πετάω στα Εξάρχεια από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.
Mπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι! ‪#‎iptamenoi_anarxikoi‬


ΠΕΤΑΜΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!

Kalliopi
Εμενα οι φιλοι μου ειναι κουκουλοφορα πουλια!
χαχαχαχαααααααααα!!!!!!!!!!

Τόσους φίλους αναρχικούς έχω και ένας που θέλω να με πετάξει κάπου δεν έρχεται.Τέτοιοι είναι..!

Spyros Papadatos added a new photo.
17 mins · 
Like ·  · 


Ο ΑΝΤ1 είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου:
«...Πολλοί από τους νεαρούς αναρχικούς, [...] πηδώντας από κτίριο σε κτίριο κι από ταράτσα σε ταράτσα, πετώντας μολότοφ από διαφορετικά σημεία, οδηγώντας κάποια στιγμή τους επικεφαλής αξιωματικούς των αστυνομικών δυνάμεων και οργανωτές του σχεδιασμού, να κατευθυνθούν προς δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να σηκώσουν ελικόπτερο με προβολέα, που να φωτίζει και να «σημαίνει» τους αναρχικούς στις ταράτσες και η δεύτερη, από την στιγμή που είχαν καταγράψει τις πολυκατοικίες με τον μεγαλύτερο αριθμό ταραξιών, να κάνουν εφόδους στα κτίρια και να τους συλλάβουν. Τελικώς όμως οι αστυνομικοί δεν έκαναν ούτε το ένα ούτε το άλλο, φοβούμενοι μήπως πάνω στον αιφνιδιασμό των νεαρών, υπάρξει κάποιο δυστύχημα πχ. πτώση από ταράτσα, που θα έδινε άλλη διάσταση και τροπή στα εν εξελίξει επεισόδια».
Εμείς για να επιβεβαιώσουμε το αντικειμενικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ψάξαμε και βρήκαμε και φωτογραφικό υλικό. Ιδού λοιπόν οι ιπτάμενοι αναρχικοί
Like ·  · 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ βίντεο της εκπαίδευσης των αναρχικών πριν βγουν στις ταράτσες των εξαρχείων