Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ................





Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με δήλωσή του εκφράζει την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός πόλου που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και θα πείσει την κοινωνία για μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα.

Ένα πολιτικό πόλο διευρυμένο, που θα διατυπώσει μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μία νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

Με βασικούς άξονές της τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης , καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης.

Η συσπείρωση αυτή αφορά όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων.

Αυτός, ο τρίτος πόλος, θέλουμε να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.



Ο τρίτος πόλος φιλοδοξούμε να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία:



· θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας.

· θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ

Το πρωί της 29ης Αυγούστου 2013 ένας στρατός 100 και πλέον αστυνομικών –όλων των σωμάτων, εισαγόμενος και από άλλες πόλεις- επικουρούμενος από την πυροσβεστική και συνεργεία λαμαρινάδων, κατέκλυσε τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου Χατζηκώστα με σκοπό να τα εκκενώσει από τους χρήστες τους. Ο θλιβερός συρφετός είχε στην κεφαλή του την εισαγγελέα Σωτηρίου, τον αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου Τρομπούκη και τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Παπιγκιώτη.

Εδώ και 5 χρόνια λειτουργούσε σε ένα από τα εγκαταλειμμένα κτίρια –ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας- η κατάληψη ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Η επιδίωξη των αρχών να αφαιρέσουν τα κτίρια από τους χρήστες τους δεν μπορεί να εξηγηθεί με καμιά προπαγανδιστική μπούρδα περί «εστιών ανομίας» και καμιά εξαγγελία περί αξιοποίησης. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν αυτοί που επιτίθενται στις καταλήψεις –στο όνομα του κοινού καλού υποτίθεται- είναι οι ίδιοι που με τις αποφάσεις τους αυξάνουν το εισιτήριο των νοσοκομείων από 5 σε 25 ευρώ, απολύουν γιατρούς, κλείνουνε νοσοκομεία και ευθύνονται για τη χειροτέρευση των όρων ζωής ολόκληρων κοινωνικών κομματιών.

Η πραγματική αιτία της εκκένωσης της κατάληψης ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ έγκειται ακριβώς στη φύση και στην ουσία του εγχειρήματος. Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ αποτελεί το γεωγραφικό τόπο κάλυψης αναγκών και επιθυμιών, αλλά και ανάπτυξης πρωτοβουλιών, ανθρώπων και συλλογικοτήτων της αντίστασης και του αγώνα. Ανθρώπων και συλλογικοτήτων που επιθυμούν να οργανώσουν τη ζωή τους ενάντια στο καπιταλιστικό και ιεραρχικό μοντέλο, εφαρμόζοντας την ισότητα, την ελευθερία, την αμεσοδημοκρατία, την αυτοοργάνωση, απορρίπτοντας παράλληλα τους νόμους της ιδιοκτησίας και της αγοράς, τους εθνικούς, ρατσιστικούς και σεξιστικούς διαχωρισμούς. Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ πρεσβεύει όλους τους εφιάλτες του κράτους και του καπιταλισμού, για αυτό και αναγνωρίστηκε ως εχθρική που χρήζει εκκένωσης από τους ένστολους υπαλλήλους των αφεντικών.

Μην ψάχνετε να βρείτε εξαγγελίες για αξιοποίηση των παλιών κτιρίων του νοσοκομείου Χατζηκώστα. Δε θα σας τις δώσουν ούτε ο φασίστας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ούτε ο τεχνοκράτης διοικητής του Χατζηκώστα Φώτης Βάββας. Άλλωστε η πόλη μας βρίθει από παρατημένα κτίρια και ουδείς ενδιαφέρεται… Η πραγματική αξιοποίηση αυτών των κτιρίων ήταν ο κόπος, το μεράκι και οι αγωνίες των ανθρώπων που τα πήρανε γκρεμισμένα και σάπια και τα μετατρέψανε σε βιώσιμη κατοικία, σε μουσικό στούντιο, σε βιβλιοθήκη και αρχείο, σε χώρο συνεύρεσης και συζήτησης, σε χώρο πραγματοποίησης βιβλιοπαρουσιάσεων, εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, σε εργαστήρι μελισσοκομίας και απόσταξης. Κι όλα αυτά χωρίς κανένας να χρειάζεται να πληρώνει αντίτιμο για την ικανοποίηση των αναγκών του και των επιθυμιών του.

