Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Εργατικό Κέντρο και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ: Να δώσουμε το «παρών» Τετάρτη 25 Απρίλη και ώρα 13.30 το μεσημέρι

Όχι στους πλειστηριασμούς ενάντια στο λαϊκό βιός


Εργατικό Κέντρο
και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ
Κεφαλονιάς – Ιθάκης
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Τετάρτη 25 Απρίλη
και ώρα 13.30 το μεσημέρι,
έξω από τα δικαστήρια.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΒΙΟΣ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η ΕΓ του τοπικού καλούν τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους εργαζόμενους του Νομού να αναμετρηθούν με την πολιτική των πλειστηριασμών λαϊκής στέγης και επαγγελματικής στέγης, που αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες.
Την Τετάρτη 25 Απρίλη, έναν τέτοιο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σχεδιάζουν να πραγματοποιηθεί σε συμβολαιογραφικό γραφείο του Αργοστολίου και αφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, μικρομεσαίο επαγγελματία του οποίου πλειστηριάζεται διώροφο οίκημα (μαγαζί και κατοικία), για μη εξυπηρετούμενο δάνειο σε τράπεζα ύψους 100.000 ευρώ. Είναι καθήκον μας να βροντοφωνάξουμε: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».
  

Να μην επιτρέψουμε να προχωρήσουν!!!
Να μην ρημάζει το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Να βάλουμε ένα φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν χέρι στην περιουσία της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού.Να στείλουμε μήνυμα με την παρουσία μας, ότι η αλληλεγγύη γίνεται υπόθεση κάθε συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου, ότι οργανώνεται η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής, ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, ότι δίνουμε «παρών» σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής». Κανείς να μην μείνει μόνος του απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και των εταίρων τους. Να βρεθούμε όλοι σε θέση μάχης.
Να μην συμβιβαστεί κανείς με τις περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Με τους πάνω από 500 πλειστηριασμούς τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες. Ηεπίθεση θα ενταθεί, οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, πια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν και στην πρώτη κατοικία, γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια σε εταιρείες – κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσε, ουσιαστικά, την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία.
Προχώρησε σε ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς
και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την αλληλεγγύη.
Στο φόντο αυτό υπογραμμίζουμε την ανάγκη κάθε σωματείο, να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη, να αποκτήσει εικόνα του χώρου του και να την καταγράψει, να κάνει πράξη την αλληλεγγύη στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά.
Να δώσουμε το «παρών»
την Τετάρτη 25 Απρίλη
και ώρα 13.30 το μεσημέρι,
έξω από τα δικαστήρια.
Αργοστόλι 21/4/2018
Οι Διοικήσεις του ΕΚΚΙ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

ΣΩΜΑΤΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Τετάρτη 25/4 στο χώρο διεξαγωγής του πρώτου Η/ Λ πλειστηριασμού που διεξάγεται στη πόλη μας


Η συμφωνία της ντροπής ανάμεσα σε κυβέρνηση και Ε.Ε.απο την μία πλευρά και τις τράπεζες από την άλλη για 130000 πλειστηριασμούς ως το 2021γινεται πράξη.

Υλοποιώντας τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου.

Στη πόλη μας τήν Τετάρτη 25/4/18 διεξάγεται ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου και άλλοι 163 σε όλη την Ελλάδα.

   


Την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός των προγραμματισμένων Η/Λ πλειστηριασμών φτάνει τους220 μεταξύ των οποίων και οι εφτά πρώτοι Η/Λ πλειστηριασμοί του δημοσίου να αφορούν τα μεγάλα χρέη και περιουσίες, όμως γρήγορα θα φανεί και για το δημόσιο (όπως ήδη συμβαίνει με τις τράπεζες που ανάμεσα σε κάποιες,βίλες και εξοχικα, αρπάζουν όλο και περισσότερα λαϊκά σπίτια και μαγαζιά).ότι αυτό τίποτε άλλο δεν είναι παρά η”στάχτη στα μάτια”της κοινωνίας,των εργαζομένων για να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα,ενώ το κύριο αντικείμενο θα είναι η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας,και περιουσίας.Οι Η/Λ πλειστηριασμοί θα αφορούν όλα τα πάνω από 500€ χρέη προς Δημόσιο(εφορία, ταμεία, δήμους).

Απέναντι σε αυτή την καταιγίδα, αρπαγής και ωμής λεηλασίας, μοναδική απάντηση είναι η

Μαζική, Λαϊκή Κινητοποίηση και συμμετοχή με την ανασύνθεση, ανασυγκρότηση,το δυναμομα και την ενίσχυση του λαϊκού κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Για να μπει φραγμός στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τα α’βαθμια σωματια,τις συλλογικότητες, και τα σχήματα, αλλά και κάθε έναν πού θέλει να παλέψει σε τοπικό και πανελλαδικο επίπεδο,για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε!