Η εκκένωση της ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ δε θα πρέπει να ιδωθεί ξεχωριστά από την επιλογή της εξουσίας να απελευθερώσει τις κατασχέσεις των σπιτιών. Σε μια κοινωνία που ο μοναδικός δρόμος για στέγη είναι το στεγαστικό δάνειο και οι εταιρίες real estate, με τα κύματα αστέγων να είναι προ των πυλών εξαιτίας των κατασχέσεων, η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ –όπως και κάθε κατάληψη που καλύπτει στεγαστικές ανάγκες- είναι ένα κακό σπυρί για το κράτος. Και αυτό γιατί αποτελεί ένα ζωντανό και επιτυχημένο παράδειγμα πως η στέγη δεν είναι εμπόρευμα και πως με συλλογικούς αγώνες μπορούμε να πετύχουμε να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς σπίτι και σπίτι χωρίς ρεύμα.

Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ και όλοι αυτοί που τις επιτέθηκαν για να την εκκενώσουν αποτελούν τμήματα 2 διαφορετικών κόσμων που βρίσκονται σε σύγκρουση. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι το κράτος, τα ΜΜΕ, οι τράπεζες και οι μπασκιναραίοι θα προσπαθήσουν να σταματήσουν, να συκοφαντήσουν και να καταστρέψουν τις υποδομές και τα εγχειρήματα του κόσμου του αγώνα, της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης. Το ζήτημα είναι πως εμείς δε παύουμε να υπάρχουμε ως φυσικές παρουσίες και οι ανάγκες μας δε εξανεμίζονται επειδή έτσι αποφάσισε η κρατική δύναμη. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε και αύριο, με τα μυαλά και τα κορμιά μας να προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε τους χώρους μας και τις υποδομές μας, βασισμένοι στα προτάγματα και στις αρχές μας. Όσες τρικλοποδιές και να μας βάλουνε, εμείς οφείλουμε να σηκωνόμαστε και θα ξαναπερπατάμε!
ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ
ΦΤΩΧΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ-ΑΣΤΕΓΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ

Κατασχέσεις για μισθούς και συντάξεις και κάτω από τα 1000 ΕΥΡΩ

   
«Ταμείο» αντί για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θα πηγαίνει το υπουργείο Οικονομικών και για ποσά μισθών και συντάξεων που είναι κάτω από 1000.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή το κράτος θα δεσμεύει τους μισθούς και τις συντάξεις ακόμη και έως του ποσού των 1.000 ευρώ τον μήνα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύουν να καταργήσουν έμμεσα τη διάταξη η οποία αν μη τι άλλο προστάτευε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, βασιζόμενοι, όπως πάντα άλλωστε, στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να προχωρούν αυτόματα σε κατασχέσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου για την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν εξυπηρετούνται. Όπως αναφέρουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, η προώθηση της σχετικής ρύθμισης δεν αποκλείεται να οδηγήσει εκ νέου σε εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι…

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εφορία θα είναι σε θέση να κατάσχει ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, χωρίς όμως πρώτα να ελέγχεται από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά. Με άλλα λόγια, δεν θα εξετάζεται εάν τα συγκεκριμένα χρήματα που είναι κατατεθειμένα προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή άλλες πηγές. Επί της ουσίας, πρόκειται για έμμεση άρση του μέτρου του ακατάσχετου των μισθών. Τα παραπάνω αποτελούν άμεση συνέπεια του αναθεωρημένου Μνημονίου και έχουν στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται εισπράξιμα. «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μνημόνιο.


Κι εκεί που έμοιαζε με Χούντα κάποιος με θύμιασε με φούντα, τριγύρω έσκαγαν οι σπόροι κι είδα κι εγώ το success story!

Αναρτήθηκε από Μαζεστίξ


Η ζωή εν μπάφω
Σ'αυτόν το τόπο είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Παρόλα όσα μας κάνουν, παραμένουμε ένα χωριό που τεντώνεται νωχελικά στις παραλίες περιμένοντας να ζήσει.
Η ζωή μας όμως πήρε αναβολήμέχρι τις γερμανικές εκλογές.
Ως τότε μπορούμε να κάνουμε πως αναπνέουμε κι έτσι να αλληλοκοροϊδευόμαστε.
Αφού πληρώνουμε χαράτσι, πάει να πει πως είμαστε ζωντανοί.
"Αχά! Τι καλά! Πάλι τους τη φέραμε!"

Και έχουμε και το χαμόγελο του μαστούρη, που αναπνέει τα ντουμάνια απ' το τρίφυλλο που "γυρίζει" απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα, παίρνει βαθιά ανάσα και αναφωνεί "τί ευτυχία!"
Ένας ποταμός αισιοδοξίας, απάθειας και στωικότητας...

Αλλά δεν έχουμε άδικο που αισιοδοξούμε.
Στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας είμαστε κι έτσι μπορούμε να λέμε και καμιά μαλακία παραπάνω...

Να, ορίστε! Κι ο λογικός κι υπεύθυνος πρωθυπουργός μας επιμένει ακόμη να μιλάει για το success story του.
Μάλλον πρόκειται για κάποια νέα version tου γνωστού ανεκδότου με το λαγό και το λιοντάρι.
Ανάβει μια τσιγαρούμπα ο Τρελαντώνης και βγαίνει και λέει στον Ομπάμα για κάποιο success story, ο Μπάρακ τον στραβοκοιτά γρυλλίζοντας και τότε ο ελληνάρας του ψιθυρίζει "εντάξει ρε Μπάρακ, λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα"!

Και συνεχίζει να "γυρίζει" το τσιγάρο από στόμα σε στόμα.
Απ' την Τήλο ως τη Θράκη, καράβια βγήκαν στη στεριά και πήρανε τα όρη, ποιος είδε βάρκα στο Χελμό, στο Μέτσοβο βαπόρι.
Αλλά επειδή "ό,τι γυρίζει, μυρίζει", ο αφέντης μας θα γυρίσει σύντομα εδώ και θα συνεχίσει το έργο του.
Και το έργο του μυρίζει. Λίγο βρώμα, λίγο σαπίλα, λίγο μούχλα...

Εδώ ανασύρανε το σύστημα των "Δεσμών" και το πλασάρουν ως τη μεγάλη μεταρρύθμιση για το "ΝΕΟ" λύκειο!
ΝΕΟ το λύκειο προ 30ετίας!
Πώς έγινε αυτό;

Να! Όπως σέρβιρε την τσιγαρούμπα ο Τρελαντώνης στον Αρβανιτόπουλο, του κατέβηκε κι αυτουνού η ιδέα να κάνουμε επιστροφή στο μέλλον διά του παρελθόντος και αποκλείοντας κάθε προαπαιτούμενο δεδομένο να οδηγηθούμε δια της εις άτοπον απαγωγής στον παραδοσιακότροπο νεωτερισμό της αναγκαίας σύνδεσης παιδικής εργασίας και αγοράς, με σκοπό την απώτερη παρακολούθηση των παγκοσμίων αναταράξεων στην κεφαλαιακή αγορά προσώπων και προσόντων. Επομένως, δέσμες!
Και να σου τα ντουμάνια!
"Ρε Αρβανιτόπουλε, σ' εσένα πέσανε πάλι τα σπόρια;" φέρεται να ρώτησε ο πρωθυπουργός.
Ο υπουργός απάντησε λακωνικά. "Γάμησέ τα. Δεν την παλεύω. Παίζει σοκολάτα;"

Εντάξει, είπαμε να είναι λίγο συντηρητικός, αλλά αυτός το γάμησε και ψόφησε!
Πάλι καλά που δε μας επέστρεψε στην "εβδόμη" και την "ογδόη".
Γιατί αυτή τη φορά το γιαουρτάκι δε θα το 'τρωγε η Βουγιουκλάκη στο σχολικό λεωφορείο με φυσαρμόνικα για μουσική υπόκρουση, αλλά ο υπουργός στη λιμουζίνα με γιούχα για "χαλί".
Στη μούρη θα το' τρωγε, για την ακρίβεια.