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα για όλους.

Το μικρό μαγαζί η το κτήμα είναι μέσο βιοπορισμού για τον μικρό επαγγελματία,και τον αγρότη.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,η σωτηρία των τραπεζών με τήν απαλλαγή τους από τα δάνεια και η είσπραξη των δυσβάσταχτων φόρων από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Καλούμε,όλα τα α’βαθμια σωματια,τις συλλογικότητες και τους εργαζόμενους, εργαζόμενες της πόλης μας στην συγκρότηση και συνδιαμόρφωση, δημιουργία ενός ευρύτερου συντονισμού δράσης και διεκδίκησης τόσο για θέματα τοπικής, όσο και γενικότερης σημασίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας, περιουσίας,με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.

Διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους Η/Λ πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών.

Όχι στο ιδιώνυμο και τι διώξεις των αγωνιστών του κινήματος και την καταστολή του.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Τετάρτη 25/4 στο χώρο διεξαγωγής του πρώτου Η/ Λ πλειστηριασμού που διεξάγεται στη πόλη μας
Για να αποτρέψουμε την διεξαγωγή του, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα αποτρέπουν στο μέλλον την αρπαγή της Λαϊκής Κατοικίας και περιουσίας!
Το Δ.Σ.του σωματίου

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Αργοστολίου.

Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Κεφαλονιά! Ριζοσπαστικό Κίνημα Κεφαλονιάς


Για τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (Αργοστόλι, Τετάρτη 25-4-2018).

Την ερχόμενη Τετάρτη, 25-4-2018, σε γνωστό συμβολαιογραφικό γραφείο του Αργοστολίου, ξεκινούν και στην Κεφαλονιά οι παράνομοι και άδικοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί οι οποίοι παραβιάζουν βασικές αρχές της αναγκαστικής εκτέλεσης και του δικαίου όπως αυτά ίσχυαν για δεκαετίες, ακόμη και στις πιο «σκοτεινές» περιόδους της χώρας.

Την μέρα αυτή, που δεν θα είναι η μοναδική καθώς σε λίγους μήνες δεκάδες περιουσίες στην Κεφαλονιά θα «μπουν» στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των πλειστηριασμών, ένας συνάνθρωπός μας θα χάσει όλη του την περιουσία και θα οδηγηθεί χωρίς επιστροφή στο χείλος της καταστροφής με μια διαδικασία παράνομη, παντελώς ανήθικη και αυθαίρετη.


Είναι η στιγμή που ο κάθε Κεφαλονίτης και η κάθε Κεφαλονίτισσα πρέπει να σηκωθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπισθεί όσα μας κληροδότησε μια σπουδαία και περήφανη ιστορία. 
Παράλληλα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας, όπως εκείνος στάθηκε δίπλα σε άλλους που το σπίτι τους κινδύνευσε να χαθεί σε κάποιον πλειστηριασμό, και όλοι μαζί να αποτρέψουμε το ηλεκτρονικό αυτό «έγκλημα». Κι ακόμη, αν δεν το κάνουμε, ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα σε μαζικές εκποιήσεις περιουσιών στην Κεφαλονιά, προσφέροντας «γη και ύδωρ» σε εκείνους που τους επέβαλαν και σε αυτούς (τράπεζες και εταιρείες) που επιβουλεύονται να αποκτήσουν «φτηνά», «εύκολα» και με το ζόρι τις περιουσίες μας για να στήσουν τα τουριστικά και όχι μόνο μονοπώλια τους και να μας καταντήσουν φτηνά εργατικά χέρια στις δικές μας επιχειρήσεις, στα δικά μας σπίτια.

Για μας, τους Κεφαλονίτες και τις Κεφαλονίτισσες, είναι ζήτημα τιμής, ιστορίας και αλληλεγγύης να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό αυτό, όπως και κάθε επόμενο που θα ακολουθήσει. Και οφείλουμε μεμονωμένα ή συλλογικά, ως πολίτες που γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας όπως απορρέουν από διαχρονικούς κανόνες δικαίου και το Σύνταγμα αλλά και ως μέλη ή φίλοι συλλογικοτήτων, φορέων, κινήσεων, κινημάτων, ομάδων, παρατάξεων, του εργατικού κέντρου, αλλά και κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που αντιτάχθηκαν χωρίς «επιφυλάξεις» στα μνημόνια και την υποτέλεια, την Τετάρτη που έρχεται, στις 25-4-2018 και στις 13:30πμ να κάνουμε απλά το χρέος μας.

Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Κεφαλονιά!