Αν και δεν το συνιστώ, διότι θα επαναφέρει και το νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού.
Άμα σκάσει κάνα μπάφο καμιά μέρα πάλι με το τζιμάνι τον Αντώνη, κανείς δεν ξέρει σεποια δεκαετία και ποιον αιώνα είναι ικανός να φτάσει.
Και τώρα που είπα για συντηρητισμό, εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Αρβανιτόπουλος ακόμα τραβάει μαλακία για τη Λάσκαρη!
Κι ο Σαμαράς για τη Βίσση... (εντάξει, αυτός τουλάχιστον πήδηξε)

Επιστροφή στο 1980 λοιπόν με το νέο παλιό σύστημα.
Εκτός βέβαια κι αν ο Αρβανιτόπουλος είναι δάκτυλος των μπολσεβίκων και σχεδιάζει τη συντηρητικοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, ούτως ώστε αυτή να προκαλέσει(βάσει του διπόλου δράσης-αντίδρασης) τη ριζοσπαστικοποίηση της μαθητιώσης νεολαίας!
Σατανικό;
Ωχ! Με πήραν τα ντουμάνια του Τρελαντώνη!

ΥΓ.: Και γαμώ τις πτωχεύσεις ζούμε, παίδες!
Η ζωή εν μπάφω...

ΥΓ.2:
Κι εκεί που έμοιαζε με Χούντα
κάποιος με θύμιασε με φούντα,
τριγύρω έσκαγαν οι σπόροι
κι είδα κι εγώ το success story!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: "ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΟΔΑ"...



Χαμστεράκι που κινείται πάνω σε ρόδα χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα βουλευτής, απαντώντας του σε όσα είπε περί «σπεκουλαδόρων και πρόθυμων ηλιθίων « στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόκειται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών Ευκλείδη Τσακαλώτο,ο οποίος υπενθύμισε στον Γιάννη Στουρνάρα παλαιότερες δηλώσεις του.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών αφού επικαλέστηκε ακόμα και τον Λένιν επιτέθηκε σε «όσους επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «ο λογαριασμός βγαίνει». «Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να ...


το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της οικονομίας» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου ήταν η εξής:

«Στις 6 Νοεμβρίου 2012, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει: «Έχουμε, ήδη, διανύσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας, τα 2/3, περίπου.»

Στις 29 Ιανουαρίου 2013, σε συνέντευξή του στο BBC, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «είμαστε στα δύο τρίτα του δρόμου προς το στόχο μας».

Στις 24 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε «ότι έχει διανυθεί πάνω από τα 2/3 του απαιτούμενου δρόμου για τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Σήμερα, 29 Αυγούστου 2013, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας «από την καρδιά του», δήλωσε: «Ο λογαριασμός βγαίνει … έχουμε καλύψει τα 2/3 της διαδρομής».

Μετά, λοιπόν, από 10 μήνες και σειρά μέτρων μέσα από πολυνομοσχέδια για τις δόσεις του Μνημονίου που επέτειναν την κοινωνική καταστροφή, ο κ. Στουρνάρας, σαν το συμπαθέστατο χαμστεράκι στη ρόδα, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!»

«Fuck you, ρε καραγκιόζη»!





του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Άντε πάγαινε την Παντσα-βόλτα σου και παράτα μας ήσυχους». «Fuck you, ρε καραγκιόζη». «Πανηλίθιος είσαι και φαίνεσαι». «Άσε, ρε μπουμπούκο, γιατί μετά το....
βερίκοκο μπορεί να σου ’ρθει το φιστίκι. Κι αλμυρό μάλιστα». «Μπα, καλώς τον άρχοντα των πισινών».

Αυτές οι φράσεις ούτε γράφτηκαν ούτε ειπώθηκαν από κανέναν από τους θιγέντες από τις πρόσφατες αγοραίες φράσεις που χρησιμοποίησαν δύο – ένας τέως και ένας νυν – από τους εκλεκτούς του Αντώνη Σαμαρά για να θίξουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν «κακώς κείμενα».

Ο λόγος για τον Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, νυν υπουργό Υγείας, και τον Στυλιανό Σταυρίδη, τέως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Για τον Γεωργιάδη είναι γνωστό ότι, απευθυνόμενος σε εργαζομένους της Πολυκλινικής Αθηνών, τους είπε δημοσίως διά του καναλιού Mega: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». Έκανε μάλιστα ακόμη χειρότερα τα πράγματα εν συνεχεία δηλώνοντας στον «Σκάι» ότι θα ξανάλεγε τη φράση αυτήν, «επειδή εγώ είμαι πολιτικός χωρίς ξύλινη γλώσσα».

Η διαφορά μεταξύ πολιτικής χυδαιότητας και πολιτικής «αντισυμβατικότητας» εκμηδενίστηκε με μία μόνο φράση. Από έλλειψη θάρρους να παραδεχθεί το ολίσθημα.

Το νέο κρούσμα ήλθε με συνέντευξη του Σταυρίδη στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende. Εκεί, ο άνθρωπος που απομακρύνθηκε από τη θέση του, εξ αιτίας του ταξιδιού του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μελισσανίδη αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας μαζί του για την πώληση του ΟΠΑΠ, κυριολεκτικά «ξεσάλωσε»:

● Παρότρυνε τους διαφωνούντες με τις ιδιωτικοποιήσεις, και συγκεκριμένα της έκτασης του Ελληνικού, να πάνε να «πηδηχτούν»: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμηθείτε! [σ.σ.: Fuck you]. Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα».

● Αποκάλεσε, εμμέσως πλην… σαφέστατα, λαό μειωμένης νοημοσύνης τους Έλληνες: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».

Ως άνθρωπος με… τακτ, μάλιστα, όπως περιγράφει η ιστοσελίδα ThepressProject μεταφράζοντας μια λεζάντα από την έντυπη έκδοση της νορβηγικής εφημερίδας, «στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες»: «Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες»…

Πάντως, οι Νορβηγοί είναι πράγματι λαός υψηλής νοημοσύνης. Αν όχι όλοι, σίγουρα οι υπεύθυνοι της εφημερίδας που πήρε τη συνέντευξη Σταυρίδη. Σε αυτό ο τέως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έχει όντως δίκιο. Απόδειξη ο τίτλος που χρησιμοποίησαν στη δημοσίευσή της: «Πωλείται: ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατ. κατοίκους».

● Είναι, χάρη στον εύστοχο τίτλο, βέβαιο πως κατάλαβαν απολύτως το «πνεύμα» και τη «λογική» του.

● Είναι επίσης βέβαιο ότι στην Ελλάδα πάρα πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι θα αποθέωναν και θα επιβράβευαν τον Σταυρίδη για την «τόλμη» του να πει «αλήθειες». Κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιβραβεύουν όλους τους καθ’ έξιν τραμπούκους της πολιτικής.

Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα, το ότι κανένας από τους… μειωμένης νοημοσύνης συμπατριώτες των Γεωργιάδη και Σταυρίδη δεν τους απάντησε δημοσίως κατά τον ίδιο χυδαίο τρόπο – έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον – είναι μια ένδειξη, αν και… όχι απόδειξη, ότι στην κατρακύλα τους έχουν λίγους συνοδοιπόρους.

Κανένας από τους θιγέντες και κανένα «δημόσιο πρόσωπο», έως τώρα, δεν ξέπεσε στο αγοραίο και φθηνό επίπεδό τους. Αυτό είναι, αν μη τι άλλο, κάπως ελπιδοφόρο. Ιδιαίτερα σε εποχή που το ειδικό βάρος και η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας απομειώνεται με ανησυχητικά ταχύ ρυθμό…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Για τη γενική πληθυντικού «των πισινών» της λέξης «πισίνα» – οι πισίνες είναι αντικείμενο επαγγελματικής ενασχόλησης του Στ. Σταυρίδη – σας παραπέμπω, επί τη ευκαιρία της εσκεμμένης χιουμοριστικής χρήσης της, στο εξαίρετο και «σπαρταριστό» άρθρο του Νίκου Σαραντάκου «Η επικοινωνία των πιστών και η βασίλισσα των πισινών», για να δείτε όχι μόνο τη γλωσσικά ορθή εκφορά της, αλλά και τα σχετικά επιχειρήματα…

topontiki.gr

Πού ζούμε μπαμπά;



Στην καλύτερη και ομορφότερη χώρα του κόσμου ζούμε παιδί μου. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, το πολίτευμα που έχουν σήμερα οι περισσότερες χώρες. Εμείς που μάθαμε τη δημοκρατία όμως στους άλλους, καταστρέψαμε τη δική μας. 
.
Φροντίσαμε από την εποχή που κάποιοι επαναστάτησαν κατά των Τούρκων, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, να υποδουλωθούμε στη συνέχεια σε αυτούς που μας βοήθησαν οικονομικά να αποτινάξουμε τον τούρκικο ζυγό. Αυτοί που μας βοήθησαν τότε, μας "βοηθούν" μέχρι σήμερα.
Έκαναν τα πάντα ώστε αυτοί που πολέμησαν τον Γερμανό καταχτητή, με τίμημα τη ζωή τους πάρα πολλοί, να διωχθούν μετά και να χαρακτηριστούν αριστεροί και προδότες. Και την ίδια ώρα επιβράβευαν αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Οι συνεργάτες των Γερμανών, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες, κατέδιδαν στους... Γερμανούς τους αντιστασιακούς.
Όταν έφυγαν οι Γερμανοί, το έργο τους το ανέλαβαν οι δοσίλογοι. Αν δεν σκότωναν τους αντιστασιακούς και τις οικογένειές τους, τους έστελναν στη φυλακή και την εξορία.
Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 1963. Όταν ήταν πρωθυπουργός κάποιος Καραμανλής, ο οποίος αφού διαδραμάτισε έναν κρίσιμο ρόλο, αρεστό στους ξένους, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, για να τον ανταμείψουν τον έκαναν πρωθυπουργό. Επί των ημερών του, οι φυλακές και οι τόποι εξορίας ήταν γεμάτοι από αριστερούς. Στο τέλος και αφού διοργάνωσε εκλογές που έμειναν στην ιστορία ως "εκλογές βίας και νοθείας", αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας το όνομα Τριανταφυλλίδης. Έτσι τον έχει καταγράψει η ιστορία. Η αληθινή, όχι αυτή που σας διδάσκουν στα σχολεία.
Μετά τον Τριανταφυλλίδη, οι ξένοι "φίλοι" μας επέβαλαν δικτατορία. Η δικαιολογία ήταν και τότε οι αριστεροί. Πολλοί από αυτούς που κατέλαβαν αξιώματα στη χούντα, παιδί μου, είναι και στη σημερινή κυβέρνηση. Η οποία είναι τύποις, δήθεν κυβέρνηση. Εκτελεί όλες τις εντολές της Τρόικας. Απολύει κόσμο, μειώνει μισθούς και συντάξεις και αν διαμαρτυρηθείς και κάνεις διαδήλωση, θα σε πνίξει στα χημικά και μπορεί και να σε συλλάβει. Και τότε πιθανότατα θα καταλήξεις στη φυλακή, γιατί η δικαιοσύνη είναι η ίδια που έστελνε με ανυπόστατες κατηγορίες στη φυλακή και την εξορία τους αριστερούς.
Την καλύτερη και ομορφότερη χώρα, παιδί μου, καταφέραμε να την κάνουμε μια πολύ άσχημη χώρα με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, κατεστραμένο περιβάλλον και εχθρική στους Έλληνες.

sibilla-gr-sibilla